zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Identity & access management heeft in zakelijke omgeving een lange weg te gaan

28 juli 2015 - Het ontbreekt veel organisaties aan een vastomlijnd beleid met betrekking tot SaaS-applicaties. Dit blijkt uit onderzoek van Matrix42 onder meer dan 1.000 Europese bedrijven.

Volgens het onderzoek is dit enerzijds te wijten aan een toename in gebruik van SaaS- en mobiele applicaties en anderzijds aan het toenemende gebruik van privé aangeschafte SaaS-oplossingen. Bijna de helft (49 procent) van de bedrijven geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van SaaS-oplossingen die niet door IT ondersteund worden. Dit terwijl 23 procent van de ondervraagde bedrijven verwacht dat hun afhankelijkheid van SaaS-oplossingen nog verder toeneemt. De meeste organisaties zetten op dit moment nog geen tooling in om toegang tot mobiele apps en SaaS-applicaties te beheren.



URL Madness
De toename in SaaS- en mobiele applicaties heeft gevolgen voor eindgebruikers. Zij moeten, naast alle URL’s van de websites die zij nodig hebben, steeds meer wachtwoorden en logins onthouden. Bovendien maken zij ook op eigen initiatief gebruik van online aangeboden oplossingen, wat het voor IT lastig maakt om inzicht te krijgen in gebruikte software en de daarbij benodigde support. Identity & access management (IAM) is voor veel bedrijven de komende jaren dan ook een speerpunt om dit probleem te bestrijden.
 Een kwart van de respondenten uit het onderzoek zegt met zekerheid een oplossing in gebruik te gaan nemen die de complexiteit voor IT en eindgebruikers weg moet nemen. 60 procent geeft aan dit op zijn minst te overwegen. Het hoofddoel van een IAM-oplossing is tweeledig: IT meer inzicht geven in de softwarehuishouding en eindgebruikers in staat stellen de voordelen van SaaS te benutten.

Nieuwe rol voor IT
Anne-Jan van der Vlugt, Country Manager Benelux bij Matrix42, zegt hierover: "Software is beter benaderbaar dan ooit tevoren en het ligt voor de hand dat professionals de mogelijkheden met beide handen aangrijpen. Het is zaak voor IT-afdelingen om hen daarin te begeleiden en te faciliteren. Voor IT is nu een andere rol weggelegd. Dat is een prioriteit voor de komende jaren, want er worden steeds meer bedrijfsoplossingen via de cloud benaderd."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf aandachtspunten bij het benutten van de mogelijkheden van cloudsoftware
 Opkomst maatwerk SaaS-producten voor nichemarkten
 Cloud booming binnen Nederlandse software sector
 SaaS: verschuiving van kostenbesparing naar concurrentievoordeel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10