zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Kennis en selectie van kennis

Door: Aart Pijl MCM MA CMC ,   14-02-2016,   22:35 uur
 

Vorig jaar zijn wereldwijd bijna 1 miljoen boeken gepubliceerd. Hoeveel denk je dat er gelezen zijn? En hoeveel interessante boeken op jouw vakgebied heb je gemist? Dat zijn alleen nog de boeken, maar denk eens aan al die informatie die televisie, radio, internet en opleidingen bieden. Alles wat je nodig hebt om je werk goed te doen en om goed te kunnen leven is beschikbaar, maar hoe zorg je ervoor dat je dàt leert wat je op dit moment echt nodig hebt?


Een collega heeft zojuist een Masteropleiding Changemanagement afgerond. Hij vertelde bedolven te zijn onder de boeken. Alles van die enorme boekenlijst heeft hij gelezen. Met een handige leerstrategie, veel discipline en een goed korte termijngeheugen haalde hij met hoge cijfers het papiertje binnen. Het was allemaal zeer interessant, maar hij bekende me er in de praktijk niet heel anders door te werken, en vroeg me wat hij nog kon doen om er niet alleen lekker over te kunnen praten, maar ook in de praktijk veel betere resultaten te halen.

Wat is nou kwaliteit?
Het vraagstuk ‘wat te leren’ is een vraagstuk van selectie. Het aanbod is op elk gebied overweldigend. En dan is er nog de kwestie dat ‘weten’ nog iets anders is als ‘kunnen’.
Het probleem voor een goede selectie is dat je daar juist weer kennis en ervaring voor nodig hebt. Als ik een goede SEO-deskundige zoek, moet ik toch echt iets weten van SEO en wat ik voor mijn website en bedrijf nodig heb, anders kan ik nooit de goede man of vrouw voor mij kiezen. Iets met kip en ei dus.

Handige kennis formule
Als je dan een goede opleiding of goed boek hebt geselecteerd, dan komt het er ook nog op aan om van die informatie echte kennis te maken om er succesvol mee te zijn. Echte kennis komt tot stand door: de juiste informatie X ervaring X vaardigheden X attitude. Om informatie om te zetten in kennis is het ‘gevecht met de materie’ nodig en dat doe je vooral in interactie met anderen. Samen probeer je de informatie in verschillende praktijksituaties toe te passen, eerst imaginair, dan werkelijk, dan reflecteren en leren van wat in de verschillende situaties goed en fout is gegaan. Zo doe je ervaring op en leer je ook hoe jouw persoonlijke inzet (attitude) van invloed is op de methoden en technieken die je toepast.

Gevecht
Veel informatie komt beschikbaar via online cursussen. Makkelijk, goedkoop en heel geschikt om basiskennis op te halen, maar verwacht er niet teveel van, want ook bij dit soort cursussen ontbreekt de mogelijkheid voor het o zo noodzakelijke gevecht, met jezelf, anderen en de theorieën.

Rolmodellen
Als je echt een betere vakman of –vrouw wilt worden, maak dan bij de selectie van een opleiding de contacturen tot één van je selectiecriteria, én het niveau van de medecursisten. Van een groep leidinggevenden met een goede achtergrond en vergelijkbaar ervaringsniveau met een flink aantal contacturen leer je gegarandeerd. Zelf heb ik veel gebruik gemaakt van mijn helden en rolmodellen. Wat en waar leerden zij? Wat staat op hun boekenlijst? Waar kan ik ze in actie zien? Hoe kan ik mijn vraagstukken met hen bespreken?
 

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de succesvolle audio training voor teamontwikkeling 'Geen Flauwekul over Teams'.
 

Laatste weblogs

  Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
  Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
  Projectmanagement is ook bier en bitterballen!
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Weekwinst voor Amsterdamse beurs
Uitgelicht: krabbel voor Value8
Uitgelicht: strategie Arcadis goed ontvangen
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
De zwarte kant van Black Friday
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures