zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Webwinkels geen bedreiging voor winkelbezoek

Internetwinkels zijn geen bedreiging voor 'gewone' winkels, maar juist een grote kans. Mensen die vaak via internet winkelen, bezoeken daardoor niet minder vaak winkels. Sterker nog: winkelbezoek lijkt juist te worden gestimuleerd door online te winkelen. Andersom wordt online winkelen ook gestimuleerd door winkels te bezoeken.

Dat blijkt uit het onderzoek E-shopping and its interactions with in-store shopping van Sendy Farag, waarop zij 17 mei promoveert aan de Universiteit van Utrecht. Doel van dit onderzoek was om te laten zien welke consumenten vaak via internet winkelen en hoe dit samenhangt met hun winkelbezoek. Dat webwinkels bestaande winkels in binnensteden niet verdringen is een beeld dat ook naar voren komt uit het promotieonderzoek City Centres in the Internet Age waarop Farags collega Jesse Weltevreden twee weken later promoveert.

Informatiekanaal
Een ruime meerderheid van de internetgebruikers (ongeveer tachtig procent) bezoekt de binnenstad niet minder vaak en doet hier ook niet minder aankopen ten gevolge van online winkelen. Het internet wordt echter al wel veelvuldig als informatiekanaal gebruikt alvorens in de binnenstad aankopen te doen. Het omgekeerde proces, waarbij men zich eerst in de binnenstad oriënteert om vervolgens op internet te kopen, komt ook vaak voor.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10