zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

SOBI stelt Cees van der Hoeven persoonlijk aansprakelijk

27 februari 2003 - De Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI) heeft bij justitie aangifte gedaan tegen Ahold-topman Cees van der Hoeven. Dat maakte SOBI-voorzitter Pieter Lakeman donderdag bekend. De klacht betreft heling of medeplichtigheid aan verduistering.

Ahold zou niet te goeder trouw hebben gehandeld bij het verwerven van de resterende aandelen in het samenwerkingsverband met het Argentijnse Velox. Ahold betaalde juli vorig jaar 492 miljoen dollar om volledig eigenaar te worden van het samenwerkingsverband Disco Ahold International Holding. Die bezit 237 winkels in Latijns-Amerika.



Geld verkeerd terecht gekomen
Volgens Lakeman is het geld dat daarvoor is betaald kort gezegd niet terechtgekomen bij de betreffende banken, die aandelen in onderpand hadden, maar vermoedelijk bij de eigenaren van de Velox Groep, de vier gebroeders Peirano.

Arrestatiebevel
De banken waar het om draait zijn ook onderdeel van de Velox Groep en kwamen afgelopen zomer in de problemen. Tegen de broers werd eind juni een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd wegens illegale bancaire transacties. Inmiddels zitten vader Peirano en mogelijk alle vier zijn zonen al vast in afwachting van hun rechtszaak.

Bijzondere aanklacht
Bijzonder aan de klacht tegen Van der Hoeven is dat niet de vennootschap maar Van der Hoeven persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld. Een dergelijke aanklacht is alleen succesrijk indien een bestuurder wanbestuur of grove opzet kan worden verweten. Van der Hoeven stapte maandag op toen de boekhoudkundige malversaties binnen het Ahold-concern bekend werden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10