zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Strand, wandelstokken en SSL-certificaten

29 juli 2016 - Geen vakantieplannen voor de komende weken? Geen tijdrovende projecten op de planning? En uw collega’s liggen op een Zuid-Europees strand te bakken of hiken door Scandinavië? Klinkt als het uitgelezen moment om alle securityknoppen weer eens aan te draaien.

Securitymanagement is al snel een tijdrovende en complexe klus. En de netwerkgebruikers zitten er meestal niet op te wachten dat u onder werktijd met firewallinstellingen, SSL-certificaten en netwerksegmenten rommelt. De rustige periode tijdens de zomervakantie is dan ook ideaal om de geïmplementeerde security-oplossingen eens goed tegen het licht te houden. Simon van den Bos, productmanager bij Motiv noemt drie stappen om na de zomer weer helemaal bij te zijn.


 
 
  • Stap 1: Controleer op kwetsbaarheden. Cybercriminelen vinden altijd weer nieuwe manieren om binnen te komen. De vraag is dan of de geïmplementeerde beveiligingsoplossingen nog steeds voldoende bescherming bieden. Dat kun je het beste controleren met een beveiligingsonderzoek of vulnerabilityscan. Kijk bijvoorbeeld eens op www.SSLlabs.com voor het scannen van de server-SSL-certificaten. Haalt u geen ‘A’ of ‘A+’, dan is er werk aan de winkel.
     
  • Stap 2: Check de firewallpolicy. Een firewallpolicy groeit in de loop van de jaren doordat er nieuwe regels aan worden toegevoegd. Een grondige opschoonactie blijft vaak achterwege. Loop daarom eens door de policy. Zijn er regels die tijdelijk waren of gewoon niet meer van toepassing zijn? Kijk meteen of de logging en alerting instellingen accuraat genoeg zijn, ook dit draagt bij aan een betere beveiliging.
     
  • Stap 3: Evalueer de rapportages. Denk nog eens goed na over de rapportages die u doet richting het managementteam. Het managementteam denkt vaak dat er helemaal niets goeds gebeurt op het vlak van security, en vangt alleen de incidenten op. Maar rapporteert u wel voldoende? En zijn de rapportages eenvoudig te interpreteren, zodat het management weet waar u mee bezig bent?
Beter voorbereid 
Van den Bos: "Met deze drie stappen bent u na de zomer weer beter voorbereid op mogelijke aanvallen en de bijbehorende hectiek van alledag."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven blijven worstelen met beveiliging cloudgegevens
 Databeveiliging en cloudoplossingen topprioriteit bij Europese IT-investeringen
 Beveiligen anno 2016: vijf tips voor een up-to-date beveiligingssysteem
 Cybersecurity-strategie: van reactief naar proactief
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10