zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Pieter Frijters

Pieter Frijters geeft motivatietrainingen en staat bekend vanwege zijn unieke ''sneltraining'' Spreken in het Openbaar.Daarnaast heeft hij een burnout- depressie- en fobiepraktijk in Waddinxveen (Frijters Mind Tuning). Hij is Nederlands bekendste deskundige op dit gebied. Pieter Frijters is tevens auteur van de boeken: Van fobie naar Vrijheid en Meester over je gedachten. Onlangs verscheen 5 jaar ouder, 10 jaar jonger met bijbehorende website 5-10.nl
Pieter Frijters pieter@mindtuning.nl
 
 
 

Weblog`s van Pieter Frijters :

 

Het Nieuwe Normaal [update: video]

Door: Pieter Frijters , 03 mei 2020
Opeens is spreken voor de webcam van je laptop of pc het nieuwe normaal. Om te vergaderen, motiveren, verkopen, coachen, solliciteren, mensen op te leiden, of een presentatie te geven.
  Lees verder...
 

Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach

Door: Pieter Frijters , 07 oktober 2019
Nederland telt bijna 4500 burn-outcoaches, allemaal met een eigen aanpak. Dat zorgt voor keuzestress. Want: welk hersteltraject is voor jou het beste? Zes tips die je helpen om een beslissing te nemen.
  Lees verder...
 

Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)

Door: Pieter Frijters , 18 augustus 2019
Ooit las ik het volgende verhaal. Misschien ken jij het ook? Twee zoons groeiden op bij een alcoholistische vader. De een raakt verslaafd aan de alcohol en belandde in de goot. De ander werd een succesvol zakenman, stichtte een gezin en leidde een leven vol geluk en voorspoed.
  Lees verder...
 

Spreekcoherentie: Spreek in het ritme van alles dat leeft

Door: Pieter Frijters , 26 mei 2019
Niet wàt je vertelt, maar hòe je dat doet, bepaalt in overgrote mate of je geloofwaardig bent. En of de boodschap van jouw presentatie beklijft. Het heeft alles te maken met ritme van spreken.
  Lees verder...
 

Zo regisseer je het begin van jouw presentatie (video)

Door: Pieter Frijters , 14 april 2019
Feilloos de regie nemen. Vrijwel alle deelnemers aan mijn presentatietrainingen worstelen ermee. Het is letterlijk een eye opener als ik ze leer hoe je dát doet. Want stel, je hebt een goed verhaal. Je bent helemaal klaar voor je toehoorders. Zijn zij dan ook klaar voor jou? Muisstil dus? En in gespannen afwachting van wat jij gaat zeggen?
  Lees verder...
 

Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)

Door: Pieter Frijters , 17 maart 2019
Je woont een presentatie bij van een collega. Een kei in zijn vak. Zijn nieuwe plan is briljant. Ook het stappenplan is waterdicht. Toch blijf je naderhand zitten met een heel ander gevoel. En niet alleen jij. Het overtuigde niet, de presentatie. Oorzaak: verboden stopwoorden.
  Lees verder...
 

Burn-out: Psychiaters weten het niet

Door: Pieter Frijters , 24 september 2018
Pas zag ik op tv drie psychiaters in het programma Buitenhof. Zij spraken over burn-out. Even was het alsof ik in een tijdcapsule, zoeff, naar het verleden afreisde. Maar nee, de tijd heeft gewoon stilgestaan.
  Lees verder...
 

De 5 zegeningen van burn-out

Door: Pieter Frijters , 23 april 2018
Burn-out lijkt je leven in één klap op z’n kop te zetten. Maar het is juist andersom. Burn-out betekent dat je eindelijk met beide benen op de grond bent beland… Het is geen vloek, maar een zegen. Geen blokkade, maar een kans. Geen ziekte of zwakte, maar een teken van krachtig zelfhelend vermogen.
  Lees verder...
 

Tip: neem een sollicitant aan die een burn-out heeft gehad

Door: Pieter Frijters , 30 april 2017
Mocht u voor het aanemen van een nieuwe arbeidskracht twijfelen tussen twee kandidaten waar van er één burn-out is geweest, twijfel dan niet langer en kies de kandidaat met de verwerkte burn-out.
  Lees verder...
 

Presentatietip: Even diep ademhalen voor een presentatie, NIET doen

Door: Pieter Frijters , 14 april 2017
Haal vantevoren even diep adem, is een advies dat u zomaar kunt krijgen voor het geven van een presentatie. Dat is geen goed idee, aldus Pieter Frijters in zijn eerste vlog op Managersonline.nl.
  Lees verder...
 

Zo help je de grootste energiekiller om zeep

Door: Pieter Frijters , 14 november 2016
Misschien is het even schrikken, maar de grootste energiekiller bevindt zich niet buiten je. Het is niet je baan, een collega, je baas, je partner, de omstandigheid waarin je verkeert… Maar wat dan wel…? Je bent het zelf! En dat maakt het des te gemakkelijker om deze voorgoed om zeep te helpen. De enige die je kunt veranderen ben je immers zelf.
  Lees verder...
 

Burn-out: een teken van sterkte!

Door: Pieter Frijters , 01 mei 2015
Burn-out wordt vaak als een zwakte gezien. Niet alleen door mensen die totaal opgebrand zijn zelf, maar ook door buitenstaanders. Dit is echter een grote vergissing. Burn-out is geen zwakte, maar een teken van STERKTE!
  Lees verder...
 

Burn-out en gedachtenmanagement II

Door: Pieter Frijters , 12 februari 2015
In mijn vorige column heb ik uitgelegd dat je je gedachten kunt leren managen en daarmee je persoonlijke succesfactor vergroot. Met name als het gaat om het oplossen van burn-out en de snelheid waarmee dit gebeurt. In deze tweede aflevering meer tips om een gezond, constructief denkpatroon te creëren en meester te worden over je gedachten.
  Lees verder...
 

Burn-out en gedachten-management

Door: Pieter Frijters , 05 oktober 2014
Sinds de term burn-out vanuit Amerika naar Nederland overwaaide, struikel je over de aanbieders van burn-out-oplossingen. Elke therapie kent succesverhalen en mislukkingen. Ook al zijn behandelaars over dat laatste niet altijd even eerlijk. Hun cliënten echter wel. De conclusie is simpel: elke therapie KAN werken. Maar waarom duurt het bij de meeste behandelingen zo lang voordat het leven weer prettig en dynamisch wordt? En is die lange duur noodzakelijk?
  Lees verder...
 
1 2 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10