zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Twintig tips voor kersverse managers

19 oktober 2010 - Die slechte manager over wie u en uw collega’s steen en been klaagden is weg. En wie heeft nu de touwtjes in handen? U!. Tuurlijk, u bent integer, dat weet iedereen. Maar u heeft ook een visie en strategie nodig en de vaardigheden om die succesvol te implementeren. Anders bent u straks degene over wie achter uw rug geklaagd wordt.

 Lees verder...   2 reacties
 

India en China zoeken Europees talent

18 oktober 2010 - Steeds meer bedrijven in opkomende economieën zijn van plan personeel te halen uit Europa en Amerika. Dat blijkt uit een onderzoek van het IBM Institute for Business Value onder meer dan 700 HR- en andere managers in 61 landen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwelijke leider wordt nog steeds gesterotypeerd

18 oktober 2010 - Twee tegenstrijdige denkbeelden belemmeren de leiderschapsontwikkeling van vrouwen. Dat stellen de onderzoekers Athena Vongalis-Macrow en Andrea Gallant op BusinessWeek. Een vrouw die aan de top wil komen zou ofwel een supervrouw moeten zijn ofwel verlegen zitten om heel veel hulp.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zes tips om een baan te vinden als u al eeuwen zoekt

18 oktober 2010 - Hoewel de recessie officeel ten einde is, zijn er nog lang niet zoveel nieuwe banen als dat er verloren zijn gegaan tijdens die donkere periode. Volgens carrièrecoach Eileen Wolkstein heeft de arbeidsmarkt er nog nooit zo slecht voorgestaan als nu. Sommige mensen doen er meer dan een jaar over om een nieuwe baan te vinden.

 Lees verder...   8 reacties
 

Uitdagingen en gebruik van sociale media in cross-channel marketing

18 oktober 2010 - Selligent publiceerde het witboek ‘Social media in the cross-channel marketing strategy’. Een  gids om effectief van start te gaan met sociale media inclusief de voornaamste mogelijkheden van sociale media voor marketingspecialisten, manieren waarop ze kunnen bijdragen tot het verbeteren van de communicatie, het creëren van extra omzet en het verhogen van de klantentrouw.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse manager blijft zitten waar hij zit

18 oktober 2010 - Ernst & Young onderzocht de effecten van de crisis op de arbeidsmobiliteit, salarisontwikkeling en het personeelsbeleid onder ruim 600 managers en professionals ondermeer werkzaam in ICT. In 2010 is hun brutosalaris ten opzichte van 2009 (gemiddeld) gestegen met 2,0 procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

China domineert internationale IPO markt in derde kwartaal

15 oktober 2010 - Ondanks de instabiele markt en minder transacties in het derde kwartaal slaagde de internationale IPO markt erin ongeveer evenveel kapitaal bijeen te brengen. De groeikracht van Azië vormt nog steeds de motor achter de internationale IPO-markten. Dit blijkt uit de Q3 2010 Global IPO Update van Ernst & Young.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht slapen levert serieuze kostenpost op voor bedrijfsleven

15 oktober 2010 - Slecht slapen is een wereldwijd gezondheidsprobleem dat jaarlijks miljarden euro’s kost, maar de oorzaken zijn nog steeds niet achterhaald. Slaaponderzoeker Eus van Someren wil met het Nederlands Slaapregister hierin een nieuwe stap zetten. Van Someren spreekt zondag in het kader van de Oktober Kennismaand over slapeloosheid in Hotel Okura Amsterdam.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlandse bedrijven verwachten omzet- en personele groei

15 oktober 2010 - Ruim tweederde van de ondernemers uit het MKB verwacht de komende twee jaar te gaan groeien. Een kwart van de ondernemers verwacht stabiel te blijven en slechts vier procent denkt (verder) te gaan krimpen. Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor 2010, geïnitieerd en uitgevoerd door Unique en TNO.

 Lees verder...   Reageer
 

Risicobeheer: een zwart gat van miljarden?

15 oktober 2010 - Er wordt wereldwijd steeds meer uitgegeven aan risicobeheer, maar tekort aan focus baart zorgen. De wereldwijde financiële sector verwacht over 2010 ruim 100 miljard dollar aan risicobeheer te spenderen. Beleggers en stakeholders gebruiken uitgaven aan risicobeheer als maatstaf voor ondernemingsstabiliteit, maar het lijkt erop dat de inzet van middelen een doel op zichzelf vormt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven manieren om uw temperament in toom te houden

15 oktober 2010 - Kort lontje? Moeite met het bedwingen van uw woede zodra u die op voelt borrelen? Bent u iemand die wel eens in de problemen komt omdat u eerst praat en dan pas nadenkt? Management Today herkent het probleem en komt met zeven tips om te voorkomen dat uw grote mond schade aanricht die niet of moeilijk te herstellen is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Midden-Nederland wacht tekort aan hoogopgeleid personeel

14 oktober 2010 - Hoewel de nationale en regionale arbeidsmarkt de komende jaren in het teken zal staan van herstel en het terugdringen van de werkloosheid, zal Midden-Nederland op iets langere termijn geconfronteerd worden met tekorten op de arbeidsmarkt. Tekorten zullen zich vooral voordoen binnen het hogere segment, terwijl er binnen het lagere segment juist sprake zal zijn van een toename van de werkloosheid.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlander wil op vakantie weer lekker spenden

14 oktober 2010 - Nu de economie langzaam aantrekt, is 21 procent van de Nederlanders bereid om meer uit te geven aan vakanties. Mannen lopen hierin voorop en laten zich eenmaal op bestemming ook minder beperken door hun budget dan vrouwen. Maar volledig onbezorgd zijn ze niet: zo zijn mannen meer geneigd contact te houden met het thuisfront over werk en privézaken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Voorzichtigheid op de arbeidsmarkt

14 oktober 2010 - Na een lichte daling van het online vacatureaanbod in augustus nam het aantal vacatures ook in september verder af, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het vacatureaanbod nam overal in Nederland af, behalve in Flevoland. De landelijke index daalde met vijf punten naar 86 punten en staat daarmee op hetzelfde niveau als in september 2009. Het online vacatureaanbod lijkt hiermee te stabiliseren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 935 936 937 938 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10