zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Schaarste op arbeidsmarkt bedreigt economische ontwikkeling

21 oktober 2010 - De toekomstige schaarste op de arbeidsmarkt kan de economische ontwikkeling van Nederland frustreren. Fred Zijlstra, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Maastricht, constateert dat veel ondernemingen nog bezig zijn met de crisis van gisteren en te weinig met het probleem van de toekomst.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander shopt regelmatig tijdens werktijd

21 oktober 2010 - Nederlanders die op het internet shoppen zijn echte koopjesjagers. De helft kijkt, vergelijkt en koopt uiteindelijk het goedkoopste product. 64 procent gaat zelfs actief op zoek naar kortingscodes. Sommige consumenten kopen stiekem, zonder dat de partner of ouders hiervan op de hoogte zijn, producten via het web.

 Lees verder...   Reageer
 

Allochtonen en autochtonen vinden even snel een leerbaan

21 oktober 2010 - In verhouding starten evenveel autochtone als allochtone jongeren hun mbo-opleiding direct bij een leerbedrijf. Bij mbo-leerlingen start 81 procent hun opleiding bij een leerbedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkende vrouw voelt zich energiek

21 oktober 2010 - Werkende vrouwen eten gezond, slapen voldoende, sporten regelmatig, hebben plezier in hun werk en hebben ook nog energie over voor leuke activiteiten. De werkende vrouw voelt zich energieker dan de gemiddelde vrouw.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven staat positief tegenover verplichte betalingstermijnen

21 oktober 2010 - Uit een peiling van Atradius blijkt dat 46 procent van de 3.971 ondervraagde ondernemers ervan overtuigd is dat verplichte betalingstermijnen in de hele Europese Unie hun onderneming een duwtje in de rug kunnen geven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Voormalig DSB-medewerkers bijna allemaal weer aan de slag

20 oktober 2010 - Van de 1000 DSB-medewerkers die zich na het faillissement van de bank meldden voor een WW-uitkering is exact een jaar na dato ruim 90 procent weer aan het werk. Dit blijkt uit gegevens van UWV WERKbedrijf, dat vorig jaar een speciaal mobiliteitscentrum inrichtte om het massaontslag op te vangen.

 Lees verder...   Reageer
 

Een praktische richtlijn voor wanneer de stress u verlamt

20 oktober 2010 - Kent u dat? U hebt het ontzettend druk maar er komt niets uit uw handen. Steeds wordt u afgeleid. Door internet. Een telefoontje. Een e-mail. Of zelfs een online video waar niet eens iets aan is. U zou denken dat u het productiefst bent zodra er veel te doen is, en dat is vaak ook zo. Maar als er té veel te doen is, kan dat verlammend werken.

 Lees verder...   Reageer
 

CIO’s zijn de nieuwe verandermanagers

20 oktober 2010 - Cognizant toont aan dat ruim driekwart van de wereldwijde organisaties binnen drie jaar innovatie, concurrentie en productiviteit gaat verhogen met behulp van virtualisatie. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Next-Generation CIOs: Change Agents for the Global Virtual Workplace’.

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB investeert steeds meer in kennis

20 oktober 2010 - MKB-ondernemers blijven investeren in bedrijfsopleidingen, ondanks de economische recessie. Driekwart van de MKB-ondernemers heeft het personeel de afgelopen drie jaar opleidingen of trainingen laten volgen. Bijna tien procent van deze MKB-ondernemers geeft aan het personeel extra opleidingen of trainingen te laten volgen juist vanwege de recessie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Eerste vacaturebank voor hoogopgeleide vrouwen online

20 oktober 2010 - De eerste Nederlandse CV- en vacaturebank exclusief van en voor hoogopgeleide vrouwen is sinds gisteren online. Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid willen meer hoogopgeleide vrouwen in management- en bestuursfuncties, maar deze vrouwen mogen van de wetgever niet expliciet in vacatures aangesproken worden. SheTalentbank biedt de oplossing voor dit probleem.

 Lees verder...   5 reacties
 

Werken is niet altijd beter dan werkloosheid

19 oktober 2010 - Ontslag is vaak minder erg dan u wanhopig vastklampen aan een baan die u misschien kwijtraakt. Dat concluderen onderzoekers van de Australian National University op Express.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om uzelf naar succes te denken

19 oktober 2010 - Succes wordt makkelijker haalbaar als u zichzelf traint op een bepaalde manier te denken. dat stelt mind coach en strategisch consultant Jamil Qureshi op Management Today. Hoewel geen carrière hetzelfde is, komen er altijd moeilijke uitdagingen op uw pad. Qureshi stelt dat u uw hersens af kunt stellen op succes.

 Lees verder...   Reageer
 

Professionals vinden Het Nieuwe Werken belangrijk

19 oktober 2010 - 87 procent van de werkzoekenden vindt Het Nieuwe Werken belangrijk. Dit blijkt uit de lopende enquête 'Waar Wil Je Werken' van personeelsbemiddelaar Vitae.

 Lees verder...   5 reacties
 

Investeren in duurzame groei leidt tot meer winst en lagere kosten

19 oktober 2010 - Bedrijven die investeren in duurzame groei realiseren hogere winstmarges, omdat de productie van duurzame producten goedkoper is dan conventionele producten en forse besparingen worden gerealiseerd in energie- en watergebruik en het reduceren van de CO2-uitstoot.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 934 935 936 937 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10