zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

3 maart 2008 - VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland willen dat Geert Wilders afziet van het uitzenden van zijn aangekondigde film. Dit in verband met de grote risico's daarvan voor Nederlandse bedrijven en hun werknemers in een aantal landen.

 
 Doorsturen   299 reacties  

 

Laatste nieuws

 Kennisontwikkeling IT’ers blijft achter door werkdruk
 VCP: onbegrijpelijk dat werknemers niet vaker vast contract krijgen
 Te weinig perspectief voor werknemer met psychische klachten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zakenreizigers staan er alleen voor in noodgevallen
 Schade in Nederland door terrorisme niet gedekt
 Internationale uitzending vereiste goede voorbereiding
 
 
reacties
 
info@logocom.be  |   | 
3-03-2008
 | 
07:54 uur
Amai, zeg. Als Nederlandse bedrijven nu al de grote lafaards gaan uithangen en de vrije meningsuiting beknotten. In België is het eerder omgekeerd: daar laten wel politici maar bedrijven zich niet chanteren door bedreigingen.

Nu ben ik toch even ontgoocheld in Nederland.

Net zoals met de Deense cartoons was er eerst een boycot, maar als we die boycot vrezen, is het volgende dat ze uw bedrijf misschien opblazen. Nee: sensibilisering op de eerste plaats. En dat terwijl in dezelfde e-brief staat dat je niet mag LIEGEN als bedrijf of als verkoper. En dan tegelijk die film verbieden? Wat voor consistentie in houding is ons dat?


VAN BELLE Jean Marc, ondervoorzitter Vlaamse Journalistenvereniging maar ook handelaar+vrije beroeper & technisch journalist
g.m den dekker  |   | 
3-03-2008
 | 
07:56 uur
helemaal mee eens
vrijheid van meningsuiting : ja
beledigen : nee
Ad Beer  |   | 
3-03-2008
 | 
08:26 uur
De film van Wilders hebben we helemaal niet meer nodig.
Onze laffe overheid heeft al laten zien dat de Islam aanzet tot haat en geweld. Waarom anders zo bang zijn voor de veiligheid van Nederlanders in het buitenland?
En wat doen wij als er een menigte in Afganistan onze vlag verbrand? Als wij hier de vlag na zonsondergang buiten hebben hangen krijgen we een boete vanwege gebrek aan respect voor de vlag.
Ik denk dat Balkenende vandaag een container vlaggen naar Afganistan stuur in het kader van de vriendschap tussen de landen.
Naar mijn mening laat onze overheid, laf als ze is, de oren hangen naar de dreiging met geweld, dat is volgens mij een vorm van samenwerken met een vijand. Zo weten deze lieden ons te onderwerpen aan hun idealen.
Laat de overheid eens opkomen voor ons land en scherp protesteren tegen het vernielen van HET symbool van onze natie, onze vlag.
Maar ik ben bang dat onze regering eerst weer eens een werkgroep op moet gaan richten om te kijken of we deze daad van agressie wel moeten veroordelen.
Oh Nederland, let op uw zaak!
Rudie Kreeft  |   | 
3-03-2008
 | 
08:27 uur
Wanneer Wilders een film wil maken moet hij dat zelf weten,ik vind wel dat hij dan zijn kamerlidmaatschap op moet zeggen.
Anders kunnen we zijn beveiliging ook nog betalen en zulke volksvertegenwordigers willen we toch helemaal niet in de kamer
Anouk Povel  |   | 
3-03-2008
 | 
09:22 uur
Kunnen we niet gewoon ophouden met z'n allen en iedereen lekker laten doen wat ie zelf wil? Dit betuttelende kabinet jeukt 80% van de Nederlanders, waarbij de media alle visjes nog eens lekker voert. Als ik in een clownspak het zwembad in duik kom ik toch ook niet in de krant? Overigens zijn dit voor mij redenen om te emigreren.
OK  |   | 
3-03-2008
 | 
09:56 uur
Vooral doorgaan Geert Wilders. Eindelijk iemand die een moeilijk onderwerp ter discussie stelt, gewoon met de feiten op tafel. Goed of fout, het gaat om de discussie. Nu komt echter het laffe karakter van de nederlander naar boven, die liever de ogen sluit en zwijgt uit angst voor alles en nog wat en dat relativeert met enkele inschattingen. Moeten we nu in Nederland nu ook nog naar de rest van de wereld luisteren over hoe we moeten omgaan met onze vrijheid van meningsuiting, uit angst van gevolgen waar deze film waarschijnlijk over gaat. De film is nog niet uit en er is al ophef. Ik moet automatisch denken aan de ophef rondom de donorschow van bnn.
Als de film een grotere bedreiging voor de samenleving is dan onze aanwezigheid in afganistan, kun je twee dingen denken: is Wilders een pionier of zijn de nederlandse troepen enkel maar pionnetjes, die doelloos afgeschoten of opgeblazen worden.
Floris Koot  |   | 
3-03-2008
 | 
12:30 uur
Als het bedrijfsleven zich echt zorgen maakt over de film, dan ligt hier een unieke historische kans:
Stel Wilders aansprakelijk voor alle schade aan lijf en goed en alle derving van inkomsten na vertoning van de film. Een gewaarschuwd man die moedwillig doorgaat met schade veroorzaken kan veel worden aangerekend. Wilders handelswijze rond de film is gericht op uitlokken van aggressie (dat zou tenslotte zijn eigen gelijk bewijzen) en gespeend van elke ruimte tot dialoog. Asl Wilders moedwillig aggressie uitlokt dan kan hij ook aansprakelijk worden gesteld. Zijn handelijswijze vertoond verdomd veel overeenkomsten met de kleine nationalistische baasjes in voormalig Joegoslavië die nu allemaal gezocht worden voor oorlogsmisdaden, wegens het uitlokken en organiseren van geweld tegen andere ethnische groepen. Huur een advocaat in die dit voor vertoning al kan scherpzetten.
Ad Beer  |   | 
3-03-2008
 | 
12:56 uur
Ik blijf het vreemd vinden de reacties de ''politiek correct'' willen zijn en dus ''anti Wilders''
Floris Koot zegt dat Wilders agressie uitlokt. De vraag is maar weer wie er begonnen is. Heeft Wilders vier vliegtuigen laten kapen vol onschuldige mensen en die laten neerstorten op diverse gebouwen?
Heeft Wilders Van Gogh laten vermoorden?
Heeft Wilders een paar honderd man op de been gekregen om te protesteren tegen het voornemen om misschien de nederlandse vlag te gaan verbranden ergens in Afganistan (let wel, 900 demonstranten op een bevolking van miljoenen!).
Links Nederland is er oh zo goed in om de zaak op zijn kop te zetten.
Iedere reactie van Links en onze laffe regering bewijst dat we te maken hebben met een agressor en als je je oren laat hangen tegen een agressor dan ben je laf. Als deze agressor tevens uit is op overheersing en macht dan ben je een landverrader. Het enige vergrijp in ons land waar de doodstraf nog op staat. Een doodstraf die door de agressor al snel wordt uitgesproken tegen iedereen met een afwijkende mening. Als we niet laten merken dat wij niet gediend zijn van deze opvatting dan worden we ook slachtoffer.
En ga nu niet roepen dat de meerderheid van de moslims van goede wil is, de meerderheid van de Duitsers was en is dat ook.
Remco Rijnhart  |   | 
3-03-2008
 | 
14:04 uur
Er zijn maar weinig denkbeelden zo verwerpelijk als die van Geert Wilders. Maar erger dan zijn denkbeelden is te leven in een land waarin je niet mag zeggen wat je vindt.

Wat niet wegneemt dat het een objectieve constatering is dat Geert Wilders gebruik maakt van de tolerantie van onze maatschappij tegenover andere meningen om daarmee juist op te roepen tot intolerantie.
W.J.T. Sillen  |   | 
3-03-2008
 | 
14:13 uur
Kijkend naar de korte termijn dan is deze reactie te begrijpen .Kijkend naar de langere termijn dan geldt maar een zaak en dat is opkomen voor de verworvenheden van het vrije westen. Vrijheid verwerven en behouden kost nu eenmaal inspanning en ook geld.Kijk maar eens terug naar de strijd die er is geleverd voor onze vrijheid door Amerikanen en Russen in de 2e wereldoorlog. Als wij niet bereid zijn tot offers dan zal onze vrijheid op termijn geen stand houden.
Yoyshi  |   | 
3-03-2008
 | 
14:14 uur
Het is zover Wilders de verlosser?!
Wat wilt deze man nu echt bereiken met de film? Dat de Moslims massaal de Koran gaan verbranden? Wat heeft deze film voor nut.
Van mij krijg hij de vrijheid om de film uit te zenden danwel op zijn eigen megaflatscreen onderuitgezakt op zijn comfortabele bank samen met een paar van zijn beste vrienden, een biertje en een bak popcorn maakt het filmavondje compleet.
Terugdraaien, spoelen, slowmotion..en zie hoe extreem en gemeen die Moslims wel niet zijn.. kan hij zichzelf lekker opfokken om daarna nog meer haat te zaaien
Dit soort issues gaan voorbij als een flits. Na het uitbrengen van de film pakt iedereen zijn leven weer op en is de film niets meer dan verleden tijd, de film wordt opgeborgen in het archief, voor als er ooit Aliens op aarde komen, die kunnen zich dan afvragen: ''Who de fuck is Wilders! Mensen vergeten snel.
Wilders petje(hoofddoekje) af dat je niet wilt buigen voor de Moslims, maar mochten er consequenties uitvoort vloeien als de film wordt uitgezonden draagt die dan met opgeheven hoofd in naam van de Nederlandse bevolking'' of ren je met de staart tussen de benen naar Balkenende voor nog meer bewaking''.
Wat heeft deze man ertoe bewogen om een kruistocht te beginnen, hij is voer voor psychiaters, er zit echt iets niet goed bij deze man heel diep van binnen, wie wilt hij straffen, en waarom????
layla  |   | 
3-03-2008
 | 
14:51 uur
Ik vind het slechte zaak waar die geert wilders mee bezig is.
Het is zijn kijk tegen over de islam maar heeft hij werkelijk wel een s met moslims gesproken en meer gelezen over de islam.
Zo gewelddadig geloof is het niet integen deel.
Wat er allemaal met de aanslagen gebeurd kan de rest van de moslim bevolking niks aan doen het is een kleine groep die het verpest voor de rest en wat wilders doet is alles over 1 kamp scheren hij wil met deze film laten zien dat hij voor zijn doen gelijk heeft als er nu aanslagen zouden komen.
En nog iets wij moslims hebben nooit het christendom zo belanchelijk gemaakt of gekwetst waarom wel andersom.
Volkomen belachelijk als we elkaar met rust zouden laten zou de wereld er veel beter uitzien.

layla
roelof  |   | 
3-03-2008
 | 
17:16 uur
Natuurlijk mag iedereen voor zijn eigen mening uitkomen. Maar er is wel een verschil tussen voor je mening uitkomen en bewust anderen kwetsen. Ik ga geen keuze maken tussen Geert en de Islam. Wel weet ik zeker dat als Geert niet van mijn euro's beveiligd werdt, hij beter zou opletten met wat en hoe hij iets zou vertellen over anderen. Omdat hij beveiligd wordt kan hij alles zeggen. mocht hem iets overkomen, is het de schuld van de beveiliging. Kan hij toch weer iemand anders de schuld geven van zijn stomiteiten.
Jan den Camp  |   | 
3-03-2008
 | 
17:44 uur
Flauwekul,
iedereen die ik ken met een eigen bedrijf zegt juist dat Wilders de film moet maken en tonen. Het bedrijfsleven is totaal niet geholpen met deze beperkingen van menings vrijheid die links Nederland aan het invoeren is.
Rob  |   | 
3-03-2008
 | 
19:39 uur
Wij hebben ook principes hoor, maarre wat gaat dat kosten ???
Anne Riem Vis  |   | 
3-03-2008
 | 
19:44 uur
Amai, in Belgie gaan ze besnijden... Daar gaat het natuurlijk nu even niet om. Ik vind het wel goed dat al die struikelblokken van de Koran (maar ook als die er in de bijbel zijn) worden uitgelicht. Een toelichting kan soms zwaar overbelichte teksten doen bijstellen. Maar een man in de regering moet daar anders mee om kunnen gaan. Diplomatieker, voorzichtiger. Want die weet dat hij door zijn positie erg veel invloed heeft. Hoe dan ook, het moet toch eens bespreekbaar worden, lijkt me. Maar ja, voorzichtigheid is de moeder van de porceleinkast.
Mimo  |   | 
3-03-2008
 | 
19:59 uur
Wanneer Wilders een film wil maken moet hij wel een onderwerp kiezen die een steentje bijdraagt aan de tolerantie in de wereld. Ik vind wel dat hij dan zijn kamerlidmaatschap op moet zeggen. Hitler-ideeen moeten niet welkom zijn in de 2de kamer en moeten er z.s.m. uit want ik zie er grote gevaren op komst met intolerantie, racisme en apartheid terug in Niederland terug.
Zijn beveiliging moet ook niet betaald worden uit die centjes van WAO-ers, WW-ers en kansarmen in de maatschappij. Het salaris van de premier is al verhoogd met 30%.
Zulke minister-presidenten en volksvertegenwordigers willen we toch helemaal niet in de kamer. We willen mensen die Nederland een respectabel plek geven in de wereld.
W.F.Casimiri  |   | 
3-03-2008
 | 
20:03 uur
Weet niet zeker of dat de film zal worden uitgezonden. Hou het nieuws zo lang mogelijk geheim. door deze reaktie, toond de Islam heo makkelijk ze zijn te beinvloeden. Stuur de radicalen het land uit, ook al zijn ze nederlander. Zulke raddraaiers heeft Nederland niet nodig. Succes.
Ad Beer  |   | 
3-03-2008
 | 
20:58 uur
Lieve Layla,
Lees de geschiedenis en luister niet naar je iman, de man die jouw geen hand wil geven omdat je in zijn ogen een minderwaardig wezen bent.
Bestudeer de zaak, kijk wat Wilders heeft gedaan, is geweest voordat hij voor de VVD in de tweede kamer kwam, de man is moslim en islam kenner!
Hebben de islamieten de kerk nooit beledigd? Lees de geschiedenis en kijk wat de ''Moren'' in Zuid Europa en het midden oosten hebben aangericht in de eerste eeuwen van onze jaartelling.
Ook in Duitsland was het maar een kleine groep in de jaren '30 van de vorige eeuw, een kleine groep die een heel volk, meerdere volkeren wist op te hitsen tot wat de grootste moordpartij tot op heden is geworden.

En voor de rest zou ons bedrijfsleven eigenlijk een boycot moeten gaan inzetten tegen alle landen die Bin Laden, de Taliban en andere terroristische organisaties steunen, dan laten we zien waar we echt niet van gediend zijn.
De tactiek van verdeel en heers, bekend van het aloude romeinse imperialisme, wordt door de moslims momenteel op een schrikbarend efficiente wijze toegepast, met maar één doel, de heerschappij over de wereld.
Ernie van de Wal  |   | 
3-03-2008
 | 
21:02 uur
wie is op dit moment het grote kwaad? Wilders, die een film maakt?

Of misschien de pers, de regering en mensen die deze -verwachte- film zo extreem veel aandacht geven dat deze wereldwijd maandenlang HET onderwerp van gesprek is. Zelfs in de uithoeken van achteraffistan lopen alle mensen te hoop terwijl ze niet eens weten wat een film is.

Naast deze opgeklopte publiciteit wordt flink gespeculeerd over rellen..... tja, en dan is het voor de heren Moslims gezichtsverlies wanneer ze thuisblijven.
Maw. Pers, regering en kooplieden zonder ruggengraat roepen zelf de ellende over ons af.

Had men zich beperkt tot een kleine mededeling in het gemengd nieuws dan had niemand erbij stilgestaan.

En tot slot, wij moeten accepteren dat fanatieke Moslims in fanatieke moslimlanden er de ergste ideeën op nahouden. En zij op hun beurt moeten accepteren dat niet zij bepalen wat er bij ons wordt gezegd en getoond.
yolanda  |   | 
3-03-2008
 | 
21:12 uur
Persoonlijk vind ik provoceren altijd dom. En Wilders provoceert enorm. Iedereen weet wat de consequenties kunnen zijn van deze film, en uiteraard betreft het een relatief kleine groep die extreem reageert, maar wel met middelen die een enorme impact hebben. Het heeft dan ook niets met lafheid te maken als je vindt dat deze film niet uitgezonden moet worden maar eerder met wijsheid.
Eigenlijk doet Wilders precies hetzelfde, ook hij dringt zijn mening op, en de kans dat onschuldige burgers slachtoffer worden is groot. Zeg mij wat het verschil is als je met deze wetenschap je idee toch doordrijft?
Hoeveel mensen hebben gevraagd om deze film?
arjan  |   | 
3-03-2008
 | 
22:32 uur
waarom denkt iemand zonder verstand van film er een te moeten maken en waarom over een onderwerp waar hij aantoonbaar geen verstand van heeft?
Ad Beer  |   | 
4-03-2008
 | 
07:31 uur
@Arjan
Als gewezeb lid van het internationale comite mensenrechten en democratie voor Iran weet Wilders echt wel waar hij over praat. Hij heeft er meer verstand van dan velen die hier een mening verkondigen.
Ook Fortuyn heeft de bewegingen van de Islam door de eeuwen bestudeerd en nadat ik van hem in 1987 een college heb gevolgd over de Islam ben ik me er ook in gaan verdiepen. Ik stel voor dat iedereen die denkt dat de Islam een vredelievende godsdienst is, dat ook maar eens moet gaan doen.
Overigens is het christendom geen steek beter. De kruistochten om het Heilige Land van de Moren (lees Islamieten, die toen al erg moorddadig waren) te reinigen, de inquisitie, de oorlogen tussen genootschappen en ordes en de burgeroorlog in Ierland laten zien welke vlekken het christendom op zijn blazoen heeft.
Steeds weer zien we in de geschiedenis dat boeken en met name de uitleg van boeken leidt tot veel bloedvergieten. Dat geldt voor de Bijbel, de Koran, Das Kapital en Mein Kampf. Waarom is dan alleen het laatste boek maar verboden?
Het is allemaal zo krom. Links Nederland begint nu weer een haataktie tegen de Spelen in Beijing, omdat China de mensenrechten niet zo respecteren.
Waarom geen actie tegen landen die homo's ophangen, christenen onthoofden, vrouwen laten verkrachten en vermoorden en anti semitisme tot een hoeksteen van hun cultuur hebben gemaakt?
Omdat deze landen economisch interessanter zijn? Of omdat Links Nederland altijd al wat heeft gehad met anti semitisten, onder meer door in het conflicht in het midden oosten stevast de kant van de palestijnen te kiezen?

De wereld is krom, zeer krom.
Tot slot, als onze laffe regering niet zoveel woorden aan de nog steeds niet verschenen film van Wilders had besteedt dan waren er nu geen demonstraties in Afganistan. Demonstraties door mensen die niet eens weten wat een film is, omdat ze door hun leiders bewust dom worden gehouden.
Fenske  |   | 
4-03-2008
 | 
07:34 uur
Ik vind dat geert Wilders te ver gaat.
Hij wil gewoon aandacht,
En dat krijgt hij ook nog.
Het enige wat hij wilt is alles uitlokken!!!
Maar niet denken aan de gevolgen ervan.
De partij van de vrijheid staat op dit moment voor haat.
GEERT WILDERS HEEFT GEWOON EEN HAAT OP BUITENLANDERS!
En daar zijn alle Nederlanders de duppe van.
info@logocom.be  |   | 
4-03-2008
 | 
08:58 uur
Ik ondersteun ten volle de opmerking van Ad Beer! Men roept hier weer op tot boycot in de angsthaas-richting. Vlamingen en Nederlanders zijn een volk van lafaards uitgekomen en we zijn zo verdraagzaam geworden dat we onze kinderen alle kansen geven om toch een volgende wereldoorlog te krijgen, gewoon omdat wij te naïef zijn daarin te geloven en zelf nooit eentje meemaakten. Het schrikbeeld van Den Grooten Oorlog was nochtans de reden waarom wij geen meemaakten. Nu lacht men er mee, zelfs de Holocaust wordt ontkend door bepaalde jeugdgroepen en ook Turkije ontkent hun uitroeiing van de Koerden. Dat wil Europa gaan leiden met een bevolkingsgroep waarbij de BENELUX elke numerieke bevoegdheid verliest. Turkije is trouwens nooit Europees geweest.
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
4-03-2008
 | 
09:11 uur
Ik vind het nogal een gedoe die film van wilders. Ik ben zélf door RTV oost op de film gezet ikke heb er geen enkel probleem mee. Bij het maken van de film van Wilders moet hij wel binnen de algemene maatschappelijk aanvaardbare normen en waarden blijven. Als Wilders zich aan deze normen houdt en bovendien ook het bedrijfsleven op een positieve manier betrekt in de nog te maken!!! film dan heb ik zelfs positieve vooruitzichten in een goed filmpje voor de zendtijd voor politieke partijen voor de PVV. En ja ik ben ook moslim ben ik nu boos??!! nee dus!!! gek he en al de media willen je doen geloven dat ik nu ''boos'' moet zijn terwijl ik het alleen maar heb over de door onze maatschappij aanvaarde normen en waarden. En ja, NATUURLIJK worden mensen boos als die normen en waarden overtreden worden die binnenin onze maatschappij gelden. Maar dan zijn niet alleen de moslims boos hoor!!!!
John  |   | 
4-03-2008
 | 
09:17 uur
Fantastisch, al die reactie over vrijheid van meningsuiting echter waar je op moet letten is de doelstelling van Wilders. Volgens mij is die voor nog niet iedereen duidelijk nu de impact duidelijk begint te worden zal ook dit tot een ieder gaan doordringen. Ik denk dat als je het geheel naar persoonlijke proporties terugbrengt dat er heel anders gereageerd gaat worden.(IK BEDOEL,JE MAG OP DIT STUKJE REAGEREN MAAR ALS JE PERSOONLIJK WORDT OF ME BELEDIGD WEET IK JE TE VINDEN).
A.B. Kuil-Cerfontain  |   | 
4-03-2008
 | 
09:58 uur
Waarom roept een dergelijke film zoveel terechte angst op? Dat is toch niet normaal. We zijn dus bang voor die groep is dat dan iets wat wel mag als reactie op een mening van één persoon?
G.S. Puister  |   | 
4-03-2008
 | 
10:58 uur
Zoveel mensen zoveel meningen.
Ik ben blij dat Nederland een democratisch land is, dat wij een multiculturele samenleving hebben . Laten we vooral respect voor elkaar hebben, respect voor meningsuiting, geloof etc. Ondanks dat iedereen zijn mening heeft en mag hebben wordt de film aangemerkt als hot item. Wanneer er niet zo'n ophef over zou worden gemaakt zou de publiciteit ook niet zo groot zijn. Dat moet wel kicken zijn voor Wilders. Negeren is het beste. Toen de film over Jezus Christus ondanks de protesten van christenen toch werd uitgezonden heeft mij dit verwonderd en geraakt. Opnieuw verwonder ik mij nu moslims worden beledigt en geraakt. Desondanks leven wij in een vrij land waarin dit allemaal kan en mag. Vreemd dat mensen tot het uiterste gaan om elkaar te kwetsen, te bedreigen, zelfs te doden .Laten we daar eens mee ophouden en elkaars ideeen respecteren en leer elkaar te begrijpen en te accepteren.
drs j.j.jong  |   | 
4-03-2008
 | 
11:00 uur
na een lezing van arabist hans jansen was ik diep geschokt door hetgeen aan geweld in de koran staat, maar laten we eerlijk de christelijke bijbel in het O.T. is ook niet een voorbeeld voor een vreedzame samenleving.
Het N.T. bracht dat gelukkig wel. De heer Wilders dient als criterium voor zijn moslim film te overwegen of dit alles bijdraagt aan een vreedzame samenleving. Wij zullen het met zijn allen moeten redden en geen fouten van onverdraagzaamheid dienen te maken waardoor opstanden en oorlogen ontstaan. Geert speelt echt met vuur en ik vrees dat hij zich dat niet realiseert. Zijn karakter vertoont trekken van : ik zal jullie wel eens laten zien wie ik ben en dat hoeft hij helemaal niet te doen, want Geert Wilders, je wordt echt wel serieus genomen en als zodanig dien je ook de oproep van Jan Peter Balkenende te zien, want die ervaart nu al de grote onrust in de moslimlanden. Capituleer je dan als je je verstand gebruikt en de film laat voor wat die is. Nee, natuurlijk niet. Je bent de wijste en dat wordt verwacht van een politicus van niveau en zo zie ik Geert Wilders. Maak, Geert geen fouten, tolereer geen moslim-extremisten, maar voorkom escalatie en als ik geluiden en meningen en spanningen om me heen zie en voel, heeft jouw aankondiging van de film al genoeg duidelijk gemaakt. Laten we er met zijn allen voor zorgen, dat je geen voer geef aan die extremisten, want die loeren op jouw film om daarmede ons weer een stuk verder van de ( christelijke) democratie af te voeren.
Ik hoop van harte dat mijn mening op jouw bureau komt en dan mag jij Geert of een van jouw partijgenoten mij mailen. Ik zal antwoorden.
drs j.j.jong, publicist, kunsthistoricus.
E Geenen  |   | 
4-03-2008
 | 
11:16 uur
Vreemde tegenstelling. Toen Bush een aantal landen uitriep als De As van het Kwaad, waaronder Irak, was er niemand in het bedrijfsleven die protesteerde. Waarschijnlijk bang dat men achter de illegale leveringen kwam van grondstoffen etc. Of al groot voordeel zagen bij een mogelijke oorlog. De inval in Irak; niemand protesteerde. Het bedrijfsleven was er als de kippen bij toen er na de inval groot geld te verdienen was aan de wederopbouw van Irak. Niemand proterteerde. Hetzelfde als in Afganisatan. Wederopbouwprogramma. Goed geld aan te verdienen. OOk voor het Nederlandse bedrijfleven en niemand protesteerde. En nu zijn zij bang nog voordat duidelijk is Waar dit filmpje over gaat.

Mijn vermoeden is dat deze film alleen maar en soort documantaire wordt waarin alle afschuwelijke beelden worden getoond die we al jaren lezen in de kranten of op het journaal zien. Vrouwen die gestendigd worden, homo's die opgehangen worden, mensen die gegeselt worden of hun hand of voet wordt afgehakt en nog meer van dat soort overbekende beelden.

De laatste klucht moet toch wel erg duidelijk zijn. In Afganisan heeft onze militairen moskees gebouwd met geluidsinstallatie's voor het oproepen voor het gebed. Wat er werd opgeroepen door de Imam's? Haatboodschappen tegen de westers landen. Wat een klucht. Wat een klucht. We hebben niets te zoeken in die landen. O, ja, olie natuurlijk en mineralen (Afganistan is rijk aan mineralen)

Ik ben benieuwd naar Wilders film. Maar ik vermoed dat het zwaar zal tegenvallen en de inhoud overbekend is. In de islamdictaturen is er dan weer voldoende reden om weer vlaggen te verbranden (daar zit handel in!) en NL producten te boycotten. Via de hulporganisaties komt dat dan via de achterdeur weer binnen en het onvermogen van de islamdicaturen is weer gered.Abdullah  |   | 
4-03-2008
 | 
12:35 uur
zouden we niet eerst de film moeten zien alvorens hem af te kraken? Is het niet de waarheid, dan is er nog tijd genoeg om te reageren, is het wel de waarheid, ja wat valt er dan te protesteren????
roel  |   | 
4-03-2008
 | 
13:05 uur
hebben we nu helemaal geen ballen meer. het recht op meninings uiting moet gehandhaaft blijven
G.G. Kunst  |   | 
4-03-2008
 | 
13:14 uur
Geachte lezer!

Wat hebben we in het nederlandse bedrijfsleven en de politiek en helaas ook bij defensie toch een lafaards zitten.
Jarenlang roepen ze, dat je in Nederland alles moet kunnen zeggen. Denk maar aan Theodoor Holman over ''christenhonden'' en Theo van Gogh ''geitenne.....'' Hirsi Ali met Koranteksten op een naakte vrouw. Allemaal beledigend, maar leve de vrije meningsuiting.

Nederland heeft ook geen stelling genomen tegen de voor Moslims beledigende cartoons.

Nu Geert Wilders met een kritisch film komt, ja
nu doen we het in de broek, want..... Het kan ons orders gaan kosten, of een kogeltje meer van de Taliban. Wat een laf gedoe.

Ik vind, dat Wilders geen beledigende film moet uitzenden, maar vind dat niemand een anders levensovertuiging moet beledigen.

Het hypocriete van onze overheid is, dat beledigen niet mag als het een order gaat kosten. Wat een lafheid.
Waar was dhr. Wientjes toen Theo van Gogh zijn beledigingen uitte?? Toen had hij er geen belang bij en kostte hem dat geen cent. Voor dhr. Wientjes en zijn club telt blijkbaar alleen het aantal orders.

Gerard Kunst
Ad Beer  |   | 
4-03-2008
 | 
14:11 uur
Gewoon de krant van vandaag om aan te tonen hoe hypocriet de overheid is.
Bij Paul de Leeuw dringt een activist, gekleed in enkel een onderbroek binnen. De man roept om aandacht en krijgt die ook. Te veel eigenlijk, maar geen (linkse haan) die ernaar kraait. Is het een algemeen aanvaarde norm dat je een programma en daarmee in het priveleven van mensen indringt?
En wat gaat deze idioot doen? Paul de Leeuw aanklagen omdat hij hem heeft aangerand!
Vanaf een schip dat onder Nederlandse vlag vaart werpen ''mensen'' met een Nederlands paspoort bijtend gif naar walvisvaarders. Diverse mensen raken gewond.
De reactie van onze overheid bij monde van ambasadeur Hamer: ''nederland hecht aan de vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie''
kan het krommer?
De haatcampagne is niet door Wilders, maar tegen Wilders!
Links kan en mag alles in ons land, zodra links maar denkt dat het rechts is, dan begint het demoniseren.
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
4-03-2008
 | 
14:59 uur
Het klinkt misschien raar maar er is een parallel tussen geloven en het bedrijfsleven. Dit fenomeen noemen we concurrentie. Klaarblijkelijk is niet iedereen van concurrentie gediend, en tsja dat merk je dan natuurlijk ook. Als er twee straatmuzikanten in dezelfde straat spelen treed er ook concurrentie op. Je kunt je geld tenslotte maar 1x uitgeven en dan is het op. De enige oproep die ik zou wensen te doen is elkaars geloof respecteren en elkaar in de waarde laten, en ik ben het er volstrekt mee eens dat politiek en geloof volstrekt vanelkaar gescheiden moet zijn. Zo heeft iedereen zijn ''eigen'' manier om God te omschrijven.. is dat dan zo erg dan ? Waar is de vrijheid van religie anders voor bedoeld dan? In iedergeval niet voor MISBRUIK vind ik. Het is bekend dat het geloof in Afghanistan als dekmantel word gebruikt voor de opium gebruik (lees: Drugsgebruik) en ze doen zo moeilijk omdat ze anders geen drugs meer krijgen. Er moeten daar meer afkick klinieken komen.
r  |   | 
4-03-2008
 | 
15:52 uur
Ik schaam me als Nederlander voor Wientjes. De islamisten willen Europa inpikken. Maar dat is buiten Wientjes multicultureel leefwereldje. Dit klinkt misschien niet aardig, maar het is nou eenmaal zo. Het is wachten op de jongere generatie, die is minder bevooroordeeld en begrijpt uit welke richting het gevaar komt (het oosten en van binnenuit).
Argede2008  |   | 
4-03-2008
 | 
16:08 uur
Wat een opmerking van de werkgevers.
Zijn ze bang dat ze nu hun zakken niet meer kunnen vullen over de ruggen van de werknemers.
Neen julie en deze regering zijn verkeert bezig
uitbuiten van de samenleving gaa maar een meer betalen zakkenvullers , witwassers en belastingoplichters. van mij mogen jullie ook naar alla
paul peeters  |   | 
4-03-2008
 | 
17:24 uur
religie en symbolen zijn eigen aan de mens.Niemand heeft het recht om de religieuze belevingen van anderen te verbieden of te minachten.De Westeuropa is opgegroeid met het christendom .Wij waren vroeger ook strijdvaardig ,bloeddorstig in onze geloofsovertuiging.Ieder mens is geneigd om de religie te misbruiken als alibi voor fanatieke hoogmoed en racistische aberraties.De extreme reacties van korangelovigen op kritiek en afwijzing en respectloze woorden en beelden zijn een zeer te verwachten gevolg van manifeste provocaties met de persvrijheid en de vrijemeningsuitig als alibi.Deze democratische verworvenheden mogen niet misbruikt worden om rechtlijnige vromen te sarren. RESPECT VOOR ANDERMANS HEILIGHEID.
yolanda  |   | 
4-03-2008
 | 
17:24 uur
Ik sluit me helemaal aan bij het artikel van drs. Jong. Wijze woorden.
En AD BEER, hoe kom je er bij dat Afghanen niet weten wat een film is??? Misschien moet je je toch even wat beter gaan verdiepen in deze bevolking want deze opmerking komt wel erg vreemd over.
marian  |   | 
4-03-2008
 | 
19:24 uur
Hoeveel subsidiegeld heeft dit filmpje gekost, inclusief de kosten zoals gemaakt door MTNL? Acht u het juist dat alle belastingbetalers hiervoor mee betalen? (Bron: kamervragen PVV)

Ik word zo ziek van die kerel. Echt, ik kan er niets aan doen, maar iedere keer dat hij op mijn onderbuikgevoelens probeert te spelen krijg ik spontaan buikloop. Onvoorstelbaar waar deze kerel allemaal op tegen is, en wat allemaal niet mag van hem. Natuurlijk vergeet hij even te melden in zijn kamervragen dat dat reactionaire discriminatiepartijtje van hem ook met subsidiegeld betaald wordt.

Dus, minister Plasterk gaarne antwoord op de volgende vragen:

1. Acht u het juist dat alle belastingbetalers Wilders egotrip financieren?
2. Is het mogelijk om lijfstraffen opnieuw in te voeren en te beginnen met het verwijderen van de stembanden van Martin Bosma en Geert Wilders?
3. Acht u het opportuun om belastinggeld te geven aan een partij, waarbij het bestuur slechts bestaat uit één persoon?
4. Is het überhaupt denkbaar dat in een parlementaire democratie, een partij een autocratie kan zijn?

Bij de weg, dat rechtse knutselwerk dat alleenheerser Wilders heeft opgezet kost ons allemaal € 810.632 euro per jaar. En dat is alleen nog maar het salaris van die club. Daar moeten alle potloden nog bij opgeteld worden.

Geert Wilders begint er achter te komen dat journalisten niet altijd objectief hoeven te zijn. Wie is er eigenlijk ooit op het idee gekomen dat de publieke omroepen niet links mogen zijn? Wat is dat nu voor onzin. Als het je niet zint, dan kijk je toch naar een andere zender? Ik zet mijn TV toch ook uit als de EO erop komt!

Dit duidelijke voorbeeld van een opiniestuk heeft zijn weg gevonden naar het grote publiek, en daar is Wilders kennelijk niet blij mee. Dat mag, hij mag het ook zeggen; hij mag zelfs zeggen dat hij de film waardeloos vindt. Maar direct huilend gaan klagen bij de minister van OCW, is wel heel erg kinderachtig.

Wilders krijgt ook van journalisten voldoende podium om zijn verhaal te vertellen. Hij moet dus niet beginnen te zeiken dat een journalist van Turkse komaf een filmpje heeft gemaakt dat duidelijk opiniërend bedoeld is. Dat is namelijk zijn werk. Het is duidelijk in het filmpje dat het zijn verhaal is, dus hij heeft zelfs niet eens ethische regels overtreden.

