zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Frank van Marwijk

Frank van Marwijk is Nederlands bekendste lichaamstaalexpert (lichaamstaal.nl). Zijn kennis van sociaal-psychologische inzichten combineert hij met scherpe observaties uit de praktijk. Van Marwijk is auteur van onder meer de bestsellers Manipuleren kun je leren, en Het Groot Complimentenboek (samen met Hans Poortvliet). In 2017 schreef hij het standaardwerk op het gebied van non-verbale communicatie: Lichaamstaal, alles wat je moet weten om mensen te begrijpen en te beïnvloeden.
info@lichaamstaal.nl
 
 
 

Weblog`s van Frank van Marwijk :

 

Bijzondere selectiegesprekken

Door: Frank van Marwijk , 10 december 2006
Een selectiegesprek is een belangrijk contactmoment tussen de sollicitant en u. Beide partijen steken veel tijd in de voorbereiding. Er hangt veel vanaf zou u denken. Toch kan zo’n gesprek totaal anders uitpakken dan u zou verwachten. Heeft u wel eens meegemaakt dat u het na de eerste kennismaking al had gehad met de sollicitant? Zit u het gesprek dan nog uit of zegt u hem dat meteen? Of heeft u de ervaring dat een kandidaat halverwege het gesprek opstond en vertrok? Wat was daarop uw reactie?
  Lees verder...
 

Lopen uw stagiaires op sneakers?

Door: Frank van Marwijk , 01 december 2006
De tijden veranderen; mensen en hun gewoontes veranderen. Vroeger moest je het als jongere niet in je hoofd halen je baas te tutoyeren. Kledingvoorschriften waren streng, maar duidelijk. Nu hebben jongeren vaak een andere beeldvorming over wat goed is. Stagebegeleiders gaan daar verschillend mee om waardoor de stagiaires het soms helemaal niet meer weten. De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven speelden daar op in en brachten een boekje uit om jongeren te adviseren over bedrijfsetiquette.
  Lees verder...
 

Bent u een emotionele kusser?

Door: Frank van Marwijk , 17 oktober 2006
Vaak bereikt mij de vraag of en wanneer er in zakelijke context gekust mag worden. En kus je dan één, twee of drie keer? Sinds gisteren is er weer een nieuw vraagstuk bijgekomen: Aan welke kant moet je beginnen als je wilt kussen? Volgens onderzoekers van de Starnmillis Universiteit in Belfast is een kus op de rechterwang emotioneler. Deze kus op rechts wordt ook vaker toegepast, menen de wetenschappers. Wat betekent dit voor de praktijk? Lees verder en doe mee aan de Nederlandse test.
  Lees verder...
 

Tips voor geslaagde handjeklap

Door: Frank van Marwijk , 06 augustus 2006
Als u op vakantie bent in Zuid-Europa zal het u opvallen dat u bij elke marktkraam en ook in sommige winkels dient te onderhandelen. Deze handjeklap lijkt iets buitenlands, maar steeds meer consumenten beginnen in de gaten te krijgen dat je soms ook in Nederland kunt onderhandelen over prijzen van artikelen.
  Lees verder...
 

De organisatie bestaat niet (deel 2)

Door: Frank van Marwijk , 30 juli 2006
In een eerdere weblog beschreef Ilja van Roon dat 'de organisatie' niet bestaat. Het is in ieder geval geen eenduidige, monolithische entiteit, die zich in samenhang voortbeweegt. Eerder is het een chaotisch samenraapsel van afdelingen, projecten en allianties. Dat ten minste nog íéts. In werkelijkheid bestaat 'de organisatie' écht niet. Het is hooguit een gedachtespinsel of een afspraak, meer niet!
  Lees verder...
 

Lach eens tegen het vogeltje!

Door: Frank van Marwijk , 16 juli 2006
Mijn humeur is meestal goed want ik heb een opgeruimd karakter. Het is mijn levensmotto om stralend door het leven te gaan. Binnenkort is dat voorbij. Als ik dan een pasfoto wil laten maken voor mijn nieuwe paspoort, mag ik niet meer lachen. Boos of verdrietig kijken is er ook niet bij. Ik word geacht ‘neutraal’ te kijken en mijn mond gesloten te houden. Dit lachverbod staat beschreven in de aangescherpte regels voor foto’s op het nieuwe elektronische paspoort dat eind augustus wordt ingevoerd.
  Lees verder...
 

Een bijzonder moment voor timemanagement

Door: Frank van Marwijk , 24 april 2006
Sommige mensen hebben iets speciaals met tijd en tot die groep behoor ik zeker. Zo ben ik getrouwd op 9-9-'99 en heb ik de 10.000-ste levensdag van mijn vrouw ooit groots gevierd. Tijd is geld; tijd gaat zo voorbij... maar wat is tijd eigenlijk? Werkt een manager het meest efficient als hij vlug werkt of als hij juist de tijd voor zijn personeel en klanten neemt? Hoe dan ook... Ik heb een speciaal moment voor u gevonden om daar eens bij stil te staan...
  Lees verder...
 
< vorige 1 2
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Goed management boost de productiviteit
Slecht weer grootste oorzaak van baaldag voor Nederlanders
Zijn telematica- en ritsystemen in auto’s wel privacyproof?
Vier thema's die de M&A markt in 2018 domineren
meer top 10
vacatures
meer vacatures