zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CEO is heel anders dan men denkt

17 februari 2010 - Chief executives zitten helemaal anders in elkaar dan algemeen gedacht wordt. Dat blijkt uit een kleurentest van onderzoeker Dewey Sadka bij bijna 900 Amerikaanse bedrijfsleiders, zo schrijft Express.be. Hieruit kwamen enkele opvallende karaktertyperingen naar voor die compleet in tegenspraak zijn met het beeld dat het grote publiek heeft van CEO’s.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook zzp’er hard getroffen door crisis

17 februari 2010 - Zelfstandigen zonder personeel zijn net zo hard getroffen door de crisis als de gemiddelde ondernemer in het MKB. Opvallend is dat de zzp’er die zichzelf karakteriseert als ondernemer beter met de crisis omgaat dan de zzp’er die zichzelf zelfstandige, zzp’er of freelancer noemt.

 Lees verder...   Reageer
 

Schijn bedriegt – heel effectief

17 februari 2010 - Gezien de storm van kritiek die ze over zich heen hebben gekregen door en na de recessie, zou u denken dat CEO’s – vooral die van grote ondernemingen –verbeteringen doorvoeren om het publiek te sussen. In plaats daarvan, reageren veel CEO’s echter op de kritiek door analisten te misleiden zodat die de marktwaarde van hun onderneming foutief inschatten.

 Lees verder...   6 reacties
 

Negen tips om leiderschap te tonen

17 februari 2010 - Hoe toont u leiderschap? Die vraag wordt veel gesteld en eveneens op talloze manieren beantwoord. Dale Carnegie geeft op haar site alvast negen tips om een inspirerend en stimulerend leider te zijn en dus de medewerkersbetrokkenheid te vergroten. Doe er uw voordeel mee.

 Lees verder...   6 reacties
 

Nederlandse bedrijven zwaar getroffen door crisis

17 februari 2010 - Veel Nederlandse bedrijven (bijna 70 procent) zijn ernstig tot zeer ernstig geraakt door de kredietcrisis. Slecht drie procent van het bedrijfsleven zegt niet geraakt te zijn door de crisis, tegenover 27 procent die aangeeft matig geraakt te zijn. Dit blijkt uit gegevens van Protiviti die onderzoek deed naar risicobeheersing in Nederland.

 Lees verder...   2 reacties
 

Arbeidsconflict moet tijdig worden onderkend

16 februari 2010 - Het is voor zowel werkgevers als werknemers belangrijk dat arbeidsconflicten tijdig onderkend en snel opgelost worden. Niet alleen kan een uit de hand gelopen conflict leiden tot verzuim en afnemende productiviteit, de werkgever is wettelijk verplicht de werknemer een mentaal veilige werkplek te bieden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Jong Ondernemen zet Quote 500 voor de klas

16 februari 2010 - Stichting Jong Ondernemen startte vorige week met zijn wervingscampagne onder Nederlandse topondernemers uit de Quote 500. De stichting, gericht op het ontwikkelen van ondernemerschap bij jongeren, gaat ondernemende zakenlieden benaderen als coach voor zijn 'kids in bizz'-programma’s waarbij kinderen uit groep zeven en acht leren ondernemen met een echt eigen bedrijf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven tips om efficiënt te spreken

16 februari 2010 - Om succesvol te communiceren moet u begrijpen hoe anderen u zien en horen en hoe ze reageren op wat u zegt. Het gaat er bovendien niet zozeer om wat u zegt, maar hoe u het zegt. Express.be geeft zeven tips om een gehoor efficiënt toe te spreken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlanders zijn zeer positief over economie

16 februari 2010 - Nederlanders behoren tot de Europeanen die het meest positief over de economie zijn. Alleen in Finland, Zweden en Denemarken is het consumentenvertrouwen groter dan hier. Nederland dankt de goede score aan het feit dat consumenten het komende jaar positief zijn over sparen.

 Lees verder...   Reageer
 

Software biedt onvoldoende inzicht in kosten en rendement HR-functie

16 februari 2010 - De huidige softwaresystemen voor personeelsbeheer bieden onvoldoende inzicht in de kosten en het rendement van de HR-functie. Door een gebrek aan functionaliteit zijn de meeste pakketten dan ook ongeschikt om organisaties te ondersteunen bij strategische keuzes op het gebied van HR.

 Lees verder...   2 reacties
 

Afname vacatureaanbod januari door seizoensinvloeden

15 februari 2010 - Het hoopvolle einde van 2009 krijgt niet direct een vervolg in 2010: in januari daalde het vacatureaanbod traditiegetrouw, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod daalde met zes punten naar een niveau van 83. De enige sector die een lichte stijging liet zien marketing, PR en media.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide vrouw is gelukkiger in de liefde

15 februari 2010 - Waren vrouwen met een universitair of HBO-diploma vroeger vaak gedoemd om als ‘oude vrijsters’te eindigen, dat is tegenwoordig wel anders. Vandaag de dag lijkt hun diploma bijna een garantie voor een gelukkig huwelijk. Dat stelt Betsey Stevenson, econoom aan de Wharton School, na onderzoek naar huwelijken tussen 1950 en 2008.

 Lees verder...   Reageer
 

Sales verkiezing van het Jaar levert twee vrouwelijke winnaars op

15 februari 2010 - De titel voor Commercieel Directeur van het Jaar 2009 ging naar Esmée Ficheroux 41, Commercieel Directeur Tempo-Team. De titel voor Key Account Manager van het Jaar 2009 is gewonnen door Wendy Freriks (43), Corporate Account Manager Strategic Accounts, Ricoh. Hiermee hebben beide categorieën een primeur: niet eerder was er een vrouwelijk winnaar.

 Lees verder...   7 reacties
 

Mkb: regelzucht belemmert groei

15 februari 2010 - Nederlandse bedrijven wijzen regelzucht (23 procent) aan als voornaamste groeibelemmerende factor voor het mkb in 2010. Dat blijkt uit het jongste International Business Report (IBR) van Grant Thornton. Vorig jaar nog stond de zorg over het tekort aan geschoold personeel nummer één met 40 procent. Deze factor daalde met 22 procentpunten naar de derde plaats (achttien procent).

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 995 996 997 998 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10