zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Genomineerden Mediabedrijf van het Jaar bekend

24 september 2010 - FD Mediagroep, Radio 538 en André Rieu Productions BV zijn de drie genomineerden voor de award ‘Mediabedrijf van het Jaar’ die op 30 september op het Nationaal Omroepcongres zal worden uitgereikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht dingen die u even moet weten voor u in het buitenland gaat werken

24 september 2010 - Gaat u voor kortere of langere tijd in het buitenland werken? Spannend! Doe wel wat research van tevoren en – indien mogelijk – ga vast een keer naar het land van bestemming toe. Lees boeken, stel vragen aan mensen die de stap al hebben gezet.

 Lees verder...   Reageer
 

Chinese middenklasse tevreden met huidig overheidsbeleid

23 september 2010 - De Chinese middenklasse is content met het huidige overheidsbeleid en zowel de economische- als de sociale keuzes die de Chinese overheid voor de middenlange termijn maakt. Het ziet op termijn geen oplopende investeringsrisico's en verwacht een stabiele omgeving zonder 'onvoorziene zaken.'

 Lees verder...   Reageer
 

Cedris: onderkant arbeidsmarkt wordt de dupe van kabinetsplannen

23 september 2010 - De bezuinigingsvoorstellen van het kabinet op de sociale werkvoorziening gaan ten koste van de werknemers met psychische, lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Hierdoor is er minder geld om mensen te trainen en op te leiden om ze zo bij gewone werkgevers aan de slag te krijgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Goede verkoper heeft succes aan zichzelf te danken

23 september 2010 - Leveren uw verkopers topprestaties? Loop niet te snel naast uw schoenen. Grote kans dat ze hun succes aan zichzelf te danken hebben, en niet aan u. Dat stellen Krauthammer en de Groupe ESC Clermont Graduate School of Management na onderzoek naar de manier waarop bedrijven hun verkoop managen.

 Lees verder...   Reageer
 

Twee fouten die millennials maken op het werk

23 september 2010 - De digitaal-superieure Millennials brengen veel slimme toepassingen en werkwijzen mee naar de werkvloer. De nadruk die millennials leggen op gelijkwaardigheid en het delen van alle mogelijke vormen van informatie, hebben echter ook nadelen in een werkomgeving. Dat stelt Andrew McAfee van MIT.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier tips om met onverwachte kritiek om te gaan

23 september 2010 - Elke vorm van kritiek kan even slikken zijn. Maar onverwachte kritiek kan extra hard aankomen, helemaal als u zelf geen idee had dat er iets mis was. Dat schrijft Peter Bregman, CEO van Bregman Partners op Harvard Business Review.

 Lees verder...   Reageer
 

De geheimen van interessant werk: kenmerken en tips

22 september 2010 - Wie zijn werk interessant vindt, werkt beter, verzuimt minder en blijft langer. Maar wanneer is werk ‘interessant’? En hoe zorgt een manager dat zijn teamleden dat ook vinden? Kenexa voerde een uitvoerige analyse uit om de antwoorden te vinden. 6Minutes.be vat samen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zakelijk reizen duurder in 2011

22 september 2010 - De gemiddelde ticketprijzen voor belangrijke corporate bestemmingen blijven de komende tijd relatief stabiel of gaan een klein beetje omhoog. De tarieven voor hotelovernachtingen zullen enigszins stijgen in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië/Stille Oceaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Digitale hulpmiddelen bieden recruiters helpende hand

22 september 2010 - Arbeidsbemiddelaars zijn genoodzaakt te veranderen; de branche verandert en het kwaliteitsniveau is treurig. Uit onderzoek is gebleken dat de inzet van assessments in het wervingsproces zorgt voor meer en betere matches.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis maakt Nederlander financieel bewust

22 september 2010 - Driekwart van de Nederlanders gelooft niet dat de politiek de financiële toekomst kan verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van AEGON naar het financiële vertrouwen in Nederland. Ook het wantrouwen tegen de banken en verzekeraars is nog altijd groot. Positief effect van de economische crisis is dat Nederlanders zich meer zijn gaan verdiepen in hun financiële toekomst.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor een effectief sollicitatiegesprek met uw kandidaat

22 september 2010 - Op sollicitatiegesprek gaan is spannend. Een sollicitatie afnemen is dat eveneens! Weet u hoe u een effectief sollicitatiegesprek voert met de kandidaten die u uitgenodigd heeft? Leo Welder, COO van ChooseWhat helpt u op weg met deze zes tips.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid daalt voor de zesde maand

21 september 2010 - In augustus 2010 waren er 386.000 personen werkloos. De werkloosheid kent echter een duidelijk seizoenpatroon. Na correctie hiervoor kwam het aantal werklozen uit op 414.000. Dat zijn er 12.000 minder dan in juli. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

 Lees verder...   Reageer
 

Industrie kampt met internationale concurrentie

21 september 2010 - Ruim een derde (37 procent) van het bedrijfsleven heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met globalisering in de kernactiviteiten, zoals productiekrimp door internationale concurrentie en verplaatsting van productie naar lage-lonen landen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 941 942 943 944 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10