zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Reset generatie’ is angstig en aartsconservatief

24 december 2010 - Jongeren in de leeftijdscategorie 18-24 jaar zijn aartsconservatief, angstig en ronduit saai. Opvallend, aangezien het hier om de eerste generatie wizzkids gaat die volledig digitaal is opgegroeid. Een belangrijk kenmerk van deze ‘reset generatie’ is de hunkering naar zekerheid en de bevestiging daarvan. Ze lijken een directe kopie van hun ouders.

 Lees verder...   Reageer
 

2010: jaar van de (wiki)waarheid

24 december 2010 - Het bijna afgelopen jaar was in alle opzichten het jaar van de waarheid van en voor sociale media. Zo blijkt uit de nieuwe media top 10 over 2010 die het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti Nederland voor het derde achtereenvolgende jaar samenstelde.

 Lees verder...   Reageer
 

Moeizaam economisch herstel in 2011, hoop gloort voor 2012

23 december 2010 - In 2012 wordt een herstel van de wereldeconomie verwacht. Echter, 2011 wordt een moeilijk jaar met verschillende risico’s en onzekerheden. De Eurozone blijft daarbij achter in het herstel. Dat concludeert Euler Hermes naar aanleiding van een mondiale analyse.

 Lees verder...   1 reactie
 

Explosieve stijging schuldsaneringen aan het eind van het jaar

23 december 2010 - In de laatste maanden van het jaar is er een explosieve stijging in het aantal schuldsaneringen waarneembaar blijkt uit cijfers van Graydon. De stijging van 38 procent was voor Graydon aanleiding om onderzoek te doen naar de oorzaak van deze toename.

 Lees verder...   Reageer
 

Baas krijgt zelden kerstcadeau

23 december 2010 - Met het eindejaar in zicht zijn de kerstinkopen weer aangebroken. Werkgevers belonen hun werknemers meestal met een kerstpakket, maar krijgen zelden iets terug. Slechts twee op de tien personeelsleden koopt een kerstcadeau voor zijn of haar baas.

 Lees verder...   1 reactie
 

Overgekwalificeerd is niet per definitie ongeschikt

23 december 2010 - Volgens aloude HR-inzichten kunnen overgekwalificeerde kandidaten het best gemeden worden. Ze zouden zich immers snel gaan vervelen en weg zijn zodra er zich elders een betere kans voordoet. Maar zoals zo vaak, hoeven oude inzichten niet altijd meer op te gaan.

 Lees verder...   5 reacties
 

Drie internettrends voor 2011

23 december 2010 - Er wordt inmiddels door 71 procent van de Nederlanders als een basisbehoefte gezien. Ondanks de hoge vlucht van mobiel, draadloos en tablets, is de vaste computer nog steeds het meest populaire apparaat om thuis te gebruiken (81 procent). Dit en meer blijkt uit de laatste resultaten van de Online Barometer 2010, uitgevoerd door Synovate.

 Lees verder...   3 reacties
 

Minder bonussen in de financiële sector

22 december 2010 - De stijging van het gemiddelde jaarloon in de financiële sector is in 2009 achtergebleven bij het gemiddelde in Nederland. De oorzaak: een sterke daling van de bijzondere beloningen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, zo meldt Nuzakelijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid vrijwel onveranderd

22 december 2010 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in november 2010 uit op 409.000 personen. Dat zijn er 1.000 minder dan in oktober. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal werkzoekenden in november licht is gestegen. Het aantal WW-uitkeringen is vergeleken met oktober vrijwel niet veranderd.

 Lees verder...   Reageer
 

'Kantoorlicht zorgt voor winterdepressies'

22 december 2010 - Winterdepressies worden mede veroorzaakt doordat kantoorpanden niet zijn ontworpen met de juiste verlichting. Dat stelt architect Joost Valk, directeur van Vital Places, Werkgevers kunnen volgens Valk zorgen voor een vitaal verblijfklimaat door zogenoemde volspectrumverlichting te gebruiken, en na te denken over lucht- en waterkwaliteit.

 Lees verder...   Reageer
 

2000elf.nl zet 2011 werkzoekenden in de schijnwerpers

22 december 2010 - Op de site www.2000elf.nl worden 2011 werkzoekenden gerepresenteerd door 2011 elfjes. Waardevolle krachten die na een niet al te florissant jaar best wat extra aandacht van werkgevers, HR managers en recruiters kunnen gebruiken.  Co Unlimited spreekt hiermee een nieuwjaarswens uit: werkzoekenden weer aan het werk helpen in 2011.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal arbeidszaken opnieuw in de lift

22 december 2010 - ARAG constateert opnieuw een toename van het aantal arbeidszaken en arbeidsgerelateerde vragen. De laatste paar maanden wordt met een stijging van twintig procent langzaamaan het niveau bereikt van eind 2009. En dat is opmerkelijk, omdat de werkloosheid langzaam maar zeker daalt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nieuw tv programma helpt vrouwen met ambitie aan het werk

21 december 2010 - IDTV en Crystal Clear starten een nieuw televisieprogramma, waarin vrouwen worden geholpen een baan te vinden die past bij hun ambitie. Unique gaat deze partijen helpen met het vinden van kandidaten en het maken van de match.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander wil het liefst een zeker pensioen

21 december 2010 - Om te weten hoe Nederlanders denken over hun pensioen is door Pensioenkijker.nl een klein opinieonderzoekje gehouden. Hieruit blijkt dat de meeste mensen het liefst een zeker pensioen hebben, ook al valt dit lager uit.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 918 919 920 921 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10