Toch blijft het opvallend: Geert mag alles zeggen over iedereen, de rest mag niets zeggen over hem; Ik mag geen Koran lezen; Ik mag niet hangen; Ik mag geen uitkering trekken; Ik mag geen Moslim zijn; Ik mag geen dubbele nationaliteit hebben; Ik moet christelijk/joods/humanistisch zijn; Ik mag geen tegenfilm maken; Ik mag geen hoofddoekje dragen enzovoort enzovoort…

Waar stond die laatste V ook alweer voor in PVV?
anoniem  |   | 
4-03-2008
 | 
20:42 uur
Wilders is Zelf een gevaar voor nederland STOP hem. hij beledigd die mensen en die komen afrekenen met heel nederland.
Jennie  |   | 
4-03-2008
 | 
20:58 uur
Waarom alleen een film over de Koran?
Waarom niet over alle boeken die over profeten zijn geschreven, zoals ook de Bijbel er een is?
Ook in de bijbel staat veel ellende en worden de vrouwen gediscrimineerd, maar daarover bestaat in Nederland een groot taboe, er zijn waarschijnlijk teveel christenen die beledigd kunnen worden.

Omdat Wilders heel specifiek is in zijn keuze voor de Koran kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het een persoonlijke frustratie is waar hij uiting aan geeft. Dat hij daarmee miljoenen mensen beledigd en kwetst is erg, maar de gigantische media-aandacht kan een grotere schuld aangerekend worden dan die van Wilders zelf.
Doodzwijgen is de beste remedie.
Als ras-hollandse wil ik zelf ook niet gediscrimineerd en beledigd worden. Ik heb collega's met het moslim geloof èn collega's met het christelijk geloof en ik kies voor een samenleving waarin wij elkaar respecteren en in harmonie naast elkaar kunnen leven.
Ik kies dus niet voor haatscheppende volksvertegenwoordigers.
Wilders bezint eer gij begint, een oud hollands spreekwoord....

Tegen mensen die pleiten voor vrije meningsuiting wil ik graag het volgende zeggen: je verdient je geld ermee, dus is het voor jou van groot belang en we zien je veel schrijven via diverse media.
Maar ik zeg; er is nog geen huwelijk geslaagd door letterlijk en figuurlijk alles naar elkaars hoofd te kunnen gooien.

Normen en waarden zijn belangrijk in alle lagen en niveaus in de gehele wereld.


Brekelmans  |   | 
4-03-2008
 | 
20:12 uur
Ik snap niet dat hij zich verschuild achter recht op meningsuiting. Meningsuiting vind ik prima maar als je dan een hele groepering over één kam scheert en maar blijft roepen wat jij allemaal vind moet je ook niet verwachten dat je van de gelden van ''de bevolking'' beveiligd moet worden. Ik denk dat dhr. Wilders daar inderdaad ook maar voor zijn eigen beveiliging moet zorgen, en zéker niet van de belastingcenten van deze groepering. Van mij mag Wilders mét zijn mening ook zelf zorgen voor zijn eigen veiligheid!
Wim (straatmuzikant)  |   | 
4-03-2008
 | 
21:12 uur
ik vind het volstrekt belachelijk dat men mensen remt in hun persoonlijke ontwikkeling en ontplooïng. Zodra er ook maar iets van welstandsvermeerdering te bespeuren valt, word je al gekort op je uitkering. Zo krijg je natuurlijk nooit vooruitgang. Nou van mij mag je hoor Geert Wilders ! Kom maar op met die film !!! Alle werkelozen zitten om die film van je te springen! Krijgen ze tenminste werk om de rommel van je weer op te ruimen!!!
Ad Beer  |   | 
5-03-2008
 | 
07:39 uur
@Anomiem
je zegt het treffend. ''Ze''komen met heel Nederland afrekenen. En dan zijn we slim als we onze mond maar houden? Ik noem dat een vorm van onderdrukking waar je nooit, maar dan ook nooit aan toe mag geven. Moeten we net als Oostenrijk in 1938 de vijand maar met gejuich binnenhalen? Daarna moorden ze toch iedereen uit die het niet eens met hen of hun geloof niet aanhangt. Wat is het verschil?
Let wel, de Koran, die de meesten hier niet gelezen hebben, zegt dat de heidenen (en dat zijn alle mensen die de Koran niet aanhangen) uitgeroeid moeten worden.
Ik zie in deze discussie de tweedeling in ons land weer duidelijk. De tweedeling die door Balkende en Bos is veroorzaakt.
Aan de ene kant de mensen die vinden dat de waarheid over de Koran verteld mag en moet worden, aan de andere kant een groep die is opgehitst door de linkse leiders en die zonder na te denken loze kreten uitslaken.
Dat maakt de tweede groep vergelijkbaar met al die moslims die ook als lemmingen en makke schapen hun leiders geloven en volgen.
Jammer dat helft van ons land niet nadenkt en daarmee onze cultuur en ons erfgoed in de waagschaal legt
Robert van Megen  |   | 
5-03-2008
 | 
20:34 uur
Ik denk dat als je jezelf wil overgeven aan de islamitisering, dan ben je tegen zo'n film. Als je echter de opgebouwde vrijheid wil behouden, dan is het van belang om deze invloed een halt toe te roepen. Het beste voorbeeld hiervan is het voormalige joegoslavië. Ik denk niet dat het bedrijfleven daar tevreden kan terugkijken op de interne burgeroorlog als gevolg van geloofsovertuigingen. Daar zijn ze door schade en schande wijzer geworden. Wij kunnen natuurlijk denken dat zoiets hier niet kan gebeuren. Ik durf daar geen geld op in te zetten. De enige intolerantie en gebrek aan respect komt wat mij betreft vanuit de islamitisch wereld en bedreigen onze normen en waarden door ons te bedreigen met aanslagen. Ik zeg respect moet wederzijds zijn om te kunnen werken.
ruud  |   | 
5-03-2008
 | 
16:25 uur
Morgen gaan alle ''petjes'' het land uit, willen we geen nonnen meer op straat, willen we dat Staphorst op het vliegtuig stapt, willen we dat Limburgse taal verboden wordt, willen we het Fries volkslied verboden hebben. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat Wilders aan het doen is lijkt verdacht veel op de stemmingmakerij waar ene A.H. in Duitsland toch een vrij grote groep mee-lopers achter zich kreeg. En van dat soort volk is er helaas nog veel te veel. Die zien maar één ding: het gaat mij zo slecht dat moet wel aan die islamieten liggen. Goed werk mensen...... vooral heel dicht tegen Wilders staan rijden. Kunnen jullie later tegen je (klein)-kinderen ook zeggen: we hebben het niet geweten....... Dan mag Balkenende wel een watje wezen, ook hij is gebonden aan de grondwet. Vrijheid van meningsuiting is er één van, vrijheid van godsdienst is er ook een van.
Als iedereen tegen de Islam tekeer gaat, is het heel logisch dat het, zelfs bij de meest gematigde gelovige, een keer teveel wordt.
Stel je voor dat morgen ook alle protestante en katholieke kerken en synagogen dicht moeten omdat er een of andere zieke geest opstaat die dat denk te moeten gaan verkondigen.
OK  |   | 
5-03-2008
 | 
15:56 uur
De toekomst van Nederland ligt bij het CDA in handen van het bedrijfsleven, terwijl de Nederlander zelf meer en meer de kop wordt ingesnoerd met micromanagement en persoonlijke frustraties van machthebbers.

Ik ben overigens van mening dat ministers geen aandeel mogen hebben in het nederlandse bedrijfsleven, want ik vermoed beslissingen en visies met eigenbelang.de Bruin  |   | 
5-03-2008
 | 
20:54 uur
Het boekje van Pim Fortuyn De islamisering van onze cultuur heb ik deze week er eens bij gepakt. Boeiend om te zien hoe hij veel gematigder en diplomatieker was dan Geert Wilders in zijn mening omtrend de islam hoewel ook hij ongezouten uitspraken deed. Toch werd hij op dezelfde manier aangevallen als Geert Wilders nu.En niet alleen door moslims! Interessant wat hij zegt over de status van Kosovo en de invloed van de islam in Europa.
info@logocom.be  |   | 
5-03-2008
 | 
08:46 uur
Beste Marian,

U verwijt de uitgave van het belastinggeld, maar vergeet u niet dat ook in Nederland Wilders democratisch verkozen werd om het op zijn manier uit te geven. Deze film heeft dus via de democratische manier van werken de steun van een groot deel van de burgers.

Of bent u een van de kiezers die wil dat de verkozenen alleen maar uw en mijn (per definitie bekrompen) mening uitvoeren, of is dit een daad van sociaal gedrag. Als u het mij vraagt als buitenstaander en buitenlander, doet Wilders dit niet uit egotripperij want je moet wel dapper zijn om je eigen veiligheid in het gedrang te durven brengen na uwe Theo en uwe (onze) Pim...

Als u niet akkoord gaat, zou een constructieve houding van u zijn, dat u zelf de volgende keer u politiek kandidaat stelt, daar uw betoog voert dat u hier voert, maar ik vermoed met mijn bedrijfservaring dat men u minder bekwaam zal vinden dan... Wilders.

Politici moeten trouwens eigenlijk als ze hun werk goed doen... zich niet geliefd opstellen. Dat is ook de reden waarom ik zo'n ''slechte politicus'' ben. Ook ik stel me soms zeer onvriendelijk op met onpopulaire beslissingen. Het is dan ook zeer moeilijk om je eerst een beetje te plooien tot je meer bevoegdheid krijgt dan de gewone burger maar je idealen niet te verliezen, en dan te doen wat je geweten je vraagt. En net daardoor verlies je dan meestal weer de macht. Vraag het maar eens aan Ayaan Hirsi Ali, trouwens. Die kan het ook weten. Liever had ik haar mening gehad hierin!
Marcel van Vliet  |   | 
5-03-2008
 | 
09:57 uur
Eigenlijk is dit welbeschouwd de humor ten top.
De halve wereld en Nederland in het bijzonder staat volledig op z'n kop, en waarom? Het voornemen van één persoon om een film uit te brengen. Niemand heeft tot op heden nog maar iets van deze film gezien, normaliter had er allang wat uitgelekt en de weg naar het internet, youtube o.i.d. gevonden. Maar neen niets van dit, alleen het feit dat Geert Wilders de film heeft aangekondigd is voldoende om deze man te demoniseren. Wordt hij een 2e Pim Fortuyn (r.i.p.)? Hoeveel Nederlanders moeten er opstaan en verwoede pogingen doen in te grijpen om dit zwaar afgegleden land weer een beetje op de rails te zetten???
De aantallen emigrerende Nederlanders zijn sinds de 2e wereldoorlog en ondanks onze hoge levensstandaard nog nooit zo hoog geweest.
Een goede vriend van mij zit inmiddels in Australie en zo ken ik nog wel een paar en hun verhalen zijn eensluidend positief.
Kortom: Wanneer worden wij nu eindelijk eens wakker, sociaal: prima, tolerant: ook goed. Maar de grenzen zijn inmiddels lang geleden overschreden. Burkinies, het moet toch niet gekker worden........
lies vester  |   | 
5-03-2008
 | 
10:17 uur
Er leefde ooit een verlichtingsfilosoof, Descartes, wie heeft nog van hem gehoord, die zei: Ik verwerp je ideeen, maar ik zou mijn leven geven, voor jouw vrijheid om je ideeen te uiten! Zo is het maar net. We leven in een vrije samenleving, en dat wil ik graag zo houden. Daar moeten we pal voor staan. Opvallend, dat in Nova 2 Marokkaanse BN-ers, de heer Marcouch en staatssecretaris Aboutaleb, meer waarde hechtten aan de vrijheid van Wilders zijn film uit te brengen, en onze vrijheid van meningsuiting, en die belangrijke vrijheid verdedigden, dan bijv. de heer Wientjes, die laf, oproept Wilders te stuiten. Echt Nederlands, denk vooral om de centjes, ja ja, het bedrijfsleven voelt zijn belangen geschaad. Schanddalig en laf! Net zoals de regering! Veel mensen vinden de vrijheid van meningsuiting OK, maar je mag niet beledigen! Hoe zit het met de beledigingen van de fundamentalistische islam (dus niet ALLE islamieten!), die homo's varkens noemt, zegt dat deze van de hoogste verdieping mogen worden gegooid, de islam die westerse vrouwen hoeren vindt??En Koran-aanhangers die tegenwerpen dat over de Bijbel nooit iets beledigends is geuit: boekenkasten vol om het tegendeel te bewijzen!!En mogelijk geweld in islamitische landen hierom? Dat is dagelijks aan de hand, al jaren, vreselijk genoeg. En de media: die hebben het zaakje nog eens heerlijk opgeklopt, demonisering van die kant van Wilders is wel degelijk aan de hand! Ben geen fan van die man, maar sta wel voor zijn vrijheid van meningsuiting! En die film: waar maakt iedereen zich druk over, walgelijk! Niemand weet wat er komt, misschien bestaat hij wel niet. Of misschien is het wel een steengoeie, eerlijke en integere film. (stel je voor! Wat moeten de tegenstanders wel niet zeggen dan??) Met deze hetze wordt weer duidelijk waar een klein land KLEIN in kan zijn. Bah.
Marijke  |   | 
5-03-2008
 | 
11:12 uur
WIE DURFT HET AAN OM EEN FILM OVER HET CRHISTENDOM, HET JODENDOM, BOEDISME e.d TE MAKEN EN TE VERTONEN IN NEDERLAND (in iedere religie tref je extreeem denkenden aan) Oorlogen en haat vinden hun fundament in religie, van welke aard dan ook. Maanden zijn we bezig in Nederland over een film, die niemand heeft gezien. Hoe is het mogelijk? Haagse pluche, media, economisch gewin en eenzijdige journalistieke berichtgeving?
Ben blij dat ik de TV kan uitzetten, kan kiezen om kranten wel of niet te lezen. Nu mijn mailbox nog screenen.
Gelukkig benik een zelfstandig denkend mens. Wonend in een wijk met bewoners uit diverse landen van herkomst en een diversiteit aan religies (die overigen PRIVE zijn en niet POLITIEK) waar het dagelijks leven gewoon doorgaat! Kan Den Haag wat van leren! Dus kom wonen in onze wijk en houd je bezig met kerntaak. Dat doen wij als burgers ook!
Haal je normen en waarden eens uit de grondwet, rechten van de mens en de rechten van het kind. Dat kan de dialoog en je beleid helder en zuiver maken.
Wat zal ik lachen als er geen film is. Gewoon aantonen hoe groot de invloed van politiek en media is. Hoe maakbaar de hele wereld is? Hoe makkelijk mensen zijn af te leiden van de dingen die ze moeten doen. Korte termijn denken in plaats van strategisch en lange termijn!

Pieter  |   | 
5-03-2008
 | 
11:31 uur
Het bedrijsleven is maar met een ding bezig en dat is eigen belang, de bonus en andere verrijkingszaken. Ze zijn niet begaan met de mens, de medewerker die loyaal is. Nee saneren om de boel nog beter te kunnen UITBUITEN is tegenwoordig ondernemersschap. Grote winsten en toch saneren, minder mensen, meer werk en gaan ze zeuren over Wilders? Over een film die niemand heeft gezien?
Stakkers zijn het en bovenal INCOMPETENT!
de Bruin  |   | 
5-03-2008
 | 
11:38 uur
Zeker mee eens: vrijheid van uiting Ja, belediging nee. Maar hoe ga je dan om met cabaret en godslastering enz. Dat wil men ook niet verbieden.

Belangrijk: Er is nog steeds geen sprake van enige vorm van belediging van de zijde van Geert Wilders. Blijkbaar verwacht iedereen dat hij dat gaat doen. Intolerantie van Wilders? kom nou! De islam is nog altijd de intolerante partij. Uitzenden die film!
Roelof  |   | 
5-03-2008
 | 
12:04 uur
Tja, werkgevers en hun omzet. Loopt die gevaar, dan verkopen ze zelfs de democratie aan de duivel. De reactie uit deze hoek was te verwachten, bij deze lieden zijn er nu eenmaal kosten verbonden aan de democratie. Niets van aantrekken en laat maar komen die film, Geert!
Serpil  |   | 
5-03-2008
 | 
13:05 uur
De wereld gaat al een hele tijd fors achteruit: natuurrampen, oorlogen, landen die andere landen willen overheersen hun grondstoffen wil inpikken, terrorisme, klimaatveranderingen,...
Nu komt er ook nog dit: intolerantie, haat, provocatie, onwetendheid, hebzucht,..

İn een grote mand zitten veel appelen waarvan er natuurlijk een aantal rotte erbij zullen zitten MAAR dit betekent NİET dat heel de mand rot is!!!!

De mensheid gaat de slechte richting uit neem het van mij aan! Word wakker allemaal en laat u niet meeslepen met al dit gekte, geniet van het leven geniet samen met alle volkeren het leven is al moeilijk genoeg en kort maak er het beste van in plaats van te zitten pikken op elkaar!
bas van dongen  |   | 
5-03-2008
 | 
15:03 uur
iedereen heeft het maar over de vrijheid van meningsuiting. Geert wilders helemaal, maar als ik toch mocht kiezen tussen 2 vrijheden dan koos ik toch voor meer bewegingsvrijheid in plaats van mijn grote bek te openen achter een paar lijfwachten, en dan maar stoer doen over mijn belangrijke mening.
Tino  |   | 
5-03-2008
 | 
15:33 uur
Ik vind dat wilders helemaal gelijk heeft de wareaard van moslims komt weer naar voren deze mensen kunnen en willen niet normaal met ons leven hun geloof past niet in onze westerse samenleving.
M. Smiet  |   | 
5-03-2008
 | 
16:51 uur
De ogen en oren sluiten voor de gevaren van de islam ? In Den Haag schijnt men voor deze weg te kiezen. Gelukkig zijn er in Nederland nog mensen die de werkelijkheid onder ogen durven zien. De heer Wilders wil ons, door middel van een film, wijzen op de gevaren van de islam. Dit initiatief valt alleen maar toe te juichen en ik hoop dat veel landgenoten deze film zullen bekijken.
Malika  |   | 
5-03-2008
 | 
17:05 uur
Ik ben een moslima en eerlijk gezegd kan die film mij worst wezen.
Als Wilders vindt dat hij een film over Quraan moet uitzenden, dan doet hij dat toch?
Kritiek zal er toch altijd zijn.
Maar waar ik absoluut NIET tegen kan is dat wegens Wilders z'n uitspraken mijn leven op z'n kop staat.
Ik zit nog op school en wordt dagelijks ondervraagt door kinderen hoe het nu precies zit in de islam en of Wilders gelijk heeft of niet.
Vele zijn het met hem eens, maar vele ook weer niet.
Ze verdiepen zich eerst goed in de islam en de Quraan voordat ze een uitspraak doen, en ik vind dat Wilders dat ook moet doen.
Hij hoort niet over moslims te praten alsof ieder mens hetzelfde is. Ik ben geboren in Nederland en ben niets anders gewend dan de normale Nederlandse cultuur, maar dankzij Wilders wordt ik als een soort extremist gezien!!
De Islam is helemaal niet zoals vele denken en Wilders zal dat alleen maar erger maken met die film..
luijten  |   | 
5-03-2008
 | 
18:29 uur
WAT EEN GELUL ALLEMAAL , we hebben nog niets gezien van de film , maar ik weet het goed gemaakt , ik ga ook een film maken over de islam en dan letterlijk de koran vertalen in het openbaar met een groep deskundige en islam s erbij die elkaar op een beschaafde manier vragen kunnen stellen en beantwoorden ten aanzien van heel het volk dus ook naar buitenland gerichte opmerkingen .
Gert Stevens  |   | 
5-03-2008
 | 
18:48 uur
Onvoorstelbaar. Het bedrijfsleven toont angst. Ja, men is bang omzet te verliezen terzake export naar islamitische landen. Dus omzet telt. Maar...is het aannemelijk dat de ondernemers in kwestie privé wél achter Wilders'gedachtengoed staan? Ultieme lafheid, werkelijk onvoorstelbaar. Principes gelden blijkbaar niet meer!
Peter  |   | 
5-03-2008
 | 
18:54 uur
Waardeloos deze werkgevers. Ik schaam me rot. Dus vrijheid van meningsuiting mag niets kosten is uw boodschap want tolerantie tegen elke prijs levert meer geld op. Wat een walgelijke samenleving met zich verrijkende industrielen die eigenlijk niet willen dat mensen een mening hebben die niet de hunne is. De nederlandse burger is louter een werktuig om rijk van te worden. Beledigen is niet altijd te voorkomen. En de een voelt zich sneller beledigt dan de ander. De rechter bepaalt wanneer iets een belediging is. En zeker niet die extreme moslims door eigen gericht.
Don  |   | 
5-03-2008
 | 
18:54 uur
De mensen, die in Nederland verblijven en voor het hele gedoe van Wilders zijn, hebben makkelijk praten net als Wilders, die heeft beveiliging en bodyquards.Maar de mensen, die veel reizen, in het buitenland verblijven en werken of hulp verlenen, die lopen de risico´s dat hun leven in gevaar komt. O.K als Wilders een ideaal na streeft een Nederland zonder Moslims. Dat mag dan zijn ideaal zijn,. Maar het is onzin om andermans leven daarvoor op te offeren.
Arthur  |   | 
5-03-2008
 | 
19:18 uur
Mijn God, we hebben het hier over onze vrijheid waar over 10 jaar - als het zo doorgaat toch niets meer van over is - en dan janken de zakenlui?
Stellerje NSB-ers !!!!

Jullie waren fout geweest in de oorlog.
anoniem @ad de beer  |   | 
5-03-2008
 | 
19:55 uur
ja makkelijk praten over de geschiedenis van de moren en de islam en daarnaast over de imam die geen hand wil geven,ten eerste wil de imam geen hand geven omdat je als persoon niet weet waar een vreemde met zijn handen is geweest en bij vrouwen ken je de periode van ongesteldheid niet en heeft een hand in sommige gevallen een erotische werking. Dat zijn een paar van de redenen waarom een imam geen hand geeft aan onbekende of een vrouw.

Ten tweede is wilders een islamist dat geloof ik niet, meneer is alleen bezig met onjuist contextualiseren en vertaalt het boek naar eigen hand.
En uw heeft het over de moren, ik ben van oorsprong een moor, ik ken mijn geschiedenis, en jij vergeet de 7 boeven van kort daarna, denk hierbij aan Nederland (VOC), frankrijk, Italie, engeland, portugal, spanje, amerika en duitsland,die wereldwijd de boel hebben geteroriseerd, overal zijn er eilandjes en stukken land afgepakt van de inheemse bewoners en zijn deze land bestolen van hun grondstoffen. En dit is nog niet zolang gelden.
De nieuwe wereld vereist vergiffens en men dient naar voren te kijken en niet achteruit.
Haat zaaien betekent haat oogsten.
Wies Boonstra  |   | 
5-03-2008
 | 
20:55 uur
Hallo lieve mensen,
Wij zijn allemaal kinderen GODS. We moeten die Wilders met z'n provocerende filmpje helemaal juist niet serieus nemen, dat is de enige oplossing voor dit betrekkelijke probleem. Er bestaat helemaal geen godsdienst! Mohammed, Jezus, Boeddha etc. predikten allemaal hetzelfde...nl. bevrijding van het EGO en NIet-Denken...MEDITEREN (daar is genoeg boekwerk over van allerlei Guru's, Swami's, Koran, Bijbel). Jammer dat die boeken niet echt bewust doordringen bij de meesten. Door op zo'n manier te reageren op een nog niet eens geziene film geven jullie Wilders alleen maar voeder. Dat vindt hij fijn. NIET DOEN is mijn advies. Wees Boeddha,Mohammed of Jezus een beetje...het hele zgn. probleem vervluchtigd.Als alle mensen zich daarvan bewust zouden zijn zou het paradijs op aarde verwezenlijkt worden. HA HA. Groet.
nathalie  |   | 
5-03-2008
 | 
20:57 uur
wat een aandacht! is gewoon manier van reclame wilders wordt er door bekend en interesseert hem niet, vindt aandacht geweldig.de film is bijzaak en zal nog even aanhouden. geert geeft niet op!
christiaan  |   | 
5-03-2008
 | 
21:08 uur
Overigens heeft Wilders gelijk.
Vrijheid van meningsuiting, weten mensen nog wat dat is.
Uiteraard zit er achter die gedachte, o jee moeten wij nu bang zijn voor wat, van de kant van de moslim.
Hoeveel monthy phyton films zijn gemaakt met een sketses naar god en de Chr. Religie.
Dit werd getolereerd omdat het onder de noemer vrijheid van meningsuiting valt, hoeveel sketses zijn er gemaakt van die meneer die khomeiny heette in Iran, waarom kon toen wel iedereen alles publiceren en nu niet.
Insteek is dus fout, in Indonesie was het land 8 jaar eerder behoorlijk vrij, moslim kon met Hindoe trouwen, tegenwoordig zit de iets hardere kern (van Moslim) in Indon.
Het rare is dat mensen, ook westers geliefd zijn in Indon. totdat er een bom onploft gericht tegen de grp westerlingen/blanken, de gemidd. indonesier wrang gaat doen of zich meer vijandig op gaat stellen naar de westerling, om het feit dat een fanatieke moslimgroep een bom tegen de een bepaald soort volk ten uitvoer brengt.
Is dan de degene die die bom plaatst of vredelievende mensen de vijand.
Vroeger was het nogal duidelijk, zo'n groep was gewoon een terroristische organisatie, of wie zoiets deed terrorist, daar werden 20 jaar terug meer cartoons van gemaakt dan de Denen ooit kunnen maken.
En nu mag dat niet, vanwege de dreiging.
Beetje raar, de agressor als winnaar en goed zien, en de vredelievende mens als vijand.
de omgekeerde wereld.
En werkgevers slaan ook door naar de verkeerde kant, een geheimhoudingsplicht opleggen en boetes van 10.000 euro in een contract aanleggen en als een werknemer dat toch aan zijn laars lapt word er gezegd en gedacht dat doorsnee,-- dat deze nederlander strafbaar is.
Maar nergens staat genoemd dat een geheimhoudingsplicht twee kanten opwerkt, de werknemer word vogelvrij verklaard en gaan we weer richting de middeleeuwen.
Deze groep (werkgevers) moet nu zijn mond opentrekken en oordeel geven wat wel en niet kan, en Wilders ook als sumier werknemertje behandelen en wijzen op zijn geheimhoudingsplicht??!!
Het liefst sluiten sommige mensen Wilders op terwijl het bush vriendje Bin laden vrij in hun bedrijf mag rondlopen met een geweer onder zijn arm en jurk.

femke  |   | 
6-03-2008
 | 
00:30 uur
Laten wij nou niet vooruit spreken en wachten tot wij de film hebben gezien kan meevallen iedereen heeft nu al zijn oordeel klaar terwijl niemand nog de film feeft gezien
( ik ben wel benieuwd )
anoniem  |   | 
5-03-2008
 | 
22:49 uur
''Zij wensen Allah's licht door hun mond te doven, maar Allah zal Zijn licht vervolmaken, hoewel de ongelovigen er afkerig van zijn.'' (As Saff 9)'' kijk voor meer in expliciet.nl/content/view/4640/94/

TJ  |   | 
5-03-2008
 | 
23:53 uur
LAFAARDS..
wendy  |   | 
7-03-2008
 | 
00:07 uur
Zou het niet zo kunnen zijn dat er helemaal géén film is???Dit wordt werkelijk de grap vd eeuw...!!!Sorry, maar ik heb zo'n vermoeden dat dit weleens realiteit kan worden.Hebben we daar met z'n alle al eens over nagedacht?Ik kan {en zal mss ook wel} er wel helemaal naast zitten maar toch,het zou me niets verbazen!!!Heel de wereld staat op zijn kop en dan...?is er niets!!!
anoniem  |   | 
6-03-2008
 | 
17:37 uur
Dit is onbegrijplijk, vrijheid meningsuiting is toch alleen een mening geven dus praten, iets zeggen, iets vertellen en niet doen of acteren of uitzenden ...
rablom  |   | 
6-03-2008
 | 
01:24 uur
managers..die lullo's met een stropdas die alles denken beter te weten>>>rot toch op.
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
6-03-2008
 | 
09:24 uur
Koran hoofdstuk 40 vers 79 zegt : ''En Wij zonden boodschappers vóór u, sommigen van hen hebben Wij vermeld en anderen hebben Wij niet genoemd en geen boodschapper kan een teken brengen zonder Allah's gebod. En wanneer Allah's gebod komt, word er in waarheid geoordeeld en dan gaan de leugenaars verloren''

Hier staat het toch wel duidelijk, dat Allah's gebod geen bom is. Er staat slechts ''word er in waarheid geoordeeld'' dat kunnen alleen levende mensen.. En het is een gegeven feit dat mensen die liegen de wet overtreden. Moslims moeten van hun geloof goed zijn voor elkaar, en ze kennen ook nog geloofstolerantie .. ze zeggen ''Ik heb mijn geloof, u hebt uw geloof'' ze laten je echt wel met rust als je een ander geloof hebt.
god  |   | 
6-03-2008
 | 
10:59 uur
Nederlanders staan al eeuwen bekend om hun handelsgeest. Die verhandelen zelfs hun principes als het geld oplevert.
henri sime  |   | 
6-03-2008
 | 
22:10 uur
read nostradamus
fatimah  |   | 
6-03-2008
 | 
23:12 uur
Scheer me asjeblieft niet kaal, ik heb zulk mooi haar , maar ook een Marokkaanse vriend..
Alex  |   | 
6-03-2008
 | 
20:25 uur
Altijd maar weer het geloof dat gezeik ga werken en doe je best en help mekaar een beetje.
janssen  |   | 
6-03-2008
 | 
11:45 uur
Heer Wilders.:
Ga gewoon door met je film, en laat je door niemand intimideren.
De lafaards binnen ons kabinet met Balkenende voorop, moeten zich schamen.
Wie maakt de meeste stampij over de film, dat is toch zeker de ministers m.n. Verhage Koenders etc. Zij weten niet eens waar over zij praten. maar praten bijna in elk program niet anders dan over de film van Wilders.
Joustra, een man onbekwaam als directeur bij het UWV, is nu wel bekwaam genoeg als directeur terrorime bestrijding.
Ik denk dat elke bewaker met diploma meer afweet van beveiliging dan deze eigen zinnige Joustra.
Dus gewoon doorgaan, onze ( mijn ouders) hebben in 40/45 ook niet gebogen voor de vijand. maar verzet gepleegd waar het maar kon.
Zijn wij nu dan een land van lafaards. die al op de knieén gaan liggen voor de islam, voordat het gevraagd wordt.
Ik schaam mij op mijn leeftijd bijna 75 jaar voor de lafheid van onze overheid.
Gelukkig is er nog één politicus die op komt voor onze vrijheid van menings uiting, houden zo.
Frans  |   | 
7-03-2008
 | 
21:53 uur
Mensen, Zeur toch niet zo.

Ten eerste heeft Wilders gelijk.

Ten 2e, waar halen jullie het gore lef vandaan om al te gaan lopen mekkeren terwijl de film er nog niet eens is, en jullie de inhoud niet weten.

Schijters, hypocorieten en loosers zijn jullie
peter  |   | 
6-03-2008
 | 
21:53 uur
Mocht de islam toch tollerant en vredelievend
zijn,waarom maken al onze linkse meelopers zich dan zorgen!Heb ik deze mensen horen klagen na 9/11 of na al de laffe moorden,gepleegd in naam van hun god.
Het enige waarom politici met de meeste moslims meelopen is om hun stem te krijgen of uit angst.Onze democratische rechten en vrijheden zijn een zegen.De reactie op Wilders film vanuit de moslimwereld doet het beste vermoeden,mochten deze mensen het hier voor het zeggen hebben.En voor hen die hier niet mee om kunnen, ga het even in Iran ...ea proberen.Gegroet en leve de vrijheid

Wim (straatmuzikant)  |   | 
6-03-2008
 | 
17:58 uur
Maar God in het Nederlands betekent precies hetzelfde als Allah in het arabisch. Heeft er nu dan niemand verstand van taal ? Allah en God = een pot nat, betekent precies hetzelfde alleen de ene betekenis is in het Nederlands en de andere betekenis is in het Arabisch.

En wat mensen voor een geloof hebben is hun zaak, wat ik voor een geloof heb is mijn zaak.
Boo  |   | 
6-03-2008
 | 
14:34 uur
Jezus zegt: ''De ouden hebben gezegd: oog om oog en tand om tand, maar Ik zeg jullie: Heb lief wie jullie haten.'' Als dit principe iedereen ter harte zou gaan en zou worden uitgevoerd dan zou de wereld er beter van worden en de spiraal van verdachtmakingen, laster en haat uiteindelijk vanzelf stoppen.
painter  |   | 
6-03-2008
 | 
15:33 uur
de mensen moeten nostradamus lezen in eenvoudige vorm dan reactie gr
Dr Frans Segers  |   | 
6-03-2008
 | 
16:31 uur
ik sta in diepe bewondering voor dhr Wilders en Nederland.Waarom hebben wij in België niet zo'n moedige mensen ? In België zijn alle politiekers buiten het VB de grootste lafaards en onbekwame kortzichtige hebzuchtige profiteurs. Doe zo voort Wilders, mijn hoed af voor jou
Frans Segers
blanke  |   | 
6-03-2008
 | 
16:32 uur
vrijheid van meningsuiting is dat niet waar zo voor gevochten werd vroeger .... dus wij laten maar alles voorschrijven door die moslims en wat als die nou eens een film maken over de katholieke kerk enz...nee schijtbakken zijn het hier en maar toegeven ..geen ruggegraat bah
janssen  |   | 
6-03-2008
 | 
17:02 uur
Wilders.
Ik heb reeds geschreven, ga door.
Na het lezen van de laaste posting, kan ik
niet anders schrijven.
Je moet doorgaan.
Moslims die rustig God als afgod beschouwen, om reden dat Allah de enige ware is. en ik denk dat God en zijn zoon jesus,,veel waardervoller zijn, dan mohamed.
Zolang wij geen kritiek geven op spotten met God en alles wat daar tegenwoordig bij komt, hebben wij ook het recht om op andere godsdiensten kritiek te hebben.
Wij Hakken geen handen meer af, wij steningen niemand meer, wij laten onze vrouwen volledig hun gang gaan.
Pas als de moslims zover zijn, is er kans op intergratie.
Maar daar lijkt het voorlopig nog lang niet op.
Wim (straatmuzikant)  |   | 
7-03-2008
 | 
08:55 uur
De sharia stelt dat als iemand diefstal pleegt, dat er als straf op staat hand af hakken.. Diezelfde sharia stelt ook dat als iemand overspel pleegt (dus vreemdgaan terwijl het ***getrouwd*** is) dat er dan gestenigd moet worden. Tegenwoordig stoppen ze mensen niet eens meer in de gevangenis als ze dergelijke godsgruwelijke zaken zoals diefstal en vreemdgaan, doen. Ze krijgen hooguit een boete. De kans dat de moslims ''hun'' sharia opgeven is zeer klein. Als je het vergelijkt met de mensenrechten dan bevat de sharia grove schendigen van de mensenrechten. Ik wou eigenlijk ook wel dat dat anders was maar als eenling tussen de enorme massa die er zijn hand niet voor omdraait om die sharia uit de middeleeuwen toe te passen kan ik er niet veel aan doen, ik kan hooguit wensen dat men de straffen op diefstal en vreemdgaan hoger maakt maar wel humaan houdt, zodat de rest van de wereld niet meer klaagt over schendingen van de mensenrechten. Wellicht is dit ook een goed signaal voor de rest van de moslims die dit leest. De sharia is betrekkelijk oude wetgeving, die in een boek staat dat al meer dan 700 jaar oud is tenslotte. Ik kan mij zo voorstellen dat de rechtsgang sinds die tijd ook voor moslims aanmerkelijk verbeterd is. Zij kunnen toch ook bidden tot Allah om die sharia te verlichten? Ik ben het met de vorige poster mee eens dat die straffen in de sharia alle menslievendheid ontberen.
ikke  |   | 
7-03-2008
 | 
09:47 uur
Beste mensen,

Ik vind het niet raar dat jullie tegen de Islam zijn. Maar voor dat men iets over iemand of wat denkt kan men het eens wat onderzoeken.
Er wordt altijd gezegd moslimterroristen.
Maar in mijn ogen bestaat dit niet ,jullie kunnen wel gewoon zeggen terroristen. Wij noemen Bush toch ook niet Katholieke of ik weet niet wat terroriste.
In mijn ogen zijn dit geen moslims.
Eeuwenlang duurde het deze oorlog tussen culturen en waarschijnlijk zal het nog blijven duren.
Ik zelf ben een moslim.
En ben niet tegen katholieken of joden enz...
Volgens mij heeft iedereen zijn eigen leven en doet wel wat ie wil.
Maar als alles beperkt blijft is het meer respectvoller.
Nu ik weet echter niet over wat dat die film gaat.
Maar het zal 100 percent van die soort racistische dingens zijn.
De naam is enkel De Kuran.
Van buitenuit lijken wij misschien wel buitenaardse wezens in de ogen van de meesten.
Ik zal toch een paar voorbeelden geven over onze cultuur.
Wat de meesten niet hebben.
-Respect voor de ouders.
En als ze oud worden en zichzelf niet meer kunnen verzorgen. Doen wij dat met volle respect. Wij brengen ze niet naar de bejaardenhuis en laten hun daar niet alleen.
-Alcohol mag niet omdat het niet gezond is.
-Bij ons is het beste dat men maagd moet blijven tot men trouwt.
Want bij de meesten zie ik dat de meisjes al sex hebben op hun 14 de en dan krijgen ze een kind van die en een kind van die. Dan weten deze kinderen nog niet eens dat ze later sex hebben met hun broer of zus.
-Tijdens de offerfeest slachten wij een schaap ,meesten vinden het eng en denken waarom doen ze dat toch. In de arme landen hebben de mensen geen brood om te eten de meesten van ons sturen het geld naar daar en de schaap wordt op onze naam geofferd.
De mensen die hier een schaap slachten geven 1 /3 naar de buren ,andere 1/3 de naar de arme mensen in de buurt,de andere 1/3 wordt dan samen met de familie gegeten lekker barbeceu dus.
-Bij ons mag men geen mens doden dus abortus is ook verboden. Hoe kan een mens toch zijn eigen kind doden.
-De Islam is zeker geen strenge cultuur hoor.
-Besnijdenis bij ons cultuur is het enkel voor de mannen en als jullie het onderzoeken is het veel hygienischer.
Er zijn nog veel meer dingens maar heb nu geen tijd.

