zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

'Topambtenaren en politici onderbetaald'

'Als we niet uitkijken, wordt het heel moeilijk om mensen van buiten de overheid aan te trekken voor de functie van topambtenaar,' zo waarschuwt Hay Group. Topambtenaren, ministers en ministers-presidenten worden in heel Europa namelijk onderbetaald, vind het beloningsadviesbureau. Bij functies van vergelijkbare zwaarte in het bedrijfsleven hoort een salaris van anderhalf tot soms wel twintig keer zo hoog.

Dat blijkt uit een jaarlijkse studie van Hay Group. Het onderzoeks- en adviesbureau nam dit jaar dertien landen mee in haar analyse.

Europese toppers
De best betaalde ministers-presidenten van Europa zijn die van respectievelijk het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland. Vooral die derde plaats is opmerkelijk. In 2005 stond Frankrijk nog op drie. Tony Blair is nu officieel de best betaalde minister-president, met een salaris van 268.500 euro. Dat is echter maar 5 à 10 procent van wat het Britse bedrijfsleven zou betalen. Afgelopen jaar legde Blair het nog af tegen de Duitse kanselier. Over het algemeen liggen de salarissen van de ministers-presidenten van de grote Europese landen hoger dan die van de kleinere landen, met een enkele uitzondering daargelaten. De salarissen in Oost-Europa liggen lager.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10