zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ruim helft Nederlanders vindt 4G te duur

15 maart 2013 - 52 procent van de Nederlanders vindt op dit moment 4G nog te duur. Dit heeft MobiLeaks.nl onderzocht, die haar bezoekers de volgende vraag voorlegde: 'Ga jij over op 4G?' Een derde van de ondervraagden gaf aan wel geïnteresseerd te zijn in het snellere internetnetwerk. Veertien procent heeft op dit moment helemaal geen interesse om een mobiel abonnement af te sluiten met de vierde generatie internetverbinding.

 Lees verder...   1 reactie
 

Arbeidsmarktexperts: veel meer scholing voor werkzekerheid flexkrachten

15 maart 2013 - Om de positie van flexkrachten op de arbeidsmarkt te versterken, is veel meer ontwikkeling en beroepsgerichte scholing nodig voor met name werknemers en werkzoekenden aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat is de kern van het advies van een brede expertgroep aan de Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF).

 Lees verder...   Reageer
 

Dé twee principes achter verkoopsucces

15 maart 2013 - Wilt u ontdekken welke principes zorgen voor een sterke spin off in uw verkoopresultaten? Chris Loos, partner en sales trainer bij Excellent Verkooptraining, vertelt hoe u dat doet: "Het is simpel en toch zijn het de twee krachtigste hulpmiddelen om veel beter te verkopen: discipline en de juiste dingen doen." Hieronder gaat hij op deze twee onderdelen in.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondersteuners in de tang tussen ‘Oud’ en ‘Nieuw’

15 maart 2013 - In de transitie tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ manier van werken waarin veel organisaties zich nu bevinden, dreigen medewerkers in ondersteunende functies steeds meer grip op hun situatie en op henzelf te verliezen. Reden waarom organisaties nú moeten investeren in deze groep medewerkers om te voorkomen dat straks een groot deel ervan aan de zijlijn komt te staan.

 Lees verder...   5 reacties
 

Hypotheekverstrekkers verlagen massaal hypotheekrente

14 maart 2013 - De hypotheekrente daalt. Afgelopen vrijdag kondigde ABN Amro al aan de hypotheekrente te laten dalen. Eergisteren verlaagden ook Obvion en Conservatrix de hypotheekrente voor een aantal producten. Eerder verlaagden onder andere Florius, Aegon, Argenta en ook Hypotrust al de hypotheekrente.

 Lees verder...   Reageer
 

Regeerakkoord leidt tot grote druk op IT bij woningcorporaties

14 maart 2013 - Ruim 90 procent van de IT-verantwoordelijken binnen woningcorporaties is van mening dat het regeerakkoord invloed heeft op hun bedrijfsvoering. De ontsluiting van informatie wordt daarbij, net als vorig jaar, door IT-verantwoordelijken van woningcorporaties gezien als het belangrijkste vraagstuk voor nu en de nabije toekomst.

 Lees verder...   2 reacties
 

Feedback effectief middel voor talentontwikkeling

14 maart 2013 - Het geven van feedback aan young professionals is de tool die het meest wordt ingezet voor talentontwikkeling (95 procent). 64 procent van de organisaties geeft young professionals concrete verbeterpunten als feedback. Dit blijkt uit het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’ van ASA. In het onderzoek, dat vooraf ging aan het rapport, hebben 275 bedrijven hun ervaringen over talentontwikkeling gedeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Autobezitter ergert zich aan onderhoud

14 maart 2013 - Nederlandse autobezitters ergeren zich het meest aan ‘extra kosten of teveel betalen voor een beurt of reparatie’. Liefst 65 procent van alle ergerende autobezitters, zo blijkt uit recent onderzoek onder 1.000 Nederlandse autobezitters uitgevoerd door Tangram, in opdracht van Carsom.nl.

 Lees verder...   2 reacties
 

In gedachten experimenteren levert nieuwe kennis op

14 maart 2013 - Experimenten die in gedachten worden uitgevoerd, helpen om toch conclusies over de werkelijkheid te trekken. Zij vormen een instrument om mensen te overtuigen van de aannemelijkheid van theorieën die op het eerste gezicht absurd lijken. Wetenschappers als Galileo Galilei, Darwin en ook Einstein maakten daar gebruik van om hun baanbrekende theorieën te verhelderen.

 Lees verder...   Reageer
 

Open onderwijs breekt door

13 maart 2013 - Bij de start van de Open Education Week presenteren SURF en de special interest group Open Educational Resources (OER) het Trendrapport OER 2013. Eén van de conclusies uit het rapport is dat open online onderwijs wereldwijd aan het doorbreken is, mede dankzij de grote populariteit van MOOC’s (massive open online courses).

 Lees verder...   Reageer
 

Tips voor managers om MKB-organisaties snel te laten groeien

13 maart 2013 - Houden we in tijden van crisis echt de hand op de knip zoals de media ons doet geloven? Of is het bedrijfsleven wel degelijk voortvarend en investeren zij om snel te kunnen groeien? Volgens onderzoek van SAP, uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit, is vooral het MKB zeer actief met het uitbreiden van hun producten/diensten. Het rapport laat daarnaast zien welke maatregelen managers kunnen nemen om gedegen groeiplannen haalbaar te maken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis of niet, werkgevers blijven investeren in talent

13 maart 2013 - Ondanks de crisis investeren veel bedrijven nog in talentontwikkeling. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van adviesbureau Mercer. Drie van de vijf bedrijven heeft de afgelopen jaren het budget zelfs verhoogd. Toch vindt slechts 24 procent talentontwikkeling een effectieve investering.

 Lees verder...   Reageer
 

HR-professional weet niet op hoe potentieel personeel prestaties beïnvloedt

13 maart 2013 - SHL concludeert dat 77 procent van de HR-professionals wereldwijd niet weet op welke manier het potentieel van het personeel van invloed is op de prestaties van de organisatie. Minder dan de helft van de ondervraagde organisaties gebruikt objectieve talentgegevens als basis voor bedrijfsbeslissingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen nieuwe zithoudingen door mobiele apparaten

13 maart 2013 - Het gebruik van tablets, smartphones en notebooks op de werkvloer leidt tot nieuwe zithoudingen die de kans op lichamelijke klachten vergroten. Dit blijkt uit een wereldwijde studie van Steelcase. De onderzoekers hebben vastgesteld dat onder invloed van het toenemend gebruik van mobiele devices op de werkvloer negen nieuwe, veel voorkomende zithoudingen zijn te onderscheiden.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 719 720 721 722 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10