Als er vrijheid bestaat dan wil ik wel zeggen '''Geerts Wilders is een Dom blondje'''

En ook als ze ons doden zeggen wij tot het laatste druppel van ons bloed La ilahe illalah Muhammed Resurullah.

Ps: Waarom worden er geen films gemaakt van wat er allemaal in Irak is gebeurd. Daar leven ook kinderen. Daar leven ook mensen.OOOOO maar die Amerikaanse soldaten zijn er om het goed te maken en niet voor de Petrol.

R.M  |   | 
7-03-2008
 | 
14:42 uur
En wat als er nu helemaal geen film is?
Ik lach me ballen uit me panty als dit een stunt is van Wilders om te laten zien hoe Moslims reageren als ze kritiek krijgen.
Dan is het nu al geslaagd en bewezen dat Moslims totaal niet tegen kritiek kunnen en iedereen hun wil willen opleggen. ;-))
n.collaert  |   | 
7-03-2008
 | 
21:40 uur
ik vraag me af hoe zo n domme man in de politiek beland!ik vind dat je ook niet meer over politiek kan praten,ik vind het gewoon stoken,wat wil hij er nu mee bereiken?het is voor ons land belangrijk dat iedere groepering van welke afkomst/achtergrond zich geaccepteerd voeld,respect,daar draait het om,meneer wilders is gewoon bezig met haat te zaaien,bah,ik schaam me nu echt venloose te zijn.meneer wilders,rot op!
Nederlander  |   | 
7-03-2008
 | 
15:57 uur
Stelletje smerige lafzakken! Als we jullie soort in de jaren ´30 hadden gehad was een bombardement op Rotterdam helemaal niet nodig geweest. De Duitse nationaal-socialisten hadden gewoon binnen kunnen wandelen.
Waarschijnlijk zouden jullie je eigen moeder een burka aantrekken. Als jullie leuke baantje maar niet in gevaar komt.
Dami  |   | 
7-03-2008
 | 
16:22 uur
Geert ga zo door tot in nederland de ogen van de andere politici eens open gaan en zij inzien dat er staks geen nederland meer is voor katolieken en hervormden maar alles onderdrukt word door moslims.
Mijn steun heb je
FransRijs  |   | 
7-03-2008
 | 
18:49 uur
Stilstand is achtweruitgang, daarom laat gebeurenn wat moet en laten we zien hoe we er als maatschappij mee om kunnen gaan. Ook wij moeten door ervaring wijs worden en lesgeld kost nu eenmaal inspanning. Er worden al zoveel meningen over van alles gelanceerd. waarom deze dan niet??? Waar zijn we nou echt bang voor, benoem dat nou eens!!!!!
Alberto  |   | 
7-03-2008
 | 
20:00 uur
Aan de ene kant vind ik dat het niet de eerste plicht is van de bedrijfswereld om godsdienstige conflicten aan te gaan. Maar het is wel de plicht van IEDEREEN om ervoor te zorgen dat geen enkele vorm van censuur iemand mag beletten zijn mening te geven, en evenmin om informatie te verstrekken... UIT VREES! Ook niet uit vrees voor financieel of commercieel verlies. Dan schiet onze democratie schromelijk te kort.
medelander  |   | 
7-03-2008
 | 
20:17 uur
Het is allemaal leuk en aardig al die mooie woorden. vrijheid van meningsuiting, zeggen wat je wil. allemaal mooie zinnen, alleen jammer dat de moslimgemeenschap die het al zwaar te verduren heeft op de aardbodem weer zo een trap tegen de schenen krijgt. er is zo veel haat jegens een godsdienst die op 2 na grootse op aarde is en toch nog zo onbekend is voor velen. het enige wat ik kan zeggen tegen dit allemaal. wilders heeft gewoon de pik op marokkanen hier in nederland wat hirshi niet kon moet hij afmaken en hij gebruikt zijn zetel om marokkanen te petsen heel profesioneel van hem. ik lig niet wakker van hem maar hij betrekt nu heel de moslimwereld erbij wat hebben zij hem aangedaan. heeft hij zo veel haat. is er ooit wat gebeurt in zijn verleden. wat mankeert hem nou. in de boeken komt hij zoiezo ,maar wil je als politicus zo de boeken in gaan dan zeg ik tegen wilders gefeliciteerd jongen. is dit nou de reden dat je de politiek ben ingegaan. laat de politiek voor belangrijke vraagstukken. en niet voor je persoonlijke haat spelletjes.
John  |   | 
7-03-2008
 | 
17:08 uur
Het Nederlandse bedrijfsleven gaat hier dus zwaar de fout in. 'Political correctness is a cancer'. Het enige belang van het bedrijfsleven lijkt het geldelijk gewin te zijn, en de 'veiligheid' van personeel. We leven in een maatschappij die een schijnveiligheid creeërt, want uiteindelijk gaan we allemaal dood. Hou dat non-argument dus maar op de plank. Veel belangrijker is dat het bedrijfsleven ergens voor durft te staan. Eventuele klappen komen we wel weer te boven, daar ben ik niet zo bang voor. Als we onze normen en waarden verliezen, verliezen we uiteindelijk veel meer dan een paar euro. Daar verliezen we onze waardigheid, voor zover we die nog hebben met al het gebuig voor de islam.

Als deze laffe organisaties de werkelijke mening van het NL bedrijfsleven weergeven, dan walg ik van het totale bedrijfsleven. Gelukkig hoor ik om me heen dat dat niet zo is, en dat steeds meer ondernemers balen van deze 'politiek correcte' ambtelijke organisaties die 'proberen een zwak aftreksel van onze meningen te verwoorden'.

Beledigen is nooit goed, maar laten we eerlijk zijn: Naar andere levensovertuigingen toe gebeurd dat dagelijks en dat moet allemaal maar wel kunnen? Misschien dat we op deze manier eindelijk eens een balletje teruggekaatst krijgen van wat we al decennia verdienen.

Ook deze organisaties hanteren blijkbaar de stelregel dat je mag beledigen zolang je tegenstander maar geen geweld gebruikt. Nu er een tegenstander is gevonden die geweld mogelijk niet schuwt moeten we opeens inbinden en kan het allemaal niet meer? Stelletje hypocrieten!
hbruntink  |   | 
8-03-2008
 | 
08:50 uur
Ik vind dat de film over de koran door moet gaan.
Zelf zijn de moslim's helemaal geen haar beter als wij.
Ze willen gewoon dat iedereen moslim moet worden van geloof.
Dit moet iedereen voor zich zelf weten.
Ons land laat zich bang maken door die sekte.
Wat anders heb ik hier geen goed woord voor over.
Als wij naar het land van hun afkomst gaan dan worden wij er op gewezen dat wij ook moslim moeten worden.
Ik wil hier alleen maar mee zeggen als het hun niet past dan moeten ze maar naar het land van afkomst gaan.
jamal  |   | 
8-03-2008
 | 
09:44 uur
de Koran is beschermd door ALLAH (God) zelf, dat zegd Allah zelf in de Koran.
De anti-koranfilm van Wilders zou de Koran als heiligeboek niet kunnen schaden om een simpel reden! de Koran is waterdicht.een oorloog kan men nooit winnen tegen Allah (god),kijk bijvoorbeeld naar Farao. als je dat aanbegint dan begin je een oorloog tegen je zelf en niet tegen een boek van God, slimme politicus kijken naar de belangen van het land en ze zorgen dat het schip niet zinkt!een land goed sturen laat je aan verstandige mensen over, en die bestaan gelukkig nog steeds in Nederland!
info@logocom.be  |   | 
8-03-2008
 | 
10:13 uur
Ik wou als handelaar en vrije beroeper die continu met bedrijfsleiders omgaat, aansluiten bij de laatste overtuiging voor België dat de ondernemers werkelijk balen van de politieke lafheid. Het Vlaams Belang haalt net om die reden (en helemaal niet omwille van vermeend racisme) 1 miljoen kiezers (beeld je in dat dat allemaal gewoon racisten zouden zijn!).

Bovendien zijn net bedrijven vooral gebaat bij ernstige kritiek omdat dit hen concurrentieel vooruit helpt te gaan. Met complimentjes verdoven ze alleen maar. Maar politici zijn meestal onbekwame en pseudo-intellectuelen mensen (nogal dikwijls meer en meer advocaten 'toevallig' die hun rechten doen gelden maar nooit gehoord hebben van plichten en ook qua aantal werkuren zeer laag scoren, behalve als je restauranturen en bezigheidstherapie in de rechtbanken meerekent) die net door hun onkunde niet kunne omgaan met kritiek. De blunders die de multi-culturele houding meebracht zijn duidelijk: Voor onze eigen kinderen hebben we als strenge ouders de lat zo hoog mogelijk gelegd, en gelijktijdig de lat zo laag mogelijk gelegd voor migranten, puur vanuit ons sociaal gevoel. Nu eisen mensen met soms (niet allemaal natuurlijk) minder competenties en met een vervormd letterlijk en vooral dogmatisch godsbeeld functies op waarbij zo'n godsbeeld net in conflict komt met de opvoedingswaarde die het hen net mogelijk maakte om hier vrij binnen te komen. Het lijkt alsof je de gevangenisdeuren open zet en alle gevangen vrij laat, waarna zij de bevolking gaan opsluiten en zelf eens de baas gaan spelen...

Hopelijk heb ik compleet, maar ook compleet ongelijk.
Johannes Schinkel  |   | 
8-03-2008
 | 
11:18 uur
Gewoon uitzenden daar heeft wilders recht op
janssen  |   | 
8-03-2008
 | 
15:31 uur
weblog AFSHIN ELLIAN
Hand schudden: de foute argumenten van Cohen
donderdag 6 maart 2008 09:35

In een open samenleving mogen burgers ultrareligieus zijn. Ze mogen wat mij betreft ook fundamentalist zijn. Dat mogen zij zolang zij de vrijheid en de rechten van anderen respecteren. Dit werkt zolang het om een te verwaarlozen minderheid gaat.

Maar wanneer iemand voor een fundamentalistische leefwijze kiest, moet hij ook de beperkingen ervan aanvaarden. Een fundamentalist legt zichzelf, geheel vrijwillig, een aantal beperkingen op. Als een meisje een burqa wil dragen, is zij niet geschikt voor vele functies.

Daarom zonderen de fundamentalistische joden zich sinds mensenheugenis af. Op zich heeft niemand last van deze mensen. Een rechter met een keppeltje heb ik nog niet gezien in Nederland. Het dragen van een keppeltje wordt ook nooit door joodse rechters geëist. Als iemand permanent een keppeltje wil dragen, dan ambieert hij ook het rechterschap niet. Dit noem ik oprecht fundamentalisme.

Geen hand
Nu wenst een ambtenaar van Job Cohen uit islamitische overtuiging geen hand te geven aan vrouwen. Van burgemeester Cohen mogen ambtenaren van de Sociale Dienst mogen weigeren om vrouwen de hand te schudden. Deze discussie ontstond naar aanleiding van een 'straatcoach' die weigert vrouwen een hand te geven. Hij moet uit hoofde van zijn functie regelmatig huisbezoeken afleggen
**************************************

Niet alle moslims zijn gelijk lees de uitsrpaak van
Afshin Ellian.
janssen  |   | 
8-03-2008
 | 
15:50 uur
Geert Wilders afgetapt door de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Hierdoor zou premier Jan Peter Balkenende allang op de hoogte zijn van de inhoud van de koranfilm van de PVV-leider.


Volgens Roger Vleugels wordt Wilders afgeluisterd en kent Balkenende de inhoud van Fitna al
Vleugels, die bekendstaat om zijn kritische houding ten opzichte van de inlichtingendienst, doet zijn opmerkelijke uitspraken in het tv-programma Netwerk.

Merkwaardig
Behalve Balkenende moeten ook CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie, minister Guusje ter Horst (Pvda, Binnenlandse Zaken) en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra de inhoud van Fitna al kennen, aldus Vleugels.

Volgens hem zijn Wilders' beveiligers verplicht alle informatie door te spelen naar Hirsch Ballin en wordt alle telefoon- en dataverkeer van Wilders door de AIVD afgetapt.

‘Sinds de film een serieuze bedreiging voor de staatsveiligheid vormt, liggen de kaarten anders en worden uiteraard wel actief inlichtingen ingewonnen. De bewindslieden worden nu van dag tot dag door de AIVD bijgepraat,’ beweert de AIVD-kenner.

Flauwekul
Vleugels vindt dat Balkenende op een merkwaardige manier opereert door te stellen dat hij niets van de inhoud weet. Een woordvoerder van Joustra laat namens alle betrokkenen weten dat Vleugels' bewering 'flauwekul' is. Balkenende zei vandaag nog in zijn wekelijkse gesprek in het tv-programma EenVandaag de inhoud van de film niet te kennen
******************************************

Is het juridich toelaatbaar dat ministers telefoon taps gebruiken van kamerleden.
Ik heb geleerd dat kamerleden onschendbaar zijn, bij alles wat zij binnen de kamer zeggen, dat hen het woordt ontnomen mag worden door de kamervoorzitter. Maar telefoon afluisteren schend de onschedbaarheid.
Dat is in strijd met onze democtratie.
Dus moeten deze heren en dames door de kamervoorzitter op het matje geroepen worden, en hen verteld worden dat dit niet kan en mag.
Hier ligt en grote verantwoordelijkeheid voor de kamervoorzitter.
Maar natuurlijk ook voor de poltieke achterban van deze heren en dames.
Ne beweren deze personen wel, dat het allemaal onzin is, maar waar rook is, is ook vuur.
jooproodenburg  |   | 
8-03-2008
 | 
17:24 uur
Wilders word bedankt dankzj zijn stomme rasistische uitlatingen over de islam en koran
Krijgd de joodse wereld gemeenschap weer de schuld en word het antisemietisme weer aangwakkerd zo dat de oudere geneatie weer de angst voelen en slaapenloze nachten met dromen hebben.Maar ook Nederland loopt gevaar door zijn zinloze akties
Ik snap werkelijk niet dat de NEDERLANDSE bevolking dat pikt en er geen massa demostraties tegen hem gehouden gaan worden zoals in 1942 defebruai staking gehouden werd
een advies STOP DEZE MAN MET ZIJN WAAN IDEEN
ikke  |   | 
8-03-2008
 | 
17:49 uur
Wij verwachten niet dat anderen moslims worden.
Maar onderzoekt u het eens er worden meerdere en meerdere moslims van andere culturen.
Deltametroplis  |   | 
8-03-2008
 | 
22:06 uur
Vrijheid van meninguiting? Wilders doet niets anders dan beledigen en discrimineren. Hoe is het toch mogelijk dat deze man een platform kan hebben om zijn rascistische ideeen te verspeiden. Met dank aan de laffe- en inhoudsloze media en politiek in Nederland. Wie pakt hem een keer aan!, zoals de BBC. Hetzelfde geldt voor extreme moslims, wat ook een kleine groep is en niet representatief voor de hele gemeenschap. Als Wilders, de nieuwe Hilter, aan de macht komt, hebben we echt een probleem. Want dan wordt het tijd om te emigreren! Mensen denk toch eens verder, dan wat je alleen maar door Wilders voorgeschoteld wordt, het echte leven is zo anders..
Hendrik  |   | 
8-03-2008
 | 
23:13 uur
Ik ken de film van Wilders niet, dus gewoon uitzenden.Maar moslims laat je niet gek maken door een gek, zo lang de wereld bestaat verschijnt er om de zoveel tijd een idioot, die heeft uit angst gedreven ook zijn volgelingen dat hou je, ook dat waait over hoop ik.
In de jaren 70 was het grootste gevaar de communisten, ze zagen achter ieder boom een gevaarlijke communist schuilen. Ook opgeruid door Amerika die steeds maar wees op het communistisch gevaar, Het ging maar door, gevolg bombardementen op vietnam nicaragua enz enz tenslotte golfoorlog 1. Toen kreeg Amerika 9/11 een klap terug, toen was het hek van de dam want dat mocht niet dat was terreur. Een land die andere landen met atoombommen bestookt, 6 miljoen ton aan bommen in vietnam gedropt, dorpen uitgemoord (Milai 1968), de smerigste bommen op bagdad gooide in de eerste golfoorlog en de hele infrastructuur aan gort sloeg. Hoe durft een moslim land Amerika een klap tegeven.
En dat is het gevolg waarmee wij nu opgezadeld zitten, Bush heeft angst in geboezemd, wie niet voor mij is is tegen mij! de hele wereld scheet in zijn broek. Het communistisch tijdperk hebben wij gehad, is over en uit, maar de haat tegen moslims is niets nieuws.
U Thant zij eens , dat de westerse kruistocht die tegen het Communisme, zoals in korea, of in Vietnam en Chili niet te vergeten - was georganiseerd hem deden denken aan de middeleeuse trektochten naar Constantinopel, waarbij men in naam van Jezus Christus, als vertegenwoordiger van het enige ware geloof, het recht en de plicht had zoveel mogelijk ongelovigen (islamieten) om zeep te helpen.Dus dit is geen nieuw verschijnsel. Vroeger ging het in de naam van Jezus Christus, heden in naam van de vrijheid van meningsuiting.
We hebben Jan Maat, Pim Fortuin, enz enz gehad mensen die niets positiefs voor het land hebben betekend, hun enigste sterke kant was haat zaaien.
Klaas  |   | 
9-03-2008
 | 
06:35 uur
Ik zou nu toch wel 'ns een reactie van de ''managers'' op al deze reacties willen zien. Want, als ik me niet vergis, zijn jullie collectief uitgemaakt voor lafbekken en NSBers. Nog iets toe te voegen, heren?
leo  |   | 
9-03-2008
 | 
16:12 uur
Kwalijke houding van onze regering. Niet alleen laf maar bovendien onjuist, omdat daarmee impliciet een terroristische reactie
wordt erkend. Trouwens, stel dat een geloofsovertuiging negatief wordt geprikkeld, dan kan hun god toch zelf wel zorgen voor een passende reactie. De moslims moeten hun god niet zo voor de voeten lopen. Dat deden de zogeheten christenen vroeger ook. Daar kunnen de moslims van leren, in plaats van soortgelijk gewelddadig gedrag herhalen. Moslims, laat je niet gek maken, de beste reactie is : NEGEREN !!!! Met geweld plegen win je in ieder geval geen zielen voor je god.
Ad Beer  |   | 
9-03-2008
 | 
16:41 uur
@Deltametroplis
Emigreer, naar Bagdad of Afganistan, ga wonen tussen als die lieve moslims.
Als er iemand laf is dan is het Balkenende die toegeeft aan de dreiging voor terreur. Mooi, dan komt er straks een dreiging op geweld als de gay-parade doorgaat of als rose maandag nog wordt georganiseerd.
Daarna een dreiging als er nog langer christelijke afbeeldingen in musea blijven hangen.
Denk eens goed na welke groepering er rascistisch en fascistisch is. Waar worden homo's ter dood veroordeeld? Waar viert het anti-semitisme hoogtij? Wel een de spotprenten over israel in de arabische pers gezien? Weet je wat je kan overkomen als je christen bent in deze streken? Je mag blij zijn als je dan niet gemartelt wordt voordat ze je kop afhakken.
het is een schande dat Balkenende zijn oren laat hangen tot wat jij een kleine groep noemt.
En hoe groot is de groep rond Wilders? Toch ook maar een kleine groep?
helaas is er in ons land een kleine groep die hard schreeuwt en aanzet tot haat en demonisering tegen mensen die de waarheid durven te zeggen en als de door hen in een slachtofferrol gedrukte criminelen erg hard te keer driegen te gaan laf wegkruipen in een hoekje.
Besef eindelijk eens dat we in oorlog zijn met de Islam, dat in naam van Allah al duizenden, zo niet miljoenen mensen zijn afgemaakt. En zet dat even af tegen het aantal mensen dat door Wilders aan hun eind zijn gekomen.
Door de Linkse hetze in ons land hebben we in ieder geval Fortuyn al verloren, en dat is er zeker één meer dan door het rechts extremisme in ons land.
Kortom, open je ogen voor de werkelijkheid of ga in het midden oosten wonen.
mitchell  |   | 
9-03-2008
 | 
16:45 uur
hallo,
ik denk dat wij als land juist blij moeten zijn met iemand als geert wilders.
hij is de enigste die tenminste zijn mond durft open te trekken en een keihard waarheid te vertellen. veel mensen klagen dat het te discriminerend zou zijn maar als ik U een filmpje zou laten zien hoe erg die vrouwen onderdrukt worden dan zouden jullie allemaal anders praten. voorbeeld: een vrouw was naar buiten gegaan en werd in elkaar geslagen door 8 moslims. nu denkt iedereen natuurlijk van ja, die 8 moslims krijg celstraf. maar nee de vrouw kreeg 115 zweepslagen omdat ze geen toestemming had gehad van haar man en het haar eigen schuld was. dit is hier dood normaal in irak, afghanistan en de rest van de moslim landen. ik ben het met jullie eens dat verbod op hoofddoek openbare ruimte iets te ver gaat maar een boerka vind ik gewoon niet kunnen in nederland. mijn vader is examinator en moet een vrouw in een boerka vergelijken met de pasfoto!! hij begint niet met rijden omdat je gewoon niet te indentificeren bent. en dit is dus ook de normaalste zaak in nederland. ik vind dat je in nederland gewoon een hand hoord te geven en iemand gezicht moet kunnen zien!!
we moeten blij zijn met wilders.
Chris  |   | 
9-03-2008
 | 
20:53 uur
Mensen die de kritiek van Geert Wilders op de koran beschouwen als racistisch zijn zelf racisten: ze hebben iets tegen het menselijke ras, want meer rassen zijn er niet onder de mensen, hooguit variaties op één thema.

Geert Wilders wordt met de dood bedreigt en dat vinden velen blijkbaar doodnormaal.
Ben je het niet met iemand eens: doodmaken die persoon, 'want die ander zou toch eens jouw wereld kunnen bevuilen met zijn of haar ideeën, en dat anderen het ook nog eens zijn met die ideeën van die persoon'.

Zo erg is het al geworden in Nederland: doodstraf op het verkondigen van het vrije woord, dat binnen de spelregels van onze maatschappij wordt verkondigd.

Maar tot al die moordlustigen onder ons die Geert graag dood willen zien liggen op straat zoals Pim Fortuyn en Theo van Gogh, en ook tot al die laffe 'kooplieden' en politici die de waarheid over de koran niet willen weten uit vrees voor hun portemonnee en hun populariteit zeg ik: ISLAMIETER OP NAAR EEN MOSLIMLAND ALS JE HET DAAR BETER VIND DAN HIER.!

Geert Wilders wil o.a. slechts weer normaal kunnen leven in zijn eigen land, zonder zich bedreigt te weten door mensen die op basis van hun 'religie' menen hem te moeten vermoorden, en die blijkbaar niet van plan zijn om zich aan onze rechtsorde te willen houden.

Geert analyseerde slechts wat de oorzaak is van die haat tegen hem en hij vond dat terug in een boek, en dat boek heet de koran.

Laat iedereen die kritiek heeft op Geert Wilders eerst de koran bestuderen voordat over hem wordt geoordeeld, en anders zijn of haar domme mond houden, en niet de Bijbel erbij slepen, want nog geen jood heeft zich in Duitsland in een restaurant opgeblazen en nog geen christen blies zich op in een moskee of op de islamitische markt op vakantie naar Turkije of in een ander islamitisch land.
herman van der helm  |   | 
9-03-2008
 | 
22:09 uur
Opgroeiend ontdekte ik dat bij alles wat ik zei, er een effect op de omgeving was. Een mop deed mijn omgeving lachen, een scheldpartij zorgde voor agressie. De stoere tiener in mij zorgde voor vele pakken strafwerk, en mijn lieve woordjes legde mij geen windeieren bij de meiden.
In die tijd merkte ik ook dat ik in het ene geval confronterender kon zijn dan in het andere. Soms liepen de gemoederen hoog op en soms was iemand niet op stang te jagen. In de verschillende “culturen” waar ik in verkeerde, paste ik mij aan aan het best haalbare zonder dat er voor mij nare bijeffecten waren. Soms gaf me dat het gevoel een soort kameleon te zijn die zich liet kleuren door de omstandigheden. Ik baalde soms verschrikkelijk van dat aanpasgedrag.
Als ik de barricaden betrad om een of ander onrecht te rechten, merkte ik dat als ik maar medestanders vond, ik dan verder durfde te gaan met het uiten van mijn stellingen. Ik werd als het ware beschermd door mijn directe omgeving en kon meer weerstand tegen het onrecht ontwikkelen als ik me veilig voelde. Ook merkte ik dat als mijn opponent zwakker reageerde ik verder ging.
Het gevoel van veiligheid bepaalt in feite hoe vrij ik me kan uiten. Ik maak daar continue afwegingen in. Ik denk dat voor veel mensen hetzelfde zal gelden tenzij je niet behept bent met enig invoelvermogen voor je omgeving en voor jezelf.
Als ik nu om me heen kijk zie ik dat de veiligheid van de meest recente en opvallendste uiter ook bepaalt hoe ver hij kan gaan. De heer Wilders geniet een redelijke mate van bescherming, en ondanks vele doodsbedreigingen acht hij zich redelijk veilig denk ik. Dit komt ten eerste doordat hij vele medestanders om zich heen verzamelt, ten tweede door een staatsbeveiliging en ten derde door een redelijk zwakke opponent. Zijn veiligheidsgevoel wordt op deze wijze verstevigd, maar desalniettemin ligt er voor hem een gevaar op de loer. Hij kan zich verder en extremer gaan uiten omdat de natuurlijke correctie voor een deel ontbreekt. Als de uitingen grenzen gaan overschrijden kan dit als gevolg hebben dat de staatsbescherming zou kunnen wegvallen. En wat er dan met hem kan gebeuren kan ik alleen maar zien in het huidige angstige gezicht van Ayaan.
Fred Reefman  |   | 
9-03-2008
 | 
22:30 uur
Probleem Wilders oplossen ?

Heel gemakkelijk.

De beveiliging van Geert wordt betaald door belastingopbrengsten van veel nederlandse bedrijven. Mocht Wilders de film uitzenden dan heffen we gewoon zijn beveiliging op. 2 vliegen in een klap , Wilders weg ( ik geef hem 24 uur )en de beveiligingskosten worden gesaneerd met 3 miljoen euro.
Tis kiezen of delen voor meneer Wilders.

Regeren is vooruitzien....

Wim (Straatmuzikant)  |   | 
10-03-2008
 | 
09:03 uur
Nu ik de NRC Handelsblad heb gelezen, heb ik wel wat te doen met onze regering. In het artikel over Opinie en Debat las ik dat Nederland het land als het ware aan de natuur wil terug geven. Daar ben ik het dus volstrekt niet mee eens. Ik vind dat ze Nederland lekker helemaal vol moeten bouwen, en de natuur met inpoldering maar verder in de zee moeten plaatsen. We moeten tenslotte ook aan onze kinderen denken. Met deze slappe houding van deze regering lukt dat niet, dus binnenkort zullen de koran verzen uit het torentje van balkenende klinken :-) Niet dus, en religie en staat is vooralsnog gescheiden. Dus ophouden met ruzie maken over een of ander vergeten koran filmpje. Want dat is zooo passéé
Ad de Beer  |   | 
10-03-2008
 | 
09:49 uur
@Fred Reefman
en ook de beveiliging van Balkenende en Bos dan maar, dan zijn we tenminste ook van die incompetentie af.
Waarom niet gewoon alle beveiliging opheffen en een islamitische staat inrichten? Zijn we zo van alle homo's, bi's, lesbo's, joden, christenen, hoeren, overspelige mannen en vrouwen en meiden met naveltruitjes af. Dan hebben we weer ruimte zat om op de Veluwe een paar trainigskampen in te richten voor terroristen. Ja, sterk plan Fred. Doet me denken aan Oostenrijk dat in 1938 de mof ook met gejuich binnen haalde!
Fred, koop vast een bomgordeltje, dat zul je straks wel nodig hebben om een 13 jarige jongen in de naam van Allah het ware geloof te laten verkondigen!
Wat kunnen mensen toch onnozen zijn en door een misplaatste ideologie de werkelijkheid totaal over het hoofd zien.
Ik stop met deze zinloze discussie. De tijd zal leren wie er gelijk heeft.
Ron  |   | 
10-03-2008
 | 
10:05 uur
118 reacties op dit artikel, dus een schot in de roos, ons kabinet reageert ook zo.
Een confrontatie tussen links en rechts, die nu door het hele land loopt.
De reacties op Ad Beer, die met argumenten en helder zijn mening geeft, nodigen de linksen uit voor hun typerend gedrag, niet argumenteren, maar sluit die lieve terroristen in je armen, vertroetel ze en wanneer het fout loopt, geef dan een ander de schuld.

Het feit dat er nog steeds niets vertoond is, dit zielige kabinet al moord en brand schreeuwt, ons bedrijfsleven onder aanvoering van Wientjes al in elkaar krimpt, Nederlandse militairen vechten in Afghanistan en mogen toekijken hoe hun vlag wordt verbrand!
Hoe lang blijven we deze onzin nog tolereren als volk, of hebben we geen eigen waarde meer in dit land?
Een groep mensen die al moord en brand gaan schreeuwen en al dreigementen uiten, zonder dat er nog iets is gebeurd……….., ik zou het niet eens kunnen verzinnen in mijn grootste fantasieën, maar het is dagelijkse praktijk.
Ik ben geen Wilders fan, niet omdat hij de idioterie van de Islam openbaar maakt, maar omdat hij naast dit onderwerp met zijn partij erg weinig inbrengt in de Tweede Kamer.
Dus lieve linkse landgenoten, blijf vooral doorgaan met jullie gedrag en zie waar we over tien jaar met Nederland gaan belanden.
Ik zit slechts 15 km van de grens af, dus een overstap naar een normaler land kan wel eens een feit worden.
H Laros  |   | 
10-03-2008
 | 
11:09 uur
quote
-----------------------------------------------
Remco Rijnhart 3 - 03 - 2008

Er zijn maar weinig denkbeelden zo verwerpelijk als die van Geert Wilders. Maar erger dan zijn denkbeelden is te leven in een land waarin je niet mag zeggen wat je vindt.
-----------------------------------------------

Dat leek me het herhalen waard. Als je 'anti-Wilders' bent, laat het horen na de 'gevreesde film'. Snoei niemand de woorden maar spreek!
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
10-03-2008
 | 
15:12 uur
Volgens de reactie van H Laros is het horen van mensen pas rechtvaardig als ze de film gezien hebben. Gelukkig leven wij natuurlijk in een land van vrijheid van meningsuiting. En ja dus óók als je een moslim bent. Het is een ieder vrij om een mening te vormen aan de hand van welke film dan maar ook die je hebt gezien. Er zijn dan ook zeer veel verschillende film genres. Het is wel leerzaam voor de filmproducerende industrie .. Ik zeg dus op mijn beurt Vooruit met die Geit!! Kom maar op met die film (ik ben dus best wel benieuwd en wie is er nu niet van nature een beetje nieuwsgierig.) Bovendien is er nog wat anders aan de hand. Afghanistan is het land met de hoogste opium productie ter wereld. Wat dacht je waarom die mensen daar zo lullig protesteren tegen Nederland en Denemarken dat is niet omdat ze zo'n hekel aan ons hebben, maar als ze niet protesteren krijgen ze hun opium niet meer. Ze gebruiken de religie als dekmantel voor hun drugsgebruik en daarom moet dat met veel zwaar beveiligde afkickklinieken worden aangepakt. Alleen op deze manier kan de opium verslaving in Afghanistan de kop ingedrukt worden. Maar opium kan gereguleerd worden, je kunt van ruwe opium allerlei nuttige geneesmiddelen maken met een pijnstillende werking (bijvoorbeeld morfine) in principe zou de gezondheidszorg een stuk beter kunnen. Eenmaal afgekickt kunnen ze met muziek op straat maken wellicht nog wel geld bijverdienen, of ander werk zoeken.
Miep  |   | 
10-03-2008
 | 
15:50 uur
Een volk dat voor KOrannen zwicht...
Vermelijn BV  |   | 
10-03-2008
 | 
16:12 uur
Advies aan meneer Wilders: schrap het bedrijfsleven, want het is een surrealistische omgeving van oplichters en notoire criminelen.
Zelfde uitspraak, anders bekeken. Ik denk dat het ''bedrijfsleven'' niet in de positie is om zich hierover uit te laten....
Freedom-A La Carte  |   | 
10-03-2008
 | 
16:16 uur
Assalamu Alaikum,
Respect: Laat het maar HIER! beginnen.

Islamieten zoals Christenen zijn mooie Mensen! :-)

Balkenende is NIET Laf. Wilders is NIET Dom.
Beiden vechten voor hetzelfde:

''Vrijheid. Veiligheid. Voorspoed.''

