zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien herkenbare frustraties bij het gebruik van uw laptop

23 oktober 2017 - Uit een onderzoek van BCC in samenwerking met Novio Research naar de ervaringen van millennials met hun laptop blijkt namelijk dat zelfs millennials, die toch als handig te boek staan, zich regelmatig ergeren aan hun laptop.

In totaal deden 795 millennials mee aan het onderzoek en uit hun antwoorden blijkt onder andere dat bijna drie op de vijf laptopgebruikers zich weleens ergert aan zijn of haar laptop. Aan de leeftijd van de laptop lijkt dat niet te liggen, ruim vier op de vijf respondenten heeft een laptop die minder dan vier jaar oud is. Verder valt op dat vrouwelijke laptopgebruikers en Windows-gebruikers gemiddeld wat meer ergernissen hebben dan respectievelijk mannelijke laptopgebruikers en MacBook-gebruikers.



Tien grootste ergernissen
En de tien grootste ergernissen? Die volgen hieronder.

1. Snelheid (41,2 procent)

De grootste ergernis onder laptopgebruikers is snelheid, of eigenlijk het gebrek daaraan. Ruim vier op de tien gebruikers raakt wel eens gefrustreerd door een trage laptop. En terecht. Snel en efficiënt werken is niet echt een optie als je laptop niet vooruit te branden is.

2. Slechte internetverbinding (39,7 procent)

De nummer twee in de lijst der ergernissen heeft in veel gevallen eenzelfde effect. Een slechte internetverbinding is, in deze tijd waarin steeds meer taken online worden uitgevoerd, een echte productiviteitskiller.

3. Vastlopen (35,3 procent)

Vastlopers blijven ook vandaag de dag nog voor veel frustratie zorgen. Hoewel laptops tegenwoordig wat minder vaak vastlopen dan enkele jaren geleden, is een enkele vastloper voldoende om alles wat niet is opgeslagen te verliezen.

4. Korte Accuduur (29,6 procent)

De eerste ergernis buiten de top drie is een korte accuduur. Bijna drie op de tien laptopgebruikers ergeren zich weleens aan een korte accuduur, waarschijnlijk omdat dit mobiel werken vrijwel onmogelijk maakt.

5. Warm worden van de laptop (28,3 procent)

Laptops beschikken doorgaans niet over de beste koeling en vooral bij zwaar gebruik kunnen ze nog wel eens warm of heet worden. Een toekomst als mini-radiator lijkt de laptop echter niet te hebben, ruim 28 procent vindt een warme laptop zelfs ronduit irritant.

6. Update pop-ups (27,8 procent)

Hoewel we allemaal weten dat het belangrijk is software up-to-date te houden met het oog op veiligheid en beveiliging, kan ruim een kwart van de laptopgebruikers update pop-ups niet waarderen.

7. Gewicht van de laptop (18,9 procent)

Het is aan te bevelen om vóór de aanschaf van een laptop altijd even goed naar het gewicht te kijken. Bijna twee op de tien laptopgebruikers is niet tevreden met het gewicht van zijn of haar laptop en ziet het soms zelfs als een frustratie.

8. Geluid van de ventilator (12,4 procent)

Ruim een op de tien laptopgebruikers ergert zich weleens aan het geluid dat de ventilator van de laptop maakt. In sommige gevallen kan het goed schoonmaken van de ventilatieopeningen en/of ventilator zelf helpen dit geluid te verminderen.

9. Te weinig opslagcapaciteit (11,9 procent)

De vraag naar opslagcapaciteit is de laatste jaren enorm toegenomen. Ondanks het feit dat laptops steeds meer opslagcapaciteit aan boord hebben, is een gebrek aan opslagcapaciteit nog altijd een ergernis voor bijna twaalf procent van de laptopgebruikers.

10. Slechte communicatie tussen laptop en andere hardware (11,4 procent)

Tot slot vormen communicatieproblemen tussen de laptop en andere hardware (zoals printers) de tiende en laatste ergernis. In veel gevallen kan een dergelijk probleem echter vrij eenvoudig worden opgelost door te controleren of alles goed is aangesloten en de juiste stuurprogramma’s te installeren.

Feiten en weetjes
Andere interessante feitjes en weetjes die in het marktonderzoek aan het licht zijn gekomen:

-Ruim de helft (52,0 procent) van de millennials gebruikt hun laptop zowel voor werk als privé

-Bijna een op de vijf millennials (18,8 procent) schakelt bij het invoeren van persoonlijke gegevens weleens over van WiFi naar ethernet

-Vrijwel alle millennials (95.3 procent) voelen zich veilig ten aanzien van virussen en malware

-Ongeveer de helft van de ondervraagden moest bij de aanschaf van hun laptop extra pakketten aanschaffen
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer verleent toegang tot bedrijfsinformatie aan derden
 Ambtenaar werkt gemiddeld met 1,25 computer
 Consumer devices vallen in de bedrijfsomgeving dubbel zo vaak uit als zakelijke devices
  Voorspelling: verschuiving van zakelijke laptops naar hybrides
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10