zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Wall Street schudt politieke zorgen af

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag hoger gesloten. Bij het slot in New York noteerde de S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.365,72 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent op 20.663,02 punten en de Nasdaq won 0,7 procent op een slotstand van 6.055,13 punten.
De Amerikaanse beurzen wisten donderdag te herstellen van de verkoopgolf een dag eerder die werd veroorzaakt door de politieke problemen rondom de Amerikaanse president Donald Trump. Dat herstel had evenwel weinig met Trump zelf te maken, maar meer met technisch herstel, volgens analist David Madden van CMC Markets.
"Je kunt je afvragen of de koopgolf van vandaag gebaseerd is op de hoop dat dit nieuwste politieke fiasco rond Trump zal overwaaien, of dat het simpelweg wat short covering is. Ik denk dat het laatste aannemelijker is", aldus de marktvorser. 
Hij wees er verder op dat beleggers tevreden waren met een aantal macro-economische data, die de markt eraan herinneren dat de Amerikaanse economie er goed bij ligt. Zo bleken de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering gedaald. De leading indicators duidden op een sneller groeitempo voor de Amerikaanse economie, na een traditiegetrouw zwak eerste kwartaal. De Philly Fed toonde verder een opvallend flinke stijging van de activiteit aan de Amerikaanse oostkust. 
"Toch kun je de donkere wolken die zich samenpakken boven Washington niet negeren", aldus Madden. 
De dollar wist enigszins te herstellen na de dip van de afgelopen dagen. De euro/dollar koers noteerde bij het slot op 1,1114. Donderdagochtend werd het paar verhandeld op 1,1140.
De olieprijs is donderdag in de loop van de dag opgelopen. De juni-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,28 dollar, of 0,6 procent, hoger op 49,35 dollar. De markt reageerde aanvankelijk teleurgesteld op de Amerikaanse olievoorradenrapport van woensdag want de gerapporteerde daling bleek minder sterk dan verwacht. Maar een afname in de productie, de eerste in 13 weken, werd als positief gezien, aldus analist Tamas Varga van vermogensbeheerder PVM.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10