Allebei heren zijn op een oorlogspad:
de ene zal alles doen en de oorlog ingaan om zijn gelijk te krijgen, zelfs als het betekent de ondergang van onze geliefde natie.
De andere, zal alles doen en zal de oorlog aanvaarden om de ondergang van deze mooie natie te vermijden en het veilig behouden.

Doe wat je denkt dat je niet kan, dan hoeft je niet meer jouw innerlijke Angst in de ogen te kijken.
Maar weet dat ''To have a right to do a thing is not at all the same as to be right in doing it.''

Mijn Keuze:
''I pledge to always keep an open mind, and an open heart.'' ''Respect, Honor and Freedom!''

Con Amor. Barak Allahi Feekum. God Bless you!
Ray
H Laros  |   | 
10-03-2008
 | 
18:33 uur
Op voorhand veel kabaal maken over een nog niet verschenen film valt ook onder de vrije meningsuiting. Dat klopt. Dat maakt het echter niet minder voorbarig. Dat lijken sommigen zich helemaal niet te realiseren.

Het opiumverhaal gaat m'n pet te boven... (woesssh)
janssen  |   | 
10-03-2008
 | 
19:12 uur
Freedom-A La Carte | | 10 - 03 - 2008
| 16 : 16 uur


Assalamu Alaikum,
Respect: Laat het maar HIER! beginnen.

Islamieten zoals Christenen zijn mooie Mensen! :-

Balkenende is NIET Laf. Wilders is NIET Dom.
Beiden vechten voor hetzelfde
*************************************

U schrijft Balkenende is niet laf.

Maar als dat de waarheid zou zijn, waarom vind hij onze vrijheid van meinigs uiting dan onbelangrijker, dan een paar oproerende islamitische groeperingen.
Oorlog komt er echt niet.
En als de regering ons Nederlanders binnen onze landsgrenzen ons gewoon onze gang laat gaan. met het verdedigen van onze vrijheid.
Zo als in 40/45. Die ik nog mee gemaakt heb.
Dan garandeer ik jou dat geen enkele persoon het lef moet hebben om iets te ondernemen tegen Nederlanders.
Want die zal dan zeker van een koude kermis thuis komen. Vermoedelijk helemaal niet thuis komen.
Maar ja. Als wij dit moeten overlaten aan angst hazen zo als Balkenende en Joustra. dan kan het inderdaad wel eens uit de hand lopen, want dat zijn gewoon lafbekken.
Ander woord kan ik niet bedenken.
hypocrietje  |   | 
10-03-2008
 | 
19:41 uur
Stelletje slappelingen.
Het enige waar jullie je druk over maken is dat je wat winst mis zult lopen.
Jullie verkopen je ziel en zaligheid voor een paar euro extra.
Maar wel anti Israel verklaringen onder tekenen om geld aan Arabieren te kunnen verdienen.
Ik kots op figuren zoals jullie.
jullie hadden zo'n grote bek moeten hebben toen Balkenende aan het handje van Bush de oorlog in Irak en de nutteloze missie in Afhganistan in getrokken werden.
Dat dit gevaar voor Nederlandse belangen en burgers op zou leveren daar heb ik niemand over gehoord.
Maar toen viel er wat te verdienen he.
Stelletje huigelaars
blauweco  |   | 
10-03-2008
 | 
19:42 uur
we leven in een vry land
hier mag en kan alles
en als je iets over moslims maakt mag dat ineens niet
ach waar zijn we nu mee bezig
wilders moet die film gewoon moeten kunnen laten zien
ik zal hem zeker bekijken .
ik mag dat omdat ik een nederlander ben
wilders voor president

Wim (Straat Muzikant)  |   | 
10-03-2008
 | 
21:14 uur
Anders wil ik op de bres springen voor dhr. Balkenende. Want het mag toch niet zo zijn dat mensen worden afgeschilderd als angsthazen als ze alleen maar bedoelen dat ze ten opzichte van een bepaalde ideologie zo hun terughoudende gedachten hebben. Terughoudendheid vind ik nog wel wat anders dan lafheid. Laten we elkaar in de waarde houden vind ik.

Groeten,
Wim
Paul  |   | 
10-03-2008
 | 
21:18 uur
We hebben niks te vrezen. De islam is immers zo vredelievend?
Moham 5  |   | 
10-03-2008
 | 
22:28 uur
Nederland zal over dertig/veertig jaar een Islamitisch land zijn. Dus waarom bekeren de nederlanders zich nu al niet tot de Islam. Er is niets mis met Alah, het is ook de god van alle Nederlanders. Als alle nederlanders bekeerd zijn zal Wilders het niet meer in zijn hoofd halen om nog eens een negatieve film te maken over een fatsoenlijke godsdienst!

arons  |   | 
11-03-2008
 | 
07:59 uur
dat Wilders dit kan doen is het recht waar wij in nederland voor gestreden hebben. In plaats van Wilders direct aan te vallen zou de politiek naar buiten moetn uitdragen dat dit inharent is aan democratie. Benadruk liever dat het hier om een kleine cel gaat en niet om een standpunt dat nederland breed gedragen wordt. Sta erboven en haal er je voordeel uit in plaats van gaan zitten jammeren.
Panda  |   | 
11-03-2008
 | 
09:01 uur
Quote Mw. Vis: ''Maar een man in de regering moet daar anders mee om kunnen gaan. Diplomatieker, voorzichtiger. Want die weet dat hij door zijn positie erg veel invloed heeft. ... Voorzichtigheid is de moeder van de porceleinkast.'' Dit betekent dat Wilders ons (Nederland) ziet als een betonnen kast, onbreekbaar? Totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel voor de Nederlandse samenleving... Deze sukkel in de volksvertegenwoordiging (deed hij zich ook zo ondiplomatiek, onfprofi voor bij zijn campgane? Heeft hij uberhaubt een bestuurlijke opleiding?) ...Hij brengt mensen in gevaar, want hij stelt zich op als activist ipv diplomaat.

Quote layla: ''Het is zijn kijk tegen over de islam maar heeft hij werkelijk wel een s met moslims gesproken en meer gelezen over de islam. Zo gewelddadig geloof is het niet integen deel. Wat er allemaal met de aanslagen gebeurd kan de rest van de moslim bevolking niks aan doen het is een kleine groep die het verpest voor de rest en wat wilders doet is alles over 1 kamp scheren hij wil met deze film laten zien dat hij voor zijn doen gelijk heeft als er nu aanslagen zouden komen.''
De aanslagen zijn niet eens door de Islam gepleegd... maar gewoon door de Illuminati ofwel regering Bush. Aanslagen worden haast altijd gepleegd danwel uitgelokt met het doel om een beleid ''te verkopen'' of mening te kunnen onderbouwen. Dit is er weer een mooi voorbeeld van.

Belangrijke vraag: wat kunnen we doen? Laten we hem gewoon zijn gang gaan of komen we in protest omdat die vent zijn werk onprofessioneel aanpakt?

Het gaat niet meer om zijn mening, elke mening mag, maar om zijn werkgedrag. Wie houdt zijn tussentijds werkevaluatiegesprek en wijst hem hierop?
Marcel van Vliet  |   | 
11-03-2008
 | 
09:12 uur
In de wedloop naar de 2e wereldoorlog hanteerde onze vaderlandse politiek ''het gebroken geweertje'' oftewel steek je kop in het zand voor het kwaad. Investeer geen geld in het leger, blijf neutraal, dan komt het kwaad vast niet over ons.
Iedereen onder ons kent de gruwelverhalen uit deze wereldoorlog wel.
Volgens mij heeft men daar geen lering uit getrokken, de islam verkondigt de wereld te willen veroveren en iedereen HET geloof op te willen leggen (zie ook de opmerking van Moham 5).
Nou, over mijn lijk. Kom maar op. Ik heb de 2e wereldoorlog (gelukkig) niet meegemaakt en ben te oud voor de 3e wereldoorlog, maar vechten zal ik.
Laten wij met ons allen een goed wakker worden, geschiedenissen herhalen zich, dat is al vaker bewezen. Dus Geert, ik ben niet jouw grootste fan en het zeker niet overal met jou over eens, maar SCHUD ze eens lekker wakker.

En als ik nu toch bezig ben, wat een watjes die militairen. ZESDUIZEND verlaten de krijgsmacht, ja wel een lekker relaxed baantje willen hebben, beetje rondcrossen, lekker zuipen, maar owee als je toch eens naar een risicovol gebied wordt uitgezonden.
Respect voor de jongens die daar wel heen gaan.
Panda  |   | 
11-03-2008
 | 
09:26 uur
Ik wil even deze woorden van JJ Jong nog eens citeren omdat ze wijs zijn:
''na een lezing van arabist hans jansen was ik diep geschokt door hetgeen aan geweld in de koran staat, maar laten we eerlijk de christelijke bijbel in het O.T. is ook niet een voorbeeld voor een vreedzame samenleving.
Het N.T. bracht dat gelukkig wel. De heer Wilders dient als criterium voor zijn moslim film te overwegen of dit alles bijdraagt aan een vreedzame samenleving. Wij zullen het met zijn allen moeten redden en geen fouten van onverdraagzaamheid dienen te maken waardoor opstanden en oorlogen ontstaan. Geert speelt echt met vuur en ik vrees dat hij zich dat niet realiseert. Zijn karakter vertoont trekken van : ik zal jullie wel eens laten zien wie ik ben en dat hoeft hij helemaal niet te doen, want Geert Wilders, je wordt echt wel serieus genomen en als zodanig dien je ook de oproep van Jan Peter Balkenende te zien, want die ervaart nu al de grote onrust in de moslimlanden. Capituleer je dan als je je verstand gebruikt en de film laat voor wat die is. Nee, natuurlijk niet. Je bent de wijste en dat wordt verwacht van een politicus van niveau en zo zie ik Geert Wilders. Maak, Geert geen fouten, tolereer geen moslim-extremisten, maar voorkom escalatie en als ik geluiden en meningen en spanningen om me heen zie en voel, heeft jouw aankondiging van de film al genoeg duidelijk gemaakt. Laten we er met zijn allen voor zorgen, dat je geen voer geef aan die extremisten, want die loeren op jouw film om daarmede ons weer een stuk verder van de christelijke democratie af te voeren.
Ik hoop van harte dat mijn mening op jouw bureau komt en dan mag jij Geert of een van jouw partijgenoten mij mailen. Ik zal antwoorden.''

Laten we de tweede kamer bestoken met deze wijze woorden! Email, bel, protesteer, laat in ieder geval je stem horen!
Niets doen betekent het ermee eens zijn!
Darkland  |   | 
11-03-2008
 | 
10:48 uur
Nederlandse aannemers bouwden bunkers voor de nazi's. Het MKB leverde goederen aan de SS en de Wehrmacht. Al met al verdiende de nederlandse ondernemers flink aan de bezetting en WWII. Het 'tientje van lieftink' was bedoelt voor al die schijnheilige, huichelachtige ondernemers die heulden met de vijand. En nu tonen de ondernemers weer hun bereidheid om een fascistische vijand van ons land ter dienst te zijn.
'Lang leve ONS geld, weg met de vrijheid' is hun motto weer!
J.W. Buitenhuis  |   | 
11-03-2008
 | 
10:49 uur
Deze hele ophef over de Koranfilm van Wilders zou heel wat minder geweest zijn als de regering zelf geen slapende honden had wakker gemaakt.
Waarom heeft minister Ter Horst brieven gestuurd naar de gemeenten met de mededeling dat er weleens onlusten zouden kunnen ontstaan?
Waarom heeft Verhagen de ambasadeurs van Islamitische landen benadert met draaiboeken en met de opdracht om hun regeringen in te lichten? Is dat dan niet de goden verzoeken?

Als de regering niet wil dat de film Fitna wordt uitgezonden, dan hadden ze Geert en zijn film beter kunnen negeren. Net zoals je vervelend gedrag bij kinderen ook niet teveel aandacht moet geven, maar gewoon moet negeren, dan is het vaak het snelste over. Negatieve aandacht is ook aandacht. Ik had de regering wijzer ingeschat.

Wouter Bos zei dat moslimlanden ook hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen en dat ben ik wel met hem eens. Waarom moet Nederland nou weer zo nodig het braafste jongetje van de klas zijn? Weg dat opgestoken vingertje en weg die betweterigheid bij de regering.
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
11-03-2008
 | 
12:55 uur
Ik vind het erg dat het standaard devies blijkt te zijn dat oost en west helemaal niet met elkaar zouden kunnen samenwerken. Het tegendeel zou waar moeten zijn vind ik. Het Midden Oosten en het Westen zouden juist veel verstandiger zijn om de goede vrede te sluiten en een duurzame economische ontwikkelingsamenwerking te sluiten. Dat er binnen elke religie wel eens sprake is van afvalligheid moge duidelijk zijn. Het is nu veel meer van belang dat de diplomaten hun werk goed doen vanwege de grote opium dreiging. Alle mensen, die aan de opium zijn, zijn namelijk in de macht van hun bevoorraders. Zodra zij de religie van hun bevoorraders niet accepteren (dit word als dekmantel gebruikt) dan krijgen ze ''gewoon'' hun drugs niet, dus dan worden ze zo ziek als een hond van de afkickverschijnselen. Ze gaan dus door met dat wat hun bevoorraders graag willen dat ze doen alleen maar voor hun drugs. Dit probleem is alleen maar op te lossen met een grote strijdmacht en duizenden afkick klinieken. Je kunt het een beetje vergelijken met vuur. Laat je het te lang branden dan kan het te groot worden. Dat is in Afghanistan dus het geval, het drugsprobleem is er te groot geworden. Wanhopige mensen doen alles wat hun drugsleveranciers maar willen of ze krijgen hun drugs niet. Herinner nog maar de woorden van Osama Bin Laden die zei : ''We gaan het westen overstromen met heroïne'' nou NIET DUS als het aan goed functionerende afkick klinieken ligt. Alleen is de grote vraag nog ''Wie gaat het betalen, zoete lieve gerritje????'' of zal geheel Europa dat land met een gezamelijke aanpak volledig gecontroleerd moeten maken zodat er alleen nog maar opium die legitiem is verbouwd en dus voor legitiem gebruik vandaan komt. Een voordeel van deze aanpak is dat de grondstof voor een hele serie medicijnen een stuk goedkoper zal worden. Opium zal nodig blijven voor het produceren van verschillende soorten medicijnen het bevat waardevolle ingrediënten.
Maarten  |   | 
11-03-2008
 | 
13:45 uur
“…de duivel gaat om als een briesende leeuw, zoekende wie hij zou mogen verslinden…”
1 Petrus 5 vers 8

Satan riep een wereldwijde vergadering van demonen bijeen.
In zijn openingswoord zei hij:
“We kunnen de christenen er niet van weerhouden hun Bijbels te lezen en de waarheid te weten. We kunnen ze er niet van weerhouden een intieme relatie met hun Verlosser op te bouwen.

Op het moment dat ze deze relatie opgebouwd hebben, is onze macht over hen verbroken.
Dus: laat ze naar hun kerken gaan; laat ze hun rijk gevulde tafels houden, maar pak ze hun tijd af, zodat ze geen tijd hebben om een relatie met Jezus te ontwikkelen.

Dit is wat ik wil dat jullie doen,” zei de duivel. “Leid hen af van het vasthouden aan hun Verlosser en het onderhouden van die vitale verbinding gedurende de dag.

“Hoe zullen we dat doen? schreeuwden zijn demonen.
“Verleid ze om te besteden, besteden, besteden en te lenen, lenen, lenen. Verleid de vrouwen om lange dagen te werken en de mannen om zes of zeven dagen per week te werken, 10 tot 12 uur per dag, zodat ze zich deze lege levensstijl kunnen veroorloven. Weerhoud ze ervan tijd door te brengen met hun kinderen. Als de families uit elkaar vallen, dan zal thuis geen ontsnapping meer bieden van de werkdruk,” sprak de Satan.
“Overstimuleer hun gedachten zodat ze die stille, zachte stem niet kunnen horen. Verlok hen om de radio of cassetterecorder aan te zetten wanneer ze autorijden. Om hun TV, videorecorder, cd-speler en computers steeds aan te hebben staan thuis en zie erop toe dat elke winkel en elk restaurant in de wereld constant niet-bijbelse muziek speelt. Dit zal hun gedachten blokkeren en de eenheid met Christus verbreken.”
“Vul de salontafels met tijdschriften en kranten. Bombardeer hun gedachten met het nieuws 24 uur per dag. Dring de momenten dat ze autorijden binnen met reclameborden.”
“Overspoel hun mailbox met junk mail, postordercatalogi, loterijen en elke vorm van nieuwsbrieven of reclame die gratis producten, diensten en valse hoop aanbieden.”
“Zorg ervoor dat er broodmagere, beeldschone modellen in de tijdschriften en op de TV zijn zodat hun mannen geloven dat uiterlijke schoonheid het belangrijkste is en ze ontevreden worden met hun vrouwen. Zorg ervoor dat de vrouwen te moe zijn om hun mannen ’s nachts lief te hebben. Geef ze ook hoofdpijnen! Als zij hun mannen niet de liefde geven die ze nodig hebben, zullen ze ergens anders gaan kijken. Dat zal hun families snel uit elkaar laten vallen.
“Geef ze de kerstman als afleiding, zodat ze hun kinderen niet de ware betekenis van Kerst leren. Geef ze de paashaas zodat ze niet zullen praten over de opstandig en macht over zonde en dood.
“Laat ze zelfs in hun vrije tijd buitensporig zijn. Laat ze uitgeput terug van vakantie komen. Laat ze het te druk hebben om de natuur in te gaan en na te denken over Gods schepping. Stuur ze in plaats daarvan naar pretparken, sportevenementen, toneelstukken, concerten, bioscopen. Houd ze druk, druk, druk. En als ze bij elkaar komen voor geestelijke gemeenschap, verwikkel ze dan in roddel en geklets zodat ze weggaan met kwellende gedachten. Prop hun leven vol met zoveel goede doelen dat ze geen tijd hebben de kracht van Jezus te zoeken. Spoedig zullen ze werken in eigen kracht, hun gezondheid en familie opofferend voor het goede doel. Het zal werken!

Het was nogal een plan! De demonen gingen verlangend aan de slag om ervoor te zorgen dat christenen het overal steeds drukker kregen en gehaaster werden, rennend van hot naar her. Zodat ze weinig tijd hadden voor hun God en hun families. Zodat ze geen tijd hadden om anderen te vertellen over de kracht van Jezus om levens te veranderen.

''DE BOODSCHAP'' van dit alles is:

“Ziet toe, waakt en bidt; want gij weet niet, wanneer de tijd (het eind der tijden) is! Markus 13:33
van der zande  |   | 
11-03-2008
 | 
15:20 uur
Vandaar dat ik als werkgever dus ook volstrekt geen verbondenheid voel met deze obscure organisaties.Vooraleerst zijn zij de oorzaak van de ongebreidelde import en van de magere kwaliteit van de migranten,ongeschoold en ambitieloos.En ook nu wordt er niet gewerkt aan participatie van de potverterende mediterraine immigrant,maar gewoon geshopt in het oostblok.VNO/NSB en consorten,doe er beschaamd het zwijgen toe ,en spreek voor jezelf,niet voor mij en mijn bedrijf.
zande  |   | 
11-03-2008
 | 
15:40 uur
Oh pardon,staatscensuur ?
H. van suylekom  |   | 
11-03-2008
 | 
15:53 uur
Dat arme Nederlandse bedrijfsleven toch: even recapituleren: Boycot van Zuid Afrika: het Nederlandse ''''bedrijfsleven'''' leverde volop, nog een emmertje olie baas! , Cuba no-problem doen we ook zaken mee, Gifgasje voor Saddam, hoeveel liter wilt u? Geavanceerde nachtzichtapparatuur met extra korting who else! Ten tijde van de Korea oorlog wie leverde communistisch China het uiterst strategische rubber: Natuurlijk het ''nederlandse'' bedrijfsleven. Neen dan Geert Wilders; zijn politiek bedrijf heeft puur te maken met het binnenland en indien zich Arabische landen, ''''cruciaal'''' voor het ''''nederlandse'''' bedrijfsleven, zich daaraan storen, vergeet dan vooral niet ''''nederlands bedrijfsleven'''' te vragen naar de voortdurende schending van de mensenrechten of hoe het staat met de vrijheid van meningsuiting in deze landen, stelletje armeluis moraalridders en schijterds!
dr sjef de Jong  |   | 
11-03-2008
 | 
15:55 uur
Hooggeachte lezeres of lezer.

In deze week van HET BOEK lijkt het nuttig na te gaan,wat schrijvers over die film Fitna van de geachte heer Wilders zouden denken.
Ik kies er vier die ik bewonder,
Charles Dickens,Maarten Biesheuvel,Maarten het Hart en natuurlijk de auteur van ''Knielen op een bed violen''.

Ons museum is nooit bang stelling te kiezen in maatschappelijk ernstige zaken,zoals we bewezen hebben met onze acties TEGEN de fusie van ABN/AMRO met drie andere banken vorig jaar.
Die transactie was een vloek tegen onze ondernemerslust in de financiele markten met VOCmentaliteit(Amsterdamse Wisselbank gesticht in 1604 was de eerste bank ter wereld) en daarom kies ik BRISK voor deze gedachten maar dan gezien vanuit het gezichtspunt van de Nederlandse ekonomie.

Wij trachten dat te doen volgens onze statuten vanuit de geest van Charles Dickens.Op ''het Gesprek'' hebben wij al een reactie gegeven,want zwijgen in spannende zaken is de ondergang van de trias politica en die Geert Wilders daagt gewoon uit om een reactie te geven over de door hem aan de orde gestelde zaken.Dit is dus het dialectische uitgangspunt van Socrates!!!(Eeuwen voor Christus)

Hoe zit het vanuit dit uitgangspunt dan met die aangekondigde film FITNA van het geachte Kamerlid Geert??

Dickens was als radicaal Christen en verklaard een anti-racist in zijn boeken.Hij bezag immigranten als mensen en vond dat ze een aantal dingen beter konden dan zijn eigen volk met name zich uiten en dansen.Hij beschreef ze objektief als Engelsman.Dat deed hij ook met Joden,Amerikanen,Italianen en Fransen,waarmee hij contacten had.
Sommigen beweerden dat hij negatief schreef over ''de jews''en dat deed hem veel pijn,blijkt uit zijn brieven aan kritikasters na het verschijnen van zijn boek Oliver Twist.

Hij was NIET anti-Joods alhoewel hij WEL de moed had met FAGIN uit Oliver Twist de Joden op humoristische wijze te beschrijven maar op volstrekt MENSELIJKE wijze.De gladde Fagin was een kleine crimineel met menselijke trekken.
Dickens waardeerde de ''bargaining capacity'' van Joden en verklaarde hun wat velen noemen ''gladheid''cultuur-psychologisch.Hoe dan?
Verjaagden zoeken uit zelfbehoud naar vluchtwegen in hun omgeving en daar wordt je ''handig''in.Hij zou als hij nu nog leefde ook uiterst scherp het gedrag van sommige immigranten uit andere omgevingen en culturen kunnen verklaren en beschrijven in ons rijke landje.

Nu zou dat geaccepteerd worden van een opinierende schrijver maar in ''de hungry forties'' van de negentiende eeuw was dat zeer moedig,want de macht van de grootgrondbezitters in the House of Lords(Whigs)die de korenprijzen HOOG wilden houden ten koste van de gewone mensen konden hem via vitamine R(relaties) kraken!!
De kritiek van de Anglicaanse kerk heeft Dickens altijd ter zijde geschoven.Sommigen hebben deze grote sociale journalist/ondernemer/uitgever zelfs voor fascist uitgemaakt door zijn beschrijving van de Jood Fagin Dat mocht niet!!!van behoudende krachten.
Hij was bedroefd en verbaasd blijkt uit zijn correspondentie in ''Letters van Charles Dickens''vertaald door Andriesen.
''He copied reality'was zijn verweer en bleef altijd gentleman zonder te kwetsen en zijn grootste opponenten de amerikaanse zakenlui waardeerden dat in hem .
Hij nam van hen afscheid in 1847 en dankte hen dat zij hem ondanks gezoute kritiek niet hadden gemuilkorfd.(Laatste zin van American Notes)Hij beledigde NOOIT!!
PUNCH is beroemd om hun construktieve maar geestige caricaturen en liep daarmee (met Seymour) voorop in het ''voor gek zetten''van de Engelse mores en victoriaanse levenswijze.
De adel en omhooggvallen kooplieden lachten er smakelijk om,behalve de Anglicaanse deans and bishops.Die werden door caricaturisten colomnisten en Dickens enigszins ontzien vanwege de Godsdienstige gevoeligheden.Dickens was zelf Christen.
Hij geloofde niet in waardevrije ekonomische theorien zoals die van Adam Smith,Ricardo en Karl Marx.Ging uit van de GEVOELENS van zijn medeburgers.(zie onze folderpublicatie ''Voer voor ekonomen'' van ondergetekende ISBN 99811432.1.2.pagina 40 en 41)

Wij vinden dat Geert Wilders daar een voorbeeld aan moet nemen en niet kwetsend over de Islam en zijn profeet Mohamed(Vrede zij met U,sorry)moet zijn met het woord BARBAAR.Dat is een belediging van de eerste rde.

De inhoud van de film is getuige deze voorinformatie n uitlatingen al lang bekend!!

Veel van onze Nederlandese medeburgers kan echter eeneens worden verweten dat ze kritiekloos reageren op allerlei berichten ZONDER ZELF OP ONDERZOEK UIT TE GAAN!!!!!!!!!!!alhoewel dat gemakkelijk en gratis kan binnen een kwartiertje op Google.
De film Fitna wordt niets anders dan een zeepbel parasiterend op de informatie die GOOGLE ons allen al JAREN!!! geeft over Islam,Mohamed(vrede zij met U!!,sorry)Barbaar(is een slechtgeinformeerde bla Bla Bla- figuur zonder respect voor anderen)''fascisme'' van Musolini,''moslims'' enz.De auteurs van deze informatie zijn blijkens de strenge en selekte redaktie van Google zeer goed geinformeerde geleerden van de islam en uit de westerse theologie.
Je leest dan ook dat Mohamed(vrede zij met U,sorry1)zijn carriere als profeet begon als SOCIALE koopman,werkend met flinke winsten waarmee niet gepronkt werd maar die in de gemeenschap werden geinvesteerd.Hij stond tolerant tegenover christenen,waarmee hij in contact was bij zijn ZAKENreizen.De mens was er eerst en toen pas het geld dat geen doel op zich zelf mocht worden.Rente ging tenkoste van de investeringen in de gemeenschap.Vandaar.
Door tussenkomst van zijn Oom (en tante?)ging hij zaken doen in syrie waar hij zich ergerde aan hedonistisch gedrag met de winsten die HIJ hen bezorgde.
Teruggekeerd in zijn geboortestreek zocht hij doelbewust een grot op om na te denken en hoorde de stem van een engel (Gabriel),die de wil van Allah formuleerde.Hij schreef die op waardoor hij redakteur en auteur werd van de Koran.
Hem werd verweten dat hij gebruik had gemaakt van de oude testamenten maar ze bleven in de aanvang toch tolerant naar de christenen,die dat beweerden.
Hoe zit het dan met die bedreigingen???
Ik laat dan de drie andere grote schrijvers uit ONZE tijd aan het woord.
In het boekenweekgeschenkje 2007(ik las het in drie kwartier) van Maarten Biesheuel kan men in zijn eerste verhaaltje(1987?)lezen,dat de Koran met bedreigingen werkt.
Net als streng gereformeerden(knielen op een bed violen)en de oude Calvinisten(Een vlucht regenwulpen,Maarten het Hart)om boodschap van Allah en God te brengen.(Bij Biesheuvel een soort komeet die op het volk afkomt als dat volk niet doet wat wordt gesteld in de Koran)

Hij breidt er een uiterst geestig einde aan.
Er gebeurt niets en als de tafelgenoten vragen of hij dan in Turkye is geweest zegt hij dat hij het van een oude TV heeft gezien in het verleden die inmiddels op zolder staat.

Ik was in mijn jeugd werkelijk DOODSbang voor de bedreigingen van mijn vader als ik stiekum een sterappelje van de schaal op het buffet had genomen.Dan kwam ik tien jaar in een vagevuur.
Pa was ''calvinistisch'' Katholiek en het woord oprecht(oprjocht)lag hem in de mond bestorven.

Extreem/radicalen maken naar mijn bescheiden mening daar gebruik maken om politieke doelen te bereiken en krijgen mensen zo ver dat zij hun leven zelf als middel inzetten om doelen te bereiken.Ik weet zeker dan MIJN SCHEPPER dat afwijst.

Extremistisch radicalen zijn er schijnbaar zeer weinigen in relatie tot hen die een vredig en goed leven willen(gematigden)in hun leef omgeving.
Tegen extreem/radicalen,die het leven zelf inzetten als middel om hun doelen te bereiken kan in een vrije maatschappij niet genoeg teruggevochten worden maar dat doen we ook al met onze miljarden euros in ''de oorlog tegen dat terrorisme''.

Waarom moet een kamerlid van een klein landje dat nog eens aanwakkeren.De meeste moslims zijn intelligente en aardige Nederlanders en zitten tussen twee vuren,want de radicalen willen dat zij hun partij kiezen.
Aan de ene kant manifesteert zich uit ONS midden een Geert Wilders aan de andere kant zijn uitgedaagde opponent de radicaal/extremisten.Er zijn legio moslims in ons midden die zich aanpassen aan onze visie
tegen extremisme en wij moeten het voor hen opnemen.
Laten gelovigen bidden en ongelovigen hopen,dat Israel en wij hier door goed geleide dialectiek met Moslims er in slagen uit deze spagaat te komen en elkaar niet NODELOOS kwetsen.
Wij mogen verwachten dat Het Europese Hof ,uitgaande van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ons uit deze spagaat zal bevrijden met hun uitspraak over vijf weken.
Je mag iemand goedgefundeerd een CULTUURbarbaar als hij nooit en nooit eens een boek of een goed gefundeerd artikel leest, maar de stichter van een wereldgodsdienst met anderhalfmiljard aanhangers een BARBAAR noemen is ons inziens nodeloos kwetsen met grote risicos voor ons welbevinden en niet te vergeten onze collektieve lasten,waarvoor onze Kamer zit sinds 1779.Dat is als benzine tanken met een sigaret in je mond en dat mag niet van de betrokkenen in de omgeving van de pomp en van de wet.
Dr Sjef de Jong,Ekonoom
Voorzitter van de Kamer voor Konsumenten en Burgerbelangen.(zie Pytterson almanak)
janssen  |   | 
11-03-2008
 | 
17:10 uur

Naam 'Wilders' leidt tot doodsbedreiging
In Venlo worden mensen met de achternaam Wilders met de dood bedreigd. De families die de dreigbrieven hebben gekregen wonen allemaal in Venlo, de voormalige woonplaats van PVV-leider Geert Wilders. Drie personen hebben aangifte van bedreiging gedaan bij de politie in Venlo. De briefschrijver eist dat de ontvanger er alles aan doet om uitzending van Wilders' film 'Fitna' tegen te houden.
***************************************

Dit is toch zeker een bewijs dat er een groep mensen in ons land woonachtig zijn, die zeker niet de Nederlanse nationalitiet verdienen
Dus Wilders ga door, toon de jij een Nederlander bent een jongen van stavast.

Want buigen voor bedreiging is gewoon buigen voor een groep extemisten.
Nooit mogen wij buigen voor dergelijke groeperingen.
Want de grootste rascisten, zijn al zo ver dat onze laffe overheid, er al lang voor door de knieén is gegaan.
Dus laat het Nederlands volk daar niet in mee gaan.
Toen dat wij nog nooit gebogen hebben.
Niet voor de Spanjaarden-Fransen-Duitsers.
En dan wel voor een groep extremistische moslims, nooooooooooooooit.
Frans Rijs  |   | 
11-03-2008
 | 
17:59 uur
Ja Heerlijk.
Laten we het nu over Opium hebben...
van der Scheer G P  |   | 
12-03-2008
 | 
16:26 uur
Ik vind dat de Heer Widers gelijk heeft.
Want niemand durft meer wat te zeggen.
Laten ze maar een voorbeeld aan de Heer Wilders
nemen.En ook eens zeggen dat nederland te vol is. Ze schermen zich af met hun geloof, want dat mag allemaal bij hun.Als een nederlander in een ander land is, zal hij moeten werken, of hij kan vertrekken. En steun om te leven krijgen we niet.En als we werken moeten we toch
hun wetten ook naleven.
jan  |   | 
11-03-2008
 | 
21:07 uur
Nóóit toegeven Geert Wilders aan die zakkenvullers in het bedrijfsleven.Zij stellen de economische belangen boven het recht van vrije meninguiting.
Zijn deze ''''Belangenbehartigers'''' soms alleen gefocust op geld, als dit in de wereld komt kan Nederland zich diep schamen en zich geen Democratie meer noemen geef Balkenende en zijn onderdanige zooitje gelijk de zak en zet Saoud hier neer als dictator.
J Sanders  |   | 
11-03-2008
 | 
23:31 uur
Gatverdamme, stelletje laffe zakkenvullers, je zou eens een euro'tje mis kunnen lopen met die Arabieren he? Dan maar even je eigen principes verloochenen, dat is goedkoper en veiliger, maar wat kost dat nu eigenlijk echt zou je je moeten afvragen ?
metin  |   | 
12-03-2008
 | 
00:37 uur
Geert Wilders denk eerst hoe je aan je naam bent gekomen en trouwens je moet je verleden niet vergeten vooral waar je vandaan bent gekomen en wat voor nationaliteit je had........
jules  |   | 
12-03-2008
 | 
00:45 uur
(Klik hier)

kijken....en dan nog eesn goed nadenken over die domme uitspraak
Hans Geerts  |   | 
12-03-2008
 | 
09:27 uur
Nederland heeft over iedereen en alles een mening. Vooral de media zijn meester in het eindeloos en breed uitmeten van allerhande problemen in de wereld en onze samenleving. Maar oh wee, als de problemen te dichtbij komen. Dan houden we liever onze mond en praten we liever binnen ons doorzonwoninkje onder de soep en de aardappelen hoe die kutislam ons mooie landje bedreigt en verpest. Nederland, land van lafaards en thuisdrinkers. Mooi weer spelen voor het oog van het kerkvolk. Misschien moet we weer eens leren voor onze waarden en onze vrijheid te vechten. Groet, Hans
Frenjo  |   | 
12-03-2008
 | 
12:09 uur
Wat een poeha over die film niemand kent de inhoud en nu al bang.
Waarschijnlijk is die film helemaal niet nodig alle ingrediënten voor een film liggen op straat hoe moslims zijn.
En vele doen het nu al in hun broek, moslims zijn toch vredelievende mensen?
Waarom dan die angst?
Ocir  |   | 
12-03-2008
 | 
12:14 uur
Die film moet er juist komen. Slechte actie van deze bange mensen om de vrijheid zo te beschimpen.

(Klik hier)
Johan Barneveld  |   | 
12-03-2008
 | 
14:33 uur
Neem een voorbeeld aan Australie !

Speech of Australian Prime Minister John Howard:

“IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT.

Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali, we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians. This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom.

We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society: Learn the language!

Most Australians believe in God. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture. We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.

This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, THE RIGHT TO LEAVE. If you aren't happy here then LEAVE. We didn't force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.”
G. Brouns  |   | 
12-03-2008
 | 
16:29 uur
Ik begrijp echt niet dat een persoon als Geert Wilders met een voorbeeldfunctie en een gezond verstand,zo ver kan en mag gaan! Het is werkelijk een schande dat hier niemand iets aan kan doen, om deze waanzinnige activiteiten
te stoppen. Dat één zo'n dwaas niet alleen een stad maar ook een provincie, zelfs een heel Land in de Negatieve zin op de wereldkaart kan zetten!

