zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf teambuilding tips

25 september 2017 - Vroeger was het heel normaal dat dat mensen na hun school of opleiding in een bedrijf gingen werken en daar hun hele loopbaan bleven. Iedereen kende elkaar en elkaars verantwoordelijkheden.  

Tegenwoordig worden veel functies binnen bedrijven opgevuld door flexwerkers en parttimers, en wordt er veel vaker gewisseld van werkgever, waardoor dit veel minder het geval is. Aan managers de moeilijke taak om deze vaak en snel wisselende groep toch efficiënt en effectief samen te laten werken. Dirk de Zeeuw van Tshirtspolosbedrukken.nl geeft vijf tips op het gebied van teambuilding.


 
Formuleer een duidelijke doelstelling
Om een teambuilding evenement een succes te laten zijn, is het volgens De Zeeuw belangrijk vooraf doelstellingen te bepalen of hiernaar te informeren bij leidinggevende of directie. "Teambuilding kan diverse uiteenlopende doelen hebben zoals een betere samenwerking, meer betrokkenheid of elkaar meer motiveren. Hoe duidelijker dit vooraf is, hoe beter het event erop toegespitst kan worden."
 
Zorg voor een divers team

De Zeeuw: "De beste resultaten krijg je niet van een team door dezelfde mensen bij elkaar te zetten, maar door juist mensen met verschillende achtergronden, kennis en ervaring samen verantwoordelijk voor een eindresultaat te maken. Voor het laten samenwerken van juist deze erg diverse groep mensen tijdens een teambuilding event kan bijvoorbeeld teamkleding een grote rol spelen."
 
Kies een passende locatie voor teambuilding
De Zeeuw benoemt dat een externe locatie vaak als verfrissend wordt ervaren. "Dit is helemaal het geval als de locatie past bij de invulling van het programma, en bijvoorbeeld zorgt voor meer creativiteit, waardering of inspiratie." Hij voegt hieraan toe dat het ook belangrijk is dat medewerkers niet door middel van hun mobiele telefoon of laptop aan de dagelijkse kantoorbeslommeringen worden herinnerd: "Telefoons en laptops uit, en geen email of social media dus."
 
Evalueer het teambuilding evenement
Volgens de Zeeuw is de evaluatie bijna net zo belangrijk als de teambuilding zelf. "Tijdens de evaluatie wordt besproken tot welke inzichten medewerkers zijn gekomen. Dit gezamenlijk bespreken zorgt ervoor dat de uitkomsten door de groep gedragen worden. De trainer kan bijvoorbeeld een verslag maken van de bijeenkomst en de gemaakte afspraken vermelden." Door de uitkomsten te bespreken met de directie of leidinggevende zijn ook zij op de hoogte, vult De Zeeuw nog aan.
 
Herhaal
De Zeeuw erkent dat medewerkers tijdens teambuilding zich vaak van hun beste kant laten zien, maar eenmaal terug op de werkvloer vaak weer overspoeld worden door dagelijkse problemen. "Herhaling van een teambuilding is daarom essentieel. Hoe vaker het herhaald wordt, hoe sneller de opgedane kennis ook daadwerkelijk in het dagelijkse werk wordt toegepast. Onderdeel hiervan kunnen bijvoorbeeld communicatie naar de totale organisatie of afdelingen zijn als follow-up, maar er kan ook met de trainer alvast een vervolgafspraak ingepland worden of een vervolgtraject."
 
Veel succes en plezier met het plannen van het volgende teambuilding evenement.
 

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf teambuilding-tips uit de sportwereld
 Negen dingen die u niet moet doen als u een bedrijfsuitje organiseert
 Bedrijfsuitje: een ontspannende of juist risicovolle onderneming?
 Teambuilding: met zijn allen met Lego spelen
 
 
reacties
 
Maikel Sterker  |   | 
25-09-2017
 | 
14:45 uur
Wij hebben met ons team een escape room gedaan. Dat was ook erg leuk, het personeel moest wel echt samenwerken. Dit leidde tot een onderling gezellige samenzijn.
Management  |   | 
10-10-2017
 | 
17:57 uur
Leuk artikel en nuttige tips! Qua locatie is het ook leuk om ergens in de buitenlucht verschillende teambuilding activiteiten te ondernemen, of een combinatie te doen van zowel indoor als outdoor.
wordle  |   | 
20-04-2023
 | 
05:52 uur
Deze tips voor teambuilding van Dirk de Zeeuw zijn nog steeds actueel en kunnen managers helpen een hecht en efficiënt team te creëren

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10