zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hilde van der Meer (amsterdam inbusiness) Overheidsmanager 2012

21 november 2012 - Hilde van der Meer (48) is dit jaar winnaar van de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar. Dat is bekend gemaakt door juryvoorzitter Johan Remkes tijdens de verkiezingsavond in de Ridderzaal. Hilde van der Meer heeft van amsterdam inbusiness een belangrijke speler gemaakt in het Nederlandse acquisitiebeleid. De organisatie acquireert en begeleidt buitenlandse bedrijven bij vestiging en draagt zorg voor het gevestigde internationale bedrijfsleven.

De prijs werd uitgereikt door Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij overhandigde ook de eerste Hans Dijkstal Award, de oeuvreprijs voor topambtenaren die gedurende hun carrière een essentiële bijdrage leveren aan de kwaliteit en zichtbaarheid van de publieke sector, aan deltacommissaris Wim Kuijken. De jury over Van der Meer
Het juryrapport zegt over Hilde van der Meer dat dankzij haar aanpak zich jaarlijks ruim 100 bedrijven in Amsterdam vestigen, waardoor de bestuurders - ondanks de crisis - verder kunnen werken aan de versterking van de internationale positie van de regio en daarmee aan de groei van de regionale economie. Daarbij werkt ze vanuit een samenwerkingsmodel, waardoor krachten (middelen en mensen) zijn gebundeld en betrokkenen in staat zijn boven het belang van de eigen gemeentegrenzen uit te stijgen. Tegen de routines en conventies in en gebruik makend van haar kennis, haar verbindend vermogen en haar inventiviteit, heeft ze met haar team veel resultaat geboekt. Ze is zakelijk, eigenzinnig, mensgericht en kan over grenzen heen opereren. Amsterdam inbusiness is een samenwerkingsverband met de gemeenten Amsterdam, Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer en valt onder Economische Zaken. Metropoolregio Amsterdam telt 2300 internationale bedrijven die 157.000 directe arbeidsplaatsen creëren. De winnaar werd door de jury gekozen uit tientallen inzendingen. 

De overige genomineerden

- Mevrouw J.A.A. Hoogendonk (55)
Joke Hoogendonk is niet alleen directeur van de divisie Uitkeren, die elke maand 1,2 miljoen mensen van een uitkering voorziet, ze heeft ook organisatiebrede veranderprogramma's binnen UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) uitgevoerd, daarmee efficiencywinst geboekt en miljoenen bezuinigd. Ondanks dat UWV steeds weer met nieuwe, grote bezuinigingsopdrachten wordt geconfronteerd, blijft haar intrinsieke motivatie sterk aanwezig en is ze samen met haar 5.000
medewerkers onverminderd gericht op het tijdig en juist verstrekken van diverse soorten uitkeringen, zoals WW, WIA en Ziektewet. Ze weet als geen ander te anticiperen op trends en ontwikkelingen op HRMgebied, zet de juiste ICT-systemen in, geeft ruimte aan de ontwikkeling van mensen en staat open voor adviezen. Ze heeft grote kennis van zaken, weet organisatiebreed te denken en te handelen en ze stelt het behalen van resultaten voorop. Ze is authentiek, open en geniet als teamspeler van de successen van haar collega's en haar team. 

- De heer dr. T.B.P.M. Tjin-A-Tsoi (46)
Tjark Tjin-A-Tsoi heeft met zijn ondernemende aanpak het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), tot een mondiaal erkend instituut gemaakt. Het NFI is een leverancier van een breed spectrum high-tech producten en diensten (plm. 55.000 zaken per jaar) aan opdrachtgevers binnen de strafrechtketen, zoals Politie, het Openbaar Ministerie en intergouvernementele organisaties (VN). Hij is erin geslaagd zijn medewerkers mee te nemen in een ingrijpende veranderingsproces, waarbij procesoptimalisatie is gerealiseerd en nieuwe analysetechnieken zijn ingevoerd. Hij gaat daarin voor, is consequent en vasthoudend en werkt vanuit visie en context waarmee hij iedereen weet te overtuigen. Hierdoor is onder meer de levertijd van 130 naar dertien dagen gereduceerd en is een achterstand van 18.000 zaken weggewerkt. Hij straalt uit dat goede publieke dienstverlening onontbeerlijk is voor het verwerven van legitimiteit van overheidsoptreden naar burgers en samenleving. Hij is coach en mentor voor zijn medewerkers en heeft een open, innovatieve stijl. Is daadkrachtig en consequent, heeft lef en is klantgericht.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Nederlandse zakenreiziger reist liever niet naar onveilige landen
 Merken willen in 2019 meer grip krijgen op klantgegevens
 'Er is een cyberoorlog gaande'
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie genomineerden ‘MVO-manager van het jaar’ bekend
 Genomineerden Health Manager van het Jaar 2012 bekend
 Finalisten The Other Manager 2011 zijn bekend
 Ellen Faber benoemd tot Vrouwelijke Topmanager 2011
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
A life changing event
Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
Aantal bijstandsontvangers met 24. 000 afgenomen (1) 
Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval  (1) 
top10
Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
Werkgever bemoeit zich graag met privéproblemen medewerker
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie
32 procent van de IT-managers omarmt Continuous Testing
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
meer top 10