Ger Brouns.
harold gondaar  |   | 
12-03-2008
 | 
23:50 uur
Niet wilders is fout.Alle eventuele mensen die zich gaan zitten opwinden die zijn fout!We zijn hier veel te tolerant, gedogen alles.Onze vrouwen mogen in die achterlijke moslimlanden niet onbedekt lopen.Wij mogen ook eisen dat vrouwen bij ons niet als pinquins op straat lopen, dat verpest het straatbeeld!Stel je toch voor dat wij ons hier zo achterlijk gaan gedragen dat we vlaggen gaan verbranden als er in afghanistan of indonesie of ieder ander land, iets beledigends gezegd, geschreven of vertoond wordt over god, de paus of wat dan ook!Dat bewijst toch wat een verwrongen geesten dat soort mensen hebben.Laat ze maar uit nederland verdwijnen als het hun hier niet bevalt ,als ze niet tegen vrijheid kunnen.Daarbij geloof is GELOOF en nooit is bewezen dat het de waarheid is.Zou je toch maar je leven vergallen om in een hemel te komen waarvan NIEMAND ooit heeft kunnen bewijzen dat die bestaat.Laat wilders lekker bezig zijn.Het is van de gekke dat die man nu beveiligd moet worden.En dat in een VRIJ !!!!!! land.
abdullah  |   | 
13-03-2008
 | 
09:45 uur
ik vind het heerlijk ga zo door Wilders.
ff heel kort ik kom zelf uit turkije enne ik woon al heel lang in Nederland.
hoe meer wilders met een negatieve publicatie komt hoe meer het mensen aantrekt om eens een boekje te pakken over islam. het laatste geval zien we duidelijk in tilburg. bekende stad waar katholisme heerst .groeit onder autochtonen afkeer naar islam en dat zal in hele nl doorzetten.
wil wel een ding kwijt wilders weet niks van moslim geloof af.
ik zou zeggen ga door wilders .jij helpt moslims. hoe negatiever je uitdrukt of moslims hoe meer hollanders de waarheid zien om te bekeren tot islam.
ik wil je bedanken namens moslims.

enne er zijn altijd gekken bij en dat heb je bij extreme moslims en andere gelovigen.

TNXS WILDERS zet voort
ga door met je ideen . ik sta als moslim achter je
Marcel van Vliet  |   | 
13-03-2008
 | 
09:59 uur
@Johan Barneveld

Speech of Australian Prime Minister John Howard

HEAR HEAR

Hulde voor een minister president die verwoordt (en niet eens durft te verwoorden, maar gewoon verwoordt) hoe een volk en de natie denkt.

Tja, als je dan naar Harrie Potter kijkt en luistert dan staan wij als natie natuurlijk in ons hemd.

Ferme en duidelijke uitspraken, DAAR hebben wij wat aan. Zeggen waar het op staat, ongeacht de aanzien des persoons.
Nee, konkelen en draaien om de hete brij dat is alles wat ze kunnen.

Mijn beste vriend is vorig jaar geemigreerd naar Australie, ik weet wel waarom.
michel  |   | 
13-03-2008
 | 
22:18 uur
eindelijk iemand die wat zegt en niet zn mond dicht houd .
er zijn zo langzame hand meer moskee's dan kerken, en als je met gemak niet uit kijkt krijgen we ook nog een turkse party in de kamer.
nou geert heel goed ga zo door
mischien worden de andere kamer leden nu ook eens wakker
Hypotheek  |   | 
14-03-2008
 | 
09:39 uur
de film is een onderdeel van een langzaam proces waarin culturen met elkaar samengaan. Als we kijken naar het Christendom in de afgelopen eeuwen is dit zeker ook niet vlekkeloos verlopen. Mensen zullen grenzen blijven opzoeken. Als die grenzen bekend zijn komt berusting, acceptatie en tolerantie
naci  |   | 
14-03-2008
 | 
14:47 uur
Wind zaaien ,orkaan oogsten.Dit is de uitgangspunt van dhr. Wilders.
Omdat,hij niets te veliezen heeft
Omdat,hij geen oplosing heeft
Omdat,hij vergeten zou worden
Omdat,niemand naar hem zou luisteren
Omdat,hij geen partijprograma heeft
Omdat,hij geen toekomst visie heeft
Omdat,hij niets heeft
DUS EXTREEM UITHANGEN
EXTREEME UITLATINGEN om niet vergeten te worden ...
Ad Beer ,je moet meer googlen
N Bijl  |   | 
14-03-2008
 | 
18:33 uur
Gooi die film maar weg daar wil toch niemand naar kijken.(los van het onderwerp kan een film van Wilders alleen maar een G film zijn)
Een film van Wilders is denk ik net zoiets als een brood gebakken door de slager.
Ultimate_NL  |   | 
14-03-2008
 | 
23:07 uur
Obviously ''Fitna''

Dutch politician and moviemaker! Geert Wilders's anti-Quran movie ''fitna'' must ban because his co-called movie, will sow the seeds of the deep chaos between Muslims and Western World.

We don't need a possible hostility, we need friendship and solidarity because, we live in same world and there is no oneother world for all of us.

Nobody can't say this is freedom of speech or latitude of thought, because insulting other beliefs and religions is not freedom of speech and latitude of thought.

I hope Dutch government and other western governments will not accept co-called democracy apostles wishes against the Quran.

Geert Wilders and his supporters are not well- wisher for all of us, Muslim or non-Muslim.

WE NEED PEACE NOT HOSTILITY.

Metin  |   | 
14-03-2008
 | 
23:27 uur
Zie hieronder;

Dear people of the international community,
We, the Dutch who have signed this petition, think it's important to show the world that Geert Wilders and his forthcoming film 'Fitna' do not express the views of everyone in Holland.
Geert Wilders is an elected politician who does have a base of support. He is, however, not part of the Dutch government. During the last democratic elections in the Netherlands he received a minority vote and is therefore part of the opposition.

The reason that Wilders received support is not only because of his critical view on the Islam. It can also be attributed to the fact that the electorate seems to miss an alternative in the current Dutch political landscape.

Unfortunately Geert Wilders has done something that we find unwise. He holds the nation hostage by announcing a film that, without even having been released, has begon to start planting hatred and conflict.

We believe in solutions and an open dialogue. We believe in talking with each other, listening to each other and respecting each other.

Freedom of speech is a great good. Living together in peace and respecting each other are too.

We have set up this website to give Dutch people an opportunity to show the world that Geert Wilders does not speak on behalf of Holland, but on behalf of himself.

So remember, 'Fitna' is not a Dutch Islam film, nor is it a film of the Dutch government. It is a film privately made by Geert Wilders and expresses his views, not that of the Dutch.

If you're Dutch, you can sign the petition here.
Wilders is not Holland. Holland is me.

toni  |   | 
16-03-2008
 | 
03:14 uur
Geert doe vooral waar je voor staat,recht zal zegevieren en laat mij niet wegjagen door onze zogenaamde multiculturele samenleving want HOLLAND is van ons en ben er trots op nederlander te zijn en daar wil ik voor vechten ook,niet voor mezelf maar voor mijn kinderen !! Ik blijf je steunen !!!
Someone  |   | 
16-03-2008
 | 
14:44 uur
Politici worden door het volk gekozen ( en betaald ) om op te komen voor hun belangen ; wat heeft de PVV en m.n. dhr. Wilders ooit gedaan voor de bevolking ? Behalve er op door timmeren hoe wij allemaal tegen moslims hebben aan te kijken! En gesteld dat zij zich in lucht oplossen (moslims dus ?) ,tegen wie gaat Wilders en co. zich dan keren ??? Of doen zij ooit wat anders?
Tonny  |   | 
16-03-2008
 | 
14:55 uur
Moeten we in Nederland onze kop maar in het zand steken en net doen of er niet zoiets bestaat als islamisering?
Al lang genoeg is alles onder het tapijt geveegd en met de mantel der linkse liefde bedekt.Sluipenderwijs staan er intussen ruim 450 moskeeen in Nederland en worden o.a. politici bedreigd door extremisten.Er is een enorme criminaliteit,er worden mensen uit hun huis/bedrijf gepest en anderen worden doodgestoken;allemaal maar stilzwijgend accepteren?Nou, ikke niet.
Een boze,doorsnee-burger die het zat is.
Tanja  |   | 
16-03-2008
 | 
17:22 uur
Ik vind het heel erg dat men zich laat regeren door angst.
Zelfs een hond ruikt angst.
Ja, zo gaat het goed met Nederland en al zijn inwoners.

Over een film die nog niemand heeft gezien.
Wat dat aan gaat ben ik het helemaal eens met Rita Verdonk.

heusdens  |   | 
16-03-2008
 | 
18:09 uur
Het gevaar zit in de mens zelf. Ieder die negatieve gevoelens koestert tegenover een ander op welke gebied ook, krijgt de disharmonie opzichzelf terug. Wanneer gaan we begrijpen dat deze wereld alleen verder kan als de liefde in ieder mens wordt aangewakkerd door zijn hart. Dit is waar de wereld opwacht. Een mens zal alleen verder kunnen in zijn eigen groei door liefde.Een mens die de liefde in zich heeft volbracht, zendt zoveel licht over de wereld,dat hij een medemens kan genezen van zijn haat. Haat zaaien komt beslist terug in energievorm. We hebben geen recht om te oordelen over een ander en zeker niet zijn religie. Dit omdat we niet kunnen weten waarom de mens iets door moet maken.
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
17-03-2008
 | 
23:35 uur
Beste Frans Rijs, Ik begrijp ook niet waarom niemand op die tekst reageert. Ik vind dat de film van Wilders gewoon in de zendtijd voor politieke partijen hoort. Ik wil graag dat het word uitgezonden om de doodeenvoudige reden dat wij ons niet bang moeten laten maken om bedreigingen die vermoedelijk alleen maar gedaan zijn door mensen die het moslimgeloof als een dekmantel gebruikt hebben voor de opiumteelt in afghanistan. Want als die mensen van hun opdrachtgevers niet protesteren tegen de film van wilders dan krijgen ze gewoon hun drugs niet. En dus protesteren ze omdat ze anders ziek worden van de opium ontwenning. Dat is waarom ik vind dat die film 100% moet worden uitgezonden. En het moet binnen de wetkaders blijven want dan is er niks mis mee.
Frans Rijs  |   | 
17-03-2008
 | 
18:23 uur
Ik vindt dat Ad beers op 12.54 uur het heel goed heb uitgelegd.
Ik verbaas me, waarom er niemand op die tekst reageerd. Het is toch zo, dat we subtiel bedreigd worden. We worden geïntimideerd met beloften voor geweld op alles wat Nederlands is. In en buiten Nederland. Is dit dan alleen tegen te houden door de film van Wilders niet uit te zenden???????
Theo  |   | 
18-03-2008
 | 
13:46 uur
Wat knap dat iedereen al weet wat er in die film gebeurd. Zelfs het Nederlandse bedrijfsleven weet er al meer van dan ik!! Waar kan ik die film zien dan zodat ik ook mijn opinie kan geven?

Kortom, stelletje paniekzaaiers!
marc  |   | 
18-03-2008
 | 
22:37 uur
Wilders ga door

het bedrijfsleven is toch zo corrupt en onbewust als de pest

Ze zijn slechts dekmantels voor de illuminati

en 9- 11 is in gang gezet in wt centrum 7 door Cheney en Guiliani .........

( Na jarenlange voorbereiding )

( maar dat beseft wilders helaas ook niet )

hij wordt dus ook gebruikt door de Illuminati

Die zijn er bij gebaat dat partijen tegen mekaar worden opgehitst , zodat nog meer regels komen alles in het belang van de banken ( JP morgan oa , wapenindustrie , bedrijfsleven, etc , media vooral~)
Gijtenbrei  |   | 
18-03-2008
 | 
23:51 uur
Ik vind dat er te veel om de hete brei gedraaid wordt,nu zo veel meningen gehoord en gelezen.
Aan al die mensen van bla,bla,bla is mijn mening over de film van Geert;''eerst zien dan oordelen''.
Zo is het en niet anders.
Janna  |   | 
19-03-2008
 | 
14:22 uur
Wanneer iedereen elkaar nu eens in zijn waarde zou laten zou dit al een wereld van verschil maken. Ik wordt niet goed van al die kortzichtigheid. Mensen worden aangevallen op basis van hun geloof, niet op basis van hun gedrag! Natuurlijk is het niet akkoord wanneer mensen zich niet aan de regels houden, maar dit geld voor iedereen, niet alleen voor mensen die in de Koran geloven. Overigens vind ik wel dat als meneer Wilders eens verder zou kijken als zijn mond groot is, dan zou hij ontdekken dat het verhaal als in de Koran verteld is nagenoeg gelijk is aan de bijbels zoals een hoop mensen in Nederland die krijgen. Wat is het verschil dan nog? De heer Wilders ageert puur op basis van geloof en dat is niet correct.
Tonny  |   | 
19-03-2008
 | 
16:04 uur
Janna:stel eerst eens aan moslims voor dat ze iedereen in hun waarde laten.In hun leer schijnt te staan dat iedere ongelovige(dus niet-moslim) gedood moet worden.
Het verschil tussen Bijbel en koran is dat eventuele verkeerd op te vatten teksten niet worden opgevolgd,hetgeen met de koran WEL het geval is(het is een en al geweld dat extremistische moslims verkondigen en uitvoeren).
Wilders wil geen verdere islamisering van Nederland en daar ben ik het, en vele andere Nederlanders, volledig mee eens.Dat hij het wat anders moet formuleren vind ik wel.
opa  |   | 
19-03-2008
 | 
21:43 uur
Nou nou nou, Typisch Nederlands deze discussie.
Wand hier word weer eens duidelijk aangegeven hoeveel soorten Nederlanders je hebt. Om te beginnen hebben we de kruipers, daarna de onderkruipers, dan de verraders en de landverraders. De angsthazen en de schijters, de wezels niet te vergeten, de stomme en de blinden, de doven en de ontkennende. En vooral niet te vergeten de linkse Islamieten lovers!!!! Al dit soort mensen die zich uitgeven als zijnde Nederlanders kiezen uit angst voor het terrorisme de kant van de Islam. Waarschijnlijk met het waanidee dat mocht het zover komen dat we dadelijk een Islamitische staat worden zij de dans wel zullen ontspringen. Nou vergeet het maar, als er een geloof is dat geen respect op kan brengen voor dit soort (mensen) is het dit wel.Waarschijnlijk zijn deze mensen die nog niet geconfronteerd zijn met het vriendelijke karakter van dit geloof, er van overtuigd dat als je maar net doet of er niets aan de hand is, je de dans wel kunt ontspringen. Maar zij vergeten wel dat deze Islamitische groepering die er op uit is om hun ideeen aan ons op te dringen, ons uit maken voor varkens en weet ik al wat niet meer.Dat deze goedhartige ''Nederlanders''dit voor lief nemen is hun goed recht, maar er zijn ook nog echte NEDERLANDERS die dit niet accepteren.Die wel de mening zijn toegedaan dat een ieder recht heeft op zijn eigen geloof maar die het niet pikken dat wij in onze vrije meningsuiting betutteld worden door de Islamieten. Deze bevolkingsgroep die ons uitmaakt voor varkens, en die homo's van flatgebouwen wil gooien komt trouwens met hele hordens tegelijk naar dit land om er tussen te gaan leven, Dus over tegenstrijdigheden gesproken???????????? En ook wat de film van de heer Wilders betreft het volgende. Toen een zekere heer Mel Gibson een film maakte over Jezus Christus hoorde je niets van dezelfde gillers die nu zo'n commentaar hebben over de film van de heer Wilders!!!! Ook zij aangemerkt dat de film van de heer Wilders niets schokkends teweeg kan brengen daar er alles wat er gedaan is uit naam van de Islam al op internet te vinden is.Waaronder het stenigen van vrouwen, of het afhakken van hoofden door een twaalfjarige!!! Of een een uithuwelijking van een negenjarig meisje met een vent van 70 jaar!! En dat zijn dan waarschijnlijk nog de milde vertoningen! Nee er is een man die mijn respect krijgt en die het met verve verdiend,en dat is de HEER AD BEEK. Deze man durft gelukkig nog voor zijn mening uit te komen en zegt waar het op staat.Ook de mensen die inzien wat er zich afspeelt in dit land wil ik bedanken!!!! En voor de huiverige, de lafaards, de onderkruipers, de Moslim Lovers die alles wat er gebeurt in ons eens zo leuke Nederlandje met de mantel der liefde bedekken, bid ik tot Allah, God, Jezus,Christus en wat er al niet meer is dat zij in alle gemodrust ondergaan wat hun dadelijk te wachten staat!!!!!!!!!!
janssen  |   | 
20-03-2008
 | 
14:26 uur
Hallo Opa.
Jou posting vind ik zeer goed geformuleerd.
Zelf schreef ik ook regelmatig op deze site, maar tegenwoordig kan ik schrijven wat ik wil, maar plaatsen neeeeeeeeeeeeeeeeeen.
Schijnbaar ben ik niet belangrijk genoeg.
Nog even een vraag tenminste als deze posting geplaatst wordt heb jij in het verleden ook geschreven op 2 vandaag nu 1vandaag

anoniem  |   | 
20-03-2008
 | 
14:27 uur
ik ben het niet met wilders zijn handelswijze eens .van de 100 % is maar 2% extreem moslim. moet je al die andere moslims daarom ook beledigen. wilders denk na.
willy  |   | 
20-03-2008
 | 
14:27 uur
de heer wilders zalwel goede bedoelingen hebben
met deze film,hij heeft wel makelijk praten.
wij de gewone burger krijgt geen bescherming
en de heer wilders wel die word beschermt.
dus wie loopt het risico,DE GEWONE BURGER
DENK HIER MAAR EENS GOED OVER NA
marcel  |   | 
20-03-2008
 | 
19:02 uur
ik wacht vol smacht op de film wilders
Tonny  |   | 
20-03-2008
 | 
19:50 uur
Willy(20/3 14.27);moeten we DUS maar zwijgen en alles inslikken wat we fout zien gaan in het Nederland van de laatste jaren? Alles onder het linkse tapijt BLIJVEN vegen,want help! er mochten eens groeperingen zijn die zich beledigd voelen en daarom houden we ons mond maar in ons vaderland? Dat de gewone burger risico loopt is al bizar(daar kan Wilders niets aan doen,dat komt omdat men waarschijnlijk denkt dat ze ons al in hun greep hebben,vooral met een sidderende Balkenende op TV);we worden van ver af in ons eigen land bedreigd door een stel terroristen die er de meest walgelijke praktijken op na houden.Wel eens een foto gezien van jongens die homo zijn en daarom opgehangen werden? En zo zijn er talloze voorbeelden van wandaden die we hier vooral niet moeten krijgen en daarom moeten we niet zwijgen!
Opa  |   | 
20-03-2008
 | 
22:06 uur
janssen | | 20 - 03 - 2008
| 14 : 26 uur
Beste heer Janssen,
Misschien is je schrijftrand niet helemaal je van het of misschien formuleer je het een en ander niet goed? Ik ben ook wel eens fel met het geven van mijn mening maar probeer het wel zo te houden dat het acceptabel is.In ieder geval heb je weer de kans gehad en probeer dat vol te houden. Ik durf het niet te bevestigen of ik dat geweest ben op 1of 2 vandaag. In ieder geval bedankt voor je waardering!!!
anoniem | | 20 - 03 - 2008
| 14 : 27 uur
Het is juist deze 2% die denken even de boel naar hun hand te kunnen zetten. En het zijn de regeringen van de afgelopen jaren die dit hebben laten escaleren!!! Als zij op tijd hadden ingegrepen dan had het niet zo ver hoeven komen.Maar men heeft alles maar met de mantel der liefde bedekt en zoas een oud spreekwoord zegt zachte heelmeesters maken stinkende wonden.Een ander feit is ook al hoor je de andere moslims niet zij het er in feite wel mee eens zijn, anders hadden zij al aangetoond dat zij het er niet mee eens waren. Maar ik begrijp niet dat wij ons alles maar moeten laten welgevallen door mensen die zich niet kunnen vinden met onze cultuur.Wat is er voor schandelijks aan om Nederlander te zijn? Daar ligt het probleem, wij mogen van onze regering geen Nederlander zijn, nee wij moeten medelander zijn. Dat is al te gek voor worden. Wij hebben er gewoon recht op ons zelf te kunnen zijn en wij hoeven ons niet aan te passen. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat die mensen niet gewoon terug gaan in alle vrijheid naar waar ze vandaan gekomen zijn. Dan kunnen zij daar leven naar hun eigen normen en hoeven zij een ander niets op te dringen. Het vreemde is dat als er ergens in de wereld iets gebeurt wat volgens de Nederlands regering niet in de haak is zij het hardste staan te schreeuwen,maar als het Nederland zelf betreft weten zij er geen raad mee. Of willen zij er geen raad mee weten. We worden tegenwoordig alleen maar bang gemaakt dat begon al met de EU, wand wat werd er herhaaldelijk gezegd als het Nederlandse volk het ergens niet mee eens was. Juist als er oorlog komt hebben we de steun van andere landen nodig! Nu word er weer met het terrorisme angst ingeboezemd onder de bevolking bevolking.Maar gelukkig lopen we wel in Afghanistan de boel te beschermen tegen het terrorrisme waardoor we waarschijnlijk geen mankracht meer hebben om de Nederlandse bevolking te beschermen. Maar het blift fijn dat je in alle anonimiteit je mening mag en kan geven.
willy | | 20 - 03 - 2008
| 14 : 27 uur

Ben bang dat de heer Wilders net zo beschermd gaat worden als wijlen Pim Fortuyn. Naar ik gehoord heb heeft de heer Wilders ook eens iets verkeerds gezegd over een dode mus, dus er zal vandaag of morgen wel weer een vredelievende dierenactievist opstaan
Opa  |   | 
20-03-2008
 | 
22:13 uur
Ben het volledig met je eens!!!!!!!!!!!

Had al een stukje ingediend voordat ik bericht had gekregen over uw reactie. Nogmaals helemaal mee eens
vdworp  |   | 
21-03-2008
 | 
01:02 uur
Ik ben het overal mee eens.
Maar dit is NEDERLAND, vrije meningsuiting.
Als echter wilders zijn film wil uitbrengen en er zoveel tegenstand is zou hij eerst moeten aftreden, en alle reclame welke deze prachtige regering hem mee heeft gegeven brrrrrrrrrrrr lekker moeten koesteren.
Hoezo er zijn maar een klein aantal moslims tegen, ook een klein aantal NEDERLANDERS wie achter hem staan hoor.
En indien jij denkt ook bij die kleine groep denkt te horen, he er is echt niemand wie je tegenhoud.
Nee ik ben geen racist, maar schijnbaar wel een belasting betaler wie deze film schijnt te financieren.
Overweel  |   | 
21-03-2008
 | 
08:20 uur
Ben het met de stelling helemaal eens.
Wil hierechter aan toevoegen dat ik het de plicht van onze Koningin en Minister President vindt om in te grijpen,en de film te verbieden!
Laat iedereen in zijn waarde en wanneer hij er toch komt is de economische schade op termijn niet te overzien! Balkenende verschuilt zich achter Wilders maar hij moet instaan voor de veiligheid van de burgers,welk geloof zij ook hebben.Laat hij nou eens 1 keer zien wie de baas is!
Bilbo  |   | 
21-03-2008
 | 
09:31 uur
Ik denk ook dat Wilders wordt gebruikt door de Illuminati . Die hebben bewust conflict en oorlog gezaaid door verdeeldheid in geloof in de wereld te brengen. Hierdoor is er altijd veiligheid en dus macht nodig. Door de kennis achter te houden over wie en wat wij allemaal werkelijk zijn. Goden.
De enige manier is met liefde ernaar te kijken. Dat betekent niet het te accepteren, maar altijd met liefde. Want uiteidenlijk komt het toch bij je terug wat je ook doet.
De gewone burger in gevaar brengen noem ik geen daad van liefde.
johannes vinke  |   | 
21-03-2008
 | 
12:44 uur
Denkt U niet dat het feit dat wij troepen in allerlei vreemde plekken hebben zitten van groter invloed is ??
Mulders G.A.J.  |   | 
21-03-2008
 | 
16:01 uur
Gooi die zwakkeling Wilders uit de regering.
Ik ga altijd op vakantie naar de moslim landen,maar dat heeft die rassist mij ontnomen.
Ook voor de Nederlanders die in een van de landen op vakantie willen gaan.

Wilders bedankt
info@logocom.be  |   | 
21-03-2008
 | 
17:47 uur
Als je met een mening iemand in gevaar brengt, dan moet je je eens inbeelden dat je rond het jaar 30 na Christus bent:

Iemand die zei ''Ik ben Koning der Joden'' en nog een aantal andere zaken die tegen de heersende 'verdraagzaamheid' inging, werd die 'iemand' aan het kruis genageld. Zijn leerlingen (apostelen) hadden de Heilige Geest nodig om vervolgens nog de mening van 'liefde' te durven uiten. Dit groeide uit tot de grootste godsdienst van de 20ste eeuw.

Anderen vinden profeet Mohammed de grootste.

Op televisie mag je gruwel tonen van Hitler en de Holocaust en de uitroeiing van Joden.
Op televisie mag verkrachting en zelfs porno tussentijds ook al. Moorden e.d. en de gevaarlijkste criminelen tonen op National Geographic lijkt zelfs al wetenschappelijk verantwoord te zijn.

Maar een filmpje van ene Wilders mag niet.

Waarom niet Youtube een proces aandoen?

Of zijn Nederlanders (in)landers die nederig buigen voor Hooglanders?

Als je niet akkoord bent met een film, dan zeg je het, dan ga je niet, en dan ben je blij dat je kunt zeggen dat je niet akkoord gaat. Als je niet gelooft in de onbevlekte ontvangenis van Maagd Maria (wat nochtans ook zo in de Heilige Qor'aan in het boek Myriam wordt vermeld), dan stoort een film niet die dat propageert. Dan stoort een film met Maria met ontblote borst wel. Al eens stil gestaan wat 'fuck' betekent en nog meer 'fuck your mother' van de jeugd.

Amai, we gaan werk hebben. Op naar het kleine Rode Boekje van Mao waarin stond wat ze mochten omdat dat gemakkelijker was dan op te sommen wat NIET mocht...

Ik ben razend benieuwd naar die film en alleen naar de integrale film. Dan kan ik tenminste mijn eigen mening vormen, en bij een gecensureerde film ben ik verplicht een gedeeltelijke opgedrongen mening te vormen.

Beseffen jullie waar jullie mee bezig zijn? De Belgische suffragettes van 1953 of 1954 (nee, ouder is het Belgisch stemrecht voor vrouwen niet) zouden in de grond zakken van schaamte.

Anders moet je de nonsens eens bekijken in de film van Al Gore en waar een correlatie tussen opgewarmde lucht en een grotere verzadigbaarheid met water en 0,04% van 0,03% (= ja factor 0,00000012) koolstof als OMGEKEERD causaal verband wordt aangetoond.

Wie van de Al Gore-fanaten zul je nog horen als de komende jaren terug de 11-stedentocht wordt georganiseerd? Maar zullen de Al-Gore fanaten blij zijn als ze gelijk krijgen? En zullen ze dan ook zo consequent zijn om te zeggen: Ja, jongens, als we gelijk hebben, moeten we consequent zijn en nog een eindje voor milieuvriendelijke kernenergie kiezen?

Overbevolking en talloze huizen en voertuigmotoren verwarmen RECHTSTREEKS de lucht. De onrechtstreekse verwarming via broeikasgas is 1000-voudig en dus 1-voudig te neutraliseren door... meer groen (incl. gras).
opa  |   | 
22-03-2008
 | 
10:48 uur
Vervolg,
Zo is het naar mijn bescheiden menig ook gegaan met de heilige schrift of de koran of andere geschriften. Er is ooit iemand begonnen om zijn ervaringen met het geloof op papier te zetten en heeft daarmee weergegeven van hoe hij het geloof onderging, en wat waarschijnlijk de regels waren om een goed gelovige te zijn of te worden. Nadat dit uitgegeven was gingen mensen dit lezen en een heleboel mensen konden zich in het gelezene vinden. Maar uiteindelijk waren er ook mensen die het met de strekking van het gebodene niet eens waren en dachten kom laat ik maar eens een nieuw boek schrijven. Dus die gingen een eigen interpretatie geven aan wat zij gelezen hadden in het eerste geschrift….Vandaar dat er nu een verscheidenheid aan geschriften is waaruit iedereen gebruikt of aanneemt wat voor hem toepasselijk is. Dat is volgens mij de reden dan ook dat er zo’n diversiteit aan geloven is. Het frappante aan al die geloven is dat er in hun belevenis maar een God is. De een noemt hem zus en de andere noemt hem zo maar het is hun God en zij leven dan ook in hun visie naar de regels van de geboden die zij menen te lezen. Als een van die lezers nu eens leest dat je ongelovige hun kop af moet hakken en hij vind daarbij andere gelovigen die het ook zo hebben gelezen, gaan ze dat verspreiden en word dat op een gegeven moment als waarheid aangenomen. Zo heeft elk geloof zijn eigen aardigheden om je over te halen. Ik ben zelf katholiek opgevoed maar ben van mijn geloof afgestapt vanwege de vele tegenstellingen. Zo leefde god in armoede en de paus als vertegenwoordiger van mijn geloof zakte door zijn knieën van het goud. Zo staat er ook dat god of wie dan ook eenieder vergeeft, maar in de kleine lettertjes staat ook dat als je niet volgens de geboden geleefd hebt je in de hel of waar dan ook terecht komt En zo zijn er duizenden tegenstellingen te noemen in elk geloof. Veel mensen gaan er aan voorbij dat geloof is gebaseerd op angst en dat juist deze angst gebruikt word om een goed gelovige van je te maken.
Geloof het of niet!!!!!
opa  |   | 
22-03-2008
 | 
10:44 uur
Hallo Opa.
Jou posting vind ik zeer goed geformuleerd.
Zelf schreef ik ook regelmatig op deze site, maar tegenwoordig kan ik schrijven wat ik wil, maar plaatsen neeeeeeeeeeeeeeeeeen. Schijnbaar ben ik niet belangrijk genoeg.
Beste heer Janssen,
Misschien is je schrijftrant niet helemaal je van het of misschien formuleer je het een en ander niet goed? Ik ben ook wel eens fel met het geven van mijn mening maar probeer het wel zo te houden dat het acceptabel is. In ieder geval heb je weer de kans gehad en probeer dat vol te houden. Ik durf het niet te bevestigen of ik dat geweest ben op 1of 2 vandaag. In ieder geval bedankt voor je waardering!!!
Beste Opa.
Ik begrijp uw schrijven aan mijn persoon niet helemaal.
Mijn schrijfrand is echt niet buiten normale proporties
Evenmin schrijf ik ruige of ruwe taal, maak mij op mijn leeftijd t niet echt niet kwaad.

Geachte meneer Janssen,
Zoals algemeen bekend geeft eenieder zijn eigen interpretatie aan wat hij leest of wil lezen. Dus met andere worden wat ik schrijf is misschien helemaal niet wat u leest of witl lezen .
Uit uw posting lees ik, dat u een regelmatige inzender was van deze site maar dat u om de een of andere reden niet meer aan bod kwam. Als reactie daarop probeerde ik met alle goede bedoelingen, aan te geven waarom u misschien niet meer geplaatst werd!! Dus ik geef hier niet aan dat u buiten normale proporties schrijft of dat uw reacties te fel of onacceptabel zijn, maar probeer redenen aan te dragen waarom u misschien niet geplaatst werd!!!! Vandaar dat ik dan ook in vragende vorm schrijf!!!! Zodat u misschien voor u zelf de reden kunt achterhalen.
Dit is nu een schoolvoorbeeld van interpretatie!!!!!!
Wolter  |   | 
21-03-2008
 | 
19:31 uur
Nog even terug na heel veel reacties gelezen te hebben...

Kunnen we er niet voor zorgen dat Geert Wilders aangeklaagd word voor heiligschennis of zo...

Ik word helemaal ziek van die gozer.

Pim Fortuyn was ook niet mijn favoriete politicus en was het echt niet eens wat hij verkondigde, maar eerlijk als hij niet was vermoord dan had ik zeker op hem gestemd, want dat er verandering moet komen Ja zeker weten maar niet door zo`n man die zelf problemen heeft met zich zelf, mensen dan stem aub op Iron Rita en ja dat zeg ik die al vanaf zijn 18e op de CDA stem, maar zij is veel beter.

Groetejes en hallo

Wolter
janssen  |   | 
21-03-2008
 | 
20:33 uur
Beste Opa.
Ik begrijp uw schrijven aan mijn persoon niet helemaal.

