zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit kost de Peugeot 508 Peugeot Sports Engineered HYbr . . . en toen was de ruimte op

 

20 januari 2021 - Het is maar goed dat deze Franse hybride bloedsnel is, want voor je hebt gezegd 'Schat, zullen we de Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered HYbrid4 360 e-EAT8 nemen' ben je alweer 5 minuten verder. Dus houden we het hier kort. Dit kost de Peugeot 508 PSE. 



De Peugeot 508 PSE is de sterkste productie-Peugeot ooit gebouwd. Zijn aandrijflijn combineert een 1,6-liter turbomotor (200 pk en 300 Nm) met twee elektromotoren (110 pk vóór en 113 pk achter). Vraag ons niet naar de rekenformule, maar als je al die vermogens correct optelt, komt je tot 360 pk bij een koppel van 520 Nm.





Peugeot 508 PSE gaat on-Peugeots hard En dat betekent dat de 508 PSE on-Peugeots hard gaat. Al na 5,2 seconden staat er 100 km/h op de teller en pas bij 250 km/h grijpt de elektronische begrenzer in. De Peugeot 508 PSE is standaard uitgerust met een achttraps automaat en vierwielaandrijving. Ook is hij voorzien van een sportonderstel, instelbare dempers en grotere remmen, die achter 20-inch wielen schuilgaan.



Theoretisch brandstofverbruik van 1 op 50 Maar de Peugeot 508 PSE is natuurlijk ook ijsbeervriendelijk. Althans, op papier … Het opgegeven WLTP-verbruik ligt rond de 1 op 50, maar om dat te bereiken moet je optimaal gebruikmaken van de elektrische actieradius. Die is maximaal 42 kilometer, dankzij een 11,5-kWh batterij.



Vanafprijs van meer dan 70.000 euro


Peugeot levert de eerste exemplaren van de 508 PSE in mei uit. De sedan (of Berline, zoals Peugeot die noemt) is er vanaf 70.700 euro. Wie een Peugeot 508 SW Peugeot Sport Engineered HYbrid4 360 e-EAT8 (en ademhalen …) wil, betaalt minstens 72.300 euro. Voor een Peugeot … Oef!



Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10