zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Kennis en selectie van kennis

Door: Aart Pijl MCM MA CMC ,   14-02-2016,   22:35 uur
 

Vorig jaar zijn wereldwijd bijna 1 miljoen boeken gepubliceerd. Hoeveel denk je dat er gelezen zijn? En hoeveel interessante boeken op jouw vakgebied heb je gemist? Dat zijn alleen nog de boeken, maar denk eens aan al die informatie die televisie, radio, internet en opleidingen bieden. Alles wat je nodig hebt om je werk goed te doen en om goed te kunnen leven is beschikbaar, maar hoe zorg je ervoor dat je dàt leert wat je op dit moment echt nodig hebt?


Een collega heeft zojuist een Masteropleiding Changemanagement afgerond. Hij vertelde bedolven te zijn onder de boeken. Alles van die enorme boekenlijst heeft hij gelezen. Met een handige leerstrategie, veel discipline en een goed korte termijngeheugen haalde hij met hoge cijfers het papiertje binnen. Het was allemaal zeer interessant, maar hij bekende me er in de praktijk niet heel anders door te werken, en vroeg me wat hij nog kon doen om er niet alleen lekker over te kunnen praten, maar ook in de praktijk veel betere resultaten te halen.

Wat is nou kwaliteit?
Het vraagstuk ‘wat te leren’ is een vraagstuk van selectie. Het aanbod is op elk gebied overweldigend. En dan is er nog de kwestie dat ‘weten’ nog iets anders is als ‘kunnen’.
Het probleem voor een goede selectie is dat je daar juist weer kennis en ervaring voor nodig hebt. Als ik een goede SEO-deskundige zoek, moet ik toch echt iets weten van SEO en wat ik voor mijn website en bedrijf nodig heb, anders kan ik nooit de goede man of vrouw voor mij kiezen. Iets met kip en ei dus.

Handige kennis formule
Als je dan een goede opleiding of goed boek hebt geselecteerd, dan komt het er ook nog op aan om van die informatie echte kennis te maken om er succesvol mee te zijn. Echte kennis komt tot stand door: de juiste informatie X ervaring X vaardigheden X attitude. Om informatie om te zetten in kennis is het ‘gevecht met de materie’ nodig en dat doe je vooral in interactie met anderen. Samen probeer je de informatie in verschillende praktijksituaties toe te passen, eerst imaginair, dan werkelijk, dan reflecteren en leren van wat in de verschillende situaties goed en fout is gegaan. Zo doe je ervaring op en leer je ook hoe jouw persoonlijke inzet (attitude) van invloed is op de methoden en technieken die je toepast.

Gevecht
Veel informatie komt beschikbaar via online cursussen. Makkelijk, goedkoop en heel geschikt om basiskennis op te halen, maar verwacht er niet teveel van, want ook bij dit soort cursussen ontbreekt de mogelijkheid voor het o zo noodzakelijke gevecht, met jezelf, anderen en de theorieën.

Rolmodellen
Als je echt een betere vakman of –vrouw wilt worden, maak dan bij de selectie van een opleiding de contacturen tot één van je selectiecriteria, én het niveau van de medecursisten. Van een groep leidinggevenden met een goede achtergrond en vergelijkbaar ervaringsniveau met een flink aantal contacturen leer je gegarandeerd. Zelf heb ik veel gebruik gemaakt van mijn helden en rolmodellen. Wat en waar leerden zij? Wat staat op hun boekenlijst? Waar kan ik ze in actie zien? Hoe kan ik mijn vraagstukken met hen bespreken?
 

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de succesvolle audio training voor teamontwikkeling 'Geen Flauwekul over Teams'.
 

Laatste weblogs

  Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
  Hoe ga je van "superdruk en ik heb niets af" naar rustig werken met focus "het was een leuke dag en de belangrijke dingen zijn klaar"?
  Hoe fix je een verstoorde privé-werk balans?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Goed management boost de productiviteit
Slecht weer grootste oorzaak van baaldag voor Nederlanders
Zijn telematica- en ritsystemen in auto’s wel privacyproof?
Vier thema's die de M&A markt in 2018 domineren
meer top 10
vacatures
meer vacatures