zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-infrastructuur bij 85 procent bedrijven niet up-to-date

26 oktober 2017 - Uit onderzoek onder 590 Nederlandse bedrijven is naar voren gekomen dat de ICT-infrastructuur van 85 procent van de  bedrijven niet up-to-date is. Dit is zorgelijk gezien 65 procent van het rekenwerk wordt uitgevoerd in bedrijfseigen datacenters.

Dit brengt zowel ongewenste risico's als onnodige kosten met zich mee. In het betreffende onderzoek dat in juni is uitgevoerd door Schneider Electric, is naar verschillende aspecten van de ICT-infrastructuur gekeken, waaronder de dimensionering van de UPS.


 
Bedrijfseigen ICT-infrastructuur vaak niet aangepast op integratie met cloud
Uit onderzoek komt naar voren dat bedrijven de afgelopen jaren 35 procent van hun server rekencapaciteit hebben verplaatst naar de cloud. Dit betekent dat bekabeling, dimensionering van koeling en noodstroomvoorziening niet meer aansluiten op het actuele gebruik van het eigen datacenter. De koeling is vaak overgedimensioneerd wat zorgt voor een inefficiënte belasting en onnodig hoge onderhoudskosten.
 
SLA van servicecontract sluit niet meer aan bij actueel gebruik
Bij inrichting van het bedrijfseigen datacenter wordt een SLA met de leverancier vastgelegd. Na verloop van tijd is de inrichting en het gebruik van het eigen datacenter doorontwikkeld, maar is de SLA van het servicecontract nog identiek. Dit kan betekenen dat een bedrijf te hoge kosten betaalt voor een servicecontract op basis van het actuele gebruik van het datacenter. Of het service level is te laag voor de bedrijfskritische applicaties die later zijn toegevoegd.
 
Flexplekken vragen om een andere ICT-infrastructuur
In kantoorgebouwen wordt een steeds groter deel van het oppervlak ingericht als flexplekken. De werknemers verlangen overal in het gebouw een sterk wifi-signaal en een snelle internet access voor applicaties die draaien in de cloud. Veel bedrijven hebben hun ICT-infrastructuur niet up-to-date voor de gebruikerswensen van flexwerkers wat leidt tot onnodige irritaties en improductiviteit.

 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Overstap naar IaaS cruciaal voor concurrentievermogen
 Groei van ‘Cybercrime-as-a-Service’-infrastructuur
 Slechts vijf procent grote bedrijven klaar voor digitaal tijdperk
 Vijf cloud-ontwikkelingen waarmee u dit jaar te maken krijgt
 
 
reacties
 
Davey  |   | 
27-10-2017
 | 
00:14 uur
Steeds vaker wordt ook bedrijven geadviseert om niet alleen naar de on-site veiligheid te kijken, maar ook de verbinding naar buiten te beveiligen (bv met een VPN verbinding https://www.vpngids.nl/informatie/wat-is-een-vpn/ )
R.  |   | 
30-10-2017
 | 
10:09 uur
Al jaren waarschuwen wij/ik voor het gevaar dat afkalvende kennis van digitaal automatiseren met zich mee brengt bij de huidige generaties IT project managers en IT professionals. Natuurlijk zijn zij zeer goed in hun 'trucje', maar de kennis van de meest basale IT keten of verantwoordelijkheid willen nemen, verder kijken dan de eigen discipline, is er steeds minder bij.

En dat heeft enorme consequenties. Zoals digitaal automatiseren volkomen voorspelbaar is, zo zijn ook alle stappen in en met IT. Dat de IT professional dit niet meer weet over te brengen op de Niet IT professional, is een heel veeg teken aan de wand.

Deze publicatie is dan ook een heel voorspelbaar momentum en consequentie hiervan. De situatie zal er alleen maar ernstiger op worden. Helaas.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10