zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Kick ass your self en ga er eens 100% voor!

Door: Wout Plevier,   18-04-2014,   15:35 uur
 

In dit korte artikel leert u hoe je jezelf een "virtuele kick under your ass" kan geven om eens ergens 100% voor te gaan. Geinspireerde mensen werken gemiddeld elf keer zo productief. Dat is belangrijk gezien het feit dat Nederland, volgens een internationaal onderzoek, van alle landen de minst productieve uren maakt. Ontdek hoe dit verband houdt met inspiratie en uw productiviteit!

Okay, Inspiratie is dus het startpunt. Als mensen vanuit inspiratie en authentieke kracht werken dan komt dat doordat ze leven en werken vanuit hun innerlijke drijfveren. Kortom, u zegt wat u doet en doet wat u zegt, geheel in lijn met uw innerlijke waarden en drijfveren. U marchandeert daar niet mee maar creeert elke dag opnieuw uw eigen realiteit. Maar waar begin je dan? Gewoon door eerst eens vanuit een andere perceptie/ positie/ standpunt naar dezelfde zaken te kijken. Kortom, evalueer eens hoe u het vindt gaan.



Bestaat er een formule voor bezield werken?
Er bestaat geen magie maar ik geloof dat als je deze formule pakt, je heel aardig uitkomt qua succes en inspiratiebeleving.

2% talent x 100% motivatie x 100% leven volgens je waarden x drijfveren x een optimale strategie x 100% focus x 100% actie (op de juiste dingen) x 100% doorzetten x regelmatig evalueren en bijsturen x risico's durven nemen om fouten te maken = verhoogde kans op inspiratie en succes.

Is dat eenvoudig? Theoretisch gezien wel. Waar mankeert het meestal aan? Focus! Mensen zijn bij lange na niet 100% gemotiveerd (slechts 24% van de Nederlanders werkt bevlogen). Veel mensen kennen hun waarden wel maar leven er niet naar. Wat mensen drijft, daar heeft men een nog veel lager bewustzijn van. Dus kost het hen vaak moeite om consistent te blijven focussen op de zaken die werkelijk belangrijk zijn. Daardoor krijgt het brein minder snel goed resultaat en geven mensen geregeld deels of helemaal op. Het vergt dus doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken en je moet jezelf de gelegenheid geven om fouten te maken, te evalueren en bij te sturen. In onze maatschappij is men hier bang voor en dus doet men niets of te weinig. Anex de focus wordt minder of verdwijnt. Mooi, dan weet u dat ook weer! 

Stappenplan voor succesvol koersen
In deze blogs houden de lezers van handzame tiplijsten. Dus als we een stappenplan zouden mogen definieren voor inspiratie dan begint het met het bewustzijn dat u het meest geinspireerd raakt en blijft door geheel uzelf te zijn. Dit klinkt simpel maar vergt echt wat zelfonderzoek:
  • Weet wat bij u past?
  • Weet wat u belangrijk vindt?
  • Kies en beslis voor de mensen en keuzes die bij u passen.
  • Neem massief actie om te doen wat bij u past!
  • Doorleef elke dag hoe dit voor u voelt en voel dus hoe energiek u van dag tot dag bent.
  • Evalueer en stuur bij op de koers die bij u past.
  • Neem afscheid van zaken die niet meer bij u passen of die u te veel energie kosten.
Een stukje live zelfonderzoek!
De volgende vragen helpen u op weg! We eindigen uiteindelijk met de meer, minder, niet meer vraag gericht op uw gedrag. Dit is 1 of zijn 2 concrete stapjes die u nu direct kunt nemen om bij uw doelen uit te komen.
  • Schrijf 1 levensgebeurtenis op die de meest positieve impact op u heeft gehad.
  • Associeer welke elementen daaruit toen een grote bijdrage hebben geleverd.
  • Schrijf 3 zaken op die nu het meest belangrijk voor u zijn.
  • Beschrijf wat u in gedrag elke dag precies moet laten zien of doen om aan die waarden te voldoen. 
  • Sluit je ogen en visualiseer zo levendig mogelijk uw ideale situatie. Kijk terwijl u dit doet naar rechtsboven. 
  • Kijk dan naar rechts in het midden en luister eens naar welke geluiden, stemmen, adviezen u hoort. Noteer ook deze.
  • Kijk dan rechts naar beneden en bespeur eens welk gevoel u dit geeft. Waar zit dat gevoel.
  • Maak vervolgens het beeld, de klank en het gevoel sterker.
Dan is het tijd voor actie!
  • Noteer 2 acties die u nu kunt nemen om direct dichter bij uw doel te komen. Neem binnen 24 uur de eerste stap en vraag uw beste vriend, vriendin of collega u hierop te checken!
  • Wat gaat u absoluut niet meer doen of waar gaat u absoluut geen energie meer in steken. Met wie gaat u het contact verminderen of verbreken? Wat wordt uw NO MORE!
In de BrainBoost Experience gebruiken we dit soort oefeningen om mensen effectief richting hun belangrijke doelen te brengen. Mensen worden geraakt en geinspireerd om vol in actie te komen. Men ontwerpt een routine die duurzaam meer vreugde, inspiratie en ook resultaat oplevert. De focus en productiviteit neemt toe, terwijl men juist meer ontspannen leert te werken. Dit vind ik de mooiste contradictie puur sang:). 

Deel de uitkomst van deze oefening met ons. Doe hem met uw geliefde, met uw collega;s of met uw team en ontdek dat iedereen enthousiast raakt om een BrainBooster te ontvangen!

Fijne paasdagen!

 
 Doorsturen    1 reactie

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Thomas Blekman  |   | 
6-05-2014
 | 
07:43 uur
Beste Wout,
Ik heb het gevoel dat we aan het zelfde doel werken met een verschillende insteek. Wordt dus erg blij van je blog. Mis alleen de bronvermeldingen van de indrukwekkende percentages waarop je jouw overtuiging baseert. Uit welke onderzoeken komen die? Wil ze graag gebruiken maar ik weet dat mijn publiek hier naar zal vragen. Maakt het ook gelijk een stuk minder populistisch.

Groeten
Thomas

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10