zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

 

16 mei 2018 - Audi is voornemens de TT Roadster niet meer te laten terugkeren als de huidige generatie met pensioen is gestuurd. Idem dito wat betreft de A5 Cabriolet. In plaats van deze modellen zouden de Duitsers de voorkeur geven aan de terugkeer van de A4 Cabrio.

De cabriolet verkeert in zwaar weer. Iets waarover Audi kan meepraten, want die verkocht vorig jaar slechts 4.000 stuks van de TT Roadster en 7.000 exemplaren van de A5 Cabriolet. Geen getallen om over naar huis te schrijven en waarschijnlijk zelfs niet eens rendabel. Niet zo gek dus dat Audi aan het peinzen is geslagen of beide modellen wel een opvolger verdienen. De Duitse media beweert het besluit al te weten, namelijk dat Audi het koperspubliek voor de TT Roadster en A5 Cabriolet wil opvangen met slechts één nieuw cabriomodel. En dikke kans dat daarvoor de naam A4 Cabriolet wordt afgestoft.



What's in a name?
Wie een beetje vertrouwd is met de technische structuur bij de Volkswagen-groep weet dat de A5 Cabrio technisch bezien eigenlijk een A4 Cabrio is. Het (hogere) cijfer is een gevolg van een marketingbeslissing.Wat zal er dan veranderen bij de volgende generatie? Wel, heel wat. Want terwijl de A4 zijn MLB-onderstel (met motoren in lengterichting) behoudt, wil Audi de A4 Cabrio op het MQB-platform plaatsen. Een bodemplaat met dwars opgestelde motoren waarvan de TT, maar ook de Audi A3 (de Cabrio daarvan incluis) gebruik van maakt.

Goedkoper flaneren
Dit laatste betekent concreet dat de toekomstige A4 Cabrio een andere, goedkoper te fabriceren, technische basis krijgt dan de andere A4-varianten. En je mag ervan uitgaan die besparing ten minste ten dele het prijskaartje zal beïnvloeden. Audi wil op die manier een concurrentieel voordeel halen ten aanzien van de BMW 4-serie Cabrio en de open uitvoering van de Mercedes C. Wanneer de nieuwe Audi A4 Cabriolet verwacht wordt, durft de Duitse media nog niet te zeggen en Audi heeft nog niet gereageerd op de beweringen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10