zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 2.584,62 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 23.461,94 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 6.750,05 punten.
Amerikaanse aandelen zakten donderdag weg van eerdere recordniveau's. Handelaren maakten zich zorgen over mogelijke vertragingen bij de invoering van de Republikeinse belastinghervormingen in Washington. Daarnaast kreeg de markt een reeks bedrijfsresultaten te verwerken.
De verliezen volgen een dag nadat de drie belangrijkste indexen opnieuw op recorniveau's sloten. Het was de 27ste keer dit jaar dat de drie indexen alle drie nieuwe recordniveau's boekten. Voor de Dow was het dit jaar de 59ste keer, terwijl de S&P voor de 53ste keer een record boekte dit jaar en de S&P voor de 64ste keer. 
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 4 november is gestegen met 10.000 tot 239.000.
De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september op maandbasis gestegen met 0,3 procent. Op jaarbasis stegen de voorraden met 4,6 procent.
De decemberfuture voor een vat West Texas Intermediate sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,36 dollar, ofwel 0,6 procent, hoger op 57,17 dollar. 
De euro/dollar noteerde op 1,1643. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1620 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1595 op de borden. 
Op macro-economisch vlak staat vrijdag slechts het consumentenvertrouwen in november, gemeten door de universiteit van Michigan, geagendeerd. Op bedrijfsvlak kan JC Penney rekenen op de aandacht van beleggers. De retailer publiceert zijn bedrijfsresultaten over het derde kwartaal.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10