zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Damrak hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,2 procent tot 554,77 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,3 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.
Marktanalist Ron van der Does van IG meldde dat er wat de AEX betreft vandaag per saldo weinig gebeurde, maar dat een focus op individuele fondsen een interessanter beeld opleverde. De analist zei dat hij de forse verliezen voor ABN AMRO na het openen van boeken niet had voorzien. De winst van Gemalto op basis van een adviesverhoging door UBS is volgens Van der Does overdreven. "Dat kan alleen maar een short squeeze betekenen", concludeerde hij. De winst voor Ahold Delhaize is volgens de analist echter terecht. "Het concern heeft laten zien dat ze het goed doet in de Verenigde Staten, in tegenstelling tot beweringen van critici", zei Van der Does. Tot slot gaf de marktanalist aan verbaast te zijn over de winst van SBM Offshore, na de weinig spectaculaire cijfers voorbeurs.
Tot slot merkte de marktanalist op dat nu het einde van het cijferseizoen eraan komt, de aandacht weer zal verschuiven naar de Verenigde Staten en de belastinghervormingen aldaar, de kwestie Noord-Korea opnieuw naar de voorgrond zal treden en de ontwikkeling van de olieprijs weer meer richtinggevend zal worden.
Vanuit Azië kwam het nieuws dat de Chinese import in oktober is gestegen met 15,9 procent, terwijl de export met 6,1 procent toenam, wat resulteerde in een handelsoverschot van 254 miljard yuan, omgerekend 38,3 miljard dollar.
Tevens werd bekend dat de industrie in Spanje in september op jaarbasis 3,4 procent meer heeft geproduceerd. Op maandbasis steeg de industriële productie 0,1 procent.
Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week vrijwel gelijk was aan een week eerder. De marktindex noteerde fractioneel lager op 389,7.
Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek verder dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 3 november zijn gestegen met 2,2 miljoen vaten tot circa 457,1 miljoen vaten.
Olie noteerde woensdag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 56,90 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,2 procent lager bewoog op 63,57 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1588. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1604 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1587 op de borden.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Weekwinst voor Amsterdamse beurs
Uitgelicht: krabbel voor Value8
Uitgelicht: strategie Arcadis goed ontvangen
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
De zwarte kant van Black Friday
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures