zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

7,7 procent meer ICT-vacatures

25 januari 2017 - Gedurende het laatste kwartaal van 2016 zijn er 7,7 procent meer ICT vacatures geplaatst, in vergelijking met het derde kwartaal van 2016. Dit constateert iSense ICT Professionals in haar ICT arbeidsmarkt kwartaalrapportage. 

In het laatste kwartaal van 2016 stak de maand november met kop en schouders boven oktober en december uit. In november werden maar liefst 23.199 ICT vacatures geplaatst, dit is het hoogste aantal vacatures dat iSense heeft gesignaleerd in heel 2016. Wanneer de aantallen van het vierde kwartaal van 2016 worden vergeleken met het vierde kwartaal van 2015, zien we verschil. Ten opzichte van 2015 zijn er namelijk 14,6 procent meer ICT vacatures online geplaatst. Gedurende heel 2016 zijn er maar liefst 217.333 unieke ICT vacatures. Dit is 10,3 procent meer dan in heel 2015.



21  procent meer vacatures voor ERP consultants 
Waar analisten tot Q3 2016 veelgevraagd waren en - in vacatures - een opwaartse trend lieten zien, daalt het aantal geplaatste vacatures nu fors (-21,8 procent). Ook database beheerders (-12,6 procent) zijn minder gevraagd. De top drie stijgers zijn grote stijgers te noemen. ERP Consultants (+21,0 procent), PHP programmeurs (+18,8 procent) en applicatiebeheerders (+17,8 procent) hoeven allen niet zonder werk te zitten. 

39,9 procent meer ICT vacatures in Groningen 
In de vorige ICT Arbeidsmarktrapportage signaleerde iSense een stijging in het aantal ICT vacatures in de provincies Utrecht en Overijssel. Deze groei zet zich alleen voort in Utrecht. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 steeg, in het vierde kwartaal het aantal ICT vacatures met nog eens zestien procent. In Overijssel werd een lichte daling geconstateerd. Een andere daler is Flevoland, daar daalde het aantal vacatures met vier procent.
Ten opzichte van vorig jaar werden in Q4 2016 in bijna elke provincie meer vacatures online geplaatst. Provincies die eruit springen zijn Groningen (+30.6 procent), Friesland (+26,0 procent) en Utrecht (+16,0 procent). De enige provincie waar minder vacatures werden geplaatst is Flevoland (-7.3 procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Met deze sollicitatievragen beoordeelt u een developer écht goed
 'Ontwikkelingen in cyber security niet bij te houden’
  . NET-developers: de meest gezochte ICT-specialisten in 2016
 Grootste stijging ICT-vacatures in Gelderland
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10