zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mini Remastered Oselli Edition: Singer Porsche, maar dan voor Mini

 

10 september 2019 - We kennen allemaal het Californische Singer wel. Het bedrijf maakt al jaren kunststukken van oude Porsche 911's. David Brown doet sinds 2017 hetzelfde met klassieke Mini's. De nieuwste Oselli Edition is heter dan heet!

In 2017 begon David Brown met het aanbieden van de Mini Remastered: volledig gereviseerde en verbeterde klassieke Mini's. Met de Oselli Edition doet het merk uit Silverstone (UK) een stap naar het wereldberoemde Singer Vehicle Design, dat al jaren oude 911's verandert in kunstobjecten voor op de weg (en het circuit).



Een Mini met 100 pkDe standaard creaties van David Brown worden geleverd met een 72 pk sterke viercilinder. Speciaal voor de Oselli Edition werd een viercilinder met ruim 100 cc extra inhoud aan de mogelijkheden toegevoegd. De 1420 cc motor levert 100 pk. De Oselli Edition krijgt niet zo maar een welklinlkende naam: Oselli is een wereldberoemde klassieker performance specialist die aan het project meewerkte.

Silverstone MiniMet een automotive bedrijf onder de rook van het befaamde Silverstone circuit en met een basisproduct als de Mini Cooper heb je een paar namen hoog te houden. David Brown en Oselli koppelden de nieuwe krachtbron dus aan een handgeschakelde vijfbak. Zowel de motor als de bak worden volledige onder handen genomen voor ze in de unieke Mini geplaatst worden.

Verder pasten de twee specialisten zowel in- als uitlaatkanalen volledig aan, krijgt de oude Mini geheel nieuwe ophanging (vering en demping), nieuwe en krachtig remmen en bredere en grotere wielen.

Klassieke schoonheidDe vergelijking met Singer gaat pas echt op als we naar het uiterlijk van de Oselli Edition kijken en we even stilvallen van genot … de super Mini is in het wit en donkergrijs te bestellen. Rode, groene of blauwe striping maken de Mini heter dan heet. In zwart uitgevoerde wielkastverbreders, handvatten en spiegels geven een extra race look. De wielen werden speciaal voor deze uitvoering gemaakt en wij zijn verzot op de gouden exemplaren. Tussen de LED verstralers in de grille wordt het cijfer 60 gespoten, zoveel jaar is het geleden dat de originele Mini het levenslicht zag.

Klassiek interieurHet interieur behoudt voor een groot deel het klassieke ontwerp, maar wordt voorzien van accenten in de lakkleur van de auto. Het klassieke stuur wordt vervangen door een exemplaar dat met alcantara is bespannen. Je kunt verder kiezen uit een vierzits versie met achterbank(je) of een versie met een handgemaakte rolkooi. Je geeft in dat geval twee plaatsen op, maar die bieden toch niet meer ruimte dan voor een fors uitgevallen eekhoorn.

Een ton voor een MiniWie een Singertje wil doen met een Mini moet een behoorlijke greep in de buidel doen. Hoewel de prijs meevalt ten opzichte van de Californische Porsches kost een Mini Remastered Oselli Edition uit Silverstone je minstens 98.000 pond. Omgerekend is dat tegenwoordig zo'n … 98.000 euro.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10