zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven willen weer volop de grens over

29 oktober 2010 - Nederlandse bedrijven willen weer volop internationaal uitbreiden. En ze hebben er alle vertrouwen in dat hun internationale expansieplannen succesvol gaan zijn. Dit blijkt uit onderzoek van BDO Accountants en Adviseurs op basis van interviews met directeuren van internationaal opererende bedrijven in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

P&O’er krijgt meer taken maar niet meer salaris

29 oktober 2010 - P&O’ers zien hun rol binnen organisaties belangrijker worden, waardoor de werkdruk toeneemt. Ondanks de toename van werkdruk en verantwoordelijkheden, verwachten velen (45 procent) echter geen salarisverhoging. Dit blijkt uit ‘HR Trends 2010-2011’, een onderzoek van ADP Nederland, Berenschot en Performa Uitgeverij, dat jaarlijks wordt uitgevoerd onder 819 Nederlandse HR-professionals.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zoektocht naar personeel is weer begonnen

29 oktober 2010 - Ondernemingen wereldwijd zijn weer op zoek naar nieuwe medewerkers. Het is een van de eerste signalen dat economisch herstel en groei weer een duurzame stijgende lijn laten zien. Het is de belangrijkste conclusie van het halfjaarlijkse Regus Business Tracker onderzoek onder 10.000 ondernemingen wereldwijd.

 Lees verder...   4 reacties
 

Leiderschapsgedrag ligt constant onder loep

28 oktober 2010 - Leidinggevenden moeten zich er continu van bewust zijn dat hun gedragingen nauwlettend in de gaten worden gehouden en gekopieerd worden door hun ondergeschikten. Aan het woord is Bob Sutton, professor management aan de universiteit van Stanford.

 Lees verder...   Reageer
 

Mensen denken nog steeds met pensioen te gaan voor hun 65ste

28 oktober 2010 - Bijna zes op de tien mensen (om precies te zijn 57 procent) geeft aan met pensioen te gaan voor hun 65ste. Een derde van de ondervraagden zegt dat men precies op de leeftijd van 65 met pensioen gaat. Slechts een op de tien geeft als antwoord dat men pas met pensioen gaat na de leeftijd van 65 jaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Acht tips voor een CV dat scoort

28 oktober 2010 - Op zoek naar een nieuwe baan? Zorg er dan in ieder geval voor dat uw CV opvalt en niet rechtstreeks in de prullenmand verdwijnt. Management Today geeft acht tips voor een CV waar niks op aan te merken valt en waarmee u uw kans op die felbegeerde baan weer een beetje vergroot.

 Lees verder...   1 reactie
 

Grenzen tussen privé- en zakelijk gebruik smartphones vervagen

28 oktober 2010 - Uit wereldwijd onderzoek van Juniper Networks blijkt dat vier op de vijf mensen beveiliging als top- of in ieder geval hoge prioriteit zien als het gaat om de aanschaf of het gebruik van smartphones of tablets. Meer dan de helft van de respondenten maakt zich zorgen over het verlies van hun mobiele apparaat, over hun identiteitsbescherming en over het ouderlijk toezicht als bescherming van het gezin.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven heeft geen beleid voor e-mail

28 oktober 2010 - 60 procent van het Nederlandse bedrijfsleven werkt zonder centraal beleid voor de verwerking van e-mail. Dit blijkt uit onderzoek van VDD IQware. Dit resultaat betekent dat bij 60 procent van de bedrijven medewerkers er hun eigen manier van e-mailverwerking op nahouden.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven werken aan cultuuromslag voor vaders

27 oktober 2010 -  Een aantal grote bedrijven neemt in Nederland het voortouw met het stimuleren van vaders om voor hun kinderen te zorgen. Onder meer KPMG, Heineken en Microsoft willen een bedrijfscultuur creeëren waarin het normaal wordt gevonden dat vaders in deeltijd, thuis of flexibel aan de slag gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

65-plussers hebben meer energie dan jongere mensen

27 oktober 2010 - 65-Plussers zijn energiek en piekeren minder. Hoe ouder de deelnemer, des te energieker die zich voelt. Ouderen beleven veel plezier en eten het gezondst. Wijsheid komt met de jaren, uit de energiebarometer blijkt dat ook energie met de jaren komt.

 Lees verder...   Reageer
 

Best-in-class bedrijven plannen met scenario's

27 oktober 2010 - Best-in-class bedrijven maken plannen en budgetten in scenario's en kunnen daarom succesvol anticiperen op onverwachte gebeurtenissen. Dit is de conclusie van de ronde tafel bijeenkomst ‘Planning with uncertainty’ die EyeOn onlangs heeft georganiseerd voor finance executives in de High Tech en Food Industrie.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om conflicten ten goede te keren

27 oktober 2010 - Conflicten gaan we het liefst uit de weg. Vaak vertellen we een paar vertrouwelingen vertellen wat ons irriteert en verder zeggen we niks, al helemaal niet tegen degene met wie we een onuitgesproken conflict hebben. Toch is deze aanpak niet de slimste. U ontzegt zich zichzelf hiermee de mogelijkheid om te profiteren van de kansen die voort kunnen komen uit meningsverschillen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tweedeling dreigt onder jongeren op de arbeidsmarkt

27 oktober 2010 - Jongeren van nu zijn zelfverzekerder dan ooit. Ze vinden zichzelf vaak heel bijzonder en dichten zichzelf - veel meer dan andere generaties - goede leiderschapskwaliteiten toe. Ondanks dat optimisme tekent zich onder hen een tweedeling af: een grote groep jongeren dreigt de aansluiting met de arbeidsmarkt te missen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Computer al na drie maanden tot 30 procent langzamer

26 oktober 2010 - Aan de snelheid en prestaties van computers worden hoge eisen gesteld, maar al snel na aanschaf is een computer 30 procent langzamer. Een trage computer wekt veel ergernis. Daar kan een computergebruiker zelf iets aan doen. Door de computer namelijk regelmatig op te schonen blijven snelheid en capaciteit veel langer op peil.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 932 933 934 935 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10