zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

De Quarterlifecrisis. . . dacht het niet

Door: Ilja van Roon ,   04-05-2006,   06:14 uur
 

Komkommertijd is dit jaar vroeg gekomen: onderzoekers hebben de 'Quarterlifecrisis' ontdekt. Mensen tussen de 25 en 35 trekken hun identiteit en de zin van hun leven in twijfel. Dat mag wel zijn, maar een crisis is dit niet. Wel een teken van een gezonde, bewuste generatie.


Ik heb met veel interesse het stuk gelezen op deze site over de Quarterlifecrisis.

Als man van 31 herken ik me in het artikel. Het zoeken, de vraag naar mijn identiteit en de twijfel of 'dit het allemaal is?'. Maar wat ik niet herken, is het gevoel van crisis en het feit dat dit een modeverschijnsel zou zijn. Dit is een perceptie die meer zegt over de onderzoekers en de generatie waar die toe behoren, dan een die op mij en mijn generatie van toepassing is.

meer kunnen, mogen en doen
De (naoorlogse) generatie van mijn ouders is niet opgevoed met en getraind in het nadenken over zichzelf en haar plaats in de maatschappij. Althans, niet genoeg. Het is de generatie van hard werken, mond houden en niet moeilijk doen. En de generatie die dus een midlife crisis nodig heeft, om te leven in lijn met zichzelf.

Mijn generatie leeft bewuster en is beter geëquipeerd. Er zijn meer praktische tools - coaching, slimmere psychologische tests, training op het gebied van emotionele intelligentie - en er is meer ruimte en aandacht voor zelfbewust leven. We kunnen, mogen en doen dus ook meer op dit gebied. Wij beleven geen acute crisis, maar doorstaan een veel geleidelijker process van beschouwen en aanpassen.

moed om aan te passen
Waar baseer ik dit op? Toegegeven: mijn eigen beperkte perceptie. Ik ben omringd door dertigers en mensen van eind 20 die hoog zijn opgeleid en goede zaken doen of carrière maken. We hebben een goed brein, ambitie en de wil om hard te werken. En tegelijkertijd zijn wij volop bezig met onze identiteit, zingeving en onze bijdrage aan de maatschappij.

We willen iets bereiken, maar niet ten koste van onszelf, onze vrienden of ons gezin. We willen verdienen, maar niet op slaafse manier achter de rest aanrennen. En we hebben de moed om onszelf en onze omgeving regelmatig kritisch onder de loep te nemen.

er is geen crisis
Ik vind het boeiend om te lezen dat het in twijfel trekken van je identiteit en je plaats in de maatschappij gelijk zou staan aan een crisis. Het kan een crisis worden als de vragen acuut zijn en je niet geëquipeerd bent om er mee om te gaan, dat is waar.

Maar jezelf onder de loep houden leidt niet per definitie tot een crisis. In tegendeel, het stelt je in staat vaker je identiteit en koers aan te passen. Ontwikkeling en zingeven worden zo een permanent process, in plaats van periodieke schokken die alle overhoop dreigen te gooien.

De quaterlifecrisis is dus geen crisis en zeker geen modeverschijnsel. Het is een teken dat mensen van mijn leeftijd bewuster leven. Dat moet aangemoedigd en gekoesterd worden, en ondersteund en begeleid waar nodig, ook - en misschien wel juist - door managers op het werk.

inspiratie voor managers
Dus laten we er nu vooral geen zielig stempeltje op drukken, want straks gaat mijn generatie daar nog in geloven ook. En managers kunnen juist profijt hebben van medewerkers die zo bewust leven en het lef hebben om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden.

Misschien kan het ook wel een bron van inspiratie zijn voor managers: in plaats van wachten totdat je afdeling, divisie of de hele organisatie in een crisis raakt, kun je vaker stil staan bij wie je bent en waar je het allemaal voor doet. Misschien moeten we dus allemaal maar vaker aan de 'crisis'.

 
 Doorsturen    2 reacties

 
 
 
Over de auteur:
Ilja van Roon (Lucid Communication) writes about global business, geopolitics, and technology for Fortune 500 executives, government ministers and entrepreneurs. His book Capture. Deliver. Excel. explains how to apply the principles of business writing and is available as a free download.
 

Laatste weblogs

  Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
  Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
  Projectmanagement is ook bier en bitterballen!
 
reacties
 
cor pitlo  |   | 
8-05-2006
 | 
09:02 uur
Dag Ilja,
Ik ken jou nog van W&S, daar heb ik nog met je moeder samengewerkt.
Leuk artikel.Kan me er wel in vinden, al is je analyse van de babyboom-generatie wel erg generalistisch. De activen van de 70-gers waren zeer mij-bewust en kritisch, alleen ook zeer groeps-/wij-gericht. De persoonlijke emancipatie/ bewustwording zal daarna. Ieder tijd/generatie zal moeten dealen met zijn gisteren/morgen/gewenste en ongewenste trealiteit.
Gr,
Cor Pitlo
Ik ben zo'n 50-ger!
heer Mjm Moosdijk  |   | 
16-05-2006
 | 
10:43 uur
Hey Ilja,

Goed artikel ben zelf 27 hoog opgeleid en ambitieus. Het is zoals je zegt ik denk dat de oudere generaties de tools niet hebben om exact te begrijpen hoe onze generatie zelfbewustzijn interpreteert. Wij spelen er mee zij worstelden ermee!
Goed artikel verder.

Gr,
Mark van de Moosdijk

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants
Olieprijs in het groen
Unilever op zoek naar opvolger Polman - media
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
De zwarte kant van Black Friday
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures