zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mazda steelt de show met schitterende, vierdeurs Vision Coupé

 

25 oktober 2017 - Terwijl Nederland nog op één oor lag, is in Tokyo de gelijknamige autoshow losgebarsten. En Mazda gaat er meteen aan de haal met de grootste klapper van dit Japanse autofestijn. Want wauw, woorden schieten welhaast te kort bij het aanschouwen van de Vision Coupé.

Was de tweedeurs RX-Vision die twee jaar geleden werd gepresenteerd al fraai, als vierdeurs Mazda Vision Coupé is 'ie zowaar nog mooier. En hoewel we stilletjes hadden gehoopt op het productiemodel van de RX-Vision " en daarmee eindelijk een opvolger van de illustere RX-8 (met wankelmotor) " mag dat van ons gerust nog twee jaar wachten als Mazda in ruil daarvoor beide concepts tot wasdom laat komen. Iets met geduld en een schone zaak, waarbij je bij Mazda nu al vrij zeker kan zijn, aangezien het merk doorgaans erg trouw blijft aan haar studiemodellen.



Vaag over productie
Of er ook daadwerkelijk productieplannen zijn voor de Vision Coupé, daarover blijft Mazda momenteel ietwat oppervlakkig. Over de techniek onderhuids zelfs helemaal geen woord (maar we dromen natuurlijk over een wankelmotor). Niettemin schemert door dat de Japanners het idee van een wulpse, vierdeurs coupé zeker zien zitten. Maar een tijdspanne heeft het daar nog niet aan gehangen.

Voorproefje nieuwe Mazda6
Voor nu wil het met de Vison Coupé bovenal de evolutie van haar Kodo-design aantonen en daarmee het lijnenspel voor de volgende generatie Mazda's. Kortom, we kijken nu al uit naar de eerste levenstekenen van de nieuwe Mazda6, al spreekt Mazda ook dit zelf niet hardop uit. Dat is iets voor later waarschijnlijk, want de huidige generatie van dat vlaggenschip is immers ook de jongste niet meer. Wij zijn alvast aan het duimen geslagen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10