zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top managers AkzoNobel, Blokker en Talpa in de finale Young Captain Award 2016

12 oktober 2016 - De jury van de Young Captain Award onder leiding van de Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, maakt de drie finalisten van de Young Captain Award 2016 bekend.

Marie-Pauline Lauret (AkzoNobel), Francine van Dierendonck (Blokker Holding) en Maarten Meijs (Talpa) zijn de drie finalisten die strijden om de titel ‘Young Captain 2016’. De winnaar wordt op 21 november bekend gemaakt.


 
Meest getalenteerde business leider
De Young Captain Award wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. De award wordt jaarlijks toegekend aan de meest getalenteerde business leider die opvalt door de invloed die hij of zij al in een vroege fase van zijn of haar carrière heeft op de eigen onderneming en getuigt van visie op economisch en maatschappelijk vlak. Het gaat om leiders die een belofte vertegenwoordigen en zich onderscheiden door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Ze denken internationaal en zien leiderschap als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid.
 
De drie finalisten
De jury heeft na de selectieronden een drietal finalisten geselecteerd voor de Young Captain Award 2016.
 
Marie-Pauline Lauret (37) is Corporate Director Internal Audit bij AkzoNobel. Als accountant is zij in deze rol verantwoordelijk voor het evalueren en verbeteren van de effectiviteit van risicomanagement, controle en governance-processen. Zij ondersteunt het bestuur en de commissarissen in hun verantwoordelijkheid de onderneming ‘in control’ te houden. Marie-Pauline maakt in haar rol veel impact door een nieuwe strategie te implementeren waarbij haar team opnieuw is ingericht. Dit doet zij ook met de wijze waarop ze de toegevoegde waarde van haar functie op alle niveaus van de organisatie laat zien.
 
Francine van Dierendonck (40) is Algemeen directeur van Xenos, onderdeel van de Blokker Holding. Ze is verantwoordelijk voor de driehonderd winkels in Nederland en Duitsland waar bijna vierduizend mensen werken. Francine geeft Xenos opnieuw vorm in een sterk veranderende retailmarkt en zet zich in voor een innovatieve winkelstructuur. Onder leiding van Francine wordt het bedrijf geprofessionaliseerd en creëert zij ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief van werknemers. Op deze manier bouwt zij aan een agile en flexibele organisatie.
 
Maarten Meijs (35) is Managing Director Talpa Global, onderdeel van Talpa Media. In deze rol bevindt hij zich in een competitief internationaal speelveld waarin hij verantwoordelijkheid draagt voor het sluiten van complexe deals, met als kernactiviteit de verkoop en productie van Talpa’s televisie- en digitale formats over de hele wereld. Naast het global team in Nederland vallen de internationale vestigingen in VS, Duitsland en het Midden Oosten onder zijn verantwoordelijkheid. Maarten werkte mee aan de transitie die Talpa heeft doorgemaakt, van start-up groeide het bedrijf uit naar een globale speler die leidend is binnen de industrie.
 
Bekendmaking
De Young Captain 2015, Aukje Doornbos van DSM, maakt dit jaar deel uit van de jury. Uit de lijst met aanmeldingen heeft de jury kandidaten geselecteerd waarmee zij gesprekken heeft gevoerd. Uiteindelijk zijn hier de drie finalisten uit naar voren gekomen. Op 21 november wordt tijdens een feestelijke uitreiking op Paleis het Loo te Apeldoorn in aanwezigheid van 120 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven de ‘Young Captain 2016’ bekend gemaakt.
Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: "Uit de vele talenten die het Nederlandse bedrijfsleven rijk is, zijn we tot een selectie van drie leiders gekomen die zijn aangedragen door de CEO’s van hun bedrijven. Deze finalisten zijn zeer getalenteerde businessleiders die zich op hun eigen manier onderscheiden en van grote waarde zijn voor hun bedrijf. We verwachten dan ook dat de finalisten in de toekomst het gezicht van ondernemend Nederland zullen zijn."
De winnaar van de Young Captain Award krijgt een op maat gesneden jaarprogramma aangeboden dat hem of haar toegang geeft tot bijeenkomsten met de top van de nationale en internationale zakenwereld, waaronder handelsmissies met het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast krijgt de Young Captain een coaching traject met onder andere professionele performance en mediatrainingen en deelname aan het prestigieuze New Board Program van de Nyenrode Business Universiteit.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Best Young Professionals 2016 bekend
  Genomineerden Young Sourcing Professional 2016 bekend
 Aukje Doornbos verkozen tot Young Captain 2015
 Young professionals gebruiken maatschappelijke uitdagingen voor innovatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10