zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Heren: een professionele look begint bij uw sokken

17 augustus 2017 - Als u gaat solliciteren, vergaderen of bijvoorbeeld een functioneringsgesprek hebt, wilt u een professionele uitstraling hebben. Voor een professionele uitstraling trekt u (waarschijnlijk) representatieve kleding aan.

Echter is het mogelijk om bepaalde stijlregels te vergeten. Dit kan ernstige imagoschade opleveren. Een (basis) stijlregel waar veel managers de mist mee ingaan heeft betrekking op sokken. Om hier duidelijkheid in te creëren vindt u hieronder de belangrijkste stijlregels op het gebied van sokken, afkomstig van Robin Hendriks van Schulte Herenmode.



Sokken bij formele kleding
Weinig mensen denken ‘s ochtends lang na over welke sokken zij aantrekken. Dat is spijtig, want sokken zijn een goed zichtbaar onderdeel van uw outfit. Vooral bij formele kledingstukken, zoals pantalons, zijn sokken altijd goed zichtbaar. Dit komt omdat pantalons vaak korter zijn dan bijvoorbeeld spijkerbroeken. Let bij formele outfits op de onderstaande tips:
 
- Match de kleur van uw sokken met de kleur van uw broek. Sokken behoren tot de ondergoed-categorie en mogen daarom niet teveel opvallen. Kies daarom voor sokken in dezelfde kleur als uw broek of kostuum.
- Kies voor sokken die minstens tot boven uw enkels komen. In de regel moeten sokken (bij formele kleding) tot aan de helft van uw kuiten komen. Zorg wel voor sokken met voldoende stretch, zodat ze niet voortdurend afzakken. 
- Kies voor wollen of katoenen sokken, maar vermijd badstof (sport)sokken. Deze sokken zijn geschikt als vrijetijdskleding, maar passen niet bij een professionele uitstraling. 
- Draagt u graag loafers? Draag deze dan zonder sokken. Als het dragen van sokken toch uw voorkeur heeft, kies dan voor enkelsokken. Hiermee zijn uw sokken minimaal zichtbaar, maar geniet u wel van het comfort van sokken. 
- Als u wilt dat uw sokken opvallen, kunt u kiezen voor sokken met een patroon. Kies bij een blauwe broek bijvoorbeeld voor blauwe sokken met een patroon in een andere kleur.

Sokken bij informele kleding
Als u voor een bedrijf werkt waarbij er een informele werksfeer is, kunt u uw kleding hier op aanpassen. Laat in dut geval het kostuum bijvoorbeeld achterwege en kies voor een casual broek met een net overhemd. De regels met betrekking tot sokken wijken hier ook af:
- Bij informele kleding bent u minder gebonden aan de ongeschreven regels rondom sokken. Het is daarom toegestaan om opvallende sokken te dragen bij informele kleding. 
- Vermijd het dragen van enkel- en sportsokken. 
- Vermijd het dragen van stripfiguren en cartoons op sokken 

Sokken zijn niet het meest opvallende onderdeel van uw outfit. Toch hebben sokken een grote impact op de representativiteit van uw outfit. Houd deze ongeschreven regels daarom in gedachten wanneer u ‘s ochtends uw sokken uitkiest.
 

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier kledingtips voor sollicitatiegesprekken
 Tip: draag deze patronen op kantoor
 Kleding op kantoor steeds informeler
 Zomerse kleding taboe op Nederlandse werkvloer
 
 
reacties
 
B Groenenberg  |   | 
21-08-2017
 | 
16:55 uur
Het is toch niet zo dat dit artikel voor ''de managers'' in Nederland iets nieuws verteld. Ik klikte dit aan benieuwd om ervan iets op te steken maar ik ervoer de ene na de andere open deur. Dit is wat mij betreft in ieder geval een niet serieus te nemen artikel.
Etienne  |   | 
23-08-2017
 | 
22:02 uur
Een kostuum draag je tijdens carnaval met Pipo sokken. Doorgaans wordt er over een pak gesproken. En sokken? Effen
Heren Pakken  |   | 
5-07-2018
 | 
13:11 uur
Ik vind het niet mooi om alternatieve sokken met allerlei gekke patroontjes te combineren met een mooi heren pak

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10