Mijn schrijfrand is echt niet buiten normale proporties
Evenmin schrijf ik ruige of ruwe taal, maak mij op mijn leeftijd echt niet meer
Kwaad.
Neem het alleen op voor de heer Wilders, vanwege onze vrijheid van meningsuiting.
En blijf van mening dat onze overheid, zich teveel; laat bang maken voor bepaalde groeperingen, die zelf helemaal geen probleem maken over deze film.
Ik spreek als gepensioneerde maar nog steeds een beetje werkzaam. Vele marrokanen.
Nou die maken zich helemaal niet druk om die film, meestal zeggen zij ,eerst zien en dan geloven. Wij zullen er echt geen problemen.van maken
Zelfs in Arabische landen zijn al besluiten genomen dat zij tegen geweld zijn.
En in ons land doet onze overheid, als of er bijna een vreemd leger klaar staat om binnen te vallen.
Nou als dat het geval zou zijn. Hebben wij een betere defensie, en dat durf ik als oud commando sergeant ( 50) jaar geleden nu nog rustig te schrijven.
Wat is dan het probleem. Dat is en blijft mijn vraag.
fb  |   | 
21-03-2008
 | 
20:41 uur
de Nederlandse burgers zouden eigenlijk eens moeten begrijpen dat
Geert Wilders een klein legertje van ongeveer 6 man beveiliging om zich heen heeft lopen en dat wij de burger dit moeten betalen en dat Geert Wilders niets doet dat die beveiliging niet meer nodig is. als hij zo graag zijn ongenoegen wil uiten over de Koran dan moet hij maar een enkeltje naar een islamitisch land nemen, en daar wil ik dan nog wel aan betalen, maar dan vind ik het pas een flinke vent. voor nu moet hij maar eens ophouden met zijn hetse en is gewoon werk gaan zoeken in plaats van iedereen maar bang te maken.
joke rocher  |   | 
21-03-2008
 | 
20:52 uur
Waarom is iedereen eigenlijk zo bang vvor die film?? Als alles goed is de koran waarom die angst dan . Tjeeses wat is er allemaal niet over het katholisisme geschreven .Kijk Wilders is nu de pis paal..maar zo werkt het niet. Kijk maar naar Engeland en Spanje..nee is zuiver over dat wij als hondjes dus de Balekenbende achter Bush aan sjouwen. En het gaat bij de moslim landen helemaal over Wilders is een argument ze willen dat we ons uit afganistan terug trekken dat is het hele het hangijzer. Nadenken mensen er is altijd wel iemand waar ze tegen aan kunnen trappen om hin aanslagen goed te praten.JR
Duco Douwstra  |   | 
21-03-2008
 | 
21:52 uur
Gewoon elke dag een film over misstanden uit de Bijbel, de Koran en elk ander haatpredikend geschrift. Ik geloof niet meer in Sinterklaas, of in God en ook niet in Mohammed. Wat zijn dat voor enge mensen die geroepen zouden hebben, stoute kinderen moeten in de zak mee naar Spanje, zoek de ongelovigen en hak hun hoofden af en gooi homo's vanaf de kerktoren naar beneden. Elke dag door een film, deze enge achterlijke mensen te kijk zetten.
cabootje  |   | 
21-03-2008
 | 
22:41 uur
Het meest triest zijn die mensen die menen niet meer naar hun vakantieadresje kunnen gaan en daarom vinden dat de (eventuele) film, die een veel diepere gedachte heeft, verboden moet worden. Ik zou zeggen, maak je opleiding af en ga eens diep nadenken, indien mogelijk. Nu voel je je al niet meer welkom in je ***** (=2) sterren hotel, als je straks terugkomt ben je niet meer welkom in je eigen land. Zo, en nu ga ik de site van de emigratiebeurs nog maar eens bekijken. Zoeken naar een toekomst voor mijn kinderen.
Frits  |   | 
22-03-2008
 | 
07:59 uur
Ruim 2000 jaar geleden heeft een wijs man gezegd: ''bevecht je vijanden en het resultaat is dat je er meer krijgt'', misschien is het beter om de dialoog aan te gaan i.p.v. het maken van films die alleen maar kwetsen en niet uitnodigen tot een gesprek.
In ieder geval lijkt het mij een gerustellende gedachte dat over minder dan 200 jaar iedereen ( gelukkig) Wilders en zijn uitspraken zal zijn vergeten. Misschien wel eerder, ik mag dat in ieder deval hopen. Zijn uitspraken en gedachtegoed voegt niets toe, erger het vermindert de mogelijkheid om in gesprek te komen en verhardt de standpunten. Kweekt meer vijandschap, onbegrip en haat.
Het vraagt geen moed om geweld met geweld te ''bestrijden'', de geweldsspiraal te doorbreken vraagt dat wel.
figan turkoglu  |   | 
21-03-2008
 | 
23:40 uur
Ach mensen, hebben we niets anders doen dan over Wilders te praten en over zijn zonde. Laat hem maar lekker zondigen..Hij komt wel achter als hij dood is en straks onder de grond ligt..Hij krijgt zijn straf daar.. Mensen die last hebben van zijn daden moeten gewoon geduldig afwachten en hopen dat hij snel dood gaat om zijn straf te krijgen.. Nee nee.. laaat hem maar nog niet dood gaan..laat hem maar nog meer zondigen.. Zulke mensen zijn kool voor het vuur van de hel die zulke mensen lekker laat branden.. Zij steken zelf het vuur van de hel... En mensen die geduldig zijn en aan God/Allah geloven, echt geloven die gaan hem daar uitlachen.. Ik als moslim maak ik me geen zorgen om die film.. Als echt moslim zal ik bidden om geduldig en rustig te blijvenen dat hij zijn straf zo snel mogelijk krijgt. Weet je wat als iedereen gewoon rustig blijft en geen enkel reactie geeft , krijgt die gekke Wilders geen aandacht.. Volgens mij heeft hij aandacht te kort..Hij vindt het blijkbaar leuk om in belangstelling te komen door zijn negatiefe gedrag. Hij is dom. Hij kan niet na denken. Als ik hem was zou ik de koran echt goed bestuderen en niet verkeerd interpeteren. Als je de koran goed leest, dan zul je 't zien dat het je leid naar de goede weg..Veel mensen lezen wat ze willen lezen.. Ze laten weg wat rechts en links staat geschreven en pikken alleen het woord dat bijv. ''je mag hem doden!'' Je moet het niet letterlijk lezen..kijk en lees goed naar het verhaal...Allah bedoeld helemaal niet zo..In de islamitische geloof mag niemand iemand dood maken, niemand heeft het recht gekregen om dat te doen..Iemand dood maken is alle grootste fout die je in deze wereld kan maken..Alle andere grote zonden kan vergeven worden maar dit, nee.. nee dit niet..Want alleen Allah geeft het leven aan de mensen en aan alle levenden op deze aarde..Wie zijn wij als mensen om anderen dood te maken.. Je mag iemand dood maken alleen om je zelf te beschermen als je echt in levens gevaar bent en in oorlogen, anders niet..
Maar laat Wilders nu maar lekker genieten, zijn tijd komt want niemand is onsterfelijk.. Allah weet wanneer zijn leven beëindigd.
En als het zover is..zal hij 't zijn die straks gaat smeken aan Allah om vergeven te worden en dat hij nog een kans moet krijgen om terug te gaan naar de wereld om beter te doen..Maar helaas..er is geen terug weg naar de aarde..
Nu.. nu kan je je verstand gebruiken..nu kan je als mens het echte geloof kiezen.. Ik heb het tegen jou Wilders en aan de mensen die net als Wilders denken.. IK HEB MEDELIJDEN MET JULLIE, ECHT WAAR.. Nu nog niet te laat is kan je je zich bekeren in het echte geloof, de islam. Als je islam begrijt krijg je rust in je leven..je bent dan je eigen dokter..Wat geestelijk betreft. Voor de andere ziektes moet je naar de dokter. Want allah geeft ons ziekte en geeft ons gezondheid weer terug via de dokters..Tuurlijk gaan we dood, maar alleen in deze wereld. We gaan weer verder leven in de hemel of in de hel..
Mensen..zoek het geloof op..verglijk met alle andere geloven..Als je goed zoekt..vind je het ware geloof..

Figan K
opa  |   | 
22-03-2008
 | 
11:57 uur
Figan turkoglu,
Dit is weer eens een schitterend voorbeeld van een eigen interpretatie!!!!!!!!!
Allah zal best niet geschreven hebben dat je mensen mag doden, maar waar staat geschreven in de koran dat je wel mag hopen en bidden dat iemand snel dood gaat???
En deze dan? Nee laat hem maar nog niet dood gaan…. Laat hem nog maar meer zondigen.
Of deze? Zulke mensen zijn kool voor het vuur van de hel die zulke mensen lekker laat branden blijven en dat hij zijn straf zo snel mogelijk krijgt.
Mag ik hiervan aannemen dat dit jou eigen interpretatie van het geloof is. En dan zul je het met mij eens zijn dat die massa hysterische gillende mensen die dagelijks uit naam van Allah staan te krijsen met de waanzin in hun ogen om de dood van Nederland of Denemarken of enigszins andersdenkende mensen, ook een eigen interpretatie aan het geloof gegeven hebben.
En dan zal het stenigen of hoofdjes afhakken of andere bezigheden die uit naam van Allah worden gedaan ook wel een eigen interpretatie zijn???
En dan nog de vraag waarom moeten wij niet reageren op Wilders en mag een bepaalde groep extremisten wel hun zegje doen en reageren op Wilders???
Mensen..zoek het geloof op..verglijk met alle andere geloven..Als je goed zoekt..vind je het ware geloof..
Jou laatste zin ben ik het volledig mee eens en als de Moslim extremisten nu ook eens zo gaan denken komen we al een heel end.
opa  |   | 
22-03-2008
 | 
12:41 uur
@Naci
Wind zaaien ,orkaan oogsten.Dit is de uitgangspunt van dhr. Wilders.
Omdat,hij niets te veliezen heeft
Omdat,hij geen oplosing heeft
Omdat,hij vergeten zou worden
Omdat,niemand naar hem zou luisteren
Omdat,hij geen partijprograma heeft
Omdat,hij geen toekomst visie heeft
Omdat,hij niets heeft
DUS EXTREEM UITHANGEN
EXTREEME UITLATINGEN om niet vergeten te worden ...
Ad Beer ,je moet meer googlen
Horen,zien en zwijgen. Dat is het uitgangspunt van dhr Naci
Omdat hij alles al verloren heeft
Omdat hij de oplossing gevonden heeft in wegkruipen
Omdat niemand zou willen weten wie hij is
Omdat niemand naar hem zou moeten luisteren
Omdat hij blind is voor wat er gebeurt
Omdat hij zijn toekomst al in handen van zijn aanstaande overheersers legt
Omdat hij bang is de waarheid onder ogen te zie
Omdat hij geen verstand heeft
jan  |   | 
22-03-2008
 | 
13:11 uur
Hebben degene die commentaar leveren de film al gezien ? ?
dr sjef de Jong  |   | 
22-03-2008
 | 
14:43 uur
Ik ben een polemisch spektrum aan het maken van de reacties op deze site.Ik vind deze reacties eerlijker dan op ''het gesprek''
Een ding staat al vast,namelijk
De betekenis van emoties,die worden opgeroepen door de uitlatingen en acties van Wilders IN NEDERLAND!!!!!
Had Wilders dat van te voren kunnen weten?JA!!!Ik heb wel met hem te doen in zijn eenzaamheid en hoe moeten we hier als Christenen mee omgaan???
Wie zonder zonden is werpe de eerste steen!
Hij KAN de keutel nog intrekken en dat zal dan zijn grootheid zijn met een formidale beloning in zeteltal om te voorkomen dat Verdonk dan de lachende derde is met haar merchandising.
Wilders krijgt 450000 euro van onze belastingcenten werd gisteren bij Witteman gezegd,(50000 euro per zetel)
There is something rotten in the state of Holland!!
Wilders stop met kwetsen van 1.500.000 goedwillende medemensen in Nederland.
Zij hebben ook hun cultuur-psychologisch bepaaalde invloed van hun opvoeding,omstandigheden en omgevingsfaktoren!!Dat is een hard gegeven.De hoogste moeftie van de Moslims in Egypte heeft zich MATIGEND uitgelaten!!!
Laat de war on terrorism het doen!!en WIJ moeten ons landje opbouwen.
God and Allah een En Sof zij ons genadig!!met Pesach en Pasen!!

Geloof en zoeken HOREN bij het mens zijn gelukkig!!
Ik bepleit uit zelfbehoud intergratie van natuur,ekologie en ekonomie op ethische en geloofsgronden.Ekonomie KAN niet meer waardevrij zijn!!!
Weg met het Walrasiaans-paretiaans model van het marktsysteem!!Dat is aan het DOORschieten!!
Dr Sjef de Jong

Tonny  |   | 
22-03-2008
 | 
16:08 uur
Beste Figan Turkogli, (21/3 23.40) Juist door mensen die praten zoals U hierboven,met dreigende ondertoon en 'als je islam begrijt(begrijpt?)krijg je rust in de leven' ís de situatie in Nederland ontstaan zoals die nu is.Ik heb aan den lijve ondervonden hoe het is om bedreigd te worden en bestolen door twee moslims,dat soort geweld willen we niet in Nederland.Geert Wilders komt op voor Nederlanders die zich bedreigd voelen,hetzij letterlijk of figuurlijk en zo iemand hebben we hard nodig.
Er is niet zoiets als een ECHT GELOOF,iedereen mag geloven zoals hij/zij dat wenst, maar kennelijk mag dat niet van sommigen.Misschien moet U eerst de balk uit Uw eigen oog halen, voor U de splinter in andermans oog kunt zien.
Kieb  |   | 
22-03-2008
 | 
19:16 uur
Dit is toch het toppunt, de bedrijven hebben die mensen samen met de regering (welke op een contract hier werkten en daarna terug zouden gaan) hier gehouden en nu het niet uitkomt vanwege economische redenen beginnen ze te huilen. Hadden ze zich vroeger aan de regels gehouden dan hoefden ze nu niet hun verlies te nemen.
Tonny  |   | 
22-03-2008
 | 
19:41 uur
Geachte Michiel ter Horst,
Wilders is,in elk geval en naar mijn mening,niet psychologisch aansprakelijk voor de huidige stand van zaken in Nederland w.b.dreiging door extreme moslims maar deze regering en vele voorgaande regeringen die ''dit klimaat geschapen hebben ''(met dank aan en de woorden gebruikend van Pim Fortuyn die hij sprak m.b.t het gevaar-lopen van zijn leven).
Wij moeten, ondanks onze militaire inzet in Verweggistan en de kruiwagens vol ontwikkelingsgeld die naar dit soort landen gaan,nu vrezen voor ons leven in ons eigen land omdat de heren daar op hun teentjes getrapt denken te worden.Ik neem aan dat Wilders in zijn film alleen WARE feiten laat zien:mag de waarheid niet gezegd worden?
Moeten we de islamisering maar over ons heen laten komen zonder een kik te geven?
Als bedrijven incl.personeel,ambassades e.d.in het buitenland gevaar lopen dan ligt dat niet aan geert Wilders maar aan de wrede,niets ontziende belijders van de extreme islam.Geert Wilders signaleert dat slechts.
Duco Douwstra  |   | 
22-03-2008
 | 
20:16 uur
Hak de hoofden af van alle ongelovigen, zegt de Koran, en de extremisten vatten dit letterlijk op. Politiek DEN HAAG verbied het beledigen van geloofsovertuigingen, maar verbieden o.a. Wilders om zich kritische uit te laten over de gevaren van de extreme geloofsovertuigingen. J.P. Balkenende kan niet leven zonder geloof, maar ik denk dat we veel beter af zijn zonder geloof.
moslimboy  |   | 
22-03-2008
 | 
20:26 uur
Iedereen weet dat in der tijd de bijbel werd gekopieerd door monniken , maar we weten dat allah aan de profeet mohammed verzen verzond aan de hand van één van zijn engelen. En er zijn geruchten dat de bijbel in de voorbij tijd een beetje verandert is. We moeten de bijbel en de koran vergelijken en daarna op houden over wat er in mekaars boek staat.

...
Michiel ter Horst  |   | 
22-03-2008
 | 
17:25 uur
Wilders onzorgvuldig jegens buitenlandse vestigingen.

Vestigingen van Nederlandse organisaties in het buitenland, NGO's, bedrijven, of overheidsdiensten lopen gevaar door de film van Wilders. Zij kunnen schade lijden door extra beveiligingskosten, omzetverlies en misschien door geweld.
Moeten die kosten gedragen worden door die organisasties? Of is Wilders aaansprakelijk? In relatie tot deze organisaties in risicogebieden, als Pakistan, Afghanistan, Iran en het Midden Oosten handelt Wilders onzorgvuldig en onbetamelijk met zijn film.
In de Nederlandse verhoudingen moet de vrijheid van meningsuiting prevaleren en moet de film vertoond kunnen worden. Maar onrechtmatige daad is een relatief begrip. Wilders handelen is onrechtmatig jegens onze buitenlandse vestigingen in risicogebieden. Niet de Nederlandse, maar de plaatselijke verhoudingen zijn in die gebieden bepalend. In die verhoudingen is het theater van Wilders met zijn film onzorgvuldig, of zoals het tegenwoordig heet, onbetamelijk jegens de Nederlandse vestigingen aldaar. Wilders is voor die schade aansprakelijk.

Strafrechtelijk kan zijn handelen niet worden aangepakt.
Maar via schadevergoeding uit onrechtmatige daad kan hij wel worden aangepakt, want onrechtmatige daad is een relatief begrip.
Jegens vestigingen hier in Nederland is de film niet onrechtmatig, maar jegens Nederlandse vestigingen in risicolanden, waar tegen aanslagen beveiligd moet worden, weldegelijk.
Ik hoorde van enige ervaren juristen dat een zaak goed verdedigbaar is. Wilders speelt onzorgvuldig met de risico's van onze vestigingen in het buitenland.
Er een zwaarwegend maatschappelijk belang (in casu: vrijheid van meningsuiting), waardoor een verbod hier niet op zijn plaats is, maar art 6 BW 168 bepaalt uitdrukkelijk dat het recht op schadevergoeding in zo'n geval gehandhaafd blijft.

Conclusie:
Wilders is niet strafbaar, de film kan niet verboden worden, maar hij is weldegelijk civielrechtelijk aansprakelijk voor extra beveiligingskosten, omzetverlies en andere schade in risicolanden. Voor de extra beveiligingskosten kan deze aansprakelijkheid in Kort Geding reeds bij voorbaat ingeroepen worden.

Het gaat hier om grote financiële belangen voor de genoemde organisaties. Maar er is ook een maatschappelijk en moreel belang: het verdedigen van de grenzen van de zorgvuldigheid en betamelijkheid in het maatschapelijk verkeer.

Michiel ter Horst
Argede2008  |   | 
22-03-2008
 | 
23:01 uur
Als ik Michiel hoor is Wilders straks aansprakelijk voor is voor omzet verlies en beveiliging kosten.

Dat gebeurt hier nu al die werkgevers die hun bedrijf hier op de fles gaan en hun personeel in de kou laten staan en in het buitenland met goedkope arbeidskrachteen een nieuw bestaan opbouwen. heeft dat personeel dan ook recht op schade vergoeding.
Neen die kunnen barsten .
Dus die stelling van jouw gaat niet op.
En die zelfde werkgever heeft straks ook nog recht op een AOW uitkering.
Omdat hij in Nederland nog een klein administratie kantoor heeft waar zijn buitenlandse zaken geregelt word.
Discriminatie!
Probeer maar eens als niet moslim bij een Turks of marokaanse bedrijf te werken.
Als smoes krijg je te horen dat je hun taal niet spreekt omdat er altijd klanten komen die in hun moedertaal moeten word aangeproken.
Maar neen wij Nederlanders met een paspoort zijn een vies volk wij eten varkensvlees en houden honden thuis.
En onze vrouwen zijn allemaal hoeren.

En weldra zullen we uit ons land verjaagd worden of vermoord.
Ze hebben bijna allemaal vuur of steekwapens.

Op vakantie worden we al ziek ziek gemaakt.om zo snel mogel hun land te verlaten.

Neen wij zijn laf om onze nek uit te steken
Als het om kruisraketten gaat staan we allen in de Haag
Toen er een aktie over de PKK was stond de gehele turkse gemeenschap demonsteren in Duitsland en braken er rellen uit.
Maar als deze regering probeert van nederland een moslim staat te maken blijven we allemaal thuis.


ER zijn voorbeelden genoeg
Kerken worden gesloten
Moskeen rijsen als paddestoelen de grond uit betaal met subsidie en drugsgeld.
Maar neen we zijn blind.
opa  |   | 
22-03-2008
 | 
23:55 uur
@ Michiel ter horst
Geachte her ter Horst,
Kunt u mij in alle redelijkheid verklaren hoe je iemand aansprakelijk kan stellen voor iets wat er nog helemaal niet is. En kunt u mij dan ook uitleggen hoe u de grenzen van zorgvuldigheid en betamelijkheid in het maatschappelijk verkeer verwoord. Naar algemeen bekend ,zijn er bepaalde reacties van ongenoegen naar buiten getreden omdat een kleine groepering hier in Nederland de dienst probeert uit te maken. Met als effect actie reactie wat naar mijn idee wel te begrijpen is, en als resultaat een woordvoerder voor een groot deel van Nederland de heer Wilders.
Uit uw schrijven begrijp ik dat het financiële gewin prevaleert boven het gevoel van de Nederlandse moraal. Die gebaseerd is op vrije meningsuiting. Tevens gaat u er aan voorbij dat die Nederlandse financiële belangen niet ten goede komen aan het Nederlandse volk. Want hoe kunt u mij verklaren dat de grote Nederlandse bedrijven hier mensen ontslaan bij duizenden om het werk wat wij hier doen over te geven aan de lage lonenlanden?
Is dat in het belang van Nederland of vind je hier iets terug van eigenbelang????
Neem van mij maar aan dat als de grote bedrijven financieel gewin kunnen behalen zij de laatste zijn die aan NEDERLAND denken
M van Dijk  |   | 
23-03-2008
 | 
08:15 uur
Oplossing om voor- en tegenstanders geen podium te verschaffen voor een politiek gerichte bekeringsijver,met behulp van de grondwet als staat in de staat: In de grondwet religie of godsdienst dan niet meer benoemen en alleen de zuiver persoonlijke levensbeschouwing te beschermen, met de vrijheid van meningsuiting en recht van vergadering. In de grondwet dient echter dus geen bescherming te worden gegeven aan organisaties, instituten of collectieve stromingen die eigen wetten en regels binnen het publieke en bestuurlijke domein opeisen. Niet georganiseerde godsdienst, als zakelijk recht, maar een persoon heeft een geweten dat beschermd moet worden. Zo is bijvoorbeeld godsdienstvrijheid als levensbeschouwing een individueel grondwettelijk recht, maar een school of organisatie onder die noemer dan subsidiëren door de overheid een grondwettelijke schending. Een echte scheiding van kerk en staat zou de discussie die nu wordt gevoerd overbodig maken. In feite moet dus georganiseerde religie uit het publieke en bestuurlijke domein en als persoonlijke levensbeschouwing terug tot achter de voordeur. Dan kan men in het judaïsme en in de christenheid volgens resp. Deuteronomium 6:7 en Mattheüs 6:5,6 gewoon binnen het gezin eens doen wat men altijd al behoorde te doen en ook de kinderen zelf onderwijzen in plaats van uit te besteden aan het instituut van een synagoge of kerk. Al zou het land dan volstromen met moslims er zou dan geen enkel gevaar zijn dat dit anderen zou kunnen provoceren. Met het religieuze etiket van het CDA, dat op het midden van de politieke wip zit, zitten we nu met de gebakken peren van een verkeerde grondwet uit het begin de vorige eeuw. De verlichting van de Islam kan dus beginnen met een wijziging van de grondwet.
Ad Beer  |   | 
23-03-2008
 | 
09:20 uur
Ik was eigenlijk niet van plan me te roeren in deze zinloze discussie, die alleen maar bewijst dat de strategie van de vijand, de mensen die willen dat de Islam de wereld regeert, werkt. Verdeel en heers, Caesar wist het al. Balkenende, gestuurd door angst (hoezo geven we nooit toe aan terrorisme? Nu het hele volk is gegijzeld door een stel idioten die op basis van een, naar onze normen, verwerpelijke set ideeën, de wereld bedreigen, geeft onze overheid meteen toe, gevolgd door een massa naieve lemmingen die, op basis van de naieve gedachte dat alle mensen ''goed en lief'' zijn, dom achter hun leiders aanlopen. Ja, zo werkt het, er zijn een paar schreeuwers die hun ideeën opdringen aan de massa. En vervolgens zijn er talloze mensen die niet nadenken, maar meeschreeuwen.
Zet Wilders aan tot haat? Ja! Zet Balkenende aan tot haat? Nee, Balkenende doet niks. Zet Osama Bin Laden aan tot haat? Zetten een aantal Imans aan tot haat? Zet Youp van het Hek aan tot haat? Werd gisteren op de dam aangezet tot haat?
Het is onderdeel van de mensheid. Er zijn ideologieën en er zijn massa's die die ideologien blind volgen, in de hoop op God weet wat.
Kijk maar naar de dierenactivisten, waar een ideologie leidt tot gewelddaden. Kijk naar Amway, waar de verkoop van zeep en de hang naar rijkdom, duizenden mensen in een secte bij elkaar heeft gebracht. Kijk naar Das Kapital, de Bijbel, de Koran. Een filosofie die, in de handen van slechte mensen miljarden doden hebben gekost.
Moeten we Wilders aansprakelijk stellen voor de schade? Hebben we Marx aansprakelijk gesteld voor de schade die Das Kapital heeft aangericht? Hebben we de Paus aansprakelijk gesteld voor de schade die het christendom heeft aangericht? Hebben we Colijn aansprakelijk gesteld omdat hij Hitler geloofde toen die zei dat hij er niet aan dacht Nederland aan te vallen? Hebben we Kok aansprakelijk gesteld toen hij door een aantal belastingmaatregelen en een slechte koers voor de Euro onze economie om zeep hielp? Hebben we Osama Bin Laden aansprakelijk gesteld toen hij door duizenden onschuldige mensen de dood in te jagen de wereldeconomie in een diepe recessie bracht?
Daarom beste mensen, denk even na over wat er echt aan de hand is. Laat U niet leiden door een paar idioten die loze kreten uitschreeuwen. Denk wat onze maatschappij U waard is, wat onze vrijheid U waard is, wat de manier waarop U nu kunt leven U waard is.
Ik denk dat er momenteel een geweldige bedreiging is voor onze maatschappij, onze waarden en onze normen. Door de misplaattste verdraagzaamheid is onze maatschappij al uitgehold. Waardenloze jeugd is verantwoordelijk voor 40% van de criminaliteit in ons land, slechts 21% van de misdaad wordt opgelost. 95% van kinderen onder de 18 geeft aan wel eens iets illegaals te hebben gedaan. Waarom? Omdat een klein deel van Nederland eens vond dat de anti-autoritaire opvoeding ingevoerd moest worden. Aan de ene kant het gebrek aan autoriteit en aan de andere kant het slappe beleid waarbij eerst hele volksstammen in een slachtofferrol werden gebracht enkel en alleen om ze te kunnen ontvangen en vertroetelen hebben ons gebracht waar we nu zijn, een maatschappij, een cultuur die op het punt staat toe te geven aan de grootste bedreiging die de onze vrijheid ooit heeft gekend.
Hans Kaijen  |   | 
23-03-2008
 | 
09:39 uur
Wat een hoop gezeik over iets wat er nog niet is, en daarbij vind ik dat wilders op verschillende punten al gelijk heeft, als ik zie dat de hele moslim wereld al op zijn kop staat,en als er later ook nog aanslagen of iets dergelijks komen. ja dan heeft wilders al helemaal gelijk.
faisal.j  |   | 
23-03-2008
 | 
12:49 uur
lieve mensen waar zijn we toch allemaal mee bezig?. ik ben ook moslim en schaam me de laatste tijd om moslim te zijn als ik al die reakties zie en hoor van andere moslims.. laat die clown gewoon zn film uitzenden,want door jullie (moslims)geschreeuw en gejank maak je die clown alleen maaar belangrijker dusss niet zo zielig mijn broeders er zijn vele belangrijkere zaken op deze aarde....f.j
sophie  |   | 
24-03-2008
 | 
02:11 uur
Weet je dit wil Wilders. Ons met onze neus op de feiten drukken hoe gevaarlijk sommige groepen binnen de Islam zijn.

Ook hier in Nederland wordt deze haat jammmer genoeg gekweekt. Eén voorbeeld van de vele die ik kan noemen is: mijn zoontje van 11 gaat met zijn vriendje snoep kopen bij een winkel. Hij wordt gestompt, gespuugd en op de grond geslagen door Marokkaanse jongens van verschillende leeftijden. Zijn vriendje (vader Irakees, moeder Marokaans,schatten van mensen) wordt uitgescholden voor verrader omdat hij met een Nederlander samen is, de twee komen overstuur thuis. Op zo'n moment vragen wij (de moeders van beide kinderen) ons af waar komt die aggressie en gedachtengang vandaan.
Wij zijn inmiddels verhuisd vanuit deze buurt omdat wij ons niet echt meer veilig voelden in deze omgeving. Ik praat dan over een achterstandswijk. Waar komt bij de achter- standswijken de aggressie vandaan bij de Moslims terwijl wij proberen samen te leven in een zeer gemeleerde wijk. Het kan ook heel gezellig zijn met elkaar. Maar vaak loop je tegen een muur aan die niet te doorbreken is, want als Nederlander wordt je niet opgenomen in de groep Moslims die in je buurt wonen. Hoe je het ook probeert wat je ook doet het werkt voor geen meter. Ik ben blij dat ik verhuisd ben. Het kost ons geld maar dat hebben we er voor over. Hoeveel Nederlanders zijn zo ver gebracht door alle problemen in deze wijken ?
Er wordt tegens ons gezegd door kinderen van 10 jaar wij nemen alles over, let maar op de Moslims worden de sterkste. Wat moet je dan denken ?
Vaak is ook het probleem dat mensen die zeggen het kan samengaan. Ja, hoor wonen deze mensen in een probleemwijk, ik dacht het niet, ik denk niet dat deze mensen in een probleemwijk wonen en weinig anders denkende om zich heen heen hebben. Dat is ook vaak het probleem het niet zien van problemen. Huur een flat op Kanaleneiland of Overvecht, de Bijlmer ergens in Rotterdam met kinderen die buiten willen spelen en echt moeten vechten om respect te krijgen, dan praten we verder. Sorry, voor de wijken en steden waar het wel goed gaat. Mijn zoontje heeft na heel veel verschillende voorvallen het buitenspelen maar gelaten voor wat het is en zit binnen. Hopelijk gaat hij hier weer naar buiten.
Hoe lullig dit ook klinkt voor de mensen die wel willen.
Wilders drijft het op de spits en wil alleen maar laten zien hoe bang wij, de Westerse Wereld zijn voor het Moslim geloof, want dat zijn wij.
Als hij werkelijk een film heeft gemaakt ? zet hij ons wel aan tot discussie en laat hij ons nadenken over waar sommigen Moslimgroepen in de wereld mee bezig zijn, het onderdrukken van anders denkenden. Ik vind dit heel triest want men kan het wel leuk en gezellig samen hebben hoe je geloof ook is.
Er moet wat minder over geloof nagedacht worden. Geloof heeft altijd tot allelei oorlogen geleid. Laat iedereen zijn wie ze zijn zonder de ander lastig te vallen met een geloof. Iedereen heeft zijn normen en waarden wij de onze hun de zijne. Dan zijn er geen problemen. Wil je iemands geloof niet accepteren dan hoor je niet in de Westerse Wereld thuis en moet je naar een land waar jou geloofsovertuiging wel thuishoort. Maar discrimineer geen andere mensen met een geloof die niet strookt met jou overtuiging dan zijn wij al een heel eind op de goede weg.

Groetjes
sit  |   | 
23-03-2008
 | 
13:48 uur
Hef alle geloven op want als Jomanda 2000 jaar geleden geboren was zouden we nu het Jomanisme erbij hebben.

Daarnaast alle kerken, tempels en moskeeën sluiten. Geloof geeft alleen maar aanleiding tot verdeeldheid

Geloof in jezelf want je bent langer dood dan levend.

Het is allang bewezen waar de mens vanaf komt en daar was zeker geen god bij betrokken.

De vrijheid van meningsuiting is een hoog goed echter kan die ook op een niet kwetsende manier geuit worden.

Laat ze zich maar allemaal ombrengen uit naam van hun geloof, zijn we ze lekker allemaal kwijt. Wordt tijd voor de partij zonder geloof.

Geloof is voor kinderen, zoals Sinterklaas, Kerstman en de Paashaas, maar zeker niet voor volwassenen.

robenjo  |   | 
23-03-2008
 | 
14:49 uur
Laten ze in hemelsnaam gelijk krijgen.
Door robenJo | Utrecht

Laten ze in hemelsnaam gelijk krijgen, de regering en alle andere angsthazen….. dat er wat gebeuren zal naar aanleiding van de komende film van Wilders…. Ze roepen er gewoon om, ze roepen het over zich af!! En als zij niet nu al excuses zoeken bij de moslim (leiders) valt hen niet te verwijten dat zij niets hebben ondernomen, dit pleit de politici vrij bij eventuele incidenten…. Als er niets gebeuren zal is dit te danken aan de politiek en zullen zij de eer opeisen. Maar is de moslim terreur dan over, is er dan een oplossing, verbetering of meer helderheid in standpunten? Een oud spreekwoord zegt dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken!! Ik zie een herhaling van zetten door de gevestigde orde / politiek. Ze hebben geen antwoord, ze staan in hun hemd, ze hebben niets geleerd, net zoals toen, bij Pim Fortuyn. En het cordon sanitair bij het Vlaams blok. Ook bij Wilders dreigt de kogel weer van links te komen. Desnoods gebruikmakend van de (fanatieke) moslim zelf: voorbeeld: Salman Rushdie is bekend, niet zozeer door zijn boeken, maar wel door het ophefmakende doodvonnis dat over hem werd uitgesproken. En juist Wilders en zijn film is nu door onze politici bekend gemaakt maar moet tenminste politiek uitgeschakeld worden, zo lijkt een verklaring voor het gedrag van onze politici, zonder Wilders geen film !! ?? Hebben de moslims weer hun zin…. En wie zijn de slachtoffers? de gewone burger, zij die al decennia de bui zien hangen wegens gebrek aan duidelijke regelgeving t.a.v. de immigrant. De bescherming en het respect voor ons eigen geloof en onze cultuur, onze vrijheiden zijn verkwanseld, nota bene zonder hulp aan hulpbehoevende te hoeven weigeren!! Dat is niet: discriminatie, dat is wat men ons al jaren op de mouw speld… Is daar, waar vluchtelingen zijn uit oorlogsgebieden en o.a. hierheen komen, buiten de economische vluchtelingen, ook niet de moslim, of een andere fanatieke geloofsovertuiging bij betrokken? Laten we eens objectief zijn…. Lange tenen, discriminatie, privacy, cultuur en naïviteit:Stel: Twee Nederlandse families van gelijkwaardige samenstelling, dus (kan ook) met kinderen. Stop deze eens een jaar onder één dak…. En zie wat eruit komt : te verwachten is dat het 9 uit 10 gewoon niet samengaat. Lange tenen: tja als de wet ( de invloed van naïef links) zijn eigen burgers discrimineert en je als immigrant je kan beroepen op positieve discriminatie. Net zoiets als zwarte en witte illegalen… hoe verzin je het? Overigens is mijn menig dat MOSLIM zijn geen geloof is, maar een politieke partij zonder vaderland. De ''gelovigen'' worden door hun leiders grenzeloos opgejut en als soldaten gebruikt. Een in onze juridische termen: terroristische organisatie, in hart en nieren die wij (de politiek) niet (durven) aanpakken maar omarmen. Zelfs ten kostte van onze eigen cultuur, waarden en normen. Velen, waaronder Jan Maat, waarschuwden al decennia lang voor wat er momenteel gebeurd en nog te gebeuren staat. Vrijheid van meningsuiting, waarom mogen wij dat niet, waarom zo`n ophef over Wilders? Waarom “moet” multicultureel, zonder inachtneming van de reeds bestaande en eigen cultuur. Dat is pas discriminatie!! Is de islam nu wel of niet een vredelievend geloof? Meer op libertarian.nl URL: (Klik hier)
M. van Dijk  |   | 
24-03-2008
 | 
09:27 uur
Managers hebben weinig op met zaken die hun belangen in gevaar brengen en roepen nu logischerwijs de alarmklok over Wilders. Maar heren, als Wilders geen klokkenluider zou zijn zou dat uw bestaan en belangen op de langere duur veel meer schaden. Wilders zal dit alles waarschijnlijk niet overleven, maar in de geschiedenisboekjes zal hij worden vermeld als een moedig verdediger van mensenrechten, die niet voor de koran wilde buigen. Bij zijn graf of op verjaardagen zullen dan politici weer plechtig kransen komen leggen of een toespraak houden en zal men in de media mooie reportages maken. Onze vader des vaderlands, Willem van Oranje, werd vermoord door een religieuze terrorist uit Frankrijk. Een aardige dienstige man die in Willems huishouden was opgenomen. Wat had Willem gedaan? Hij had jaren daarvoor op een jachtpartij met de Franse katholieke koning een lijst gekregen met ca 400 Nederlandse protestantse edelen die in Holland van het toneel moesten verdwijnen. Willem nam zonder commentaar de lijst in ontvangst en teruggekeerd in de Nederlanden waarschuwde hij deze mannen in plaats van hen te laten ombrengen. Alleen Egmond en Hoorne legden die waarschuwing met voor hen tragische gevolgen van de hand. Willem, die zich niet voor het karretje van het Vaticaan wilde laten spannen, kreeg daardoor de bijnaam DE ZWIJGER. Ongetwijfeld zullen de meesten van u niet geweten hebben waar Willem zijn bijnaam DE ZWIJGER aan had verdiend. Willem moest toen de belangrijkste morele keuze van zijn leven maken, want hij zou zijn neutrale positie t.o.v. de Spaanse koning en van de katholieke kerk definitief verliezen. Maar heren, desondanks werd Holland na veel ontberingen een vluchtplaats in Europa voor vele, vooraanstaande geleerden, kunstenaars en schrijvers, vluchtelingen voor die religieus-politieke dwang. Holland werd een cultureel wereldrijk waar meer boeken werden gedrukt over de vrijheid van denken dan in de rest van de wereld. In Engelse schoolboekjes werd zelfs geschreven, dat zonder Willem's humanistische keuze en de onstane vluchtplaats, nu de Katholieke kerk in de westerse wereld de vrijheid van het geweten nog had onderdrukt . Moraal? Laat Wilders over de koran zeggen wat hij wil en laten mensen kennis nemen van de inhoud van de koran. Moslim of niet! Willem knielde niet voor de politieke eis van het Vaticaan. Die keuze was het gewichtigste moment van zijn leven. Als religie zich politieke voorrechten toeëigent (eisen) zou dit grondwettelijk onmogelijk moeten zijn. En hier ligt er een taak voor de politici.
Ronald verheren  |   | 
24-03-2008
 | 
00:30 uur
Ik vraag me af waarom bijna alle Hollanders uit een buurt vertrekken waar veel van deze mensen wonen.
Die zelfde mensen protesteren dan vervolgens ook nog eens als er wat negatiefs over deze mensen verteld of geschreven wordt.
Ik heb er zelf behoorlijk lang tussen gewoond maar ik heb altijd gevoeld dat ze ons haten.
Zelf kinderen van een jaar of 10 die tegen je zeggen wacht maar nog een paar jaar dan nemen wij Nederland over.
En als er agressief wordt gereageerd is het negen van de tien keer één van deze mensen.
Of je vrouw voor hoer wordt uitgemaakt je kinderen uitgescholden bespuugd of geslagen worden door deze mensen.
Kan ik natuurlijk begrijpen dat Wilders die zelf uit zo een buurt komt Kanaaleiland ze ook niet erg graag mag.
Want daar zou ik mijn kinderen niet willen zien opgroeien.
Ik kan zo nog wel een poosje door gaan en het heeft niets met de film te maken maar meer met de reacties van sommige mensen.
Want als je genoeg geld heb om in een andere wijk te wonen waar veel Hollanders wonen dan heb je daar natuurlijk geen last van en is je denk wijze vaak anders.
Maar niet iedereen heeft deze luxe.
Ik ben het niet altijd eens met Wilders maar begrijpen kan ik hem zeker.
Tonny  |   | 
23-03-2008
 | 
14:59 uur
Geachte Michiel ter Horst,
WAT vindt U er nu eigenlijk van dat Nederlanders/Ned.vestigingen in het buitenland gevaar zouden KUNNEN lopen bij het uitkomen van Fitna en de inhoud van Fitna de extremisten niet aanstaat?
Vindt U dat geen schandaal? En dat Europa bedreigd wordt door Osama Bin Laden vanwege een paar spotprenten uit Denemarken?Wat is dit voor een crazy-wereld waarin wij in ons eigen land niet meer kunnen doen en laten wat wij willen?
Als Nederlanders/Nederlandse vestigingen in het buitenland gevaar (zouden) lopen dan zegt dat alles over de bedreigers maar zegt niet dat we dan maar nederig in onze schulp moeten kruipen. Wij zijn toch trotse Nederlanders en geen slaven van de islam?
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
23-03-2008
 | 
19:16 uur
Ik vind dat je het geloof moet respecteren van anderen. Dit houd echter niet in dat je de wetten van het land waar je woont moet ontkennen. Je moet eerlijk en oprecht zo goed mogelijk bekijken waar de wetten voor zijn bedoeld en of het wel klopt in de huidige setting. Het kan daardoor best zijn dat wetten met de tijd mee gaan.

