zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vaklieden in en om het huis meest vertrouwd, adviseurs het minst

5 januari 2015 - Vereniging Eigen Huis onderzocht het vertrouwen dat klanten hebben in vakmensen, dienstverleners en andere professionals op de woningmarkt. Om een vergelijking te kunnen maken is ook naar het publieksvertrouwen in een aantal andere beroepsgroepen gevraagd.

In de vergelijking tussen 26 beroepsgroepen heeft 77 procent van de Nederlandse bevolking zeer veel tot veel vertrouwen in verplegers en verpleegsters. Op de tweede en derde plek komen huisartsen (69 procent) en basisschoolleraren (61 procent). In vaklieden die in of rond het huis komen zoals elektriciens, cv monteurs, loodgieters timmermannen en hoveniers heeft 46 procent tot 52 procent van de Nederlandse bevolking veel vertrouwen. Een stuk lager scoren adviseurs als makelaars (elf procent), hypotheekadviseurs (acht procent), bankiers (zeven procent) en verzekeraars (zes procent). Het vertrouwen in politici is met zes procent heel erg laag en is bij woningcorporatiedirecteuren met drie procent zelfs bijna helemaal verdwenen.Ervaring met de vakman: waar voor uw geld of teleurstelling?
Op de vraag aan de Nederlandse bevolking in welke mate beroepsgroepen in de woningmarkt waar voor hun geld bieden, scoren ook hier vakmensen zoals elektriciens, cv-monteurs, timmermannen, loodgieters, hoveniers en schilders met een score tussen de 43 procent en 47 procent het hoogst. Klusjesmannen (37 procent), glazenwassers (35 procent), schoorsteenvegers (33 procent) en aannemers (31 procent) blijven hierbij achter. Het laagst scoren de notarissen (zeventien procent), hypotheekadviseurs (negen procent) en makelaars (negen procent).
Als dezelfde vraag wordt gesteld aan mensen die de afgelopen twaalf maanden ervaring hebben opgedaan met een of meer beroepsgroepen, wordt het overall beeld positiever. Timmermannen en hoveniers vormen met een score van 63 procent de kopgroep. Een drietal beroepsgroepen blijft in waardering achter: notarissen (negentien procent), hypotheekadviseurs (zestien procent) en makelaars (dertien procent).
Op de 'waar voor mijn geld-vraag' stijgt de waardering ten opzichte van vorig jaar voor hoveniers, cv-monteurs en aannemers. Daarentegen is de waardering voor hypotheekadviseurs en elektriciens afgenomen. De overige beroepsgroepen blijven min of meer gelijk (minder dan vijf procent verschil).

Over het onderzoek
Het onderzoek naar de reputatie van beroepsgroepen is door GFK uitgevoerd in november 2014 door middel van een steekproef onder 666 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Het onderzoek geeft een overzicht van het vertrouwen in een aantal beroepsgroepen die actief zijn op de woningmarkt en de mate waarin deze groepen volgens leden en de Nederlandse bevolking waar voor hun geld geven. Als referentie is een aantal beroepsgroepen in het onderzoek opgenomen buiten de woningmarkt te maken hebben.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

  ‘Een composable infrastructuur’: lego voor de IT-afdeling
 Nederlander maakt zich zorgen om privacy, maar handelt daar niet naar
 Weg met de Data Protection Officer!
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vertrouwen in zorgverzekeraars extreem laag
 Bedrijven vertrouwen meer op gevoel dan op data
 Zeven adviezen voor oprechte verbinding met de klant in de financiële wereld
 Sleutel voor herstel vertrouwen financiële instellingen
 
 
reacties
 
REBO - Jacobien de Lange  |   | 
31-03-2015
 | 
15:15 uur
''Een stuk lager scoren adviseurs als makelaars (elf procent), hypotheekadviseurs (acht procent), bankiers (zeven procent) en verzekeraars (zes procent).''

Ik ben zelf werkzaam binnen de woning- en vastgoedmarkt en als ik zie en hoor wat voor schandalen er soms voorkomen dan kan ik me dit goed inbeelden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Online shopper slaat 's avonds zijn slag (1) 
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
top10
Weg met de Data Protection Officer!
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
Vier best practices voor een transformatie van finance
VCP: ontzie expats bij omstreden belastingmaatregel
meer top 10
vacatures
meer vacatures