zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven belonen steeds individueler

1 december 2010 - Nederlandse bedrijven neigen steeds vaker naar het belonen van hun werknemers volgens het Angelsaksische model. Binnen dat model ligt er meer nadruk op het individu, op de waarde in de markt en op prestatiebeloning.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips voor het jaarlijkse beoordelingsgesprek

1 december 2010 - Ze komen er weer aan en ook zult er hoogstwarschijnlijk aan moeten geloven: beoordelingsgesprekken voeren met uw team. Geen gemakkelijke opgave, maar met deze tips van Brisk Magazine slaat u zich er ook dit jaar goed door heen.

 Lees verder...   Reageer
 

Volkskrant favoriet bij hoogopgeleide baanzoeker

30 november 2010 - De Volkskrant en VKbanen.nl wederom marktleider onder hoogopgeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Ook dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA), op basis van onderzoek onder bijna 22.000 mensen binnen de beroepsbevolking.

 Lees verder...   Reageer
 

Van den Nieuwenhuyzen ook verdacht van meineed

30 november 2010 - Justitie verdenkt oud-RDM topman Joep van den Nieuwenhuyzen ook van meineed en het bezit van een vals paspoort. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Van den Nieuwenhuyzen bij de faillissementsrechter – onder ede - gelogen over geldtransacties bij RDM.

 Lees verder...   Reageer
 

Duurzaamheid bij inkoop loont

30 november 2010 - Duurzaamheid is lange tijd een modewoord geweest, maar wordt steeds meer een constante factor in de bedrijfsstrategie. Veel bedrijven passen de principes van duurzaamheid grootschalig toe bij hun inkoop- en supply chain management. Voor strategische leveranciers is duurzaamheid zelfs al een must.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer wil graag fitnessen op kantoor

30 november 2010 - Als Nederlandse werknemers mochten kiezen, wil 24 procent het liefst een fitnessruimte op het werk hebben. De fitnessruimte wordt op de voet gevolgd door een massageruimte met fysiotherapeut (23 procent). Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique.

 Lees verder...   Reageer
 

Social media spelen nauwelijks een rol bij banenjacht

30 november 2010 - De ontwikkelingen op het gebied van social media hebben nauwelijks effect op het oriëntatiegedrag van werkzoekenden. Het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA), gepubliceerd in november, toont aan dat 52 procent van de beroepsbevolking zich oriënteert op een nieuwe baan via loopbaan- en vacaturesites. Slechts zeven procent oriënteert zich via social media.

 Lees verder...   4 reacties
 

HR-managers hebben geen tijd om strategisch bezig te zijn

29 november 2010 - Human resources managers roepen al lange tijd dat ze strategisch partner van de top willen worden. Uit recent onderzoek blijkt echter waarom dat nog steeds maar zo zelden lukt: de afdeling HRM heeft het veel te druk met korte termijn taken.

 Lees verder...   18 reacties
 

E-mailmarketing moet echt relevant zijn

29 november 2010 - De belangrijkste succesfactor bij e-mailmarketing is dat het bericht relevant is voor de ontvanger. Dat weten de verzenders van e-mailmarketing en ze doen daarom hun best om de schijn te wekken dat de inhoud relevant is. Consumenten hebben dat truukje echter door en melden zich prompt af voor de nieuwsbrief.

 Lees verder...   Reageer
 

Winnaars HR Awards 2010 bekend

29 november 2010 - Op 25 november werden de HR Awards 2010 uitgereikt. De Awards zijn een initiatief van Driessen HRM_Payroll. Dit jaar vond de tweede editie plaats en die leverde twee winnaars op. 

 Lees verder...   2 reacties
 

NationaleVacaturebank.nl beste carričresite van 2010

29 november 2010 - Vorige weekl heeft NationaleVacaturebank.nl tijdens de Website van het Jaar verkiezing de prijs voor zowel beste als populairste carrièresite in de wacht gesleept. De Website van het Jaar is een online publieksprijs en een initiatief van Emerce en MetrixLab.

 Lees verder...   Reageer
 

Twintig veel voorkomende leugens tijdens sollicitaties

29 november 2010 - Er wordt wat afgelogen tijdens sollicitaties, zij het vaak niet eens met kwade bedoelingen. Soms worden ook HR-managers niet volledig ingelicht over de procedure of de functie . Hoe dan ook, u kunt maar beter voorbereid zijn op de meest voorkomende leugens die u tijdens sollicitatiegesprekken te horen kunt krijgen. Des te beter kunt u er op inspelen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Bijbaan beďnvloedt studieresultaten student

26 november 2010 - Slechts één op de vijf studenten in Nederland moet een bijbaan nemen om de opleiding te kunnen betalen. Bijna de helft van de studenten gebruikt de inkomsten uit hun bijbaan om leuke dingen te kunnen kopen. Maar het werken gaat wel ten koste van de studieresultaten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlandse vrouwen werken graag parttime

26 november 2010 - Slechts tien procent van de Nederlandse vrouwen werkt fulltime. Dat concludeert de Amerikaanse journaliste Jessica Olien verrast op de nieuwssite Slate. Niemand die zich daaraan ergert, integendeel, slechts vier procent van de vrouwen wil een meer verantwoordelijke baan met bijbehorend hoger salaris.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 924 925 926 927 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10