zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse manager print jaarlijks 28,6 kilo papier

31 oktober 2018 - Nederlandse leidinggevenden printen gemiddeld 26,1 bladzijden per dag, jaarlijks 28.6 kilo. Dat staat gelijk aan twee volle kratten bier of drie stoeptegels. Dit blijkt uit de Papierloos Monitor van Viadesk.

Belgische leidinggevenden lopen per werkdag 20,4 keer naar de printer. Duitse managers zijn de echte printprinsen met dagelijks 40,1 bladzijden. In de periodieke Papierloos Monitor, die wordt uitgevoerd door No Ties, in opdracht van Viadesk, wordt 450 medewerkers en leidinggevenden in Nederland, Duitsland en België gevraagd naar hun mening over het papierloze kantoor.


 
Jaarlijks duizenden printjes
Managers zijn niet de enige bomenkillers. Ook kantoorpersoneel offert flink wat bomen op aan zijn printlust. Nederlanders zijn sinds 2015 meer gaan printen. In 2017 zetten Hollanders de printer gemiddeld 17.4 keer aan het werk. In 2015 printten Nederlanders gemiddeld 16.1 bladzijden per dag. Belgische werknemers printen dagelijks 17.1 bladzijden (18,3 in 2015). Duitse werknemers printen gemiddeld 26 bladzijden per dag.
 
Thuiswerken blijkt bomenkiller
Thuiswerken staat voor sommige mensen nog synoniem voor een gang naar de printer. Zo print 15% van de Nederlanders documenten uit op kantoor vooruitlopend op een thuiswerkdag. Respondenten printen hun documenten graag omdat ze claimen gemakkelijk te kunnen navigeren en bladeren. Ondanks alle verwachtingen en voorspellingen over het Papierloze kantoor blijkt de werkelijkheid toch weerbarstiger en print de Nederlandse werknemer (op basis van de cijfers van de Papierloos Werken Monitor en uitgaande van 220 werkdagen) per jaar gemiddeld bijna 4.200 pagina’s digitaal geproduceerde informatie.
Hans Koekkoek, woordvoerder Viadesk: "Printen is een ingebakken gewoonte en mensen leren het daardoor maar moeilijk af. Toch zien we positieve ontwikkelingen in de monitor. Er wordt minder geprint dan drie jaar geleden en de meeste respondenten zijn positief over volledig digitaal werken. De mogelijkheden om zonder papier te werken zijn er. Met slimme software kan vrijwel elk bedrijfsproces digitaal worden afgehandeld, inclusief het samenwerken en communiceren met collega’s. Digitaal werken zorgt er ook voor dat kennis makkelijker uitgewisseld kan worden en voor iedereen in de juiste versie beschikbaar is op één centrale plek: de digital workplace."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer kan nog steeds niet zonder papier
 Duurzaamheid op het werk loopt flink achter
 Nederlandse werknemer is ‘veelprinter’
 Sprinten om te printen
 
 
reacties
 
Kasper  |   | 
31-10-2018
 | 
12:24 uur
Dat is best veel papier wel goed dat het weer een dalende trend is. Van schermen lezen is inderdaad ook een vaardigheid die je moet leren . Met bijvoorbeeld alt+tab'en door verschillende bestanden. Of ctrl page up/down door tabbladen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10