zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Thessa Menssen (BAM Groep) is Topvrouw van het jaar 2013

30 september 2013 - Thessa Menssen, CFO Koninklijke BAM Groep, is benoemd tot Topvrouw van het jaar 2013. Zij ontving de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Gerdi Verbeet. De andere kanshebbers waren Susan Swarte, CFO Octoplus NV en Jet de Ranitz, Voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Er bestaat in Nederland nog steeds een hardnekkig misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent beschikbaar is. Met deze jaarlijkse verkiezing wil Stichting Topvrouw van het jaar het tegendeel bewijzen.    Negende topvrouw
Sinds 2005 wordt de prijs Topvrouw van het jaar uitgereikt. Thessa Menssen is de negende topvrouw die de titel op haar naam mag schrijven. "Mijn passie is samen met mensen resultaten boeken. Dat het volgen van mijn passie heeft geleid tot een mooie prijs als deze vind ik heel bijzonder. Ik hoop dat dit andere vrouwen inspireert om hun hart te volgen," aldus Menssen. "Ik geloof in het geven van support, vertrouwen en ruimte aan mensen. Dat is nooit tevergeefs en betaalt zich altijd terug." 

Het oordeel van de jury
De vijfkoppige jury, bestaande uit Gerdi Verbeet (voormalig voorzitter van de Tweede Kamer en tevens juryvoorzitter), Ellen Faber (Topvrouw van het jaar 2011), Merel van Vroonhoven (Topvrouw van het jaar 2012), Hans Wijers (o.a. President-Commissaris Heineken en ex-CEO Akzo Nobel) en Gerrit Zalm (CEO ABN AMRO), had de lastige taak om een winnares te kiezen. Voor de verkiezing Topvrouw van het jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Susan Swarte, Jet de Ranitz en Thessa Menssen gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2013 het meest verdienen. Uiteindelijk is de keuze op Thessa Menssen gevallen.
Thessa wordt in het juryrapport geprezen omdat zij een heldere en transparante leiderschapsstijl heeft en een tomeloze inzet voor zaken die zij belangrijk vindt. "In een wereld waar mannen de boventoon voeren, in een bedrijf dat door moeilijke tijden gaat, in die wereld, is zij een voorbeeld voor jonge vrouwen. De keuzes in haar carrière maken duidelijk waar zij voor staat. Ook de span of control en zwaarte van de functie, in haar geval een organisatie met zo'n 25.000 medewerkers en een omzet van circa 7,5 miljard euro, heeft de jury doen besluiten om Thessa de prijs toe te kennen," aldus Gerdi Verbeet, juryvoorzitter.

Bevordering van diversiteit
Criteria voor de verkiezing zijn onder andere de mate waarin de finalisten zich hebben ingezet om de diversiteit in de eigen organisatie en daarbuiten te bevorderen, de span of control, de zwaarte van de functie, de  behaalde resultaten en de werkwijze om daartoe te komen. Ook leiderschapsstijl, vervullen van een rolmodelfunctie voor vrouwen en de durf en ambitie tijdens de carrière spelen mee.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk
 Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier
 Drie handige kantoorapps in 2019
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topvrouwen tweeten talent naar de top
 Stagnatie aantal vrouwen in Nederlandse topfuncties
 Nederlandse Topvrouwen op handelsmissie naar Turkije
 'Financiële sector disfunctioneert door masculiene waarden'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft (1) 
Niet het systeem, maar de mensen centraal (3) 
Korte autoritten vervangen door de fiets loont (1) 
Zwitserse superaccu op komst? (1) 
top10
Zo regisseer je het begin van jouw presentatie (video)
Drie handige kantoorapps in 2019
Drie op de tien werknemers ervaren informatieovervloed
Papieren data nog steeds onveilig
Vijf tips om te besparen op softwarelicenties
Internationale M&A-activiteiten voegen afgelopen anderhalf jaar al geen waarde meer toe
Politieke verschuivingen vergroten risico's Europees bedrijfsleven
ISDN2 verdwijnt: 50. 000 bedrijven uit de lucht
Tinder populairste dating app in Nederland
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk
meer top 10