Groeten,
Wim
Leny Plugge  |   | 
23-03-2008
 | 
16:57 uur
Wat een nare man, die Wilders. Wat heeft dit voor zin?? Hij staat in het middelpunt van de belangstelling, dat is wat hij wil!!!. Als er ongelukken gebeuren met ''onze mensen'' in het buitenland, is dat echt alleen maar zijn schuld. Hij weet toch hoe moslim-fundamentalisten zijn. Waarom ze dan uitdagen??
Ik vind het verschrikkelijk. Zelfs ondanks mijn gevoel voor democratie en vrijheid van meningsuiting, zou ik toch willen dat de regering hem dit zou verbieden, om nog veel erger te voorkomen.
Ramuntxo  |   | 
23-03-2008
 | 
17:55 uur
Als die film wérkelijk 'gevaarlijk' is, is dat dan geen bewijs dat Wilders gelijk heeft ? En trouwens, als de moslims écht zo verdraagzaam en vredelievend zijn, kunnen zij tegen die film geen bezwaar hebben.
Tonny  |   | 
24-03-2008
 | 
19:34 uur
Dick: Wilders is kennelijk niet de enige die ''het gebouw niet mooi vindt'' want hij staat in de peiling op 13 zetels!
Al vind ik dat hij een andere taktiek zou moeten volgen; hij heeft wel gelijk, alleen willen nogal wat mensen dat niet inzien.Die geven Wilders pas gelijk als ze met hun hoofd op het hakblok van de extremistische moslims liggen. Maar dan is het ruim te laat.Of ze worden opgehangen zoals (ik meen in Iran) met homo's onlangs weer is gebeurd.Of er wordt met een vrachtwagen over het armpje van je zoontje gereden omdat hij een brood gepikt heeft.Als je geen moslim bent mag er voor jou niet gebeden worden als je onverhoopt dood gaat.Je vrouw moet thuis blijven of onder begeleiding naar buiten.Zulke wetten zullen t.z.t. in Nederland gaan gelden als er geen stokje voor wordt gestoken.
Geert Wilders is juist zeer moedig om TOCH datgene naar buiten te brengen waarvoor andere,WEL LAFFE POLITICI,hun ogen sluiten in de hoop dat het hun tijd wel zal duren.
Je snapt toch wel dat het geen zin heeft om op een aanbod van de NMO in te gaan?Als Wilders na uitzending van de Fitna-film in discussie zou moeten gaan wordt er van moslimzijde hoogstwaarschijnlijk gezegd dat ''ze gediscrimineerd worden en geen kansen krijgen''.Dat herhalen ze dan uit den treure en weg! discussie.
Hoeveel aanslagen,moorden,executies,bedreigingen enz.moeten extremistische moslims nog ten uitvoer voordat men zich bewust wordt van het gevaar van deze groep?
Dick  |   | 
24-03-2008
 | 
11:53 uur
Wilders wil een heel gebouw slopen omdat hij het gebouw niet mooi vindt.
Dat hij het gebouw niet mooi vindt is een kwestie van smaak.
Dat hij het gebouw wil slopen en daarvoor vanachter zijn PC en microfoon stemming maakt en troepen mobiliseert is onacceptabel.

Wat ingewikkeld is, is het feit dat zijn borderline gedrag aan de andere kant weer hetzelfde soort gedrag oproept en heel Nederland met beiden opgescheept kan worden.

Mijn opvatting is dat de samenleving tegen mensen die bovengemiddeld gevaar kunnen opleveren, beschermd moet worden. Terroristen in spé mogen preventief opgesloten worden.
De laatste klus voor zijn bodygards.

Als dat niet kan dan wachten we tot Wilders door zijn klompen zakt van angst en uitputting want ondertussen is door zijn afwijzing van de aanbieding van de Nederlandse Moslim Omroep om de film daar uit te zenden duidelijk dat Wilders laf is. En lafheid dondert vanzelf om.

Dat omdonderen kan worden versneld door hem geen aandacht meer te geven, dus daarom stop ik nu.
opa  |   | 
24-03-2008
 | 
22:40 uur
Heb al zoveel filmjes op internet gezien van extreem tot zeer extreem over alle soorten geloof. Ook filmpjes waar de spot werd gedreven met elk geloof.De laatst filmjes die ik heb gezien gingen er over hoe europa tot het moslim geloof bekeerd moet worden. Er werd expliciet uitgelegd hoe een en ander ging gebeuren,dus maak je borst maar nat.Ook op wat voor zachtzinnige wijze dat gaat gebeuren????? Dat word over de hele wereld bekeken.Nu gaat Wilders een filmje uitgeven en heel Nederland staat op zijn kop???????????? Maar ik durf te zeggen dat niemand mij wijs kan maken dat het filmpje van Wilders erger is of kan zijn dan wat ik al op internet ben tegengekomen!!!!!!!! En al deze filmpjes zijn in alle gemoedrust te bekijken op het Nederlandse internet. Maar ik weet wel zeker dat ik op geen enkel forum iemand tegen gekomen ben die mij in alle redelijkheid kan verklaren dat juist dat filmpje van Wilders de druppel is die de emmer doet overlopen en waarom!!!! Als de Nederlandse politiek dan zo consequent is met al die Nederlanders die tegen zijn dan zou dit niet op internet vertoond mogen worden. Of word daar de vrijheid van meningsuiting te kort meegedaan.
Panda  |   | 
25-03-2008
 | 
10:12 uur
Opa, om welke fimpjes gaat dat? Of mag je die link niet posten.
Kijk, Wilders kan gelijk kan hebben met zijn observatie van extreme varianten binnen de moslim-politieke partij zonder vaderland (klinkt mij ook beter in de oren dan geloof) maar binnen zijn politieke functie moet hij dat op een slimme manier verkondigen, met beleid, hij is niet voor niets politicus. Hij moet zijn woorden afwegen. Zaken met beleid brengen, voorzichtig dus, om de veiligheid te waarborgen van alle burgers. Is dit de manier??? Nee.
Kijk, wanneer je een kat uit het asiel haalt, zo eentje die krabt en bijt omdat die zijn hele leven voor zichzelf moest opkomen tegen de straatkatten, dan ga je die kat niet dreigend en direct tegemoet maar eerder door rustige observatie, en door de kat langzaam te laten wennen aan jouw plezierige aanwezigheid kan de kat het bijten afleren. Dus door het goede voorbeeld te geven met wat meer Wijsheid en vooral zonder iets uit te lokken. Nu, laat die Wilders eerst eens met katten spelen voordat hij moslimextremisten gaat uitlokken.
linda de boer  |   | 
25-03-2008
 | 
11:31 uur
bestuurders van nl moeten de film verbieden!
dat ze dat niet durven!het is gevaarlijk voor nl en schept haat.NIET DOEN DUS.
John Zwart  |   | 
25-03-2008
 | 
12:28 uur
Een zinloze oproep.
U weet dat deze egotripper daar niet op reageert.
U draagt alleen maar bij aan zijn zwelgen in aandacht. U bent even dom als onze Haagse amateurvereniging die meespeelt in zijn toneelstukje.
Tonny  |   | 
25-03-2008
 | 
15:29 uur
BUIGEN VOOR BEDREIGING EN ISLAM IS GEVAARLIJK, LINDA de BOER.Waarom snappen mensen dat nou niet?
jansen  |   | 
25-03-2008
 | 
14:15 uur
Film verbieden waarom??????
Ik shrijf normaal niet meer op dit forum omreden dat vele postings van mij niet geplaatst worden.
Ik had inmmiddels een uitnodiging ontvangen ,om deel te nemen aanhet discussie program rondom tien. Inzakem ijn posting van 6/3/98
Ik denk er nu sterk over om niet mee te doen.
Ik heb Wilders persoonlijk een mail gestuurd en verder zoeken zij het maar uit.
Ik ben te oud om mij als kwajongen te laten gebruiken.
En anderen te laten belsissen wat ik wel of niet mag schrijven, ik blijf altijd correct zonder schelden of wat ook
M van Dijk  |   | 
25-03-2008
 | 
15:41 uur
Reactie op vraag Panda:
De filmpjes op YOUTUBE hebben ruim vier maanden op de site gestaand onder de titel What the west must know! Daarin werd heel duidelijk de achterliggende doelstelling van de koran belicht door gezaghebbende hoogleraren en gevluchte moslims en het onvoorstelbare gebrek aan kennis van de westerse politici over deze zaken aan de kaak gesteld. Helaas is deze site nu ook vandaag van het web gehaald, met de mededeling dat de inhoud niet strookt met de gebruiksvoorwaarden. Dit is zonneklaar censuur en uitverkoop van de democratische rechten op publicatie waarin de waarheid van de inhoud op verantwoorde wijze werd onderbouwd. De informatie en de beelden waren geschiedkundige waarheden ter voorlichting aan degenen die de koran niet kennen. Wie de druk uitoefende is niet bekend, maar is zeker gedaan in navolging van de server van Wilders. De westerse democratie is hiermede wel de nek omgedraaid.
Panda  |   | 
25-03-2008
 | 
16:13 uur
Kunnen we vanuit dit forum niet een brief opstellen, en die ondertekenen met alle geinteresseerden? Dat maakt misschien meer indruk dan ieder afzonderlijk te schrijven. Het is belachelijk dat wij de politicus moeten corrigeren maar helaas. M.b.v. een open wiki kun je gemakkelijk en snel met meerdere mensen gezamenlijk een bief opstellen en kan iedereen de tekst editten.
Bakenbos  |   | 
25-03-2008
 | 
18:56 uur
Wie zegt
''Vrijheid van meningsuiting ja, beledigende of respectloze uitingen neen.''
Heeft de heer Wientjes de film dan gezien en gehoord?
Moeten wij buigen en tolerant zijn tegenover fathwa's en moordbedreiging?
Er zijn groepen en partijen die voor veel minder uitgesloten en verboden worden!

opa  |   | 
25-03-2008
 | 
19:21 uur
@Panda

Nou om filmpjes waarin door hooggeplaatste moslimleiders uitleg geven hoe Europa ingepakt gaat worden. Onder andere door de grote aantallen moslims die er al in Europa gesetteld zijn en die er nog aankomen. Ook staan er filmpjes op waarin je kan zien hoe er koppies rollen of hoe er vrouwen gestenigd worden allemaal uit naam van de Islam. Vind het trouwens vreemd dat u dat nog niet zelf weet of uitgezocht heb???? Wand als u commentaar geeft moet u ook zo wijs zijn om te kijken of alleen Wilders een filmpje wil uitbrengen, en of de Moslims dat nog niet gedaan hebben. Als die brave Moslims nou net zo consequent gaan lopen gillen ten opzichte van wat ze zelf uitbrengen aan fraaie filmpjes dan zou hun protest gerechtvaardig zijn!!!!! En vertel mij eens hoe moet je op een slimme manier verkondigen dat er een hoop ellende gaande is die door Moslimextremisten veroorzaakt word? Waarschijnlijk zijn wij dan het enigste land die het nog niet door hebben of door willen hebben. En waarom moet hij zijn worden afwegen als er hier in Nederland mensen onafgewogen doodgestoken kunnen worden of openlijk bedreigt. Kijk dat snap ik dan weer niet!!!! Nou het resultaat van de afgewogen worden is vrij duidelijk wand dat is de afgelopen 12 al meer dan genoeg bewezen daarom zitten wij nu met deze ellende!!!! En ga me nu niet vertellen dat deze groepering ( de katjes) niet genoeg rustig geobserveerd zijn en te weinig kansen gehad hebben om aan onze plezierige aanwezigheid te wennen. En wat betreft de goede voorbeelden hebben wij daar niet genoeg aan voldaan???? Zoals u het formuleert krijg ik het gevoel dat we er zelf schuld aan hebben!!! Nee meneer WILDERS is niet voor de poes om het zo maar eens te zeggen, die heeft tijdig gezien dat er katten zijn die zelfs niet met handschoenen aan te pakken zijn. Dus als u filmpjes wil zien van oosterse katjes om het zo maar is te noemen zoekt u op You Tube of ander sites. Het lukt mij namelijk niet om iets doorgelinkt te krijgen.
Rob  |   | 
26-03-2008
 | 
03:16 uur
Wat een belachelijk gedoe om de film van Wilders. De man heeft het volste recht om zijn mening te uiten. Pas als hij dat gedaan heeft kunnen we bekijken of de film aanstoot gevend is. Ik veroordeel elke vorm van censuur, vooral deze.
Dat het MKB bang is voor haar inkomsten snap ik, maar dat mag nooit de vrijheid van meningsuiting in de weg staan. Of is het soms het achterliggend doel van het MKB om elke kritiek in haar bedrijven ook in de kiem te smoren, met dit in de hand?

We leven hier nog steeds in een democratie, alhoewel je dat amper meer zou geloven.
Wim (Straatmuzikant)  |   | 
25-03-2008
 | 
21:39 uur
Laat de film van Wilders een krachtig signaal naar de criminelen zijn dat wij hun gedrag niet langer pikken.En laat de film binnen de wet zijn zodat we er geen mensen mee krenken die dat niet verdiend hebben. Als een dief zelf eens bestolen word vind die dat ook niet leuk. Trek hier lering uit
Raja Chemayel  |   | 
25-03-2008
 | 
22:16 uur
Ik zie liever een film door een theologue of een socioloog of teminst door een Journalist, maar G. Wilders is de laaste die so een film kan maaken.....behalve voor Sesam Staart !!

R.Chemayel, Amsterdam
Hanny  |   | 
25-03-2008
 | 
23:02 uur
Ons kouwe kikkerland,wat dat is het toch!!Wat een gezeur over die Geert Wilders.Laat die man toch,heel de wereld staat op zijn kop,en we weten niet eens waar het over gaat!Vooroordelen daar zijn wij goed in.En balkenende,daar heb je niets aan.Die heeft toch geen uitstraling!!Maar..eerst de film zien,en dan kommentaar geven,en niet andersom.Juist door al het gezeur wat we nu hebben,daar komt meer gedonder van.De mentaliteit vam de mensen is beneden peil.Groeten aan alle belangstellende.
van den brink  |   | 
26-03-2008
 | 
11:55 uur
jullie moeten niet zo zeuren, hij heeft mischien geen film,en we weten niet wat er in staat.
We zeuren toch ook niet als er grappen worden gemaakt oven de paus.
Richard Heijns  |   | 
26-03-2008
 | 
12:55 uur
Hallo Geert Wilders! Volgens mij wacht je zo lang met het uitbrengen van je film. Om andere mensen een kans te geven. Om je een verbod op uitzending op te leggen. Want je ziet nou zelf ook wel in dat het uit de hand kan lopen. En op deze manier lijd je geen gezichtsverlies. Slim van je! Al had ik graag de film gezien.
janssen  |   | 
26-03-2008
 | 
13:25 uur
'Immigranten toelaten grootste vergissing ooit'
woensdag 26 maart 2008 09:54

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt de islam een bedreiging voor de Nederlandse identiteit. De toelating van grote groepen immigranten zien Nederlanders als de grootste vergissing uit de vaderlandse geschiedenis.

Nederlanders vinden de islam een bedreiging voor de Nederlandse identiteit
Dat blijkt uit de Geschiedenismonitor, een onderzoek van het Historisch Nieuwsblad, Andere Tijden en de Volkskrant.

Vergissing
Van de 1.069 ondervraagden noemt 56 procent de islam een bedreiging voor de Nederlandse identiteit en 57 procent vindt het toelaten van grote groepen immigranten de grootste vergissing uit de Nederlandse geschiedenis

Dus Wilders staat echt niet alleen.
Vele nederlanders zijn het eens met zijn standpunt over islam, maar durven dit meestal niet hardop te zeggen
Tonny  |   | 
26-03-2008
 | 
13:55 uur
Raja Chemayel: het kostte me enige moeite om Uw bijna-3-regelige reactie te ontcijferen vanwege het gebrekkige Nederlands.
Vervolgens is mijn reactie daarop dat het aannemelijk is dat Geert Wilders iemand heeft ingehuurd om de film Fitna te maken(en dat dus niet ZELF heeft gedaan).
Aan de opmerkingen van Wilders is trouwens goed te merken dat hij uitstekend op de hoogte is van de inhoud van de koran en dat deze vaak in het geheel niet strookt met de westerse, beschaafde wereld.
Dat mensen elkaar in Verweggistan het hoofd afhakken of mensen ophangen,vrouwen stenigen,homo's executeren enz.moeten ze vooral zelf weten,maar de oprukkende islam begint zich hier in Europa ook al aardig te roeren,hele wijken zijn al ver-islamiseerd inclusief een overdaad aan moskeeen, en dat hoeven we niet te nemen, toch?
De meesten steken de kop in het zand,Geert Wilders kaart het komende onheil aan en dat is dapper van hem.
Als de tegenwerking die Wilders ondervindt, ten deel zou vallen aan een allochtone moslimgroep, dan was Nederland allang te klein.
Ad Beer  |   | 
26-03-2008
 | 
16:58 uur
Er zijn mensen die naar mij persoonlijk reageren over deze zaak. Leuk en soms minder leuk.
Soms zelfs ronduit bedreigend, hoewel, ik geloof niet in ''jouw God'' dus die straf na mijn snelle en pijnlijke dood zal ook wel meevallen.
Maar, als je reageert, ben dan ook zo stoer en dapper om een geldig email adres op te geven! Ik zal je niks doen hoor, dus de kans dat je martelaar wordt is gering.
Blijkbaar is de 5% van de extremistische moslims op deze site neergedaald.
opa  |   | 
26-03-2008
 | 
20:23 uur
Raja Chemayel | | 25 - 03 - 2008
| 22 : 16 uur
IK heb zo het vermoeden dat u pas 25 jaar in Nederland bent, te oordelen aan uw schrijven.. Geef niets want u kunt zo weer een herhalingscursus aanvragen. Daar doet de regering hier in Nederland niet moeilijk over. Maar je moet wel willen!!!! Zelfs Sesam staart zich blind op uw schrijven.
tonny  |   | 
26-03-2008
 | 
21:52 uur
L.S., Mijn Outlook Express kon niet gestart worden,ik kon geen e-mail ontvangen of verzenden.
Mochten er mensen op dit forum mij een persoonlijke mail hebben gestuurd en ik heb die niet beantwoord, dan mijn excuses hiervoor.

Ad Beer:trek het je niet aan (van die bedreigende reacties): zo gauw men vermoedt dat iemand aan de kant van Wilders staat(al weet ik niet of dat zo is in jouw geval),komen vaak de bedreigingen. Dreigementen zijn makkelijk geuit en de dreiger blijft(laf genoeg) anoniem.
Bakenbos  |   | 
26-03-2008
 | 
22:50 uur
Zulke enige akties zijn een perfect doelwit voor de islamitische extremisten.(Vergelijk Geert Wilders, Salmon Rushdy, Hirsi Ali,Van Gogh, de Cartoons)
Wat zou moeten gebeuren is het gezamelijk uitbrengen van deze waarheden over islam, gelijktijdig over de hele wereld of in een zo groot mogelijk aantal landen.
Laat deze extremisten dan maar de hele niet-moslim wereld bedreigen en economisch boycotten.
Ron Ladage  |   | 
27-03-2008
 | 
08:56 uur
Zo langzamerhand krijg je wel een goede indruk van de tegenstanders van het openbaar maken van wat sommige Islamieten onder hun geloof stellen. Sommigen beheersen de schrijftaal in het Nederlands niet en andere gaan zelfs zo ver dat ze mensen die netjes hun reactie schrijven persoonlijk bedreigen. Dus Ad Beer ik sta achter je, want ik lees je reacties als mens en het geeft mij de kans om eens na te denken over de mening van een ander, daar leer je heel veel van, mits je openstaat voor andere mensen en hun mening.
Het lijkt wel een actie georganiseerd door onze linkse ''landgenoten'', die ook de oorzaak zijn van het falend beleid in ons land op het gebied van de integratie, want je kunt mij niet wijsmaken dat dit de normale lezers zijn Managersonline. Ik hoop dat alle voorstanders van de aardige Islamaanhangers en hun fans gaan emigreren naar b.v. Iran, dan kunnen ze hun vreedzame geloof met plezier volgen en kijken of ze het echt zo vreedzaam vinden. Want het doel van de Koran is de verovering van de hele wereld voor hun geloof.
Wilders hoeft geen film meer uit te brengen over de Islam, de Islam zelf heeft al voldoende aangetoond wat de effecten van hun geloof teweeg brengen.
Het nadeel van een geloof is, dat je niets zeker weet en een heleboel erbij kan bedenken in je eigen voordeel.
Of het nu de Koran of de Bijbel is, kijk naar alle ellende die hierdoor ontstaan zijn, de kruistochten van zowel de Islamieten als de Christenen. Noord-Ierland, de problemen tussen India en Pakistan, Afghanistan, Irak en in de toekomst Nederland.
Ik geloof niet in een god of hoe je het ook wilt noemen, ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid voor alles wat mij overkomt, ik ben zelf verantwoordelijk om mensen te respecteren en om van mensen te kunnen houden. Daar heb ik geen excuses voor nodig vanuit een geloof. Mensen kunnen individueel en samen grote successen hebben, maar zodra het geloof erbij komt, dan breekt er iets tussen mensen.
Mocht ik ooit kiezen voor een overtuiging dan is het Boeddhisme een goede keus, die zijn niet gewelddadig, die geloven niet, maar hebben een overtuiging, waarin respect voor de aarde en alles wat erop leeft en die verspreiden hun overtuiging niet met geweld.
Daarom worden ze dus ook onderdrukt en aangevallen, want dat is een echte bedreiging van alle geloven.
Dit is mijn laatste reactie op dit artikel, want anders is het zonde van tijd en enegie.

Raja Chemayel  |   | 
27-03-2008
 | 
10:24 uur
Lieve Opa
Lieve Tonny

het feit dat ik schlecht schrijf is te danken aan mij disslektie........ Ik zou graag willen zien dat jullie inhoudelijk reagieren.
Fanatic-Islamisten zijn een syndroom en niet een ziekte !!
Raja
Kees van ooien  |   | 
27-03-2008
 | 
10:55 uur
Dat Wilders die film mag uitzenden staat als een paal boven water.
Dat er mensen zijn die dit liever niet zien!!
Lafaards.
De vrijheid moet bevochten worden.
OOk met ondernemers.
Dat hier nog negatief gereageerd wordt door zulke ondernemers betekent maar 1 DING.
Dat geld voor alles gaat. Zelfs vrijheid moet voor ondernemerschap wijken.
Ik zou en doe echt geen zaken meer met ondernemers die tegen het uitzenden van die film zijn.

Ondernemers zijn schijnheilig volk.

Maar of het ook echte ondernemers zijn???
Raja Chemayel  |   | 
27-03-2008
 | 
15:43 uur
Mijn laaste vrag aan allen :

Wie is dus de '' lachende derde '' ??

wie heeft de grooste belang in een conflict tussen Moslems and Christenen ??

Raja
Opa  |   | 
27-03-2008
 | 
16:29 uur
Lieve Raja,
Hierbij mijn welgemeende exuses. Maar Wilders mag gewoon zijn film maken en tonen. Dat zijn zogezegd verworvenheden van de vrijheid
Tonny  |   | 
27-03-2008
 | 
16:31 uur
Raya Chemayel: me dunkt dat ik behoorlijk inhoudelijk reageer,duidelijker dan ik ben kan ik niet zijn. Dat kan ik niet van U zeggen, dus :'' wie de schoen past trekke hem aan ''.

Wat betreft mijn kritiek op Uw schrijftrant: hiervoor mijn excuus.
w.haast Grobak  |   | 
27-03-2008
 | 
19:46 uur
Als je VRIJHEID je wat waard is dan denk je niet aan de profit,maar realiseer je dat het onder de halve maan gebukt gaan misschien nog erger is dan het juk van de nazi,s.
Ondanks alles gewoon de volgende maal in het stemhokje goed nadenken over werkelijke normen en waarden voor EUROPA!!
joke rocher  |   | 
27-03-2008
 | 
20:23 uur
nou jammer dan hij is al verschenen,,en hij heeft nog gelijk ook . Want hij heeft niks gelogen zijn allemaal al beelden die over de hele wereld zijn uitgezonden. Vond wel aardig dat wij paarden volk worden genoemd vanuit de Koran ..is weer wat anders als varken Dus onde rnemer slagers geen paarden vlees meer verkopen jullie strop zeg ,,anders gaan we misschien nog hinneken Bang klein laf volkje zijn we eigenlijk
transporteur  |   | 
28-03-2008
 | 
20:16 uur
Ben maar bang en uit dit ook zo vaak mogelijk. Schept een band met al die andere angsthazen. Kun je achteraf altijd roepen: zie je wel! We hebben het toch gezegd??
En nu? De film is er en wat roepen jullie nu???
rico  |   | 
28-03-2008
 | 
20:28 uur
ik vind het maar klets waarom mag de waarheid niet verfilmd worden ik heb hem niet gezien en vind het jammer wie kan er voor zorgen dat ik die film nog kan zien
i know  |   | 
28-03-2008
 | 
20:34 uur
Wilders is laf, hij laat niet alles zien dit is een gewoon een collage van de afgelopen jaren maar er is meer veel meer.....
m.m.  |   | 
28-03-2008
 | 
20:53 uur
ik ben blij dat ik zo veel reacties lees die erg positief zijn. Wilders wil alleen maar waarschuwen voor de islam, zo als iemand anders al zei, zie de aantallen moskeen, wij moeten alles kunnen zeggen en doen in ons land, en wij moeten ons niet aanpassen aan de buitenlanders,
Ron  |   | 
28-03-2008
 | 
08:30 uur
Vandaag opgestaan en naar buiten gekeken.
Alles stond er nog, geen poppen verbrandingen, brandende Nederlandse vlaggen, wel een raar mannetje op de tv gezien, die onmiddelijk weer in alle bochten wrong om aan het buitenland te laten zien dat de regering het er niet mee eens was en dat hij de film kwetsend voor de moslims vond.
Zelf onze tv persoonlijkheid advocaat Sprong op de tv. Wat zijn we toch belangrijk, tot op het kleinst mogelijke niveau, want deze grote advocaat wil toch een proces uitlokken tegen de filmmaker.
Kijk eens naar al die reacties op dit artikel op deze site, dan vraag je toch wat voor land is dit.
Dus Nederlanders ga maar weer gerust slapen en hou je geloof in de mensen die ons besturen.
En onze linkse pers kan weer verder gaan om uitsluitend tegenstanders van Wilders voor de camara te halen.
Het bewijs is geleverd, vrijheid van meningsuiting mag, mits die wel in het straatje van de linkse groeperingen valt!
Panda  |   | 
28-03-2008
 | 
09:04 uur
@ Ron
Je schrijft: Want het doel van de Koran is de verovering van de hele wereld voor hun geloof. Als Wilders hier bang voor is (waar of niet) en hier argumenten voor heeft, waarom zegt hij dat dan niet direct???
Dan heeft de tweede kamer meteen een goede stelling voor debat (ipv een film met enkelzijdig belichte zaken die helaas zo nu en dan ook al het nieuws passeren).

En wie heeft antwoord op de vraag van Raja, die veel zinvoller lijkt:

Mijn laaste vraag aan allen :
Wie is dus de ''lachende derde'' ??
wie heeft de grooste belang in een conflict tussen Moslims and Christenen ??

p.s. Ron het boedhisme is geen geloof, en dat is het goede eraan.
Martin  |   | 
28-03-2008
 | 
09:14 uur
De eerste stap is gezet. Eerst benoemen dan bespreken. De premier Balkenende toont zich echter een slechte verliezer. Hij begon gelijk na de publicatie van Wilders film met generaliseren: Alle moslims in Nederland voelen zich beledigd en de koran moet door allen gerespecteerd worden en hij blijft tegenstander van de publicatie. Hij had moeten zeggen alle moslims die geweld voor geloof afwijzen. Met andere woorden met hem valt net zo min te praten over de problemen, die er wel degelijk in de samenleving zijn en juist door de politici zijn veroorzaakt door een desatreus immigratie beleid en ontstellende onwetendheid over de mensen die daarbij betrokken waren. De schuld ligt niet bij het volk maar bij de landsbestuurders. Het is daarom beter om de hele santekraam rond de islam te laten waar het moet zijn, bij de individuele gelovige achter de voordeur. Maar gesproken moet er wel worden om in de grondwet geen bescherming te geven aan religieuze organisatie van welke aard dan ook , het woord godsdienst te schrappen en het publieke en bestuurlijke domein schoon te houden van elke godsdienstige collectieve beïnvloeding of provocatie. Alleen het individuele recht op vrije meningsuiting en de vrijheid van levensbeschouwing (inclusief geloof dus) dient te worden beschermd. In dat geval kunnen alle soorten van mensen zonder religieuze provocaties in vrede in een maatschappelijk verband samenleven. Hierdoor zou de verwarring van de controverse van nu geen voedingsbodem meer hebben. Bovendien zijn we dan niet alleen bevrijd van ophitsende geestelijke leiders, maar ook van de schipperende Balkenendes, de Cohens, de Spongs en de vele andere Kajafassen van onze tijd. Wijzig de grondwet, want dit is de beste start om vertrouwen te kunnen stellen in een multicultirele samenleving waarbij provocateurs geen kans hebben.
Raja Chemayel  |   | 
28-03-2008
 | 
10:14 uur
De film is uit ....big deal !!

Islam heeft ooit Genkhis Khan overleeft en ook Westerlijk-Colonialismus, geen problem !

Het is good dat ik een gepensioneerd-zakeman nu ben , want het zou nu veel moielijker zijn om Hollandse-Kaas aan Moslem ,in het buiteland ,te verkoopen.....
want ''de klant heeft altijd gelijk !!''

Democratie heeft een prijs !!
Dummheid ook !!

Raja
komtgoed  |   | 
28-03-2008
 | 
10:57 uur
Was dat het, bekende beelden uit oorlogssituatie. Het zijn twee partijen die geweld gebruiken tegen elkaar (Islam natie verdelen en overheersen usa lobby?) dus sensatie. Waarom geen beelden uit het leven van moslims die zwoegen en ploereten in het productie en comsuptie orde? daar heeft wakker Nederland geen boodschap aan?
Hans van Heesch  |   | 
28-03-2008
 | 
11:30 uur
Ondernemers, in dit geval de Grote bedrijven zijn alleen uit op winst, dollartekens, de rest interesseert hun geen bal. En of ze nu wat minder winst maken is helemaal niet erg want wij merken er toch niets van. Ook de economie heeft er geen schade van want de multinationals sluisen hun winst toch wel weg.
Blijven nog over de aandeelhouders die wat minder snel hun zakken kunnen vullen.
Henri Op 't Eijnde  |   | 
28-03-2008
 | 
11:47 uur
Als nu de waarheid ook al niet meer mag getoond
worden? Dit is een documentaire film van amper 15 min. en is allleen een verzameling van TV, krant en Koraan-knipsels aan elkaar geplakt, meer niet!!! Dus gewoon OUD nieuws, niets meer, niets minder! Ofwel moeten we 'die nieuwsbronnen' invraagstellen ...
Men moet een olifant niet beschieten met een dooie mus!
janssen  |   | 
28-03-2008
 | 
11:53 uur
Per datum 06/03/2008 heb ik geschreven Wilders Ga gewoon door.

En laat je niet afschrikken door lafaards binnen ons kabinet, met Balkenende
Voorop.
Gisteravond sprak Balkenende al heel anders dan in februari.
Deze angsthaas heeft bijna over de gehele wereld paniek gezaaid.
En wat hebben wij nu gezien precies wat Wilders zelf altijd gezegd heeft, het is een nette film.
Alleen tracht hij met deze film een discussie los te maken. Over de ware identiteit van de Islam.
Voorkomen is altijd beter dan genezen.
Dat zal ook de redenen zijn geweest, dat Wilders vooraf geen debat wilde.
Ook het bedrijfsleven ( waar ik voorheen ) ook toe behoorde dacht alleen maar in euro
En vond schijnbaar winst belangrijker dan vrijheid van meningsuiting.
Voor mij staat vrijheid nog altijd op nummer 1.
Ik hoop dat de toekomst zal uitwijzen, dat deze film , toch een positief resultaat zal hebben.
Dat de gematigde moslims afstand nemen van de extreme groeperingen.
En samen gaan werken met Nederlandse Autoriteiten .
Zo kunnen wij extremistische groeperingen beter in de gaten houden, en terrorisme
Beter bestrijden Dan is de missie van Wilders al een succes..
janssen  |   | 
28-03-2008
 | 
12:03 uur
Raja Chemayel | | 27 - 03 - 2008
| 15 : 43 uur


Mijn laaste vrag aan allen :

Wie is dus de '' lachende derde '' ??

wie heeft de grooste belang in een conflict tussen Moslems and Christenen ??

