zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Jaguar XF (2020) gaat F-Pace achterna - maar waar blijft de plug-in hybride?

 

6 oktober 2020 - Zo bescheiden als de facelift van de vernieuwde Jaguar XF (2020) is, zo ingrijpend zijn alle veranderingen achter de portieren en onder de motorkap. Maar in tegenstelling tot de gefacelifte F-Pace, wordt Jaguars zakensedan niet geleverd als 404 pk sterke plug-in hybride. En dat is jammer.



Op 15 september toonde Jaguar de vernieuwde F-Pace. Iets andere koplampen en achterlichten, een grille met een andere insert, daartoe blijven de uiterlijke veranderingen aan Jaguars grootste suv wel beperkt. Maar zodra je een portier opentrekt, waan je meteen in een volledig nieuwe auto. Jaguar heeft een geheel nieuw dashboard ontworpen, met een prominente plaats voor het grote, 11,4-duims scherm van het opgewaardeerde multimediasysteem. Ook onder de motorkap is het nodige verandert. Want aan de elektrificatie van de huidige modellen van Land Rover - die in grote lijnen dezelfde techniek gebruiken - ontkomt de Jaguar F-Pace evenmin.



Bescheiden facelift, compleet nieuw interieur Na de F-Pace en de Land Rover Velar, is nu de Jaguar XF aan de beurt voor een opfrisser. Voor modeljaar 2021 vaart de XF in grote lijnen dezelfde koers als de F-Pace: bescheiden uiterlijke aanpassingen met een aangepaste grille en nieuwe koplampen en achterlichten, en een volledig nieuw interieur met hetzelfde mooie, ietwat gebogen 11,4-inch aanraakscherm. Onder de motorkap blijft het nieuws echter beperkt tot de beschikbaarheid van een  turbodiesel met mild hybrid-technologie, die het tot een vermogen van 204 pk schopt. Volgens Jaguar levert de toepassing van een riemaangedreven startgenerator een verbruikswinst van 14 procent op ten opzichte van de oude 180 pk leverende turbodiesel. Daarnaast wordt de XF aangeboden met twee tweeliter benzinemotoren, in vermogen variërend van 250 tot 300 pk.



Vanaf 60.950 euro



En de plug-in hybridetechniek uit de F-Pace? Die blijft voorbehouden aan de F-Pace. Wat jammer is, aangezien concurrererende modellen als de BMW 5-serie, Audi A6 en Mercedes E-klasse wél beschikbaar zijn met stekkertechniek. Als vanouds blijft de Jaguar XF verkrijgbaar als vierdeurs sedan en als stijlvolle praktische Sportbrake. De vernieuwde versies zijn vanaf 13 oktober te bestellen, voor prijzen vanaf 60.950 euro. 

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10