zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Wall Street naar nieuwe records.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag  fors hoger gesloten, en scherpten daarmee de recente series records aan, gevoed door de hoop dat een belastinghervorming de aandelenmarkten verder omhoog kan duwen.
De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,6 procent hoger op 2.552,07 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent op 22.775,39 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 6.585,36 punten. 
Het is het zesde recordslot op rij voor de S&P500, wat de langste reeks is sinds 1997, toen er acht dagen op rij op een recordstand werd geëindigd. 
De technologiesector en financiële fondsen behoorden tot de best presterende sectoren. 
Wall Street, dat toch al in de lift zit, kreeg donderdag een extra duw in de rug van een stemming in het Huis van Afgevaardigden, die een begrotingsvoorstel aannam, als opmaat voor een grootschalige belastingherziening. Donderdag stemt de Senaat over hetzelfde onderwerp.
De langdurige opwaartse trend op de aandelenmarkten in de Verenigde Staten is deels ondersteund door de hoop op belastingverlagingen die president Donald Trump heeft beloofd. De kans op een belastingbeleid dat gunstig is voor bedrijven stuwde vaak het kopen van beleggingen die als risicovol worden gezien.
"Tot een week geleden was er veel pessimisme bij beleggers dat de regering Trump geen enkele belastinghervorming zou kunnen doorvoeren, vooral nadat ze niet in slaagde om het Obamacare-zorgstelsel te herroepen. Maar dat lijkt vorige week te zijn veranderd en nu geloven meer mensen dat de winsten van bedrijven zullen worden gespekt door lagere belastingtarieven", zei analist Phil Orlando van Federated Investors. 
"De weg van de minste weerstand voor de markten lijkt omhoog te zijn", zei portefeuillemanager Aaron Clark van GW&K Investment Management. "Er zijn geen klassieke signalen van uitbundigheid die de richting van de markt zouden laten ontsporen, en ik zou niet verbaasd zijn als de winsten en koerswinstverhoudingen verder zouden stijgen, tenzij er zich een of andere bizarre macro-economische schok voordoet die niemand kan voorspellen", aldus Clark.
Olie noteerde donderdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 50,77 dollar, terwijl een december-future Brent 1,9 procent hoger bewoog op 56,84 dollar.
De euro/dollar noteerde ruim 0,4 procent lager op 1,1705, doordat de dollar wereldwijd sterker werd. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1769 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1772 op de borden.
Op economisch gebied bleek dat de steunaanvragen in de Verenigde Staten vorige week met 12.000 zijn gedaald terwijl het Amerikaanse handelstekort daalde tot het laagste niveau in 11 maanden. 
Positief voor het beurssentiment waren uitspraken van Fed-beleidsmaker Jerome Powell, die zei dat meer regels en regulering niet altijd de beste oplossing zijn voor problemen in financiële markten. Powell is een van de mogelijke opvolgers van Fed-voorzitter Janet Yellen.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10