Raja

Wie is de lachende derde.
Ik denk dat er geen lachende derde is.
Wel een kabinet met angsthazen, die liever buigen voor terrorisme dan opkomen voor mensen die hun leven wagen voor onze vrijheid van menings uiting.
Ook onder moslim bevolking is 98 % vrede lievend. maar die resterede 2% die moet aangepakt worden.
Dat laat Wilders in zijn film goed zien waartoe deze beesten in staat zijn.
Veel sterkte. en blijf vrede lievend tegen over moslims en niet moslims.
Ik weet wat onderdrukking betekend 40/45.
5 jaar oorlog.
Mensink  |   | 
28-03-2008
 | 
12:33 uur
GEERT laat je niet afleiden door die Haagse SLAPPE HAP, denk aan al die PVV stemmers,
vooral DOORGAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moesriffie  |   | 
29-03-2008
 | 
03:48 uur
Ik ben moslim van Marokkaanse komaf, woon hier 35 jaar in NL. Gelukkig en wel. Nooit problemen gehad met mijn Godsdienst en heb altijd respect geleerd en gehad voor een ander zijn geloof. Mijn waarden en normen zijn voor een groot deel hier in NL gevormd. Vrijheid van meningsuiting heb ik meegekregen. Wilders mag doen wat die wil. De profeet leeft niet meer. Ik voel me niet gekwetst. Doekel Terpstra zegt: benoemen en bouwen, daar ga ik voor. In Marokko zij een aantal aanslagen gepleegd door extrimisten. Ook Wilders behoort tot zo'n extrimist of je nu wit of zwart bent ik hou niet van extrimisten. Doe gewoon, dan doe je gek genoeg zeggen we hier in NL. Wees kritisch, dat doe ik ook t.a.v. mijn Marokkaanse gemeenschap. Wij moeten inderdaad laten zien dat wij hier een vreedzame Islam belijden ik ben inderdaad ook vreslijk tegen de boerqa, de tasjesdieven en de onnodige overlast door Marokkaantjes, maar dat is ook niet de Islam. de profeet Mohamed spoorde mensen aan tot een middenweg te kiezen, nooit tot extrimisme. Nog een korte reactie op de hierboven genoemde organistaties VNO, NCW, MKB en LTO: Jullie zijn de dragers en de motor van NL. laat dan wat vaker iets van je horen en niet zo egoiestisch reageren omdat jullie bang zijn voor omzetverlies bah, jullie kunnen toch wat meer doen, dan alleen maar vrezen voor omzet in het buitenland kop op zeg!! Tot Slot:
Stel dat ik nu een film zou maken (wat ik niet doe) maar stel: over de bijbel en ik zou foto's nemen van Irak en Afghanistan en alle overige landen waar Amerika zoveel mensen heeft gedood. Ik zou hier teksten uit de bijbel erbij nemen, wat voor verschrikkingen zou je dan krijgen. Is dat de bijbel?? NEE
Is wat we gezien hebben op Fitna de Islam NEE

Kappen met die onzin, want ik weet hoe zowel goeie moslims als goeie Christenen vreedzaam met elkaar kunnen leven. wat, wil je bewijs?
neem mij 35 jaar in Nederland, altijd gestudeerd en gewerkt, nooit problemen met wie dan ook en ik heb heel veel gelovige vrienden, moslims, christenen, hindoes enz, maar ook homo's en lesbiennes, Hallo, ik ben moslim, geloof in God, wie ben ik om over een gevoel van een homo, te beoordelen, heb ik hem zijn gevoel gegeven, heb ik hem zo gemaakt, wie dan wel? als moslim zeg ik GOD, mooi, mijn pakkie niet aan, maar ik werk wel met ze en het zijn ook mijn buren. Islam zegt ook: en zorg voor je buren en deel je eten met ze en leen ze geld en middelen als ze in nood zitten, dat is je plicht. Nergens staat dat ik geen homo, buren of Joodse buren of collega's niet mag respecteren!! Maar waar komt die onzin dan vandaan in de media bijvoorbeeld? Tja media he! enneeh, wat zei ik hiervoor: extrimsten zijn gewoon niet goed en die heb je helaas overal bij moslims en Christenen jammer, maar waar.

tot slot: Moslims in Nederland, maar ook in het buitenland hebben hun waardigheid laten zien, wat ze ook al hadden, maar nu komt het uit. Niets doen en Wilders en ander wilden die nog komen gewoon laten gaan! Tip voor mensen die bang zijn voor de islam: ga op vakantie en zie hoe moslims ook in b.v. Casablanca, Syrie, Egypte en Indonesie samen met elkaar leven. Neem een voorbeeld aan de landen die Nederland honderden jaren heeft bezet, daar leven moslims en christenen naast elkaar. Waar? wat denk je van een moskee naast een kerk in b.v. Suriname om een kleine voorbeeld te noemen. En denk niet bekrompen, want anders moet je ook niet naar Turkije op vakantie gaan vind ik, want dat zijn ook moslims toch??
Simplicissimus  |   | 
29-03-2008
 | 
01:06 uur
Geachte heer Janssen,

Humor is zeer subjectief. Of een uiting al dan niet beledigend is is eveneens zeer subjectief. Een uitspraak als 'Vrijheid van meningsuiting ja, beledigende uitingen neen.' is dan ook nonsens. Ik maak mij ook dikwijls kwaad. Maar als ik andere mensen kwaad zie word ik ineens heel rustig. Merkwaardig, nietwaar?
Ad Beer  |   | 
28-03-2008
 | 
16:23 uur
ik vraag me af wat al die haatzaaiers die het op Wilders hadden en hebben gemunt nu gaan doen?
Ze zijn denk ik te arrogant om hun excuses aan te bieden.
En Balkenende? Die blijft bewijzen dat hij de slechste premier is die we ooit hebben gehad. Een mooi moment voor dit kabinet om met het schaamrood op de kaken ontslag te nemen. Maar ja, ook daar zullen ze te laf voor zijn.
opa  |   | 
28-03-2008
 | 
17:40 uur
Stop de islamisering. Verdedig onze vrijheid. Veel verder gaat Wilders boodschap niet. Wat hadden ze dan nog meer verwacht??????Ja dat half Nederland daar voor in z'n broek gescheten heeft zegt meer over Nederland dan over wilders.
Wim (Straat Muzikant)  |   | 
28-03-2008
 | 
19:21 uur
Het enige wat ik wel eens zie is dat mensen dansen als ze bij me langs lopen en ik muziek maak waar ze echt vrolijk van worden. De mensen die liepen te dansen om het vernietigen van 2 flats in de U.S.A hebben van de gehele Koran en Islam geen bal begrepen. Mohammed persoonlijk gruwt van Osama Bin Laden!!

Groeten,
Wim
Simplicissimus  |   | 
28-03-2008
 | 
19:44 uur
Ik vind het niveau van de commentaren hier beledigend en vraag dan ook dat ze allemaal verwijderd worden. Vrijheid van meningsuiting ja, beledigende uitingen neen.
janssen  |   | 
28-03-2008
 | 
13:29 uur
Overgenomen uit Elzevier digitaal.
-------------------------------------
Home > Opinie > Anders dan kabinet toont Wilders zelfbeheersing
Commentaren
donderdag 27 maart 2008 20:43 / 86 reacties

Anders dan kabinet toont Wilders zelfbeheersing

'Gekke Geert' doet zijn bijnaam geen eer aan met filmpje over Koran. Als vrijdag in de islamitische wereld - of in Nederland - toch de pleuris uitbreekt, is dat de schuld van het kabinet

René van Rijckevorsel

'Gekke Geert' heeft zijn bijnaam geen eer aangedaan met zijn vijftien minuten durende filmpje over de Koran, Fitna, dat donderdagavond op internet is gepubliceerd. Fitna is niets meer en niets minder dan een wat voorspelbare, Michael Moore-achtige bloemlezing van islamitisch geweld en terreur - en oproepen daartoe - van de afgelopen jaren, afgewisseld met soera's uit de Koran.

Het tweede deel van de film laat de gevolgen zien van de toename van het aantal moslims in Nederland en Europa. Wilders heeft zich, zoals hij zelf ook zegt, aan de feiten gehouden. Het zijn feiten die ook in Elsevier (zouden kunnen) worden gepubliceerd.

'Stop de islamisering. Verdedig onze vrijheid.' Veel verder gaat Wilders' boodschap niet. Anders dan veel Haagse politici in een vroegtijdig stadium zeker dachten te weten, worden er geen pagina's uit de Koran gescheurd (dat mogen de moslims zelf doen van Wilders) en worden geen religieuze individuën of groepen beledigd.
ennovi  |   | 
28-03-2008
 | 
14:12 uur
Elke godsdienst is voor dommeriken

Na 9/11 dansten de moslims oa in Antwerpen op de overwinning
mw. Bulterman  |   | 
28-03-2008
 | 
23:00 uur
Ik ben van mening dat dit soort mensen niet thuis horen in de politiek. Ze brengen nederland in gevaar en de nederlandse bevolking die in het buitenland verblijven, je mag best aan vrije meningsuiting doen maar je kan ook te ver gaan. Ik ben het wel eens dat ik mij als buitenlander voel in mijn eigen land met name als het om een uitkering gaat. Dat heb ik in het verleden wel meegemaakt. Ik was net van school en zat in het gips met mijn been kon dus niet mijn beroep uitvoeren als bejaardenverzorgster, moest dus een ww-uitkering hebben kreeg ik niet moest 9 maanden wachten, ik had een woning kon dus geen huur betalen, er zat een marokaanse vrouw heel zielig te doen, man weg alleen met kinderen ik geen geld hebben, en wat denk je bingo een uitkering wie wordt er nou gediscrimineerd, ik of de allochtonen dit wordt hoofdzakelijk door de overheid en instanties gedaan die veroorzaken dit soort problemen in de samenlevening. Voor de rest heb ik niks tegen allochtonen ik heb ook marokaanse, turkse en surinaamse vrienden en buren niks mis mee ze zijn erg vriendelijk en heel erg gastvrij. En als je hulp nodig hebt zijn ze er dat kan je niet van alle nederlanders zeggen.

Groetjes mw. Bulterman
Solagne Distrubee  |   | 
28-03-2008
 | 
21:25 uur
Ik vind het chique en knap vind wat hij durft en ik zeker weet dat 90procent van de Nederlands Bevolking dat ook vind.
EN als die Ministers er ooit wat aan gedaan hadden waren er nooit 640 vluchtelingen naar het zuiden gegaan! Binnekort wonen wij als Nederlanders in het buiteland terwijl we in ons eigen land zijn
Raja Chemayel  |   | 
28-03-2008
 | 
23:09 uur
Repliek aan Solagne............

niemand zegt dat er geen extremisten bestaan in Islam en waar dann ook......mare Uw houding is histerish, xenophobish en overdreven ook .

Dat Nederlanders emmigrierden sinds 400 jaaren is niet te verwijten aan Islam.

Raja
janssen  |   | 
28-03-2008
 | 
23:24 uur
Simplicissimus | | 28 - 03 - 2008
| 19 : 44 uur


Ik vind het niveau van de commentaren hier beledigend en vraag dan ook dat ze allemaal verwijderd worden. Vrijheid van meningsuiting ja, beledigende uitingen neen.

Verklaar je nader.
Weet je wat vrijheid van menings uiting inhoud
In ieder geval niet ,dat wij onze mond moeten houden over zaken die ons allen aan gaan.
Onze Nederlandse idenditeit.
Elke dag leveren wij een klein stukje in.
Wij geven onderdak aan tientallen verschillen groeperingen, met verschillende geloven.
Nooit last gehad. van Boedisme-indostantnisme-
christenedom- roomskatholieken.
Maar sinds wij de moslims binnen onze landsgrenzen hebben toe gelaten. zijn er van af de jaren tachtig steeds meer groeperingen
die steeds meer eisen stellen.
Eigen moskeén. eigen scholen. zij willen eigen zwembaden. zij willen totaal niet intregeren.
Velen goede moslims die dat wel willen, worden zelfs tegengewerkt door Imans. Daar ligt het gevaar.
Radicalisering stap voor stap. daar moeten wij voor oppasen.
dick  |   | 
29-03-2008
 | 
06:51 uur
Compliment voor Wilders. Hij heeft met zijn filmpje een half jaar lang de gemoederen bezig gehouden.
De compilatie van beelden heeft hem hooguit een dag werk gekost inclusief 4 uur durende digicursus. En daarmee zoveel publiciteit scoren ! Ik vind het klasse !

Inhoudelijk is de film te vergelijken met een natuurfilm over bijvoorbeeld de machtsstrijd binnen een kudde.
Ik zou daarbij de opmerking willen maken dat het feit dat de stieren zo met elkaar vechten nog niet hoeft te betekenen dat je de hele kudde van de PVV aanhang af moet schieten, wegjagen of opsluiten. Of alle moslims.
Dick  |   | 
29-03-2008
 | 
07:36 uur
Beste Tonny

Bedankt voor je reactie. Je email maakt mij duidelijk wat je grieven en beweegredenen zijn – een persoonlijke ervaring die grote schade heeft aangericht. Dat spijt me oprecht en ik kan me je boosheid voorstellen.

In je brieven echter is het onderscheid tussen etterbakken en terroristen enerzijds en de Moslims anderzijds gevaarlijk klein of afwezig. Zoals bij Wilders. Daartegen heb ik gegrond bezwaar:

Sinds aanvang mensheid hebben er altijd cultuur- en volksverschuivingen plaats gevonden. Nederlanders naar Indonesië, Suriname, Zuid Afrika, Australië, Canada. Europeanen naar Amerika, Saksen en Vikingen naar Nederland, Joden in diaspora etc etc.
Als wij als bevolkingsgroep bijvoorbeeld net zo bejegend zouden zijn vanwege het wangedrag van jouw en mijn cultuur-/geloofs-/rasgenoten bij de genocide op Indianen, Aboriginals, Bosnegers, de slavenhandel, of de Joden en zigeuneruitroeiing, dan zou de wereld alleen maar uit strijd bestaan en zouden wij waarschijnlijk geen voorouders gehad hebben..... Het meest brute geloof ooit – het Christendom – ontwikkelt zich meer en meer naar een vredelievend en tolerant geloof. Tussen die bruten die het gezicht naar buiten toe bepalen, is altijd een meerderheid van goedwillende mensen geweest. Nergens zijn bijvoorbeeld het verzet tegen en de slachtoffers van Nazi’s zo groot geweest als in Duitsland zelf. Die mensen – vaak onzichtbaar - zijn onze bondgenoten. Zo ook bij de gewraakte Moslims vandaag de dag.

Het is een levenskunst en levensopdracht onze boosheid jegens pijn die ons is aangedaan te beperken tot de daders en niet tot een hele bevolkingsgroep.
Ik ben er van overtuigd, heb ervaren dat dat veel beter voor mijn eigen gezondheid is en dat dergelijk gedrag weer veel minder boosheid genereert. Niet alleen minder boosheid in mijn eigen omgeving, ook in de kringen rond de dader.
Ik pleit niet voor zachte aanpak. Een belager vraagt om een dreun of opsluiting en moet leren dat er een andere kant is die lijdt onder zijn gedrag. Maar stel boosheid niet uit zodat onschuldigen er mee worden lastig gevallen. Dat is mijn verantwoordelijkheid. En de jouwe.
Amen
Martin  |   | 
29-03-2008
 | 
09:19 uur
In de geschiedenis is er nooit een dialoog mogelijk geweest tussen religies die een eigen waarheid voorstaan. Misschien wat politieke touwtrekkerij maar geen eenheid. De oplossing is dan ook niet een dialoog, laat iedereen zijn eigen god maken en/of dienen. Maar waarom iemand een andermans god moet respecteren als hij door provocaties of bekeringsdrift wordt lastiggevallen of wordt gedwongen veranderingen in zijn dagelijks leven te accepteren. Bovendien als iemand zijn god wil dienen, dan dient hij dat in zijn eigen huis te doen en dan daarbuiten van anderen geen bijzondere voorrechten voor zichzelf opeisen. Zolang er in Nederland geen grondwet is die een scheiding tussen kerk en staat oplegt, zal er dus geen oplossing komen. De bestuurlijke elite van de politieke artijen weten heel goed, dat een consequent opschonen van de grondwet de enige werkelijke oplossing is om alle godsdiensten uit het publieke en bestuurlijke domein te weren. Als ik een moslim zou zijn en mijn buurman een katholiek of jood en ik niet elke dag behoeft te struikelen over hun religieuze kleding, vieringen, demonstraties, verschillende schooltjes, uitsluitend spreken en omgaan met mensen van ieders religieuze organisatie enz. enz., dan zou dat toch een zegen zijn voor iedereen. Het CDA en de CU zijn hier natuurlijk tegen, want die zien de bui voor hun eigen belangen wel hangen. maar de liberalen en de socialistische partijen hebben ook boter op hun hoofd. De laatsten hebben hun principes allang in de vorige eeuw verkwanseld en zijn alleen nog maar PAARS als ze het koud hebben. Hun paarse avontuur heeft zich helemaal niet om de achterlijke grondwet van Nederland bekommerd en heeft niets aan het geestelijke welzijn toegevoegd. Advies aan Wilders is daarom om niet de islam aan te vallen of de koran, maar de voordelen uit te leggen aan de gewone mensen als zij in een land konden leven, dat religieuze organisatie als zakelijk recht geen grondwettelijke privileges geeft. Dat is in het voordeel van alle mensen ongeacht hun levensbeschouwelijke visies. Alleen individuele personen moeten grondwettelijk worden beschermd om hun levensbeschouwing of godsdienst in een eigen huis te kunnen beoefenen, maar geen dekmantels van zieltjes winnende organisaties in het publieke en politieke domein meer laten infiltreren met hun achterhaalde religieuze denkbeelden.
janssen  |   | 
29-03-2008
 | 
10:25 uur
Raja Chemayel | | 28 - 03 - 2008
| 23 : 09 uur


Repliek aan Solagne............

niemand zegt dat er geen extremisten bestaan in Islam en waar dann ook......mare Uw houding is histerish, xenophobish en overdreven ook .

Dat Nederlanders emmigrierden sinds 400 jaaren is niet te verwijten aan Islam.

Raja

Beste raja:
Nederlanders emigreren al 400 jaar, dat klopt.
Maar er is een wezenlijk verschil tussen vrijwillig emigreren, of als gastarbeider ergens naar toe gaan, voor tijdelijke werkzaamheden.
Dan het volgende Nederlanders in het buitenland zijn voor zover ik deze mensen ken, volledig geintergreerd.
Zelf ben ik diverse keren bij goede vrienden van ons in Canada geweest.
Denk maar niet dat de kinderen van hen nog iets Nederlands gevoel hebben.
Zij zijn ook allen gehuwd met Candezen. Hebben geen enkel Nederlands recht opgeeist.
Zijn protestantst opgevoed, maar in Canada is het overwegend Katholiek. Daar wordt niet moelijk over gedaan.
Kinderen spreken geen Nederlands , Maar uitstluitend Engels- Canadees
Dus als alle mensen uit Marokko en Turkye, zich in ons land ook zo zouden opstellen en intregeren, dan zou ons land er al een stuk beter uitzien, En zouden wij geen angst hoeven te hebben dat onze Nederlandse identiteit verloren zal gaan.
Daar ligt de grote angst. Wij zijn verworden tot een land van hutspot. Geen Nederlanders, maar een mengelmoes van alles en nog wat.
Tonny  |   | 
30-03-2008
 | 
15:33 uur
Beste Opa,
Het is mij ook een raadsel waarom de regering met oogkleppen op loopt. Het lijkt of ze bepaalde zaken niet WILLEN zien,uit angst voor WAT?? Misschien denkt men in Den Haag dat de zaken al te veel uit de hand gelopen zijn en er geen ommekeer mogelijk is dus laten ze het maar zo om hun eigen hachje te redden.
U kunt wel b.v. Balkenende een e-mail sturen dat U bezorgd bent,mensen die het niet met de regering eens zijn moeten bij de regering protesteren; het heeft geen zin om alleen op fora tegen elkaar te mopperen.Een e-mail voor Balkenende gaat dacht ik via postbus 51,zie ministerie van Algemene Zaken.
Mijn advies is om die eventuele mail aan Balkenende wel tactvol op te stellen, geen grove taal want de kans is groot dat hij hem dan niet leest en zeker niet beantwoordt.Als velen hem mailen gaat hij misschien nadenken.
Hou moed! Groeten, Tonny
Tonny  |   | 
29-03-2008
 | 
20:22 uur
Beste Moesriffie;
Het zal ook aan de moskee liggen waar moslims heengaan.Als daar een redelijke,moderne imam preekt die goed Nederlands spreekt en zich heeft ingeleefd in de gewoonten hier dan zullen zijn gelovigen dat ook meekrijgen.Als in de moskee dood en verderf wordt afgeroepen,zoals destijds over Theo van Gogh en Ayaan werd gedaan dan lijkt me dat uitermate slecht voor moslims.
Als iedere allochtoon en/of moslim zich zo integreerde als jij hebt gedaan zou het er hier beter uit zien en was Geert Wilders niet nodig.
Maar de praktijk wijst uit dat dit niet zo is, helaas.
Hoe denk jij erover dat hangjongeren hele wijken verzieken, mensen hun huis bijna niet meer uitdurven omdat ze lastig gevallen worden,anderen uit hun huis of bedrijf gepest worden, homo's worden mishandeld? Vind je dat niet verschrikkelijk?Je hebt hierboven er al iets over gezegd, maar er is over veel meer misstanden ongenoegen onder de autochtonen.
Nederlanders zullen geen hekel hebben aan hardwerkende,sociale moslims en/of allochtonen,ook ik niet, maar degenen die hier slachtoffers maken,haat prediken,vernielingen aanrichten en noch naar school noch naar werk willen gaan, daar hebben we iets tegen, mag het alsjeblieft?
Verder heeft Geert Wilders, wat mij betreft niemand gekwetst met Fitna;hij heeft alleen FEITEN achter elkaar op een film gezet.
Degenen die de gruwelijkheden op de film uitvoeren zijn degenen die kwetsen.
Ik kan me voorstellen dat die gruwelijkheden zo weinig mogelijk ruchtbaarheid moeten hebben vanuit de daders gezien.Als er iemand komt, Wilders in dit geval, die deze misdaden op internet zet, komt dat de daders natuurlijk helemaal niet goed uit. Wat vind je er van dat Fitna wegens BEDREIGINGEN van internet af gehaald moest worden? Dat bewijst toch de noodzaak van die film?
Verder,je kunt de slachtoffers die in Irak en Afghanistan gevallen zijn toch niet vergelijken met de aanslagen van extremistische moslims in de USA, Spanje,Engeland enz.?
Verder alle goeds, Moesriffie
Raja Chemayel  |   | 
29-03-2008
 | 
20:58 uur
I have just seen Geert's film !!


The only good thing in it was the Music
which was written by a non-Muslim.. ...of course !!

Briefly this film , if we may call it a film ,
is a collage of banalities, superficiality and simplicity's.

It is meant to make the dum , much dummer
and the hysteric , even more so........

As from now on , and after that film ,
the fanatic Muslim is more fanatic
and the xenophobe more isolated and scared.


Give me one afternoon and a small audio-video- studio ,
and I shall make you another defamatory film about anything
or anyone...... .I could make you hate all the vegetarians , for example.

Geert Wilders has shot himself in the knee
and the only winners are those who
do not want Europe to understand Islam.


Raja C.
opa  |   | 
30-03-2008
 | 
12:23 uur
Aan al die mensen die teleurgesteld zijn in de film die de heer Wilders gemaakt heeft, heb ik de volgende vraag.
Hoe zouden jullie gereageerd hebben als hij al die extreme excessen die je kunt vinden op het internet had verwerkt in zijn film? En inderdaad de koran had verscheurd, hadden jullie dan niet teleur gesteld geweest? Waarschijnlijk niet want dan hadden jullie je gelijk gehad en was er weer reden om te gillen dat hij zo’n opruier was!!! Wees blij dat hij het op een fatsoenlijke manier heeft proberen aan te geven. Snap ook de ontkenning niet van al die mensen die net doen of er niks aan de hand is? Zien die dan andere dingen als die wij zien? Zien die dan niet dat het kleine groepje extremen die dit veroorzaken de voorlopers zijn van de grote horde die onderweg is Nederland, Dat Wilders geageerd heeft tegen dat groepje in Nederland is om aan te geven wat er zich afspeelt en af gaat spelen als we niet alert zijn!!!!! Maar in dit verziekte land, waar ons door andere bevolkingsgroepen word opgelegd wat we wel en niet mogen zeggen en doen lopen we nog steeds volhardend net te doen als of onze neus bloed. En ook typerend is het dat men het steeds heeft over een klein groepje extremisten terwijl iedere dag op de tv aangegeven word in hoeveel landen dat soort waanzinnigen aanwezig zijn. En dan hebben we ook nog eens onze volksvertegenwoordigers. Te schandalig voor woorden hoe dit soort onderkruipers namens zichzelf spreken en niet namens het Nederlandse volk.
Bibberend als een Pekinees, die net uit de vijver gevist was stond hij daar. Met zijn bekende trillende lipje wat altijd opspeelt als hij weer eens moet kruipen. Deze bak-ellende die word geacht zijn volk te verdedigen , hield zich stevig staande ( aan de speakersdesk) in zijn verweer tegen de Moslimvertegenwoordigers. Wij van de regering staan niet achter deze film verkondigde hij fier. De film stelt de islam gelijk met het plegen van gruweldaden''Wij verwerpen deze voorstelling van zaken.'' De film heeft geen ander doel dan het kwetsen van gevoelens, aldus de premier, zijn ogen smekend gericht op de aanwezige moslimenclave vragend om goedkeuring!!!!! Ook wil ik hierbij aanhalen dat we al bezig zijn de banden met Turkije te verstevigen!!!!Nee nogmaals wij van de regering zullen u niets in de weg leggen, het is dat stomme volk begrijpt u.
opa  |   | 
30-03-2008
 | 
13:02 uur
Raja Chemayel | | 28 - 03 - 2008
| 10 : 14 uur


De film is uit ....big deal !!
Islam heeft ooit Genkhis Khan overleeft en ook Westerlijk-Colonialismus, geen problem !
Het is good dat ik een gepensioneerd-zakeman nu ben , want het zou nu veel moielijker zijn om Hollandse-Kaas aan Moslem ,in het buiteland ,te verkoopen.....
want ''de klant heeft altijd gelijk !!''
Democratie heeft een prijs !!
Dummheid ook !!

Maar de islam heeft nooit overwonnen!!!
Ja fijn hé dat u hier in Nederland een gepensioneerd zakenman bent, u heeft tenminste nog geluk gehad!!!!
Want voor de huidige Nederlanders is dit waarschijnlijk niet meer weggelegd omdat het te duur word.
En uw klandizie begrijp ik uit uw schrijven bestond uit extremistische moslims wand die reageren bij mijn weten het hardst zeker die in het buitenland!!!
Jazeker democratie heeft een prijs en wij zijn bereid die daarvoor te betalen, omdat wij niet willen buigen voor het moslimextremisme!!!!!
En wat betreft de domheid weet u wel dat zelfkennis van onschatbare waarde is.
En uw dyslexie geld die alleen voor het Nederlands??????
info@logocom.be  |   | 
30-03-2008
 | 
17:40 uur
Film is vrij zacht opgesteld. Over de Qor'aan kan ik zeer kort zijn:

Als we ECHT de Qor'aan letterlijk moeten nemen zoals de Imams het zeggen, dan spreken ze zich gigantisch tegen. Op het boek Attaubah na (die volgens mij echte Duivelsverzen zijn), beginnen de meeste boeken/hoofdstukken met de zin ''In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle''. Als vers 1 in minstens 40 hoofdstukken, denk ik dat het wel duidelijk is dat die zin de werkelijke islamiet moet begeesteren. Niet het doden van Joden. Zie ook mijn bedenkingen op (Klik hier)

Voor de rest is het een perfect film om de mensen alert te maken en vooral om te beginnen onderhandelen over de scheiding van zowel de machten als van kerk & staat door Napoleon ingevoerd.

Film is inderdaad goed gebalanceerd en duidt een aantal problematische mensen met naam en toenaam aan. Vooral de eindrepliek met tekst vind ik belangrijk (als journalist en als ondervoorzitter van de Vlaamse Journalistenvereniging in België).

Dit moet zeker kunnen, of we moeten ook alle anti-nazifilms van het net halen.

VAN BELLE Jean Marc, info@vb.be
Raja Chemayel  |   | 
30-03-2008
 | 
18:02 uur


The Collective Punishment
of 95 per-cent of the Moslem's


Collective Punishment is illegal by the International Law
Hitler did it , but he never was the only one,
look at Gaza even today and look at Fallooga only yesterday.

If we agree so far ,
I would like to refer to the recent publication
of that Film ''Fitna'' by G. Wilders
that controversial figure who is much in the line light .

In all his interviews he admitted and confirmed that :
''''the fanatic-Moslem's worldwide do represent
only less than 5 per.cent of the total population ''''
even inside ( his ) Netherlands.

Also , and simultaneously ,this same opinion , or evaluation
is shared by all the right-wing-commentators
and even by the neo-fascists in Europe.

Fine with me ,
because I find this percentage rather accurate
and very realistic.....

But ,
when we all agreed , that 95 per cent are not fanatic
nor fundamentalist nor extremist nor islamist......
and that 95 percent are rather moderate , secular or modernist
or even non-practising-Muslims
then comes the question of why condemning all of Islam
and all of the Muslims.....
why does Wilders-film claim that the ideology of Islam is evil
bad,brutal and backwards ??....even criminal !

Could it be that ,on this earth, we have 1,2 Billion humans
who do fit to the accusations of the Fitna-film ???


Did I ask to Geert Wilders what his own father
and Grand-Father and Great-Grand-father have done
120 years long in the Muslim-Indonesia ???
Didn't they not build churches there even without a building-license ??
did they ask for a permission to set up a christian-dutch-school ??
did they send Indonesians to die defending their Dutch colonies ?? against Japan .
did they pay any salary for the workers in their Plantations ?? ...and how much ??
did they behead Indonesians or they simply hanged them ??
did they integrate in the Indonesian society ??

The message of Wilders film is that ''Islam is a criminal-ideology.''
Must I remind you, and him , how many crimes
were done under the banner of Christianity ??????
or must I remind you that more Christians died by christian hands
and that when Muslims won over the Invading-Christian-Crusaders ,
they were pardoned and sent back home ,unharmed....!!
(even some were allowed to stay)

Saladin did not do collective -punishment
when re-entering to Jerusalem .Why Wilders does it ?

Must we now also fear the other 95 percent of the Muslims ??

Does western-democracy say that any idiot may talk ??

In some small city north of Amsterdam I saw a floating-barge
refurnished as a floating-brothel ....I asked why not in a solid house, on land ??
the answer was that it is much easier for all the licenses and permissions.
I guess that the Moslem's of Holland must start building there mosques
also on floating-barges , just to avoid Geert Wilder's hysteria !!

Raja C.
Ad Beer  |   | 
30-03-2008
 | 
18:42 uur
Kan dit misschien een discussie worden over managemenent? Dat is per slot de bedoeling van deze site.
De tegenstellingen zijn bekend, onze regering heeft laten zien dat slap management en angst leidt tot verlies. Dat is een van de lessen die managers uit deze soap kunnen en moeten leren.
Tevens hebben we kunnen zien hoe een paar driftbuilen en volksmenners hele volkstammen dingen kunnen laten doen, in opstand kunnen laten komen. En dan heb ik het niet (alleen) over Wilders, maar ook over de zeur terroristen die ons land al vele jaren onleefbaar en ongezellig worden met hun gedram over wat wij goed en slecht moeten vinden, maar ook over imans, leiders van landen die tevoren al wisten dat ze, hoe de film er ook uit zou komen te zien, hun volk op zouden zwepen tegen ons land (en en passant ook nog even tegen Zweden). Als we weten dat 98% van de inwoners van die landen geen internet hebben, dan is het toch vreemd dat ze een mening hebben over deze film?
Verder is duidelijk dat het aantal fanatieke moslims (let wel, ik zeg niet extremistische) veel hoger is dan de 5% die wel eens wordt genoemd.
Al met al staat ons land voor de hele wereld voor schut. Niet vanwege de film, maar vanwege de lamlendige houding van de softies die ons land proberen te besturen. Ook hier hebben ze op een geweldige manier gefaald.

Voor de rest, kan deze discussie nu gestopt worden? Ik ben het gedreig door moslims meer dan beu.
janssen  |   | 
30-03-2008
 | 
19:53 uur
opa | | 30 - 03 - 2008
| 12 : 23 uur


Aan al die mensen die teleurgesteld zijn in de film die de heer Wilders gemaakt heeft, heb ik de volgende vraag.

Opa:

Jou opmerking over de film van Wilders, is inderdaad een tegevaller voor de extreme moslims.
Want nu is er bijna geen argument om weer eens flink te keer te gaan. vlaggen te verbranden. ambasades in brand steken.

Nee wat een tegevaller..

Doch wat wij gezien hebben, berust wel geheel op waarheid.
Daarom begrijp ik ook onze overheid niet.
Is dat nu Nederland besturen, besturen met Nederlands bloed in hun aderen, of is het besturen. Om het besturen zelf.
Bang als angshazen, voor geweld van een groep (je) extreme moslims.
Dan heb ik meer respect voor de Deense overheid, die bleven pal acher de redacteur staan, vrijheid van menings uiting.

Voor ons land is het alleen vrijheid als niemand bezwaar heeft.

Ik ben trots op Wilders dat hij niet gezwicht is voor dreigementen.
Maar gewoon zeer keurig binnen onze wetgeving geopereerd heeft.

Fred Akkerma | Managersonline.nl  |   | 
30-03-2008
 | 
20:50 uur
Goed punt, Ad de Beer. Dit bericht is inmiddels niet meer actueel - de film is immers al uitgekomen. Inclusief deze reactie is het totaal aantal reacties op 300 gekomen. Aangenomen mag worden dat de meeste argumenten nu wel uitgewisseld zijn.

Derhalve: DISCUSSIE GESLOTEN.

Nieuwe reacties op dit artikel worden niet meer geplaatst.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Succesvol je geld beleggen? Doe het online!
reacties
Te weinig perspectief voor werknemer met psychische klachten  (2) 
VCP: onbegrijpelijk dat werknemers niet vaker vast contract krijgen (1) 
Smart home markt groeit tot 1,7 miljard euro (1) 
Shell meest favoriete werkgever in 2018 (1) 
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst (1) 
Gebrek aan digivaardigheid op de werkvloer staat vooruitgang in de weg (3) 
Rente omhoog, lenen wordt duurder (1) 
top10
Te weinig perspectief voor werknemer met psychische klachten
VCP: onbegrijpelijk dat werknemers niet vaker vast contract krijgen
Werkzoekenden geloven in meerwaarde van video bij solliciteren
Hoe werkt dat eigenlijk, het structureren van ongestructureerde data?
Ontslagen? Liever een baan dichtbij dan hoger loon
Tips om uw kantoortuin optimaal te benutten
Shell meest favoriete werkgever in 2018
Pensioenfondsen maken goede start in 2019
Banken hebben online gegevenstransport onvoldoende beveiligd
De belangrijkste technologietrends voor 2019
meer top 10