zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Wout Plevier

Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
Wout Plevier info@innerspective.nl
 
 
 

Weblog`s van Wout Plevier :

 

Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer?

Door: Wout Plevier , 18 februari 2022
De war for talent is in volle gang. Er is een hoge vraag aan talenten die bij je organisatie passen en ook blijven. Wij hebben het liever over de love for talent. Wat zou er gebeuren als je de organisatie inricht op aantrekken, ontwikkelen en behouden van je talenten. Gewoon om samen de mooiste organisatie neer te zetten? Dan richt je je op talenttgericht leiderschap en een filosofie die talenten aan je verbindt! Hoe doe je dit? Expert Leiderschap Ontwikkeling Wout Plevier legt het uit.
  Lees verder...
 

Hoe boost je de vitaliteit en verbondenheid van je team(s)?

Door: Wout Plevier , 29 juli 2021
Om vitaal te zijn, helpt het om goed voor jezelf te zorgen, te doen wat je leuk vindt en waarde toe te voegen door het werkelijk benutten van je talenten. Dit geldt voor jou maar ook voor je organisatie. Maar hoe richt je een werkomgeving daarop in en wat kun je doen om na de vakantie samen met de juiste focus hierop te starten?
  Lees verder...
 

Welke van deze zeven eigenschappen heb jij, om succesvol je toegevoegde waarde te vergroten?

Door: Wout Plevier , 18 december 2019
Wat hebben Dafne Schippers, Marco Borsato en ir. Henri Peteri, de uitvinder van de kokendwaterkraan, met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niets. Maar als je een stukje verder kijkt, kun je concluderen dat ze allemaal een mooi talent hebben, dat in eerste instantie niet altijd als zodanig werd herkend en ze hebben 7 eigenschappen die helpen...
  Lees verder...
 

Hoe ontdek je nr. 1 talent en zet je talentmanagement goed op de kaart?

Door: Wout Plevier , 13 april 2018
Strategisch talent ontwikkelen in organisaties is een prachtig gebied. Het wordt ook noodzakelijk: de toekomst heeft meer agile organisaties nodig, die talent duurzaam aan zich kunnen verbinden. Professionals dienen zich te focussen op een leven lang leren: om bij te blijven in de snelheid van ontwikkelingen. In dit artikel leert u hoe u beide vragen via een simpel stappenplan kunt dichten. Enjoy!
  Lees verder...
 

Hoe ga je van ''superdruk en ik heb niets af'' naar rustig werken met focus ''het was een leuke dag en de belangrijke dingen zijn klaar''?

Door: Wout Plevier , 30 januari 2018
De maatschappij gaat steeds sneller, de informatiestromen nemen steeds meer toe. In de trendrede 2018 komt naar voren dat we te veel regels, procedures hebben, die eerder belemmerend dan bevrijdend voor ons werken. Hoe kom je nu van "Ik heb het super druk gehad maar heb niet af" naar "Ik heb rustig, gefocust gewerkt en alle belangrijke dingen afgekregen"?
  Lees verder...
 

Hoe fix je een verstoorde privé-werk balans?

Door: Wout Plevier , 29 januari 2018
Bij veel mensen is de privé-werkbalans verstoord. Ik hoor veel om me heen: "ik heb het te druk", "Bij ons op het werk is het een gekkenhuis", "Ik ben moe" "Ik loop steeds achter de feiten aan". Volgens de cijfers klopt dit: 74% van de NL bevolking geeft aan het systematisch te druk te hebben. Door de winter is ongeveer 84% ook nog een beetje down. Dus hoogste tijd: hoe fix je een verstoorde privé-werkbalans?
  Lees verder...
 

Van stress naar ontspannen werken in 2018. . . Zet je wens om in concrete daden!

Door: Wout Plevier , 14 december 2017
Gisteren heb ik voor KOBV een leuke inspirerende SLiM! show gedraaid. Als je (nog) niet weet wat een SLiM! show inhoudt, even kort tekst en uitleg. Daarna leer ik je in vier stappen hoe je in 2018 van stress actief naar je wens kunt toeleven: ontspannen met veel plezier werken en toch betere resultaten behalen. Aan het einde bevindt zich een 4 stappen oefening, die je helpt je voornemens krachtig op te schrijven en om te zetten in concrete acties. Veel plezier en...kom ook eens naar een SLiM! show. Het geeft je super veel energie.
  Lees verder...
 

Mis niet de formule die jou ultiem geluk, focus en productiviteit geeft. . .

