zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Liever 75 jaar en gezond, dan 87 jaar en ongezond’

4 augustus 2015 - De meeste Nederlanders zijn bereid maar liefst twaalf levensjaren in te leveren als dat zou betekenen dat ze tot aan hun dood gezond blijven.

Dit blijkt uit onderzoek van het online platform www.hoeoudwordjij.nl. In het onderzoek kregen Nederlanders onder andere de vraag hoe oud zij willen worden.


 
We worden steeds ouder
Afgelopen decennia is de levensverwachting van Nederlanders aanzienlijk gestegen. Helaas gaat oud worden niet altijd gepaard met een goede vitaliteit. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 89 jaar willen worden. Slechts één op de vijf Nederlanders wil 100 jaar worden. Daarbij is een goede mentale en fysieke gezondheid wel erg belangrijk. Tweederde van Nederland wil liever gezond 75 jaar worden, dan 87 jaar waarvan de laatste zes jaar in slechte gezondheid.
 
Zo ziet uw toekomst eruit
Bezoekers van het platform kunnen berekenen wat hun eigen levensverwachting is. Hoe ouder we worden, hoe belangrijker het is om onze (financiële) zaken goed op orde te hebben voor de toekomst. Daarom geeft ‘Hoe Oud Word Jij?’ ook antwoord op toekomstvragen als: Wat is mijn huis waard in 2020? Bestaat mijn baan nog over tien jaar? Wat gaat de studie van mijn kind later kosten?
Het platform heeft als uiteindelijk doel om mensen al in een vroeg stadium na te laten denken over hun toekomst en het belang om tijdig slimme keuzes te maken op financieel gebied. ‘Hoe Oud Word Jij?’ is een initiatief van De Hypotheekshop, Delta Lloyd, FFP (Federatie Financieel Planners) en marketingbureau QiONLY.
De leeftijdsberekening is gemaakt op basis van een model van het Amerikaanse wetenschapsblad Nature. Het populairwetenschappelijke maandblad Quest verzorgt een belangrijk deel van de content op het platform.
 
Het onderzoek is in juli 2015 uitgevoerd door onderzoeksbureau MultiScope in opdracht van ‘Hoe Oud Word Jij?’ onder 500 respondenten in de leeftijd van 25 tot en met 45 jaar.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders opvallend optimistisch over pensioenleeftijd
 Nederlander zou nú het roer omgooien als hij de kans kreeg
 Werkloze 55-plusser voelt zich afgeschreven
 Merendeel werknemers verwacht AOW-leeftijd niet te halen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10