zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

John Vrakking Vrakking

Is het leiderschap niet wat je ervan verwachtte? Kom je niet uit de verf en blijven resultaten achter?

Dat heeft zelden te maken met je kennis en met je tools.
Het gaat om je eigen fundament en de overtuigingen die daarmee samenhangen. 

Samen onderzoeken we wat je zou kunnen versterken: ik help beginnend-leidinggevenden om tot resultaten te komen. Neem contact met me op via www.johnvrakking.nl
John Vrakking Vrakking john@johnvrakking.nl
 
 
 

Weblog`s van John Vrakking Vrakking :

 

Papierloos kantoor houden met een e-reader

Door: John Vrakking Vrakking , 20 oktober 2009
Het gaat met enig tromgeroffel, maar tot spectaculair lawaai heeft het nog niet geleid: de brede introductie door bol.com van het e-book en bijbehorende e-readers. Lees hier waarom het elektronische boek toch vandaag nog een plaatsje in uw tas verdient.
  Lees verder...
 

Opbrengsten uit training en opleiding

Door: John Vrakking Vrakking , 22 juni 2009
Het (laten) uitvoeren van training kost geld: in mijn vorige blog is dat aspect aangestipt. Ondanks dat doen we die uitgaven, omdat we er vanuit gaan dat de kosten tenminste opwegen tegen de baten ervan. De enige manier om te weten te komen welk rendement een training heeft gehad, lijkt door dat zoveel mogelijk in geld uit te drukken.
  Lees verder...
 

Twitteren op het werk verbieden?

Door: John Vrakking Vrakking , 05 juni 2009
In een eerdere aankondiging deze week poneerde ik de stelling ‘Twitter, Hyves en MSN op het werk verbieden?’ Dit omdat uit onderzoek van Nielsen bleek dat het gebruik van Social Media op het werk sterk was toegenomen. Omdat Social Media bijna per definitie niets met het werk te maken lijken te hebben, zou je je kunnen afvragen of dat privé-gedoe tijdens werktijd niet gewoon aan banden zou moeten worden gelegd.
  Lees verder...
 

Gebruik van Hyves, MSN en Twitter op het werk verbieden?

Door: John Vrakking Vrakking , 04 juni 2009
Voor een inmiddels gepubliceerd blog over de wenselijkheid van het gebruik van SocialMedia op het werk, verzamelde ik wat cijfers.
  Lees verder...
 

Dertien (verborgen) kosten van bedrijfsopleidingen

Door: John Vrakking Vrakking , 15 mei 2009
Per jaar besteden Nederlandse bedrijven honderden miljoenen aan training en opleiding. De trend is dat de opleidingsduur korter wordt en dat de kosten ervan stijgen. Iets meer dan de helft van de deelnemende bedrijven is na een training tevreden*. Op een rapport zou dat een 5,5 zijn. Hoe kan dat beter?
  Lees verder...
 

Zes niet te missen stappen bij up- of downsizing

Door: John Vrakking Vrakking , 06 mei 2009
Mijn buurman Arie is rundveehouder: uit mijn werkkamer kijk ik uit over zijn 12 hectare grasland, waar hij het voer voor zijn koeien verbouwt. Vroeger zou ik hebben gezegd: ‘waar zijn koeien grazen’, maar dat is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig staan de koeien in een loopschuur, waar ze het gras opeten dat de boer op het land voor ze gemaaid heeft. Zie waar zijn procesplanning lijkt op die van u!
  Lees verder...
 

Vijf tips voor managementsimulaties

Door: John Vrakking Vrakking , 27 april 2009
Een managementgame, een simulatie of scenario’s: ze kunnen u veel leren over uw eigen organisatie, zonder direct tot vragen-in-de-Kamer te leiden. Regelmatig zie ik echter dat daarna de spelsituatie en de werkelijkheid mijlenver bij elkaar verwijderd bleven. Hoe voorkomt u dat?
  Lees verder...
 

Vijf handvatten om meer te kunnen doen

Door: John Vrakking Vrakking , 07 april 2009
De computer waarop u dit blogje leest is zeer waarschijnlijk in staat tot MultiTasking. Dat wil zeggen dat deze in staat is tot het uitvoeren van meerdere taken (programma-opdrachten) tegelijkertijd. Sinds dit mogelijk werd, omarmden wij het in onze eigen werkwijze ook als vanzelfsprekend. We doen inmiddels niet echt meer méé als we niet ook veel-dingen-tegelijkertijd-kunnen.
  Lees verder...
 

Besparen op de vierkante meter

Door: John Vrakking Vrakking , 09 maart 2009
In het vorig jaar is er maar liefst 20% minder nieuwbouw gepleegd dan de jaren ervoor. Te verwachten is dat dat cijfer in het lopende kwartaal nog verder wegzakt.
In tijden van recessie investeren bedrijven vaak minder in nieuwbouw. Er is zelfs een trend om nieuwbouw te laten voor wat het is, en in de bestaande bouw wat aanpassingen te plegen. Lees hoe ook ú kunt besparen op vierkante meters.
  Lees verder...
 

Vijf tips voor Persoonlijk Meesterschap

Door: John Vrakking Vrakking , 02 maart 2009
Als ik u vraag om een groot schilder-beeldhouwer-uitvinder te noemen, is de kans vrij groot dat u komt met Leonardo da Vinci. En als ik u ook nog vraag naar de overeenkomsten die u met hem deelt, moet ongetwijfeld wat langer nadenken. Hebt u de ambitie om uw naam in één ademtocht met die van hem genoemd te laten worden? Bent u tot meesterwerken in staat, en realiseert u ze ook daadwerkelijk?
Weet u overigens wat het belangrijkste is dat da Vinci niet heeft gedaan?
  Lees verder...
 

Vijf tips om professionals aan te sturen

Door: John Vrakking Vrakking , 25 februari 2009
‘Een goede leidinggevende zorgt dat zijn medewerkers kunnen werken’. Als u het daarmee eens kunt zijn, betekent dat ook dat u de inhoud los zou moeten laten en zich concentreert op het geven van richting. Kunt u dat? De weg wijzen zonder zelf aan het stuur te rukken, zelfs zonder met de kaart te wapperen? Chef-kok zijn zonder aan de gaspitten te draaien, uw mensen durft te laten fietsen zonder zijwieltjes? Leidinggeven zonder de baas te spelen?
  Lees verder...
 

Druk, druk, druk? Let op uw grote keien!

Door: John Vrakking Vrakking , 16 februari 2009
In mijn blog van vorige week pleitte ik ervoor om de dravers even aan hun jas te houden en samen met hen nog even te onderzoeken of ze nog net de goede dingen bezig zijn. Voor ze weer verder rennen. Deze week een praktische aanvulling.
  Lees verder...
 

Crisis? Begin eens met niets doen!

Door: John Vrakking Vrakking , 09 februari 2009
We zijn geneigd om harder te gaan lopen als het slechter dreigt te gaan. Maar harder werken is niet de oplossing. Nog harder werken aan de realisatie van doelen die achterhaald zijn is niet zinvol en zelfs onverantwoord. Uw mensen hebben wel wat beters te doen.
  Lees verder...
 
< vorige 5
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10