zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered: Ruim 400 pk voor (relatief) weinig

 

19 maart 2019 - Volvo zet duidelijk in op sportief stekkeren. De T8 Twin Engine-uitvoeringen van de S60, V60 en XC60 bieden in standaardvorm al 390 pk, maar worden als Polestar Engineered nog sterker.

Volvo introduceerde het nieuwe label op de S60. Het is misschien een beetje verwarrend, want Polestar is inmiddels verworden tot het elektrische submerk van Volvo. Eerder was het juist de motorsport- en tuningtak, dus daar refereert de toevoeging Polestar Engineered aan.



Turbo en compressorDe T8 Twin Engine-aandrijflijn van de Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered bestaat uit een 2,0 liter viercilinder met turbo en compressor (318 pk) en een elektromotor (87 pk). Samen zijn ze dus goed voor 405 pk.

Daarmee gaat de Volvo S60 Polestar Engineered in 4,4 seconden van stilstand naar 100 km/h. De V60 Polestar Engineered heeft daar 0,2 seconden langer voor nodig. De zwaardere XC60 Polestar Engineered blijft iets achter, met 5,4 seconden.

Instelbare dempersBij motorische aanpassingen alleen blijft het echter niet. Polestar heeft ook de achttraps automaat sportiever afgesteld en aan het onderstel geknutseld. De Polestar Engineered-modellen zijn voorzien van instelbare à–hlins-schokdempers, een veerpootbrug en verbeterde composietveren achter.

Omstanders kunnen de Polestar Engineered-versies herkennen aan de speciale 19-inch (S60/V60) en 21-inch (XC60) lichtmetalen wielen met Y-vormige spaken. Ook zijn ze aangekleed met een Polestar-logo in de grille, een aangepaste voorbumper en grotere remmen met goudkleurige remklauwen.

Vanaf 64.995 euroVolgens Volvo zijn de Polestar Engineered-modellen de minst dure weg naar 400 pk. De S60 Polestar Engineered is er vanaf 64.995 euro. De V60-variant kost 3000 euro meer. Voor de XC60 Polestar Engineered wil Volvo minimaal 84.995 euro hebben.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10