zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Laatste ronde voor (oude) Aston Martin Vantage V600

 

9 mei 2018 - Frapant nieuws van Aston Martin. Terwijl de nieuwe Vantage al uitvoerig is gepresenteerd en voorlopig zelfs al is uitverkocht, schuift het merk nogmaals de oude generatie naar voren. Als speciale V600, voorzien van opgefokte V12.

Kennelijk is het nemen van afscheid zeer moeilijk voor de Britten. Begrip alom, want de oude Vantage was een lange tijd de spil binnen het modellengamma en een groot succes. De nieuwe Vantage moet dat nog maar eventjes zien te prolongeren. Tot dusver gaat dat evenwel meer dan aardig.Toch wil Aston Martin nog eenmaal (gaan we vanuit) het podium geven aan de oude Vantage. De V12-uitvoering. Als ultiem finalestuk op toch wel een memorabel era bij het Britse merk. Tegelijk geeft Aston Martin liefhebbers de kans nog een gloednieuwe Vantage uit de oude doos te bemachtigen. Of voor wie het niet zo op heeft met de nieuwe weg die is ingeslagen, tezamen met de Duitsers.



Unieke combi
De nieuwe Vantage is er enkel met dubbel geblazen V8. Dit alleen al maakt de Vantage V600 een bijzondere verschijning, want Aston Martin zal vrijwel zeker nimmer terugkeren naar een atmosferische twaalfcilinder. Die van technologisch partner Mercedes-AMG doet het immers ook met turbo's.Het blok levert voor de gelegenheid niet 517 of 573 pk maar 600 pk, zoals de naam van het exclusieve model al deed vermoeden. Hoe snel de Vantage hiermee uit z'n slof schiet, meldt Aston Martin niet. Allicht is dat ook minder relevant wanneer je weet dat de 'old school' V8 is gekoppeld aan " jawel " een handbak. Dat betekent automatisch lol voor tien.

14
Nee, Aston Martin eert hiermee niet een legende van onze eigen bodem. Het verwijst naar de oplage van de Vantage V600. Zeven Coupés en zeven Volantes. Bar weinig dus. Tel daarbij op dat de gehele koets " door de Q-afdeling " uit koolstofvezel is opgetrokken en voorzien is van tal van andere unieke details, ook vanbinnen, en je weet dat verzamelaars prat zullen gaan om er eentje te bemachtigen. Ongeacht de prijs.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10