zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsastrologie biedt `houvast` in onzekere tijd

25 mei 2010 - In tijden van economische tijden wenden managers zich in toenemende mate tot adviesbureaus, maar ook steeds vaker tot astrologen. Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas is spiritualiteit hot, ook in het bedrijfsleven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwenhart lijdt onder werkdruk

25 mei 2010 - Werkstress en hartkwalen leken tot dusver voorbehouden aan mannen. Deens onderzoek wees echter uit dat vrouwen jonger dan 50 die onder druk staan vanwege hun werk, twee keer meer kans hebben op hartklachten dan vrouwen die geen last hebben van stress. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

De zeven beste manieren om een baan te krijgen

25 mei 2010 - Zit u al een tijdje zonder werk en lukt het u maar niet om uitgenodigd te worden op gesprek? Of wordt u wel uitgenodigd maar krijgt u die felbegeerde baan keer op keer niet? Dan is het tijd om uw aanpak te veranderen. Forbes geeft zeven basistips.

 Lees verder...   1 reactie
 

Aanbod en vraag mondiale arbeidsmarkt fors uit evenwicht

25 mei 2010 - Zeventien procent van de Nederlandse werkgevers heeft structureel moeite om cruciale vacatures vervuld te krijgen, ondanks een werkloosheid van 6,5 procent. Wereldwijd lukt het gemiddeld 31 procent van de werkgevers niet om geschikte nieuwe werknemers te vinden. Dat is één procent meer dan in 2009.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgevers verspillen miljoenen aan personeelskosten

25 mei 2010 - Ondanks moeilijke tijden blijken bedrijven en instellingen nog steeds weinig oog te hebben voor de optimalisatie van de personeelskosten. Opmerkelijk omdat deze voor de meeste organisaties vaak meer dan 80 procent van de totale kosten uitmaken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Microsoft en &samhoud Beste Werkgevers in Europa 2010

21 mei 2010 - Microsoft en &samhoud zijn tijdens een tweedaagse conferentie in Madrid van Great Place to Work uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van Europa 2010. Na hun nummer één notering in de Nederlandse lijst hebben zij dit resultaat ook weten te behalen op Europees niveau met Microsoft in de categorie Best Large Workplaces en &samhoud in de categorie Best Small and Medium-sized Workplaces.

 Lees verder...   Reageer
 

Wie niet duurzaam onderneemt, zet toekomst op het spel

21 mei 2010 - Ondernemingen die niet kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zetten hun voortbestaan en concurrentiepositie op het spel. Afwachtend reageren is niet meer aan de orde, duurzaamheid biedt kansen, leidt tot efficiency en lagere kosten en moet niet meer als noodzaak worden gezien.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kwart Europese bedrijven overweegt cloud-technologie

21 mei 2010 - Onderzoek in opdracht van Juniper Networks wijst uit dat 25 procent van de ondervraagde Europese bedrijven cloud computing overweegt als nieuwe technologie om in de toekomst voorzien te zijn van flexibele, efficiënte en schaalbare netwerklevering.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kennisintensieve bedrijven laten geld liggen

21 mei 2010 - Aan de vooravond van grote overheidsbezuinigingen, heeft Nederland behoefte aan beleid om de concurrentiepositie verder te verbeteren. Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. Eens stond Nederland in de top vijf van welvarende kenniseconomieën maar nu dreigt ons land uit de top tien te vallen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ruim de helft van de IT-netwerkcomponenten bij organisaties is verouderd

21 mei 2010 - Bedrijven doen nog onvoldoende aan ‘life cycle management’ van hun netwerkapparatuur. 35 procent van alle netwerkcomponenten heeft de End-of-Sale (EoS) overschreden en ruim 50 procent van die middelen bevindt zich in de verouderingsfase. Hierdoor lopen organisaties een grotere kans op downtime van hun netwerk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jongeren massaal op zoek naar tweede bijbaan

20 mei 2010 - 55 procent van de werkende jongeren in Nederland is naast de huidige bijbaan op zoek naar een tweede bijbaan. Dit percentage is met negentien procent gestegen ten opzichte van september vorig jaar. Dit blijkt uit het Nationale Bijbanenonderzoek 2010 van Zoekbijbaan.nl.

 Lees verder...   4 reacties
 

Prestatie ceo hangt af van achtergrond en beginsituatie

20 mei 2010 -  Of een ceo succesvol is hangt niet alleen af van diens achtergrond, maar ook van de situatie die hij of zij aantreft bij het aantreden. Dit stellen onderzoekers van de Universiteit van Californië en INSEAD die een ranglijst hebben gemaakt met de best presterende ceo`s en daar de nodige conclusies aan verbinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven flexibele HR-trends

20 mei 2010 - De eisen van werknemers op HR-gebied worden steeds complexer. Werknemers willen flexibele uren, thuis kunnen werken, kortetermijncontracten, training en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Volgens NorthgateArinso liggen er zeven HR-trends aan de basis van de vraag naar een flexibelere HR-aanpak.

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrentiepositie en arbeidsproductiviteit Randstad onder druk

20 mei 2010 - TNO presenteerde op 18 mei de resultaten van de zesde Randstadmonitor. Deze vergelijkt de economie, aantrekkelijkheid en leefomgeving van de Randstad met twintig stedelijke Europese regio's. Een van de opvallendste ontwikkelingen is dat de Randstad steeds vaker buiten de top vijf valt, onder andere als het gaat om de aantrekkingskracht op toeristen en buitenlandse bedrijven en arbeidsproductiviteit.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 972 973 974 975 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10