zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

 

11 mei 2018 - Volkswagen racet nu een jaartje in het TCR-kampionschap met de Golf. Dit is de afgeleide versie daarvan die ook de straat op mag.

Volkswagen rept bij de Golf GTI TCR over 'de snelste Golf allertijden'. Bombarie alom, want het is simpelweg niet waar. Nog niet zolang geleden was er immers een Golf Clubsport S, en die stopte pas met versnellen bij 265 km/h. Deze TCR-versie moet het met 1 km/h stellen. Marginaal, maar toch. Of de Golf GTI TCR de Clubsport S wel de baas is op de spurt naar honderd is onduidelijk. Een sprintcijfers melden de Duitsers namelijk niet. De Clubsport S wist in elk geval ruim binnen de zes tellen naar 100 km/h te accelereren. Met 310 pk aan boord.



Sper tussen de benen
De Golf GTI TCR schopt het tot 290 pk, terwijl het koppel reikt tot 370 (tussen 1.600 en 4.300 tpm). De krachtbron is nog steeds de 2.0 liter viercilinderturbo, die standaard gekoppeld zal worden aan een DSG-transmissie met dubbele koppeling. Een sper tussen de aangedreven voorwielen moet zorgt voor een optimale krachtoverdracht (in bochten) en het voorkomen van al te veel wielspin. Wie opteert voor het Dynamic Chassis Control kan ook de instellingen van het onderstel veranderen van Normal naar Comfort of Sport.

AkrapoviÄ
Optisch pakt de auto uit met 18 inch wielen in Belvedere-design en een maatje groter is beschikbaar tegen bijbetaling. Gaaf zijn de geperforeerde remschijven schuil met speciale remklauwen en -blokken voor extra stopkracht. Ook de koeling is beter dan dat van andere GTI's, via twee extra radiateurs in de neus, idem aan de Golf R. Maar de leukste optie moet toch wel een titanium uitlaatsysteem van specialist AkrapoviÄ zijn. Lekker blèren!

Eind 2018
De Golf GTI TCR is officieel nog een concept, maar zal vanaf eind dit jaar te koop zijn voor een onbekende prijs. Wat betreft kleuren heb je de keus uit: Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect, Oryx White Pearl Effect en Pure Grey, dat exclusief is voorbehouden aan deze GTI.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10