zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf technologische ontwikkelingen die ons (werk)leven gaan veranderen

13 januari 2015 - In een digitale wereld verandert technologie ons leven op ingrijpende manieren. OpenText beschrijft vijf technologie trends die de manier waarop we werken en leven in 2015 zullen veranderen.

1. De CDO’s maken de dienst uit


Om als onderneming de digitale transformatie te maken, komen er twee C-level rollen bij in het management: Chief Data Officer en Chief Digital Officer. Zij zullen zich richten op het strategisch belang van informatie in een digitale economie. De Chief Digital Officer is verantwoordelijk voor de digitale klant en overziet zowel de strategie als de technologie die nodig is voor het realiseren van een positieve digitale klantbeleving. Volgens Gartner heeft eind 2015 25 procent van de bedrijven een Chief Digital Officer aangesteld. De Chief Data Officer houdt zich bezig met data management en zal gebruik maken van de exploderende hoeveelheden data en analytics om besluitvorming te verbeteren en nieuwe omzetkansen te creëren.

2. Digitalisering schudt de arbeidsmarkt wakker
Robotica, slimme machines en kunstmatige intelligentie zullen structureel onderdeel gaan uitmaken van organisaties en processen worden geautomatiseerd. Als gevolg van deze ontwikkelingen zullen in de toekomst wereldwijd ruim twintig miljoen banen migreren of verdwijnen. In de komende tijd vindt er een verschuiving plaats in vaardigheden. De banen van de toekomst vereisen probleemoplossende vaardigheden; vaardigheden als data-analyse en de mogelijkheid om creatief te denken, effectief te communiceren en samen te werken in teams.

 3. CIO's omarmen start-up-strategieën
In 2015 zullen flexibele en kleine start-ups de gevestigde ondernemingen inhalen bij de introductie van nieuwe producten op de markt. De start-up-filosofie resulteert in een snellere productontwikkelingscyclus. Om dit innovatietempo bij te houden, zullen CIO's en zakelijk leiders meer moeten denken als ondernemers en start-up-strategieën moeten omarmen. Deze start-up-ethos stelt hen in staat om adaptieve bedrijven te bouwen en proactief groeikansen te creëren.

 4. Het Internet of Things is gewoon het Internet
Het Internet of Things creëert een gigantisch wereldwijd netwerk van apparaten en machines die met elkaar verbonden zijn, communiceren en gegevens uitwisselen. In 2020 zijn 50 miljard apparaten aangesloten en de potentiële impact is enorm. Hoewel het Internet of Things door velen wordt gezien als een vaag en futuristisch concept, bestaat het in werkelijkheid al. We dragen stappentellers, slimme horloges en camera's; onze huisdieren zijn gechipt en we rijden auto's met ingebouwde sensoren. Naarmate 2015 verstrijkt, zien steeds meer organisaties en mensen in dat het Internet of Things ‘gewoon’ een volgende evolutie van het internet is

5. Cloud wordt de norm
In 2015 zal de cloud massaal worden omarmd. Door informatie-intensieve processen te digitaliseren, kunnen de kosten met 90 procent worden verlaagd en doorlooptijden worden verbeterd. Eind 2015 voeren hybride implementatiemodellen de boventoon, waarin sommige informatie en applicaties zich in de cloud bevinden en andere on premise worden beheerd. Beveiliging van gegevens is een topprioriteit. Deze hybride modellen zullen ervoor zorgen dat organisaties een balans vinden tussen efficiëntie, flexibiliteit en dataveiligheid. 

Digital first world
"Op het gebied van IT en technologie was 2014 een geweldig jaar, maar ook voor 2015 zien we bij OpenText verschillende trends die een grote impact zullen hebben op de manier waarop we werken en leven", zegt Ingrid Bosman, country manager Benelux bij OpenText. "De ‘digital first world’ staat voor de deur en wordt gevoed door uitdagingen als de cloud, het Internet of Things en een veranderende arbeidsmarkt. Organisaties moeten in 2015 zorgen dat ze klaar zijn voor deze nieuwe en digitale wereld." 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht mobile trends voor 2015
 Digitale transitie: de toekomst was gisteren
 Kleine organisaties sneller digitaal volwassen dan grote
 Zeven digitale trends voor 2015
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10