zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

 

9 mei 2018 - Hyundai houdt woord. Nog dit jaar zou de Nexo te koop zijn en voilà , vanaf september staat de compacte SUV die op waterstof rijdt bij de dealer en dit kost 'ie.

Om maar meteen in de deur in huis te vallen: Hyundai vraagt € 69.995,- voor de Nexo. Ja, dat is twee keer zoveel als een Tucson (met een vergelijkbaar formaat) en daarmee een flinke klap geld, maar vergeet niet dat de Nexo zeer vooruitstrevende techniek onder de kap heeft. Immers, het leeuwendeel van de autofabrikanten zit nog met z'n hoofd bij de EV en waterstoftechnologie wordt beschouwd als nog een stapje verder.



665 km ver
De Hyundai Nexo is een zogenoemde Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) met onder de motorkap een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt gebruikt om een elektromotor aan te drijven. De Nexo is dus in principe een EV, maar zonder daarvoor een batterij te hoeven opladen. De enige 'uitstoot' is waterdamp.En de actieradius? Die bedraagt een adequate 665 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Een stuk verder dan de gemiddelde EV dus. Waar je die waterstof kunt verkrijgen? Bij steeds meer waterstoftankstations in Nederland en het tanken zelf verloopt al net zo makkelijk en snel als het tanken van benzine of diesel.

Lage bijtelling, ook in 2019
Zakelijke rijders hadden bovenstaande prestaties en specificaties natuurlijk al lang ergens opgeschreven of opgeslagen, want de Nexo komt in aanmerking voor de lage bijtelling van 4%. Ook in 2019, waar de gewone EV alleen tot een aanschafwaarde van 50.000 euro profiteert van deze lage bijtelling. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22%. Maar niet voor waterstofauto's. Dat Hyundai zodoende best wat kopers van het eerste uur verwacht is niet zo gek.

Twee versies
De Nexo komt er overigens in twee uitvoeringen: de gewone versie die al behoorlijk rijk is uitgerust en een met luxe afgeladen Nexo Plus Pack die € 73.995,- kost. Wat je zoal krijgt op elke Nexo zijn zaken als lederen bekleding, infotainment met navigatie en 12,3 inch touchscreen, full-LED-koplampen, automatische klimaatregeling en Remote Smart Parking Assist (RSPA).Voorzien van Plus Pack kan de Nexo ook op afstand worden bediend om volledig automatisch en zónder bestuurder in te parkeren, rolt de waterstof-SUV op 19 inch lichtmetalen wielen en beschik je over een panoramisch schuifdak, geventileerde voorstoelen, een verwarmbare achterbank, een Around View Monitor en een Krell Audio premium audiosysteem.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10