zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veranderende wet- en regelgeving leidt tot onzekerheid

23 juli 2010 - Het derde jaarlijkse rapport ‘Global Business Risk’ van Ernst & Young benadrukt dat organisaties in alle bedrijfstakken te maken hebben met bedreigingen nu de wereldeconomie opklimt uit de recessie. Het gaat niet alleen om bekende maar ook om nieuwe bedreigingen die een remmende werking hebben op de ontwikkeling van bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Oriëntatie op werk onderhevig aan grote verschuivingen

23 juli 2010 - De markt voor internetsites ter oriëntatie op een (nieuwe) baan is, na nauwelijks enige verandering tussen 2008 en 2009, in 2010 sterk in beweging gekomen. De belangrijkste vacaturesites hebben hun positie verbeterd ten opzichte van 2009. Google nadert met rasse schreden de top drie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Risk based auditing is sneller en effectiever

22 juli 2010 - Risk based auditing is sneller en effectiever dan een reguliere audit. In de traditionele audit worden vrijwel alle beheersprocessen en techniekdelen geobserveerd. Daarbij wordt geen rekening gehouden met het belang van een product.

 Lees verder...   Reageer
 

Mogen uw medewerkers u niet? Zet groene planten neer

22 juli 2010 - Maakt u zich zorgen over uw populariteit? Tijd voor een bezoekje aan het tuincentrum. Groene planten op kantoor hebben niet alleen positieve effecten op baantevredenheid en stressniveau, maar beïnvloeden ook de mening over de baas in positieve zin.

 Lees verder...   Reageer
 

In negen stappen naar effectieve informatiebeveiliging

22 juli 2010 - Tripwire introduceert een negen-stappenprogramma voor een gestroomlijnde en effectieve beveiligingsstrategie om te voldoen aan regelgeving. Dit stappenprogramma is bestemd voor bedrijven en overheidsinstellingen en komt voort uit uitgebreid onderzoek en jarenlange ervaring met dit onderwerp door medewerkers van Tripwire.

 Lees verder...   Reageer
 

Managementcharisma: heeft u het?

22 juli 2010 - Zelfs aan een ronde tafel zit er iemand aan het hoofd. En dat is lang niet altijd de intelligentste, de beste in zijn/haar vakgebied of degene die de beste resultaten boekt. Het is iemand die memorabel, indrukwekkend, authentiek, betrouwbaar, populair, kalm, overwogen, op zijn gemak en zelfverzekerd is. Oftewel: iemand met charisma.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zeven tips van zeer succesvolle zakenvrouwen

22 juli 2010 - De vrouwen die twintig tot dertig jaar geleden de zakenwereld betraden, waren pioniers. Toen waren er nog geen regels om succesvol te zijn – zelfs geen definitie van wat succes inhield voor vrouwen – ze waren immers de eersten. Ze moesten zelf hun regels bepalen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vraag naar vakantiekrachten stijgt

21 juli 2010 - In vergelijking met 2009 is er dit jaar een flinke stijging te zien in de vraag naar vakantiekrachten. Dat signaleert Unique op haar website Vakantiewerk.nl. Ten opzichte van 2009 zijn er nu al drie keer zoveel plaatsingen gerealiseerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese Commissie sluit topvrouwen-quotum niet uit

21 juli 2010 - De Europese Commissie overweegt quota op te leggen om de sekse-ongelijkheid in het bestuur van bedrijven weg te werken. In de grote Europese private ondernemingen wordt op dit ogenblik slechts tien procent van alle zetels ingenomen door een vrouw. Van de CEO’s is slechts drie procent vrouw.

 Lees verder...   3 reacties
 

Twintig miljoen boete voor Wegener en vijf leidinggevenden

21 juli 2010 - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft boetes opgelegd aan Koninklijke Wegener N.V. en vijf leidinggevenden voor in totaal ruim twintig miljoen euro. De boete aan Wegener bedraagt negentien miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf kenmerken van leiders die wél blijven zitten

21 juli 2010 - De doorlooptijd van de gemiddelde CEO wordt steeds korter. Er moeten snelle resultaten worden geboekt, anders is het exit. Hoe zorgt u dat u langer in het zadel blijft? Felicity Lee, directeur van Response Ability stelt op Management Today dat u eerst bij uzelf te rade moet gaan of de rol van CEO wel bij u past.

 Lees verder...   Reageer
 

Lagere inkomens gaan er meer op vooruit dan top

21 juli 2010 - Nederlanders met lagere functies hebben hun loon relatief flink zien stijgen het afgelopen jaar. Met een toename van 2,4 procent is uitvoerend personeel er in 2010 het meest op vooruit gegaan. In de topposities zijn de salarissen gemiddeld ‘slechts’ 0,4 procent gestegen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Technici volgen opleidingen om meer allround te worden

20 juli 2010 - De behoefte aan technische vakmensen groeit. Werknemers met kennis en ervaring van verschillende vakgebieden kunnen inspelen op de combinatie van technieken waarmee ze in hun werk te maken hebben. Technici volgen daarom steeds vaker opleidingen met als doel meer allround te worden in hun functie.

 Lees verder...   Reageer
 

Weer meer marketing- en communicatievacatures

20 juli 2010 - Het aanbod van marketing- en communicatievacatures in het hoger opgeleide segment is in de eerste helft van 2010 met 26,7 procent gestegen ten opzichte van het eerste half jaar van 2009. In het eerste kwartaal van 2010 werd er ondanks fluctuaties een voorzichtig stijgende lijn waarneembaar.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 957 958 959 960 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10