zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talent naar de Top: Charterondertekening om meer vrouwen in topfuncties te benoemen.

30 april 2014 - "Het is een unieke gebeurtenis," aldus Rinus Minderhoud voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank Groep richting de groep aanwezigen. Hiermee duidde hij op het feit dat de Rabobank tegelijkertijd met Rabo Vastgoedgroep en De Lage Landen het charter Talent naar de Top ondertekenden.

Minderhoud gaf aan dat de raad van bestuur zich ervan bewust is dat m/v diversiteit in topfuncties niet vanzelf gaat. "Ieder mens kijkt met zijn/haar eigen bril en ik ben er van overtuigd dat als je stuurt op complementariteit en stuurt op divers samengestelde teams er een betere oordeelsvorming ontstaat en daarmee ook een betere besluitvorming," aldus Gerlinde Silvis HR directeur Rabobank.


Jos van Lange van Rabo Vastgoedgroep keek naar de eigen sector en kwam tot de conclusie dat het in de ‘stenen’ kant van  de vastgoedsector povertjes gesteld was met vrouwelijke leidinggevenden.
Daarnaast constateerde hij dat met de komst van twee vrouwen in de vergadering van de Hoofddirectie bij Rabo Vastgoedgroep vergaderingen op een andere manier verlopen en dat zeker in staffuncties de diversiteit verbetert.'
Julia Sakovska , CFO Europe & Asia Pacific Region van De Lage Landen International B.V., maakte indruk met haar persoonlijke verhaal over haar komst veertien jaar geleden uit de Oekraïne naar Nederland en haar carrière gedurende deze periode. Haar verhaal maakt duidelijk dat de weg naar de top voor veel vrouwen nog steeds een grote uitdaging is.

Meer vrouwen in topfuncties
Sybilla Dekker, voorzitter van Stichting Talent naar de Top, was blij dat deze financiële instelling nu het commitment aangaat om meer vrouwen te benoemen op de topfuncties. "Als coöperatieve bank sta je midden in de samenleving en wil je de verbindende kracht zijn voor al je klanten. De wereld om ons heen is in snel tempo aan het veranderen, om te begrijpen wat klanten, zakelijk en particulier willen is diversiteit binnen de organisatie van groot belang. Het is dan ook raadzaam om ervoor te zorgen dat op topfuncties vrouwen mee besluiten over beleid en de mogelijke producten".

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CFO's verdeeld over vrouwen in financiële functies
 Onze hersenen willen een man als baas
 Stagnatie aantal vrouwen in senior managementrollen
 Meer vrouwen in topfuncties in 2020
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10