zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Maarten Meijs verkozen tot Young Captain 2016

23 november 2016 - Maarten Meijs (36) van Talpa Global is de winnaar van de Young Captain Award 2016. Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.  

Maandagavond ontving Meijs de award uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederland op Paleis Het Loo te Apeldoorn. Meijs is als Managing Director van Talpa Global verantwoordelijk voor internationale verkoop en productie van Talpa’s televisie- en digitale formats, zoals The Voice.


 
Grote invloed
De Young Captain Award wordt jaarlijks toegekend aan een business-leider die in een vroege fase van zijn of haar carrière al een grote invloed op de eigen onderneming heeft en getuigt van een visie op economisch en maatschappelijk vlak. De finalisten zijn de Captains of Industry van morgen.
Meijs bereikte de finale met twee andere talenten uit het bedrijfsleven: Marie-Pauline Lauret, Corporate Director Internal Audit bij AkzoNobel en Francine van Dierendonck, Algemeen directeur van Xenos, onderdeel van de Blokker Holding. Meijs ontving de award in de aanwezigheid van 140 genodigden uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven.
 
Verandering Moet
Juryvoorzitter Henk Kamp, Minister van Economische Zaken: "Na een close finish heeft Maarten Meijs de jury overtuigd als Young Captain 2016. Hij viel op door zijn pioniersmentaliteit en zijn motto: Verandering Moet. Maarten is als Managing Director van Talpa Global goed op zijn plaats middenin de internationale dynamiek van televisieformats, pilots en intelligence over consumentengedrag en consumentenbinding. Zijn kwaliteit is vernieuwen en snel omgaan met veranderingen. In de internationale mediawereld, die constant in beweging is, staat Maarten voor kalmte en voor willen weten wat de beste mogelijkheden zijn: data-analyse in combinatie met lef en innovatie. Maarten is een allround leider die zijn visie weet over te brengen en op trends weet in te spelen."
 
Uitreiking   
Prinses Laurentien reikte als oprichter van de Missing Chapter Foundation de award en bijbehorende sculptuur uit, namens juryvoorzitter Henk Kamp. The Missing Chapter Foundation wil de dialoog tot stand brengen tussen besluitvormers en kinderen over actuele vraagstukken.
De winnaar van 2015, Aukje Doornbos van Royal DSM draagt de titel over na een enerverend jaar als Young Captain. Zij is komend jaar voorzitter van de finalisten-alumni. Maarten Meijs ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.

Young Captains Program
Ruimt dertig kanshebbers voor de Young Captain Award 2016 en ex-deelnemers uit voorgaande jaren namen in september 2016 deel aan een nieuw tweedaags programma, het Young Captains Program. Om de kandidaten te vormen en uit te dagen, kwamen tijdens het interactieve programma onder regie van de Academisch partner Nyenrode Business Universiteit talloze onderwerpen aan bod om kandidaten voor te bereiden op de volgende stappen in hun loopbaan aan de hand van inleiders van Award-partners. Het Young Captains Program is een nieuw onderdeel van de Young Captain Award en ondersteunt de kandidaten op hun weg naar ‘Board Room readiness.’
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top managers AkzoNobel, Blokker en Talpa in de finale Young Captain Award 2016
 Aukje Doornbos verkozen tot Young Captain 2015
 Top managers van Arcadis, Havenbedrijf Rotterdam en DSM finalisten Young Captain Award 2015
 Finalisten Young Captain Award 2014 bekend
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10