Door: Wout Plevier , 05 december 2017
Wat is de formule om ècht toegevoegde waarde te leveren aan jezelf en je omgeving? Ontdek in dit artikel wat de formule is en wat dit precies te maken heeft met blijmoedige mensen. Ga dan eens na: ken je iemand die blijmoedig is en wat kun je zelf doen om dit meer te worden? Nederlanders kunnen erg klagen. Dat maakt ons succesvol en... we kunnen nog veel meer bereiken voor onszelf, ons team, onze organisatie als we wat blijmoedigheid toevoegen en de juiste formule voor geluk volgen.
  Lees verder...
 

Wat is uw werkelijke toegevoegde waarde?

Door: Wout Plevier , 21 september 2017
In dit artikel ontdekt u wat de redenen zijn waarom mensen zichzelf tegenwerken. Bent u weinig present? Hebt u het altijd druk? Denkt u veel aan vroeger en later? Voelt u zich soms eenzaam? Hebt u weinig lol? Grote kans dat u een script hebt dat u tegenwerkt om vrij te kunnen leven. Na deze gemakkelijke oefening schoont u zich voor eens en altijd op: het is mental detox tijd.
  Lees verder...
 

Meer rust en overzicht in uw werkdag door. . . 4 simpele tips die werken

Door: Wout Plevier , 18 september 2017
Het grootste deel van ons gedrag is automatisch. We reageren onbewust op impulsen in en buiten onszelf. Heel vaak zijn we daardoor niet present. We missen super focus. In dit artikel: hoe opereert u meer vanuit rust en ontwikkelt u uw focus? Ik geef u 4 tips, die u zeker 67% tijd besparen. Waarom? Omdat u uw zaken dan veel sneller voor elkaar krijgt en meer tijd krijgt voor ontspanning, inspiratie, leren, lezen, uw hobbies, uw gezin en andere belangrijke dingen. Het lijkt namelijk soms alsof we elke vorm van invloed op eigen tijd, denken en handelen kwijt zijn.
  Lees verder...
 

Succes in uw team? Dat bereikt u zo!

Door: Wout Plevier , 01 augustus 2017
Heerlijk vakantie! Dat geeft het brein tijd om te mijmeren. En in deze mijmertijd kom je tot de beste inzichten. Als je als manager je team de komende periode heel goed wilt ontwikkelen richting teamsucces, lees dan ons SLiM! stappenplan voor Teamsucces door. Je voorkomt gekibbel, naast elkaar heen praten, ego-gedrag, slechte samenwerking en... gaat 100% op weg naar Teamsucces!
  Lees verder...
 

Zes tips waardoor u geen tijd meer verliest en gestrest doorploetert

Door: Wout Plevier , 16 juni 2017
Geinspireerd door de boeken 4 hour workout, 4 hour workweek en de laatste bestseller van Tim Ferris geef ik de 6 korte adviezen die u 100% productiever maken. u hoeft geen Master time management te worden. Pas deze tips direct in uw routine toe! U wint door te focussen op deze 20% belangrijke routines direct 80% tijd! Daar geef ik garantie op!! Zet dit artikel gerust door naar uw omgeving, dat waarderen wij top!
  Lees verder...
 

Ervaart u stress? Vier praktische tips voor meer Persoonlijke Grip!

Door: Wout Plevier , 16 maart 2017
Niet iedereen is bezield. Sterker nog, in Nederland lopen velen onbezield, oftewel met de ziel onder de arm, rond. Nog erger, ons land behoort al jaren tot de meeste depressieve landen ter wereld met afgelopen jaar een record van 4,9 miljoen uitschrijvingen van anti-depressiva! Aan de andere kant zijn we ook te vinden in het rijtje van de gelukkigste landen.
  Lees verder...
 

Gemakkelijk sneller lezen: kan dat eigenlijk? Ja en Nee!

Door: Wout Plevier , 02 september 2016
Mensen worden overladen met info en lezen gemiddeld 240 woorden per minuut, met 70 procent begrip. Terwijl het brein met gemak in staat is om 1500 woorden per minuut (of meer) te lezen met 90 procent begrip. Geen probleem als je niets te lezen hebt. Echter de hoeveelheid informatie verdubbelt elke zeven maanden. Geen wonder dat mensen gestresst raken. Ontdek hier de tien chronologische stappen hoe jij ook een snellezer kunt worden.
  Lees verder...
 
1 2 3 4 5 7 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10